CRISTI DANILEŢ – judecător

16/01/2008

Personalul – ciocu` mic!

Filed under: grefieri — Cristi Danilet @ 10:49 PM

stef.jpgLucreaza de 20 ani in justitie. E grefier sef la CAB. Una din cele mai bune din tara. Bataioasa. A fost aleasa lider de sindicat la Bucuresti, apoi preşedinta  Federaţiei Naţionale Projust. 

In 2006 a gestionat o greva nationala a personalului auxiliar din instante. In 2008 mai pregateste una. 

Negociaza cu MJ. Indura inspectiile CSM. Face statisticile ordonate de sefia Curtii. 

Constata nereguli in distribuirea salariilor de merit personalului auxiliar. Sesizeaza conducerea si primeste pozitii scrise din partea a doi presedinti de sectii, judecatori: „Credem că este cazul ca cel puţin această grefieră trebuie făcută să-şi vadă de treburile ei”. Atat a scris presa. Eu am vazut tot materialul si e mult mai rau: femeia e facuta `eterna contestatoare si vindicativa; `contestarea este lipsita de cea mai elementara logica – de ce oare nu ne mira in cazul grefierei S.T.?`; `doamna T. se considera probabil mai presus de ceilalti grefieri sefi, lasa impresia ca vorbeste in numele tuturor grefierilor sefi desi nu am auzit sa i-o fi cerut cineva`; `in sfarsit grefiera T. a avut o revelatie, ca salariul de merit se acorda pentru anul precedent, ce ne-am fi facut daca nu avea aceasta revelatie?`; `singura care putea gandi in acest mod este dupa cum se vede doamna T, dar aceasta pana cand a avut revelatia despre care am vorbit si in baza careia a emis profunda cugetare`; `indiferent in ce postura s-ar erija, de lider de opinie sau lider sindical, nu reprezinta pe niciun grefier – aceasta fiind opinia majoritara a grefierilor` .  Indumnezeitii nu au voie sa greseasca si nu pot fi criticati, asa ca au pus-o de o strangere de semnaturi de la grefieri. S-au adunat doar…doua, asa ca au renuntat la demers. Si umbla zvonul ca unul dintre presedintii semnatari si-ar fi cerut scuze grefieriei. Il asteptam si pe celalalt, daca e barbat!

Apoi vorbeste despre conditiile de lucru, despre nemultumirile colegilor si se lasa fotografiata. Nu in bar, nu la discoteca, ci la munca. Dar si a munci e o vina, asa ca a fost chemata azi la conducere sa dea nota explicativa cu privire la cele aparute in presa. Bine ca nu au trimis CSM o inspectie pe capul ei si al ziarisului, cum au patit-o si altii…Nu inca. 

Stefania, succes! Suntem din ce in ce mai multi, chiar daca singuri. Nu mor caii cand vor cainii. No offence! 

Reclame

4 comentarii »

 1. Corect !

  Comentariu de Radu Petcu — 17/01/2008 @ 11:57 AM | Răspunde

 2. Daca se va ajunge ca in Romania sa ne temem sa discutam despre problemele si deficientele constatate intr-un serviciu public, cum este justitia, ma tem ca orice progres in vederea cresterii transparentei si a integrarii europene este doar unul imaginar si nerealist. In fond, orice articol de tipul celui care a declansat acest „scandal” ar trebui doar sa ridice anumite semne de intrebare si sa „trezeasca” interesul unora pentru a se gasi solutii de rezolvare a disfunctionalitatilor. Dar la noi, efectul este cu totul altul: cel care are curajul sa vorbeasca este propus spre sanctionare.
  De aceasta data, insa, eu cred ca unii se cred mai dumnezei decat sunt. Pentru ca nu este normal, nici pentru Romania, nici pentru Papua Noua Guinee sau Balgladesh, ca un lider sindical, atunci cand semnaleaza, in virtutea atributiilor pe care i le confera aceasta calitate de reprezentant, anumite carente ale sistemului, sa fie tras la raspundere.
  Ba mai mult, in umila mea opinie, aceasta incercare de sanctionare constituie, potrivit Legii 54/2003, infractiune. Dar, oare, dumnezeu (am scris intentionat cu litera mica, deoarece „ei” nu se pot compara cu EL) poate fi tras la raspundere penala?

  Comentariu de Eugen — 17/01/2008 @ 1:23 PM | Răspunde

 3. Eu am fost cel care a lansat expresia ca Stefania Teleman este ” regina” noastra.Cu riscul ca voi acuzat de partizanat, obedienta ori ce mai vreti voi, aceasta femeie a scos din mocirla o gramada de asa zisi barbati care nu au avut curajul ei si sper ca sunt bine inteles .Stefania, poporul te iubeste !

  Prietenul tau – Adrian

  Comentariu de Adrian Mincu — 17/01/2008 @ 7:59 PM | Răspunde

 4. Sa fie cat mai multi contestatari si o sa dispara si coruptia din justitie.

  Comentariu de Bebete — 22/01/2008 @ 6:59 AM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: