CRISTI DANILEŢ – judecător

05/07/2008

Justitie, la multi ani!

Filed under: reforma — Cristi Danilet @ 10:55 PM

Cu toata imaginea negativa in randul cetatenilor, cu toate atacurile politicienilor si ale presei, justitia romana merita felicitari, macar de ziua ei.

Azi, prima duminica din luna iulie, e ZIUA JUSTITIEI ROMÂNE. CSM inca nu a dat niciun comunicat de felicitare, ci doar un anunt in care sunt folositi haotic termeni precum `justitie`, `putere judecatoreasca`, `sistem judiciar`, referitor la organizarea unui eveniment (petreceri?!) la mare . Ministerul Justitiei pare a fi uitat ca el este initiatorul acestui evenimnet, undeva prin 1994. AMR este prea ocupata cu atacuri acide la adresa politicienilor. Iar APR tocmai a fost decapitata prin numirea ca secretar de stat a presedintelui sau.

Dincolo de valtoarea evenimentelor, de legislatia haotica, de managementul defectuos, de vanatoarea de vrajitoare, dar si de colegii incorecti, fiti convinsi ca sunt magistrati care isi exercita inca cu pasiune functia. Si, fara ei, nu numai sistemul juridic s-ar prabusi, ci intreg edificiul democratic care ar fi lipsit de insasi coloana vertebrala. Ei merita toate felicitarile. Ei merita tot respectul nostru. Ei merita incurajati sa iasa din anonimat si sa transmita vocatia lor si altor colegi si sa faca cunoscuta dedicatia lor publicului larg.

Si mai merita felicitari cei care contribuie la infaptuirea justitiei, de la politisti, avocati, grefieri, pana la experti, juristi si ONG-isti. Fiecare are un rol important in sistem. Si, fiecare se poate implica in reforma justitie in scopul eficientizarii si efectivizarii ei.

La multi ani, magistrati! La multi ani, Justitie!

UPDATE: relatari de la …mare: Basescu, Kovesi, Barbulescu, Predoiu.

Reclame

12 comentarii »

 1. Domnule judecator; personal, iti inteleg buna intentie, dar… Eu – ca de obicei, sunt Ghita contra! A dori la multi ani unei Justitii Romane incoerente si; de foarte multe ori criminala, pentru ca se bazeaza pe multe si multilateral dezvoltate legi ilegale – constitutional si inafara logicii umaniste, pe incompetenta, ignoranta si chiar, reaua credinta a unor magistrati si procurori – mult prea multi pentru a fi si suportabil, nu-mi pare tocmai fericita urarea. Cred insa; ca ar fi mai corect a ura multa sanatate si multi ani fericiti, tuturor acelora din Justitia Romana, care incearca timid a se elibera de slugarnicie si „Familie”, pentru a aduce pe fagasul normalitatii fenomenul de judecata – pentru ca, doar acestia merita respectul nostru. Cu prietenie Dan Alexandru Crisan

  Comentariu de Dan Alexandru Crisan — 06/07/2008 @ 9:18 PM | Răspunde

 2. La multi ani, Cristi !
  Tu meriti urarile, sistemul inca nu !
  Cu raportul SOJUST ce se mai aude?
  Am fost in iunie in vacanta la Vatra Dornei, da nu erai acasa….
  Poate ne vedem in toamna, ce zici?

  Comentariu de Panainte Dragos — 07/07/2008 @ 1:18 PM | Răspunde

 3. Foarte bun discursul lui Basescu de azi ,ca intotdeauna si ca mai toate discursurile lui Basescu care desi vrea, in tara asta nu poate fi un Thomas Becket…

  Comentariu de ion adrian — 09/07/2008 @ 6:17 PM | Răspunde

 4. aha, imi place .. interesant .. tineti`o tot asa .. bv si bafta

  Comentariu de referate — 10/07/2008 @ 2:36 PM | Răspunde

 5. 20 de ani de ocnă, cu confiscarea speranţei
  Azi – 19:00 Traian Ungureanu | 9 comentarii
  Rating:
  5 voturi
  Marime text a A Trimite pe email Comenteaza
  Într-adevăr, o singură persoană şi numai una, între persoanele fără de număr şi greutate ale vieţii româneşti, are dreptul să facă pasul narcisiac îndărăt şi să îl maimuţărească pe Dumnezeu: Ion Iliescu.

  Creatorul poate privi mulţumit. Facerea şi prefacera lumii româneşti i-au reuşit. Totul e ticluit cum se cuvine şi nu se mai poate desface. Demiurgul poate cocheta diavoleşte cu retragerea: lumea românească merge pe pilot automat, cu o lipsă de noimă perfect programată.

  Secretul acestui picaj care lasă pasagerilor toată iluzia croazierei (8,2% creştere economică!) e lipsa legii sau, mai bine zis, prezenţa tutelară a fărădelegii. România impusă de Ion Iliescu s-a născut dintr-o fraudă mascată în revoluţie şi nu putea continua decât îngrijindu-şi cu minuţie perversă vocaţia. Frauda a devenit sistemul naţional de referinţă. Încet-încet, esenţa a ieşit la suprafaţă: o lume infinit negociabilă.

  Productivă în sfera tranzacţiilor tainice şi numai atâta vreme cât e scutită de efort şi de rigoare.
  Publicitate

  O Grecie căzută a doua şi a treia oară. O negustorie cu piaţa închisă şi profiturile rezervate. O ţară cu şcoli care garantează prostia şi dezinvoltura viitoare a hoţiei. Aşa arată opera fără egal şi replică a omului care simte, acum, că se poate retrage, pentru că a nenorocit îndeajuns România. Însă nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil şi stabil fără perseverenţa Justiţiei. Nimic nu s-ar fi putut clădi cu atâta neruşinare brută şi nimeni n-ar fi reuşit să adune atâta aroganţă sălbatică fără protecţia Justiţiei, adevăratul Administrator de Sistem al ilegalităţii româneşti. Iar Justiţia e, de la un cap la altul, produsul minţii vicioase a lui Ion Iliescu.

  Uităm prea repede. Povestea Republicii Fărădelege era deja consolidată la ora întâlnirii noastre cu Uniunea Europeană. Ion Iliescu se ocupase, din timp şi gospodăreşte, de comedia infernală a Justiţiei. Ion Iliescu şi nu altcineva binecuvântase selecţia de cadre, semnase numirile şi confirmase în post toată pleava analfabetă a magistraturii comuniste. Ion Iliescu şi nu altcineva aplaudase dezmăţul de fiecare zi din tribunale şi asemuise bătaia de joc procedurală cu echitatea rafinată a justiţiei democratice.

  Toţi maeştrii râncezi ai procedurii, toată trupa diriguitoare a legii fără verdict, de la Ninosu şi Predescu la Popa şi Bărbulescu, au ieşit de sub mantaua lui Iliescu. Lor şi părintelui lor politic le datorăm ruşinea de astăzi. România, sectorul african al UE, va fi mai departe monitorizată, adică ţinută sub supraveghere, ca un răufăcător cu risc sporit de recidivă. Sigur şi, din păcate, augusta monitorizare europeană nu va îndrepta nimic pentru că genetica poate fi doar suprimată, nu corijată. Iar Comisia Europeană nu are nici în mandat, nici în obicei obligaţia de a face revoluţii la domiciliul statelor membre.

  Ce e făcut e rău făcut şi semnat Ion Iliescu. Bilanţul real, dincolo de discuţii, fente lingvistice şi alibiuri constituţionale: nici o sentinţă antidemnitar, nici o sentinţă antimiliardar, fiu, prieten sau protejat de miliardar, imunitate totală şi lege personală pentru casta infractorilor de talie naţională. Nici o sentinţă, lăsând la o parte singura sentinţă: 20 de ani de degradare pentru România. Cu confiscarea speranţei. Primii 20 de ani.

  Comentariu de Severin — 10/07/2008 @ 6:49 PM | Răspunde

 6. da, la multi ani!
  tie, altora ca si tine, si la mai multi ca si voi!

  si tot la multi ani celorlalti, insa daca se poate, dupa gratii… ca ni se duce dracu viata tot muncind, tot saraci, tot vazindu-i furind, tot mai siguri pe ei, tot mai grasi si multumiti; si azi miine o sa ii vedem pe copiii lor drepti si cintiti, dindu-ne lectii de trait sanatos si frumos; aia va fi marea infringere si pentru voi, dar mai ales pentru noi

  Comentariu de murphy — 11/07/2008 @ 9:13 PM | Răspunde

 7. Dle judecator,
  azi Valeriu Stoica a prezentat programul, prioritatile PDL in domeniul justitiei:
  http://giconet.blogspot.com/2008/07/prioritatile-partidului-democrat.html

  Ce parere aveti?

  Comentariu de ion adrian — 18/07/2008 @ 6:46 AM | Răspunde

 8. Dle judecator,
  azi Valeriu Stoica a prezentat programul, prioritatile PDL in domeniul justitiei si ele sunt publicate pe bogul Bibliotecarului
  (giconet.blogspot.com evident cu http in fata)unde de fapt am aflat despre dvs si blogul dvs. Nu va pot da linkul integral, ca vad ca nu intra la dvs.
  Ce parere aveti despre ele?

  Comentariu de ion adrian — 18/07/2008 @ 8:39 AM | Răspunde

 9. Felicitari domnule judecator, pentru întelepciunea de care daţi dovadă. Poate o parte din înţelepciune provine din informaţiile fotocopiate de la SIPA?

  Comentariu de claudiu — 25/07/2008 @ 7:04 PM | Răspunde

 10. Poate, domnule avocat. Dar ce va faceti daca nu? Adica, sunteti pregatit sa recunoasteti ca un om poate avea o anumita forta din argumente si cunostinte, si nu din alte…surse? Interesant cum se verifica de fiecare data observatia: `Cand se termina argumentele, incep atacurile la persoana`.

  Comentariu de Cristi — 29/07/2008 @ 11:18 AM | Răspunde

 11. Aş dori să precizez că nu a fost un atac la pesoana, ci din contră eu vă admir pentru curajul dumneavoastră, dar mai ales pentru puterea de detasare de sistemul din care faceţi parte.Referitor la afirmatia mea in legatura cu accesul dumneavoastră la informaţiile obtinute de Serviciul Independent de Protectie şi Anticoruptie, cunosc dim mass media ca ati facut parte din comisian care a ,,inventariat,,arhiva acestiu serviciu.Poate doriti sa discutam mai multe privind necesitatea existentei unui astfel de serviciu ( desfiintat sub o motivatie ilara de fostul ministru al justitiei Luisa Macovei, al carei admirator sunteti = justificarea doamnei fiind ,,am vrut sa inchid gura presei,,)avand in vedere ca va erijati intr+un luptator impotriva coruptiei, care exista in special in randul magistratilor.

  Comentariu de claudiu — 03/08/2008 @ 7:07 PM | Răspunde

 12. Referitor la programul pe justitie al PLD. La prima impresie, e superficial. Analizaza din prima parte e prea generalista si lipsesc indicatorii de evaluare. Generalitatile nu mai tin azi. Cat priveste partea a doua, tintele sunt la fel de generoase. Eu as fi vrut sa vad modalitatile de indeplinire a lor. Si, mai presus de toate, sa ne spuna cum vrea sa fie justia peste 4 ani: de ex, 600 de magistrati buni pregatiti un an in strainatate, pusi in puncte cheie control la sange a calitatii dosarelor, aruncarea afara din sistem a celor inepti, procese rezolvate intr-o saptamana, politie independenta si sub autoritatea procurorilor etc. Cu alte cuvine, daca tot se vrea o reforma, la ce foloseste ea? Unde vrem sa ajungem cu atatea schimbari? Caci poate din 30 de chestii propuse sunt de ajuns 5 sa satisfacem cerintele – care? si ale cui?

  Comentariu de Cristi — 11/08/2008 @ 11:18 PM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: