CRISTI DANILEŢ – judecător

03/12/2008

D.Morar-`inspiratul` european 2008

Filed under: coruptia — Cristi Danilet @ 1:43 PM

dm Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Morar, a castigat marti seara premiul „Europeanul Anului” decernat de revista European Voice la categoria „Inspiratia anului”, juriul apreciind faptul ca a „ridicat lupta anticoruptie la un nivel inalt”.

Gala decernarii premiilor s-a desfasurat marti seara in Palatul Bursei din Bruxelles, evenimentul aflandu-se sub inaltul patronaj al premierului belgian Yves Leterme.

European Voice face parte din acelasi trust de presa ca si The Economist si acorda acest premiu anual incepand din 2001. 

Detalii la Hotnews

Reclame

8 comentarii »

 1. Cu tot respectul pt nominalizarea „Europeni ai anului” , atit pt D-na Macovei cit si pt Dl Morar,

  Constat cu mindrie (pt corpul procurorilor) ca doi procurori din Romanika devin „europenii” anului 2008 : Macovei, Morar, ceea ce nu este de ici colea…

  asadar, putem concluziona: SINTEM O TARA DE PROCURORI EUROPENI, doar ca prostimea nu este la nivelul potrivit procurorilor nostri, atit de !

  halal prostime, atit de proasta, mai sintem si noi…

  pacat insa ca rezultatele DNA se lasa asteptate.

  caci de europenism de parada si lupta impotriva marii coruptii soldata cu penibile vicii de procedura pe dosarele mari, cu judecatori care fug isterici in CB cind e vb sa-si asume judecarea dosarelor grele,
  parca sintem satui…

  dar poate asa e sa fii european…

  Comentariu de Michelle — 03/12/2008 @ 4:32 PM | Răspunde

 2. Eu cred ca Justitia si nu economia defineste viitorul Romaniei.
  Stiu ca D.Morar e din Cluj si daca ai ocazia spunei ca sint si romani care inteleg si sustin DNA dar si pe ei ca oamenii.
  Tu? Pe cind la Bucuresti? ;-)

  @Michelle
  DNA functioneaza intr-un cadru legal definit de citiva din cei pe care-i cerceteaza. Legea e lege.

  Comentariu de Tio — 04/12/2008 @ 11:44 AM | Răspunde

 3. Hai sa fim seriosi! Nici justitia, nici economia, nici Macovei, nici Morar si nici altii nu definesc viitorul Romaniei, ci romanii ca „bobor”. Cat despre cadrul legal în care functioneaza DNA (functionare insemnand dezbateri im media pe marginea urmaririi penale in curs si trimiteri in judecata pe principiul „gestul si intentia conteaza, probele si procedura mai putin”), nu a fost definit doar de unii, ci si de altii, superapreciati la momentul actual. Or daca procurorii DIICOT pot sa-si faca treaba in aceleasi conditii legislative, e prea mult sa cer acelasi lucru şi de la DNA? Aceasta in conditiile in care nu duc lipsa de personal, „scule” şi fonduri (oooo, si ce mai fonduri!)

  Comentariu de cristian — 04/12/2008 @ 5:28 PM | Răspunde

 4. OK Cristian. Atunci de ce nu citesc sau aud un repros concret si bine documentat despre incompetenata DNA?
  Trebuie sa fie cineva care are competenta (Nastase) sau banii (Becali) sau altceva necesar pentru a demostra cele sugerate de tine. De ce? Nu contest ca exista presiune ca sa presteze. Vrei sa spui ca nu exista coruptie in Romania? Sau ca DNA e o institutie inutila?
  Reprosul standard e ca ar fi vorba de dosare „politice”. Asta de la un fost ministru, avocat, profesor. Ar indrazni tov Nastase sa folosesca argumentul asta altundeva decit Romania? Acolo nu ar mai fi fost in barou sau profesor de mult.
  „boborul” nu-si vede capul din mizeria creata de desteptii astia care se perinda la putere si nu in ultimul rind cei care ii sutin.

  Comentariu de Tio — 05/12/2008 @ 11:46 AM | Răspunde

 5. Coruptie exista, ar fi si culmea sa negam. Exista la toate nivelurile, inclusiv printre magistrati, fapt demonstrat de solutii de condamnare. DNA ar fi util comparat cu cat s-a investit (fiindca vorbim de sume enorme) daca ar face dosare „beton”. Danilet poate confirma, ca doar a trecut prin penal, ca un rechizitoriu intocmit profesionist si sustinut de probe nu poate fi demontat. Se va spune ca la DNA mai greu, ca tipul corupt e mai atent, etc etc. Dar aceeasi e problema si pentru DIICOT: nici traficantul de carne vie, spre exemplu, nu duce victimele cu metroul prin oras si nu actioneaza asa, aiurea, ca sa-l prinda orice politist. Dar rezultatele sa vad. Pe cand la DNA…Nu au legatura aici dosarele asa zis „politice”. Alea sunt cateva. Dar cu coruptia din teritoriu cum stam? Ca si pe-acolo sunt niscaiva structuri teritoriale care au cam uitat cum arata un dosar.

  Comentariu de cristian — 06/12/2008 @ 3:27 PM | Răspunde

 6. Eu am sa fiu mai franc si am sa spun: s-a esuat in intentia de a face din DNA un corp de elita. Pentru ca pregatirea profesionala a procurorilor nu e la inalte culmi. Asta e realitatea. La cati bani s-au pompat in ultimii 10 ani in formarea noastra profesionala (pont: daca va cere cineva niste date, vor vedea ca lunar statul roman investeste cam 5000 euro intr-un magistrat, dar se pare ca pe nimeni nu intereseaza asta…), ar fi trebuit sa fim cu totii inalti experti judiciari. Realitatea e insa alta, insa corespunde cu tot ceea ce vedem in educatie, sanatate, mediu, politica etc…

  Comentariu de Cristi — 06/12/2008 @ 5:01 PM | Răspunde

 7. Cooorect! Bine spus si mai clar decat am facut-o eu. Formare profesionala? Haida de! Cu formatori facuti in 3-4 luni, in 3-4 cursuri de cate 3-4 ore? Cu selectia magistratilor facuta după criterii pe care magistratii nu le cunosc? Cu teme care nu au legatura cu activitatea magistratilor decat in foarte mica masura? Daca statul roman investeste 5000 euro lunar pentru mine, e cam ciudat, fiindca la mine nu ajung decat banii de salariu, care nici pe departe nu bat cu aceasta suma. Concluzia: vrei pregatire profesionala, scoate banul din buzunarul propriu (tot avem salarii astronomice) şi foloseste timpul liber (daca il mai ai). Si cum putini fac nebunii de genul asta…

  Comentariu de cristian — 06/12/2008 @ 5:29 PM | Răspunde

 8. Criminalitate de timpul asta e greu de dovedit si in state de drept. Dureaza ani de zile, sint acumulate zeci de mii de pagini etc etc.
  Cit despre competenta nu am avut nicidata nicio iluzie. Incompetenta si rezistenta la schimbare in folos propriu (nu neaparat material) sint doar citeva explicatii. De asta cruciada ta Cristi de jos in sus , prin exemplu personal, nu o sa dea rezultate. Te rog, nu ezita daca ai ocazia sa faci si ceva de sus in jos.
  Eu cred ca e vorba de altceva decit formare profesionala si nici toti banii din lume nu ajuta. RFG a concediat pe toti cei din justitia RDG si reangajat ca sa-i trezeasca putin.

  Comentariu de Tio — 06/12/2008 @ 11:31 PM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: