CRISTI DANILEŢ – judecător

29/07/2008

…and Justice for all

Filed under: coruptia,reforma,rock — Cristi Danilet @ 12:38 PM

Nu. Nu am sa vorbesc despre proiectul `And justice for all`, creat in 1998 in Utah pentru facilitarea accesului la justitie al persoanelor cu anumite dizabilitati sau greutati. Ci despre cunoscutul grup de heavy metal Metallica, care au scos albumul cu numele de mai sus. Vara asta este una fierbinte pentru rockul international. Trupe grele au venit la Bucuresti, de la Alice Cooper la Judas Priest si Iron Maiden.

 

Eu am reusit sa ajung la concertele celor de la Def Leppard, Whitesnake si Metallica. Daca primele doua trupe mi s-au parut deja obosite, peste vocalisti lasandu-se vremea intocmai cum scriam anul trecut si in cazul celor de la The Rolling Stones, Metallica parca erau in anii tineretii. Desi cu un membru nou in trupa, ce se vede clar ca nu a intrat in ritmul celorlalti, Metallica a triumfat prin excelentul sound in fata celor 25.000 fani urland de fericire sub ploaia ce nu a contenit, prin piesele alese astfel incat sa fie cunoscute de cei de pe stadion, prin miscarea de scena a celor trei chitaristi si dialogul purtat cu noi de James.

Am ramas placut impresionat de fani: tineri de 20 ani pana la adulti de 50. Cu plete sau tunsi chel, cu tricouri negre sau pelerine galbene. Nu s-au imbatat, nu s-au batut, nu au facut scandal. Am plecat un tren intreg spre Bucuresti si ne-am intors un tren intreg spre case. Majoritatea au ramas la Sighisoara, la un alt evenimenent.

Ah, poate ca cineva se va intreba: Cum de dupa atata reforma a justitiei scriu despre concerte rock? Ei bine, dupa mine reforma justitiei stagneaza. Raportul dat publicitatii zilele trecute de Comisia Europeana vad ca este dezbatut mai mult de analisti politici si de jurnalisti, decat de juristi. Mai mult, juristii discuta cu usile inchise concluziile raportului, rusinati probabil de tristele sale concluzii. De fapt, tristul adevar este ca juristilor putin le pasa ce mai spun autoritatile de la Bruxelles. Pentru ca ei spun ca ei si noi facem ca noi. Nimeni nu va fi tras la raspundere.  De altfel, in Justitia romana, nimeni nu raspunde pentru nimic. Ma uit ca aceleasi critici ni le adresa Comisia si in februarie si nimic nu s-a intamplat.Totul este birocratie, totul se limiteaza la declaratii.

Singura miza importanta a acestei veri este cine va prelua conducerea DNA, iar in iarna cine va lua portofoliul justitiei. In rest, faptul ca justitia este eficienta sau nu, nu mai intereseaza pe nimeni. Totul e un razboi al persoanelor. Totul e punctual. Cat despre strategii si planuri, viziuni globale, instrumente de masurare a calitatii – nicio vorba.

PS Nu pot totusi sa nu remarc ca daca anul trecut magistratii sareau in sus la criticile CE vizavi de pedepsele mici pentru coruptie, acum nimeni nu a mai spus nimic cum ca nu primim lectii din afara.

 

Reclame

5 comentarii »

 1. Am reusit sa vad intraga europa aproape, dealungul a aproape 8 ani (concedii). Constat ca pe masura ce ai contact cu civilizatia, iti e foarte greu sa accepti prezentul de aici, si ma refer la mizeria fizica si la cea umana – coruptie, minciuna, superficialitate, suficienta, lipsa de respect si civilizatie, lipsa valorilor autentice, impotenta si incompetena politica (si sunt bland).
  O tara in care iti este furat timpul (neorganizare si neaplicare a legilor) , banii(proiecte mizere lipsite de simt practic si aplictibilitate, facute pe dos la preturi fantastice), o tara cu oameni care vor sa fie respectati dar nu stiu sa respecte…….o tara trista si fara viitor din pacate.
  Du-te Dragos linistit n-ai ce regreta si nici mari sanse de a schimba ceva delungul unei vieti de om…….. Si sunt din ce in ce mai putini cei care merita sa te bati pentru ei. Du-te, voi face la fel la monentul oportun.

  Comentariu de Severin — 31/07/2008 @ 7:08 AM | Răspunde

 2. Nu e un razboi al persoanelor decit doar aparent, la suprafata. E de fapt o lupta pe viata si pe milioane, un efort premeditat de a impiedica normalizarea si consolidarea Romaniei ca o democratie si stat de drept. (Ne plac apele tulburi)Intr-o astfel de tara totul incepe si se termina cu LEGEA. Si atunci, automat, la foc automat, toate tunurile sint pe Justitie. Iar efortul lor e ajutat de „clasa sociala” a celor care lucreaza in Justitie. Atita vreme cit nu se iau in serios si iau in serios cetetenii-a caror egali sint- nu vom avea niciodata o justitie functionala. Poti sa reformezi si sa tii lectii in fiecare zi…
  Dar am auzit lucruri bune despre studentii la drept (de la Cluj mai exact). Cine se ocupa de sufletele lor? Acolo trebuie inceput.

  Comentariu de Tio — 03/08/2008 @ 6:49 PM | Răspunde

 3. no, acuma daca mai mergeti si la concerte Metallica, atunci ma declar fan adevarat al blogului! see ya!

  Comentariu de gabitza — 27/08/2008 @ 6:07 PM | Răspunde

 4. Lasati d-lor vorbele goale. D-le Danilet, la Cluj justitia se face astfel: intra „av.” A.S. in birourile judecatorilor, „discuta” cu acestia si, indiferent de continutul dosarelor, „iese” din birou triumfatoare. Si nu la orice instanta ci numai la ultima instanta (Tribunal, Curte de Apel, dupa caz).
  T, B, etc., numele va spun ceva?

  Comentariu de maria — 06/11/2008 @ 11:32 AM | Răspunde

 5. Am pastrat doar initialele numelui avocatului si judecatorilor indicati de comentatorul precedent. Mentionez ca nimeni totusi nu e atat de naiv incat sa `aranjeze` dosare in propriul birou. Daca avocatul respectiv se da mare ca aranjeaza dosare intrand in birourile judecatorilor, ascultati-ma bine: dă ţeapă.

  Comentariu de Cristi — 06/11/2008 @ 11:40 AM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: