CRISTI DANILEŢ – judecător

29/01/2008

Justitia: o Elodie fara sfarsit

Filed under: coruptia — Cristi Danilet @ 8:34 PM

paianjen.gifElodia e moarta. Ba e vie. Cioaca e dus la arestare pentru omor, desi arma si victima nu se gasesc. Se respinge arestarea. Se face recurs. Se respinge. Cioaca e dus la arestare pentru violarea corespondentei. Se respinge. Se face recurs. Se admite. Ciaoca face cerere de liberare provizorie. Se admite. Se face recurs. Vom vedea ce va fi.

Update: Cioaca a fost liberat.

Comisia de la Cotroceni da aviz. Chiuariu o desfiinteaza. Pune judecatori. CSM ii desemneaza. Avocatul Poporului ataca. Curtea declara neconstitutionala Comisia.

Kovesi critica ICCJ pentru restituirile dosarelor de mare coruptie (acum e cercetata ca a comentat dosare in curs, solutia o aflam joi). ICCJ o critica pe Kovesi ca a avut tupeul sa o critice. Barbulescu, sefa CSM, critica modul de lucru al DNA (neauzind, pesemne, de Conventia ONU si Conventia CoE in materie de coruptie, care prevad necesitatea unor proceduri speciale de ancheta in cazul infractiunilor de coruptie; oricum,pariu fac ca ea nu va fi cercetata ca a criticat dosare in curs). Comisia Europeana critica ICCJ pentru stoparea luptei anticoruptie.

Parlamentul ii cere lui Kovesi dosarele ministrilor care sunt si parlamentari sa se pronunte asupra avizului. Morar spune ca nu e necesar acest aviz de la Parlament, fiind de ajuns avizul Presdintelui tarii. Kovesi spune acelasi lucru.

Toti politicienii se pricep la justitie. CSM-istii critica procurorii. Procurorii critica judecatorii. Judecatorii sunt suparati pe Comisia Europeana. Comisia critica ICCJ. Iccj o critica pe Kovesi. Si tot asa…

In timpul asta, in loc sa se lucreze la dosarele alea, ne uitam la TV si ne batem in declaratii. Si apoi, din nou vine intrebarea: `de ce merge justitia asa?`. Ah, ce-mi place democratia!

 

 

 

Reclame

5 comentarii »

 1. Cristi,

  Am o nedumerire, poate ma lamuriti, nu ca m-ar bintui in mod deosebit, dar…

  EXPOZEU:
  – Constatez si eu, ca simpla prostime ce ma aflu, ca marii specialisti ce evolueaza la scena deschisa [de preferinta posturi TV de mare audienta] in sistemul judiciar, care la CSM, care la DNA, ICCJ, CC , MJ etc etc etc ( sa nu uit care cumva AMR si alte comitete si comizttii,)
  constat deci ca ELE si EI se „bat” in opinii ce evolueaza mult prea rapid si fara consistenta in convingeri, care mai de care mai definitive si irevocabile;
  – Extinzind ceea ce se vede la ce nu se vede, dar se simte, nu ma indoiesc ca si prin instante si parchete, „curti” si gradini, si ceilalti actori din „sistem” (mai putin mediatizati) isi disputa adevarul absolut in aceleasi subiecte de interes major pentru tzara si popor; implicit, nici acestia nu prea mai au cind sa lucreze si sa judece fara patima si prejudecata „marile dosare ale natiunii”

  INTREBARE cam ca si pentru Radio Erevan:
  – Este adevarat ca, de aceea, doua dive ale sistemului juridic, au sustinut ieri, cu deosebita greatie, in Comisia Juridica din Parlament, schimbarea virstei de pensionare la 70 de ani a magistratilor?
  – Credibil, deoarece se poate ca, pina la venerabila virsta de 70 ani, daca Va va tine Dumnenzeu intregi la minte, veti avea vreme sa doveditzi barem citeva dintre acele dosare care ne dor…. mai putin dosarul Cioaca.

  Multumesc antcipat pentru raspuns.

  Cu tot respectul inca cvasi-exclusiv teoretic fara de profesiunea de magistrat,

  Ono

  PS

  Asa cum iti mai spuneam, imi exprim speranta ca dupa frumoasa virsta de 70 anisori, magistratii sa fie mumificati si expusi prin locatiile specifice: instante, tribunale, „curti” etc etc etc. Pentru ca noi, astia din popor , sa ne putem iesprima respectul si adinca consideratiune pentru daruirea fara limite a onorabilelor si onorabililor magistrati. RIP.

  Comentariu de ono — 30/01/2008 @ 8:17 AM | Răspunde

 2. Cristian Cioacă poartă un tricou pe care scrie: `Stop accidentelor din justiţie. Adevărul are prioritate`, iar Elena Udrea devine blonda profesoară de drept. Vivat justitia!

  Comentariu de tanar magistrat — 30/01/2008 @ 9:15 AM | Răspunde

 3. Detinutii de la Penitenciarul Focsani si-au facut un obicei din a ma actiona in instanta in baza art. 161 din Codul Muncii(probabil nu au ocupatie, probabil le plac „Paginile Aurii”…). Am sesizat deja acest „fapt minor” Tribunalului Prahova, dar citatiile continua sa curga …
  Nu ma pot judeca cu persoane care vor doar sa iasa la „plimbare” si care, oricum, nu vor putea plati vreodata cheltuielile!!
  Ce naiba sa fac?:)
  Multumesc.

  Comentariu de Ovidiu — 30/01/2008 @ 11:20 AM | Răspunde

 4. Eu am avut un caz cu un detinut de la Iasi care a dat in judecata o doamna serioasa din Cluj. Am dispus transferarea lui de la Penit Iasi in Penit Gherla si l-am adus in instanta. Doamna tremura toata. M-am dumirit: omul vroia sa schimbe camera si cica la Gherla ar fi conditii mai bune ca la Iasi. Intr-un alt caz un detinut de la Penit McCiuc a dat in judecata un avocat din Cluj, ales la intamplare din cartea de telefon. In instanta, mi-a spus ca vroia sa fie de sarbatori cu fratele lui, inchis la Gherla. Si-au facut un obicei din a da in judecata diverse persoane pt a se plimba. Ignorati procesele de acest gen – e turism peniteciar pe banii statului, deci ai contribuabilului.

  Comentariu de Cristi — 30/01/2008 @ 12:01 PM | Răspunde

 5. Intr-adevar,Romania e singura tara din lume in care justitia se face prin presa si pe la tv…; aici, are dreptate cel care urla cel mai tare si are tupeul cel mai mare! Argumentele nu prea conteaza…sau,nu pentru ei;circul asta va continua atata timp cat vor exista oameni santajabili, oameni care si-au ocupat posturile prin prietenii,interese si „sustineri”. Solutia mea este „gasirea adevarului” dupa sistemul 6 din 49…
  Marius

  Comentariu de Marius — 30/01/2008 @ 12:52 PM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: