CRISTI DANILEŢ – judecător

10/12/2008

Nu renuntati la independenta justitiei

Filed under: independenta justitiei — Cristi Danilet @ 10:36 AM

Organizatiile membre ale Initiativei pentru o Justitie Curata, Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania si Asociatia Magistratilor din Romania – filiala Cluj cer partidelor politice angrenate in formarea viitorului Guvern sa nu negocieze si sa nu puna in pericol independenta justitiei. Eficienta, sau chiar existenta, structurilor sistemului judiciar si anticoruptie nu trebuie sa fie obiectul unui troc politic, ci scop al politicilor in domeniu.

COMUNICAT

7 comentarii »

 1. o spun eu mai clar ca sint civil:
  pd-l a promis ca o va readuce pe macovei la justitie; asta trebuie sa fie punctul de program nenegociabil;
  votantii pd-l vor inghiti broasca daca reusesc sa impuna asta
  doamne ajuta

  Comentariu de murphy — 10/12/2008 @ 9:32 PM | Răspunde

 2. Cristi,

  presupun ca cerinta voastra ferma este urmare a „inspiratiei” cam nebalansate a DNA din ultimele zile ( si nu numai) , indreptata cvasi -exclusiv (ca de obicei! ) inspre „puscariabili” oricare altii decit „prea-curatii” PDLei basescieni …
  sa nu crezi ca mi-e mila de vreunul dintre ei, ca e PSDist, UDMRist, PNList – au contraire

  decit ca sint din ce in ce mai convinsa de „buna inspiratie” a distinsului slujbas al Preshedintelui basescu, pe numele lui Daniel Morar.

  Comentariu de ion — 11/12/2008 @ 9:43 AM | Răspunde

 3. Eu nu-s aşa de pretenţios. Cu Monica sau cu altcineva după chipul şi asemănarea ei interioară, nu mă supăr, dar SĂ NU DEA JUSTIŢIA LA PESEDEI.

  Comentariu de viq — 11/12/2008 @ 11:20 AM | Răspunde

 4. dream on baby. PSD nu o va accepta nicicodata pe Macovei la Justitie ptr ca altfel ar ramine guvernul fara ministri, toti ar fi la instanta sa dea declaratii. tu realizezi ca Mitrea va deveni vice prim ministru? cum crezi ca ar sta la aceesi sedinta de guvern, unul linga altul, macovei si cu mitrea?? Cred ca macovei va fi iarasi sacrificata ca toti ceilalti (pdl si psd) sa aibe acces a ciolan. As pune pariu ca ponta va deveni noul ministru al justitiei. Alt ratat in viata :))

  Comentariu de maxu08 — 11/12/2008 @ 11:43 AM | Răspunde

 5. unde se dovedeste ca politica „face” justitia…din culise. In urmatorul anunt trebuie facut apel la grupurile de securisti si interese…sa fie de treaba

  Comentariu de barosul — 11/12/2008 @ 4:51 PM | Răspunde

 6. Noi, Nichita, câţiva luptători ca tine şi vremurile ce nu credeam a ne fi date să le trăim, dureros de adevărat tristeţea ce ne cutremură, dictatura băsesciană, cenzura, asta ne paşte oare ? … :

  Din nou, noi

  Bun, dar cu noi cum rămâne?
  Ei au fost mari, tragici, sfinţi…
  Ei au mâncat pâine,
  părinţilor noştri le-au fost părinţi.

  Dar noi, dar cu noi?…
  Lor le-a fost frig, au pătimit,
  au mers prin zăpadă, prin noroi,
  au murit şi s-au nemurit.

  Noi trăim, cu noi cum rămâne?
  S-a hotărât ceva? S-a hotărât?
  Când anume şi ce anume?
  Suntem, dar ne este urât!
  ( Nichita Stănescu )
  respecte,
  Sibilla

  Comentariu de Sibilla — 13/12/2008 @ 2:39 AM | Răspunde

 7. „Organizatiile membre… cer partidelor politice angrenate in formarea viitorului Guvern sa nu negocieze”. La fel de bine ar putea sa-i ceara ursului sa nu se **** in padure. Situatia asta imi aduce aminte de niste vorbe ale lui Vaclav Havel:
  The manager of a fruit and vegetable shop places in his window, among the onions and carrots, the slogan: ‘Workers of the world, unite!’ Why does he do it? What is he trying to communicate to the world? Is he genuinely enthusiastic about the idea of unity among the workers of the world? Is his enthusiasm so great that he feels an irrepressible impulse to acquaint the public with his ideals? Has he really given more than a moment’s thought to how such a unification might occur and what it would mean?

  PS se vorbeste de angajamentele Romaniei fata de UE.. vax. Noi cu obligatiile, ei cu drepturile. A se slabi placa cu idealurile marete ale Uniunii, o sa mai treaca niste luni de zile si o sa vedem ca miturile europene nu sunt ce par a fi. Ar fi o noutate insa – vezi supra, citatul din Havel – sa aud vorbindu-se serios de drepturile cetatenilor romani si nu de eterna ploconeala la komisarii de la UE.

  Comentariu de perca fluviatilis — 21/12/2008 @ 5:25 PM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: