CRISTI DANILEŢ – judecător

01/08/2009

Mai am Dileme…

Filed under: reforma — Cristi Danilet @ 11:09 AM

Dilema Veche Am dat un interviu saptamana asta in DilemaVeche, care e un fel de oglinda la un interviu dat acum 5 ani in Dilema2004.

Asadar, dilemele mele despre reforma justitiei, supraincarcarea cu dosare, nevoile justitiabililor, controlul justitiei de catre politicieni, abuzurile procesuale, coruptia judiciara, sporuri, tinerii judecatori, calitatea legilor in Dilema2009.

Reclame

9 comentarii »

 1. tocmai l-am citit, pe web, ca nu sunt in tara… felicitari, inca o data, pentru pozitia de la oradea! si mult succes pe viitor!!! –Codru

  Comentariu de Codru Vrabie — 01/08/2009 @ 11:47 AM | Răspunde

 2. O mare dezamagire acel interviu, o lipsa totala de perceptie a realitatii strabate din fiecare rind. Si daca Ghinea nu are nicio vina, desi s-ar fi putut documenta cit de cit, este de neiertat modul pervers in care sunt spuse lucrurile. De pilda legenda cu sutele de dosare (cine se duce la o sedinta de judecata vede ca din 40 de dosare 30 sunt aminate in 15 minute (toate), la 2 se asculta un martor amarit, la 5 se primesc intimpinari si 3 ramin in pronuntare. Ce ziceti de o speta cu in care, dupa 15 aminari, dintre care 5 pentru o stampila (fiecare citare inseamna 1,5 milioane pentru avocat, instanta fiind in alta localitate) instanta, dupa ce a ascultat martori, a asteptat si primit, in cele din urma documente, ei bine instanta isi declina competenta! Cine merita supliment de stres? O tristete acel interviu…

  Comentariu de Liviu Iordache — 03/08/2009 @ 1:52 PM | Răspunde

 3. Ca sa va treaca tristetea, va invit sa vedeti ca, de ex, in data de 22.06.2009 la Tribunalul Cluj http://portal.just.ro/InstantaSedinteLista.aspx?idInstitutie=117 am solutionat ca membru al completului LM1 un nr de 67 dosare si in calitate de membru in completul 1 AS inca 19 dosare. Din acestea, am scos in pronuntare un nr. de 50 dosare. O fi mult, o fi putin, nu stiu…Eu am facut tot ce am putut. Si chiar cred ca vorbesc numai de realitatile pe care, cu tristete eu de data asta, le cunosc.

  Comentariu de Cristi — 03/08/2009 @ 2:50 PM | Răspunde

 4. Domnul Liviu Iordache este saracul in totala eroare in legatura cu se intimpla la instanta.Sa stiti ca tot ce a afirmat domnul Danilet este adevarat.Instantele mai ales cele din orasele mari sunt supraaglomerate,se lucreaza 12-14 ore pe zi fara spor de ore suplimentare.Dar desigur pentru dv.este greu de inteles asa ceva fiindca nu stiti ce se intimpla in spatele usilor inchise la care nu aveti acces.Munca judecatorului nu este numai in sala de judecata,sau asta nu stiti? Este usor sa arunci cu gunoi spre altii.Dar cred ca in tara exista multa ura impotriva magistratilor,la toate nivelele.Si nu este de mirare.Totul a inceput de la cel mai inalt nivel si acum vedem rezultatul.Toata lumea isi permita sa faca aprecieri la dresa magistratilor:cit muncesc,ce salar au,etc. Este ceva pe termen foarte lung.

  Comentariu de Aurelia Motoarca — 03/08/2009 @ 4:25 PM | Răspunde

 5. Va salut domnule Danilet,

  Jos palaria pentru demersurile dumneavoastra in legatura cu reforma sistemului judiciar. Va urmaresc de ceva vreme atat prin intermediul acestui blog cat si in presa si aveti toata admiratia mea. Zilele trecute am citit un articol despre un distins domn avocat membru al Baroului Cluj care de pare ca a invins sistemul. Ma refer la domnul Victor Rusa care a contestat in instanta procedura de executare silita initiata impotriva dansului de catre CAS Cluj. Nu mica mi-a fost mirararea cand am vazut ca si domnia voastra a facut parte din completul de judecatori care i-a dat castig de cauza distinsului domn. Mi-am zis ca in sfarsit se face dreptate si in aceasta privinta. Nu este posibil ca intr-un stat de drept sa fii obligat sa semnezi un contract de asigurari de sanatate, sa fii obligat sa il respecti, in speta sa platesti niste bani grei iar in schimb sa nu primesti nimic. Mai mult, daca ai vreodata nevoie de asistenta medicala, sa te duci la spitalele de stat cu buzunarele pline, cu spirtul si aspirina in buzunar.

  Bravos stimate domn! Romania are nevoie de astfel de judecatori.

  Av. Gabi Preda – Bucuresti

  Comentariu de Gabi Preda — 04/08/2009 @ 11:52 AM | Răspunde

 6. Buna ziua. Referitor la dosarul in care unui avocat clujean i se admire contestatia la executare impotriva CAS Cluj, as dori sa aflu care este motivarea instantei in adoptarea acestei solutii. Sunt jurist la o casa de asigurari de sanatate din alt judet, si, mi-ar fi de un real folos sa aflu care a fost pozitia dumneavoastra. Mentionez ca la casa de asigurari de sanatate la care lucrez nu nu s-a demarat inca procedura de executare silita impotriva persoanelor care exercita profesii libere, dar se intentioneaza acest lucru in viitorul apropiat. Personal am unele rezerve fata de modalitatea in care compartimentul de specialitate intentioneaza sa o adopte fata de persoanele mai sus mentionate, in principal datorita faptului ca nu am incheiat contract e de asigurare cu acestia.
  Va multumesc

  Comentariu de Maria Boitor — 07/08/2009 @ 11:00 AM | Răspunde

 7. In primul rand, ma bucur sa vad o astfel de atitudine din partea unui judecator.
  Apoi, faptul ca scrieti intr-un limbaj „accesibil” e ceva deosebit.

  In articolul din Dilema am citit si o alta parere despre mult-mediatizatul „spor de stress”. Cum spuneati, din pacate se cunoaste doar ce ne arta mas-media.

  Mult noroc si curaj in continuare. Voi incepe sa va citesc blog-ul.

  Comentariu de Andrei — 10/08/2009 @ 7:40 AM | Răspunde

 8. Va respect si va admir pentru demersurile dv.!!!Sunt avocat si stiu cu certitudine ce inseamna sa-ti desfasori activitatea ca magistrat azi in statul de drept numit ROMANIA, tara membra UE. Justitiabilii nu suporta consecinte de la momentul declansarii protestului dv., ei nu prea au avut liber acces la justitie, de cand Parlamentul si guvernul, intre doua afaceri, doua privatizari, se gandesc sa mai emita o lege, sa o mai modifice, sa emita ‘N’ordonante de urgenta,care sa modifice legea….
  Ar fi bine ca un domn parlamentar sau ministru sa se puna in postura justitiabilului de rand si sa intre intr-o sala de judecata si sa astepte pana ii vine randul conform ordinii de pe lista….cand lista cuprinde 100-150 de dosare…si sa mai fie si la sfarsitul listei. Si atunci…sa se uite la chipul magistratului, care nu-si permite nici sa traga un pui de somn in timpul sedintei, nici sa-si rezolve afacerile vorbind la telefonul mobil, nici sa se delecteze cu reviste….
  Sunt alaturi de dv.deoarece trebuie sa indreptati toate inechitatile unui sistem putred, in niste locatii care numai destinatii de instante nu au…Si noi avocatii putem spune ca datorita defectuoasei conduceri si coordonaride catre MJ, intampinam acelasi probleme…spatii din evul mediu, lipsa pana si coli de scris, timbre, mape pentru dosare…
  Pana la urma daca justitiabilul trebuie sa le aduca de acasa poate domnul ministru Predoiu vrea ca justitiabilul sa-si aduca de acasa si un judecator sa-i solutioneze cauza, ca sa nu mai emitem pretentii ca suntem intr-un stat de drept, ci sa afirmam ca de fapt suntem in tata lui Papura Voda!!!

  Comentariu de avocat Puiu Ana Adriana — 15/09/2009 @ 8:36 PM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: