CRISTI DANILEŢ – judecător

30/10/2008

Inginerie judiciara

Filed under: reforma — Cristi Danilet @ 9:52 PM

Ca unii fac bani din justitie, nu e ceva curios: avocatii sunt platiti de parti, expertii la fel (desi eu personal nu inteleg de ce un expert trebuie sa se roage de parti sa ii fie platit onorariul, cat timp ordinul de numire ca expert intr-o cauza este dat de un organ judiciar). E drept ca au fost semnalate si cazuri de justitiari platiti de parti dar, nu-i asa?!, asta e o natie pe cale de disparitie, de cand cu DNA-ul care se vede ca isi face treaba, cel putin preventiv.

Astazi vreau sa atrag atentia asupra unui alt gen de justitiari: cei care reusesc sa faca bani albi din justitie, pe calea unor inginerii permise de lege, si cu aportul CSM. Unii sunt avocati; dupa 10 ani intra in magistratura cu un simplu interviu artistic in fata CSM, dupa care devin magistrati; daca au 20 ani vechime ca avocati, aceasta se considera vechime in magistratura datorita unui legiuitor `destept`, drept urmare omul nostru are dreptul sa iasa la pensie; dar nu oricum, ci cu pensie de serviciu de magistrat; dupa care se reintoarce in campul muncii avocatiale; si asta nu e tot: un alt legiuitor `destept` a permis ca omul sa ceara reincadrarea ca magistrat.

Un caz concret ne este redat de HotNews. Ceea ce ma face sa nu ma indoiesc, totusi, de profesiona -lismul unor astfel de oameni, de vocatia lor pentru nobila profesie de magistrat si dorinta de a sta in magistratura mai ales cand o multime se plang ca e mult de lucru si bani cam putini. Eu cred ca reforma merita continuata. Caci vad ca face toti banii.

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: