CRISTI DANILEŢ – judecător

22/01/2008

Interviu in A.Catavencu

Filed under: coruptia — Cristi Danilet @ 7:34 PM

ac.jpegIn Academia Catavencu de saptamana asta apare un interviu cu mine. E mai serios decat mi l-as fi dorit.

Disponibil in varianta electronica la Academia Catavencu, chiar si in EN si HU. Bula nu e opera mea, dar imi place teribil.

Sincer, astept sa vad cate semnaturi se strang de la…(nu sugerez eu)…cu privire la acest interviu.

Reclame

17 comentarii »

 1. Nu am intalnit un articol atat de sincer si deschis in povestirile sistemului. Eu unul tin sa va multumesc si sa stiti ca va citesc mereu. Dupa modul de gandire imi dau seama ca imi face placere sa va sustin pana in panzele albe.

  Comentariu de tonysss — 23/01/2008 @ 12:40 PM | Răspunde

 2. Multumesc. Am mai scris ceva asemanator, in 2004, in Dilema Veche http://www.sojust.ro/publicatii/analize/dinauntru-din-viata-unui-judecator-care-asteapta-reforma.html
  Atunci, 2 saptamani nu s-a auzit nici musca pe culoarele instantei. Nu le venea a crede ce am spus, public. Din pacate, nu e nimic schimbat. Mai mult, opresorii de atunci se erijeaza in aparatorii indepedentei justitiei de acum…

  Comentariu de Cristi — 23/01/2008 @ 12:55 PM | Răspunde

 3. si eu multumesc
  spor la treaba

  Comentariu de murphy — 23/01/2008 @ 1:14 PM | Răspunde

 4. Hi! Sunt nou pe aici si oarecum „intrus” (desi banuiesc ca nu va adresati doar magistratilor). In calitate de cititor inrait de catavenci (cam de prin 1992 – 1993, de cand eram studinte la Cuza – Drept – Iasi), am dat si peste interviul in cauza azi dimineata, cand am cumparat ziarul. Din pacate situatiile impotriva carora militati sunt cvasiidentice cu situatiile din tot sistemul public – sanatate, armata, politie(mai ales!) si – sincer – pana cand nu vor disparea generatiile actuale de sefi si sefuti, nu cred ca se va rezolva ceva. Ma bucur insa ca generatiile mai tinere incep sa dea exemplare demne de luat in seama (exemplul avocatului si completului de judecatori de la Arad care au declarat ca fiind ilegala taxa de inmatriculare). Incep sa intrevad o speranta, cu doua conditii: primo – sefia de astazi sa nu se transmita ereditar si secundo – cei care merita, sa intre naibii mai repede in politica, pentru ca intre personajele publice din ziua de astazi nu vad pe nimeni in stare sa faca ceva bun.

  Comentariu de D & D — 23/01/2008 @ 2:04 PM | Răspunde

 5. Pacat insa ca sefia de astazi se transmite „ereditar”!

  Exempli gratia: pleaca seful cu „vederi” inguste si pus la conducere pe criterii politice sau cel putin de prietenie si vine la putere nasul, finul, nepotul sau prietenul acestuia, care, in pofida faptului ca este din generatia noua, respecta preceptele „morale” ale vechilor.

  Concluzie: pana nu vom avea magistrati care sa provina din medii „curate” si fara intersectari cu morala celor „patati”, nu vom avea o justitie CURATA!
  Ar fi o iesire din cercul asta vicios in masura in care cel putin cei care conduc instantele ar face parte din categoria celor care MERITA!

  Drumul spre o justitie curata e lung si presarat cu pietre „incinse”!…

  Comentariu de Lucian-Cosmin — 23/01/2008 @ 4:49 PM | Răspunde

 6. Pe plan profesional semeni foarte mult cu personajul John Deed. Tine-o tot asa !

  Comentariu de Tony B — 23/01/2008 @ 7:32 PM | Răspunde

 7. Foarte „adevarat” articolul!In Kafka,personajele se purtau…”cuviincios”,fata de ce-i acum in Romania ! In Procesul, avem in fata doua lumi:una care hotaraste fara justificari si alta care se supune fara a intelege… Aici,in Romania,nu avem decat una : TE OBLIGAM SA TE SUPUI SI NIMENI NU VA PUTEA SCHIMBA ASTA ! Nici europenii…,nici americanii si nici chiar rusii! NIMENI ! Te „lasam” sa te adresezi oricui -si la PAPA ,daca nu crezi ! Oricum, va fi cum spunemm noi!
  Eu, cred ca suntem „pe vremea familiei Borgia” si…ne-am pus rau cu ei! Sau a Inchizitiei ! Numai ca astia-s mai „rafinati”; se „razbuna”…mai tarziu !

  Comentariu de Marius — 23/01/2008 @ 8:20 PM | Răspunde

 8. parcã-ti mai vine sã crezi cã totusi se poate …

  Comentariu de moshu49 — 24/01/2008 @ 6:00 AM | Răspunde

 9. http://www.catalinsandu.ro/blog/?p=791

  Comentariu de Catalin — 24/01/2008 @ 8:10 AM | Răspunde

 10. la Catavencu tb cont ca sa comentezi?!!!
  am mai aflat una!

  Succes!

  Comentariu de mado — 24/01/2008 @ 12:06 PM | Răspunde

 11. Am avut sansa sa particip la seminariile dumneavoastra de procedura penala in 2003, la Cluj. Deci va admiram deja profesional, acum va admir si uman.
  Inca nu am intrat in sistemul juridic, dar sper sa particip la reforma. :)

  Comentariu de Simina M — 24/01/2008 @ 12:10 PM | Răspunde

 12. ce fain. un interviu în a caţavencu.

  Comentariu de dilEMA — 24/01/2008 @ 12:40 PM | Răspunde

 13. Felicitari pentru activitate si mai ales insistenta de a te p..a impotriva vantului. Treaba e ca vantul asta s-a intetit in loc sa se inmoaie…
  Sunt si eu ciudat aci in ‘forum’, nu-s magistrat, insa f. interesat de mersul justitiei, si aci unde sunt acu, in State, si acasa.
  Justitia fu tinuta in frau sa nu se reformeze inca din ’90, daca era o mana de d’astia ca Cristi atunci, la fel de insistenti, am fi ajuns departe azi… (nu e sigur evident… ca nici gasca ce a tinut totul pe loc nu e de ignorat).
  Citii interviul, descarcai planul de management… impresionante.
  Am si eu ca orice roman (ca la fotbal) neshte idei de ‘atacare’ a problemei, una in special cred ca ar face treaba, un fel de reforma din interior folosind chiar sistemul juridic actual… (poa’ sa nu fie asa viabil). Da un email Cristi daca ai vreme, poate vorbim. danke!

  Comentariu de Emil — 24/01/2008 @ 1:32 PM | Răspunde

 14. e o gura de aer normal interviul. mi-a lasat impresia pe care am avut-o dupa ce am citit un volum al lui vladimir bukovski, „si se intoarce vantul”.
  zicea el, bukovski, acolo, ca lupta cu un sistem e ca si cum ai vana ursi in siberia. ei aveau o metoda speciala, cu busteanul: se lega busteanul de o creanga mai inalta si era lasat in balans, ursul se lovea de el si il impingea, busteanul venea inapoi mai tare, impingea si ursul mai tare, pana cand, rapus de propria forta cu care impingea busteanul, ursul cadea.
  cred ca important e sa nu renunti, chiar daca ajungi uneori sa nu mai stii daca esti ursu’ sau busteanu’

  Comentariu de cru — 24/01/2008 @ 4:39 PM | Răspunde

 15. mado (10):
  Iti trebuie doar o adresa de e-mail si un nick.

  Comentariu de D & D — 25/01/2008 @ 3:15 PM | Răspunde

 16. V-am „descoperit” existenta d-voastra si a asociatiei SoJust in urma articolului din Catavencu. Am observat ca nucleul grupului din care faceti parte este situat in zona Ardealului… prea departe de Bucuresti, locul unde se iau decizii, din pacate. Eu unul sunt bucurestean si practic avocatura din 2001. M-ar bucura daca as putea ajuta si eu la „efortul de razboi” pe care il purtati, mai ales ca, sunt sigur ca aveti nevoie de o intarire a filialei (daca exista) din Bucuresti. M-ar bucura sa putem purta un dialog pe aceasta tema.

  Comentariu de rapcea mihai — 01/02/2008 @ 3:00 PM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: