CRISTI DANILEŢ – judecător

17/09/2007

Presa: Raportul asupra DNA

Filed under: presa — Cristi Danilet @ 9:25 AM

 daniel_morar.jpgDupa cum ne-am obisnuit in Romania – statul de drept unde apararea drepturilor omului e in prim plan etc – presa afla inaintea magistratilor tot ceea ce tine de cariera lor.

Azi, ne prezinta extrase din mult asteptatul raport asupra DNA (ala de-o anuntat CSM ca il dezbate in octombrie): Gardianul si Gandul. Primul chiar se lauda ca are exclusivitate, dar probabil azi exclusivitatea inseamna altceva. In fine, bazandu-ma pe buna credinta a presei si a celor care au avut pe mana raportul, azi am formulat o cerere catre CSM. Tare sunt curios ce imi va raspunde:

Domnule presedinte,

Intrucat in editia de azi din doua cotidiene apar fragmente din Raportul de control efectuat de Inspectia Judiciara si dispus de CSM asupra activitatii DNA, in temeiul Legii 544 din 2001 formulez prezentele solicitari:

–  sa imi precizati daca pana in data de 16 sept 2007 inclusiv, vreo persoana fizica sau juridica a formulat cerere de punere la dispozitie a acestui raport sau daca a solicitat acces in vreun alt mod la raport, cine este persoana in cauza si cum s-a solutionat cererea acesteia;

– sa imi precizati daca dupa finalizarea controlului acest raport a fost comunicat din oficiu/la cerere unor persoane din institutiile publice (Ministerul Justitiei, Parchetul de pe langa ICCJ etc), care sunt aceste persoane, institutii, la ce data s-a facut comunicarea si care a fost motivul acestei comunicari;

–  sa imi puneti la dispozitie raportul respectiv, in intregime, in varianta electronica.  

Astept raspunsul dvs in termenul legal de 10 zile.

Multumesc,

Cristi DANILET – judecator, Tribunalul Cluj

UPDATE: Eu am trimis mesajul de mai sus la ora 12. Dupa vreo doua ore, da un comunicat DNA. Iar la ora 17, a reactionat si CSM care `isi manifesta adanca preocupare` bla, bla (asta cu adanca preocupare e ca aia cu `a luat act cu profunda durere de trecerea in nefiinta`) – eu nu inteleg de ce se scuza atata: i-a acuzat cinveva pe ei? Vina le apartine fie inspectorilor, fie membrilor din sectia de procurori, fie ministrului justitiei, doar ei avand contact cu raportul.

In orice caz, daca ce a aparut azi in presa chiar sunt extrase din Raport, sa ne fereasca sfantul de un control facut de astfel de inspectori, care nu stiu legea si limitele unei inspectii. Iar CSM-istii care i-au votat sa fie inspectori, sunt responsabili solidar. Tare mi-e ca bate un vant. Al schimbarii. Si e rece tare!

 

8 comentarii »

 1. Dar cind „expectoratiile” organismelor marii si reformatei Justitii din Romanica ( DNA y inclu) conveneau caci faceau imagine la cine trebuia, de ce nu ati blamat presa asta mizerabila, ma rog?

  Presa si magistratii – ramin egali cu ei insisi , ca sa traduc mot-a-mot… nimic nou sub soare.

  Cit despre „drepturile omului”, ma cam doare capul numai si daca ma gindesc cum le respecta onor-procuratura de pe meleagurile mioritice.. Iar acum vorbim cum-ca un Musiu e deranjat ca aude de prin presa cum-ca va fi demis poate… ah, ma doare sufletelul…
  Haide, maica, si cind auzeau unii, tot din presa si tot din „scurgeri” (nu de la csm dar de la dna = Musiu si ai lui colegi de performante stralucite) ca li se „compun” dosare, era mai dragalash pentru mine, ca simplu cetatean, crezi?

  In rest, perfect de acord cu interventia ta.
  la care nu vei primi nice un rapsuns.
  parol!

  Comentariu de ono — 17/09/2007 @ 1:02 PM | Răspunde

 2. 1. Iata ca am primit raspuns, si inca unul public.
  2. Cat priveste `scurgerile` la presa, SoJust a semnalat asta atat in Raportul din 2006, cat si in Studiu despre cum (nu) respecta DNA si PICCJ prezumtia de nevinovatie.
  3. Daca mai era cazul, tot SoJust a publicat un studiu in prima parte a lui 2006 prin care a aratat ca avem inca probleme cu constitutionalitatea DNA.
  (asta, daca mai era cazul sa demonstrez nepartinic-ia noastra)
  4. In fine, in 2005 am scris doua articole, publice (vezi 2. Analize anteblog), despre relatia justitie-presa, denuntand `scurgerile`.
  Se pare ca cetatenii dorm. Na, eu mai multe nu pot face.

  Comentariu de cristivdan — 17/09/2007 @ 2:31 PM | Răspunde

 3. Partea legata de publicarea unei parti a raportului inainte ca acesta sa capete oficial caracter public nu merita discutata pentru ca e clara.
  Totusi eu as fi curios cu privire la unele observatii din interiorul sistemului legate de fondul raportului si nu de modul cum a ajuns acesta public.

  Comentariu de prepeleac — 18/09/2007 @ 1:49 PM | Răspunde

 4. am o mica neintelegere… ce semnificatie are poza , mai nou inserata in mesaj…
  mergi pe update-uri, dupa ultimul request dna la presh?
  ma dezamagesti…
  again…

  prietenii stiu de ce!

  Comentariu de ono — 18/09/2007 @ 3:08 PM | Răspunde

 5. Poza e fara semnificatie…oculta.E poza oficiala a lui Morar, inca seful DNA – despre care e vorba in analiza mea de mai sus. Poza apare in ro.wikipedia.org la comentariul privind pe `Daniel Morar`
  Update-urile erau dinainte de request.
  Apropo: exista si oameni de buna credinta in tara asta plina de somnorosi ce se trezesc vorbind si aruncand in putinii activi.

  Comentariu de CD — 18/09/2007 @ 6:16 PM | Răspunde

 6. Corect raspunsul cu somnorosii care se trezesc vorbind…

  Comentariu de Anonim — 20/09/2007 @ 5:46 AM | Răspunde

 7. somnul ratiunii justitiei dela Romanica naste monstri… unii prin poze, altii pe net…

  sanatate.
  ( e Goya, partial )

  Comentariu de ono — 20/09/2007 @ 6:32 AM | Răspunde

 8. Somnul ratiunii justitiei nu e decat un minuscul pe langa somnul natiunii intregi care doarme, si doarme, si doarme, iar cand se trezeste mai arunca cu noroi in primul venit si apoi mai inghite o doza de manipulare, dupa care cade iar in letargie. Multi viteji sunt…in casele lor, unde nu ii vede si nu ii aude nimeni. Mari critici si comentatori. E plina tara asta de analisti care mai de care. Din cauza asta suntem in starea asta: `noi gandim, nu muncim` se aplica perfect – `noi analizam, nu oferim solutii` sau `noi suntem destepti, restul e prosti`.

  Comentariu de CD — 20/09/2007 @ 11:56 AM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: