CRISTI DANILEŢ – judecător

01/09/2007

Invinuitul Iliescu

Filed under: politic — Cristi Danilet @ 10:52 AM

Pe 25 august, Iliescu Ion, a iesit la rampa cu un comunicat de presa. Iliescu e revoltat ca procurorii militari l-au cercetat pentru participatie improprie la omor calificat si omor deosebit de grav, in calitate de coordonator al miscarii de reprimare din 13-15iunie 1990 (Dosarul Mineriada). Iliescu da vina pe Petre Roman, premierul de atunci, cum ca acesta ar fi aprobat masurile de reprimare.  Pe 28 august, Roman raspunde, tot public,  ca el a actionat legal.

Dosarul lui Iliescu nu e finalizat. Potrivit Ministerului Public, cauza privind pe Iliescu a fost disjunsa si trimisa pe 6 aug. 2007 la o sectie civila a Parchetului General, ca urmare a deciziei recente a Curtii Constitutionale.

Ce nu pot eu intelege este cum de nu exista nici o reactie a CSM sau a asociatiilor de judecatori si procurori cu privire la presiunile mediatice puse de invinuitul in cauza. Cand Macovei sau Basescu au sarit public cu declaratii generale despre sistem, acestea s-au considerat inoportune sauchiar presiuni de catre magistrati care au strans semnaturi, de CSM care a dat comunicat si de Curtea Constitutionala. Acum, cand cineva face acuzatii grave la adresa procurorilor, cum ca ar fi controlati de oameni politici pentru a finaliza o ancheta concreta, ca invinuirile sunt fanteziste, ca procurorii manipuleaza si incearca sa rescrie istoria, ca il linseaza mediatic pe Iliescu, nimeni nu reactioneaza.

Eu sugerez domnului Iliescu sa isi pastreze argumentele pentru apararea formulata in cadrul procesual garantat de lege. Justitia nu se face in media, procesul nu se desfasoara in presa. Daca el isi inchipuie ca prin comunicate publice ar putea sa ii timoreze in vreun fel pe cei care il cerceteaza, se inseala. Dar rau de tot. Acele vremuri triste au disparut!

Nu stiu inca cine e vinovat de cele petrecute in P-ta Universitatii in 1990. Astept o hotarare definitiva in cauza penala aflata in derulare. Cert e ca acele evenimente de reprimare a libertatii de exprimare si a democratiei, au intarziat evolutia Romaniei cu…17 ani.

Reclame

2 comentarii »

  1. foarte bine spus!

    Comentariu de Vali — 04/09/2007 @ 4:23 AM | Răspunde

  2. Justitia nu se face in media? Cum asa? De la marea majoritate a ziaristilor pana la oameni politici, toti isi varsa naduful in presa. Toti isi comunica diverse lucruri in presa. Presa face „anchete”, presa dezvaluie, presa vrea ca urmarirea penala sa fie publica si se oripileaza daca nu obtine informatii in aceasta etapa procesuala declarata secreta de lege.

    Iliescu vrea in primul rand obladuirea poporului, asa cum a aratat in numeroase randuri. Face ce stie si el mai bine: arunca responsabilitatea la altii si incearca sa para, macar pentru moment, mielusel nevinovat. Ca doar pana la decizia instantei mai este – de ce sa nu stea linistit in acest timp?

    Comentariu de Andreea — 04/09/2007 @ 6:57 AM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: