CRISTI DANILEŢ – judecător

29/01/2008

Impaiati sau in formol?

Filed under: reforma — Cristi Danilet @ 4:40 PM

audiohackersajpeg.gifCitesc o stire si inmarmuresc:

`Judecătorii şi procurorii pot rămâne în funcţie până la vârsta de 70 de ani, însă pentru aceasta vor avea nevoie anual de avizul CSM, potrivit unui amendament adoptat de senatorii jurişti marţi, la OUG privind modificarea statutului judecătorilor şi procurorilor. Comisia juridică a Senatului a decis să prelungească astfel activitatea magistraţilor cu încă 5 ani. Amendamentul a fost adoptat în unanimitate către senatori cu acordul preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Lidia Bărbulescu, şi al secretarului de stat din Ministerul Justiţiei, Katalin Kibedi, prezente la dezbateri`

Eu, naiv din fire, credeam ca se vrea reforma. Ei, intelepti, au dovedit ca inainte mergem tot cu ai nostri. Nu cred in reforma cu oameni vechi si reguli noi, asa cum nu cred in reforma cu oameni noi si reguli vechi. Singura solutie e cea radicala, adica ceea ce au facut nemtii sau bosniacii dar noi ne-am ferit sa o facem. Am primit judecatori in sistem de la CAP-uri, IAS-uri, secretari de comune, politisti, avocati slabi si acum decidem ca ii tinem in sistem pana la 70 ani. Si pe urma ne miram ca populatia se  plange de justitie. Ha! Dar, vorba Leanei cu un deget aratand in sus: `Iexista o explicatzie`. Tocmai am dat-o…

Asa ca, propun ca la votul in Plen Senatul sa isi faca treaba pana la capat: sa decida mentinerea magistratilor in sistem pe viata, dupa care sa fie impaiati si tinuti la locul de munca ca tot sunt locuri libere, sau sa ii puna in Borcanul de onoare cu formol – desigur, numai pe cei ce merita.

Reclame

6 comentarii »

 1. Hmm .. pai oamenii astia au decis bine: considerand efortul depus de multa lume din justitia .ro [nu toti! .. insa multi] putem observa ca au o speranta de viata ridicata, iar acel efort sustinut zilnic il pot efectua inca niste ani buni „la fel de bine” si dupa varsta de 65 de ani.
  Acum revenind din momentul vesel colorat provocat de de senatorii juristi [apropo .. prin senatori juristi ce se intelege: ce fel de pregatire au ? Facultatea de Drept ? Ceva cursuri in plus ? Macar note de trecere la cursurile de Logica si respectiv Gramatica limbii romane ?], mai observam si ca aceasta „prelungire” a perioadei de lucru e doar cu un acord anual din partea CSM deci inca un filtru in plus sa ramana „in formol” doar cei care „merita”.

  Comentariu de SG — 29/01/2008 @ 6:13 PM | Răspunde

 2. Cristi,

  Multzamesc, OM BUN…
  in timp ce ma chinuiam (ca un inginer ce sint) sa formulez un mesaj argumentat, am primit deja raspunsul…

  Dar tot mai am o nedumerire: daca PREA-COMPETENTELE si PRE-COMPETENTII vor ramine in sistem pina la adinci batrinetze,

  Cum vor mai avea loc in sistem fii, ficele lor, prin gena destinati sa fie magistrati ?
  Caci de-acum incep ca-i ajunga din urma si nepotii, desigur, si ei magistrati…

  Sau urmeaza un caz, fundamentat si sustinut de aceleasi cocoane gratzioase, de extindere a numarului de magistrati din sistem, ca sa incapa si nepoteii?

  Comentariu de ono — 30/01/2008 @ 8:24 AM | Răspunde

 3. Adevarul e ca la cat efort intelectual depun cei de la ICCJ sau CSM, chiar pot ramane fara probleme si pana la 100 ani. In timp ce noi, astia de jos, tragem pana la epuizare si nici gand sa mai prindem pensia in ritmul asta.

  Comentariu de tanar magistrat — 30/01/2008 @ 8:27 AM | Răspunde

 4. In mod sigur eu una nu imi doresc sa fiu judecata de un babalic de o asemenea virsta, care in mod normal tb sa fie pensionat la 62 (femei)/ resp 65 (barbati) de ani.

  Insa cred ca unii justitiarii isi folosesc atit de putin creierul in timpul carierei lor profesionale, ncit unicul neuron pe care il au ramine neobosit pina la virste matusalemice…

  Poate doamnele in cauza ar fi excitate sa le opereze un june medic de 70 anisori? Pe creier sa le !

  Comentariu de ono — 30/01/2008 @ 8:32 AM | Răspunde

 5. Ce pot sa spun, decat ca va declar un demn urmas al celor care in decembrie 1989 au facut ceea ce dumneavoastra, cu indarjire si curaj, vreti sa continuati!
  Felicitari, ca le meritati din plin, dar asta nu-i de ajuns, vi se cuvine mult mai mult si daca aveti rabdare s-ar putea sa fiti rasplatit!
  M. Decean

  Comentariu de Mihail Decean — 08/02/2008 @ 11:24 AM | Răspunde

 6. Foarte potrivita expresia folosita de dvs. „impaiati sau in formol” . Cred ca persoanele care au gandit aceasta lege de pensionare sunt depasite de realitate. La varsta de 60, 70 de ani nu exista nici o sansa sa mai poti judeca corect, sa nu fii afectat de stresul din sistem. Nu doresc nimanui sa aiba vreo cauza judecata de un „mos” care nici pixul nu/l mai poate tine bine in mana. Nici noi , personalul auxiliar de specialitate , dupa 20 sau chiar 25 de ani vechime in sistem, nu scapam „cu mintea intreaga”, din pacate.
  Dar pe cine intereseaza opinia noastra? In nici un caz pe cei din MJ sau CSM.

  Comentariu de Nicoleta — 22/03/2008 @ 6:09 AM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: