CRISTI DANILEŢ – judecător

25/12/2009

Comisia speciala: raport pe justitie

Filed under: independenta justitiei,politic — Cristi Danilet @ 1:38 PM

 Comisia speciala constituita in Parlament ptin Hot 34/24.09.2009 pentru analizarea crizei intervenite in justitie si-a terminat activitatea, care este concretizata intr-un raport. Urmeaza acum analiza si votul in Plen.

In esenta sunt preluate toate atentionarile si propunerile formulate de magistrati prin Rezolutia din apr.2009 si in documentele din timpul protestului din sept.2009:

– preluarea bugetului instantelor de ICCJ si apoi a patrimoniului

– regandirea onorariilor avocatilor din oficiu si a tarifelor incasate de Posta Romana

– incasarea in folosul justitiei a taxelor de timbru

– descentralizarea administrativ-financiara a instantelor

– alocarea unui mai mare suport financiar investitiilor.

Frumos cadou de Sarbatori dat de Parlament, care recunoaste toate problemele semnalate de noi, daramand pana si cele mai sceptice asteptati din partea unor colegi. Sa vedem acum ce va face Guvernul. Desigur, principala cerinta ramane semnarea Pactului pe Justitie intre cele trei puteri.

5 comentarii »

 1. Desigur, Parlamentul este prietenul de nadejde al magistratilor.

  Desigur, nu e nimic rau in aceasta prietenie…

  Ca si in bancul ala, ala domn’e: „prietenul la nevoie se cunoaste”, Parlamentul va face TOTUL: va adopta toate legile de care magistratii au nevoie ca, din punct de vedere tehnic (juridic), sa-si fondeze pretentiile.

  Ceea ce nu stiu sigur magistratii (si nici Parlamentul) e urmatorul lucru: BANII EXISTA???????????

  Desigur si Guvernul va face totul ca sa se imprieteneasca cu magistratii… insa nu va putea sa inventeze bani pentru magistrati. Risca sa ii tipareasca? Risca sa se imprumute? Ii restituie copiii si nepotii magistratilor?

  MORALA: uite cum se strica priteniile de la bani sau cat de adevarata este zicala: banu-i ochiu’ dracului…

  La multi ani si sa fim cu totii fericiti!

  Comentariu de area — 25/12/2009 @ 11:17 PM | Răspunde

 2. Reforma in justitie inseamna :
  – interpretarea unitara a legii;
  – sanctionarea administrativa, penala, civila a magistratilor care savarsesc abuz de putere. LA INSTANTA de fond– (folosesc acte care nu au valoare juridica in detrimentul actelor care au valoare juridica, sustin o situatie de fapt-alta decat cea reala, nu respecta procedurile legale ale diferitelor actiuni.)–- LA INSTANTA de apel – (refuza sa actioneze conform art.295 Cod de procedura civila si sustin ca actioneaza conform art. 296 din acelasi cod.). La fel si Instanta de Recurs.
  – redeschiderea dosarelor…

  Reforma in Justitie se realizeaza prin:
  – demiterea in grup a magistratilor din cadrul sectiei penale si criminalistice;
  -demiterea in grup a Inspectorilor judiciari din cadrul CSM
  – demiterea in masa a magistratilor din cadrul sectiilor de 9 judecatori….
  – etc….

  Reforma in Justitie se face cu sjutorul politicului–-un grup de oameni se ridica impotriva justitiei (Basescu-Macovei-Sever Voinescu, etc–)……… In viziunea celor ca Predoiu si Nica (foarte multi magistrati si sefi de politie) Reforma in justitie inseamna o schimbarea de forma si nu de fond. Din punsctul de vedere a lui Nica si Predoiu…reforma in justitie inseamna:
  – emiterea de noi legi;
  – rezolvarea problemelor material-logistice cu care se confrunta magistratii si politistii;
  – rezolvarea problemelor de personal;
  – împiedicarea strategiilor prin care se rezolva problemele de fond ale Justitiei…
  Apropo stimabililor…..justitia nu inseamna cladiri, magistrati, bani––Justitia Inseamna ceea ce fac magistratii si politistii…. Oare ce fac magistratii si politistii? Astia baga la puscarie protestatarii in ale justitiei–-baga la puscarie pe cetatenii care imobilizeaza violatorii de domiciliu, etc….

  Comentariu de Cosmin Cristea — 26/12/2009 @ 8:10 AM | Răspunde

 3. Pe aceasta cale urez sarbatori fericite tuturor magistratilor care vor reforma in justitie–-iar celor care nu vor reforma in justitie le urez sa le fie taiate drepturile si sa fie dati afara din Justitie..:):P

  Comentariu de Cosmin Cristea — 26/12/2009 @ 10:10 AM | Răspunde

 4. d-le judecator, in perioada grevei(!) magistratilor, multi, prin care si eu, am atras atentia asupra faptului ca scopul respectivei actiuni va fi rapid si eficient deturnat spre folosul personal al catorva profitori.
  asa cum am spus inca de pe atunci (de parca ar fi fost greu de ghicit, ca doar nu ne-am nascut ieri), vocala mona pivniceru viza iccj.
  dupa cum stiti, vajnica prolet-magistrata si-a vazut visul cu ochii, fiind avansata la iccj.

  asa cum ne-ati dovedit, oricine nu face parte din haita (magistratura), fie el ministru sau simplu justitiabil, nu are nici cea mai mica sansa de a i se da dreptate in raport cu un membru al haitei.
  un argument real ca ‘nu sunt bani’ nu are absolut nici o relevanta in ochii magistratilor: sa piara totul, sa se darime lumea, banii ceruti de magistrati trebuie inventati daca chiar nu exista.

  cu o astfel de atitudine si cu astfel de profitori in interes personal al unei situatii de altfel reale, o eventuala viitoare actiune de aceeasi natura a magistratilor va avea 0, zero, null, cero sustinere din partea justitiabililor, adica din partea celor care platesc taxe si impozite pentru ca unii sa poata sa-si bata joc de ei.

  avem nevoie de o justitie independenta si profesionista, fara indoiala.
  dar pentru aceasta trebuie in primul rand reformata clasa magistratilor.
  cazurile kiss alexandru si florin costiniu, ca sa le amintesc doar pe cele mai recente, dau masura nivelului la care degradarea a atins clasa magistratilor.
  nu erau muritori de foame, nu munceau in genunchi, nu deliberau in frig sau intuneric si totusi au luat mita.
  cu astfel de magistrati increderea noastra in voi tinde rapid spre zero.
  nu ne mai argumentati corectitudinea vostra cu cifre privind numarul mic al magistratilor condamnati: acest lucru este irelevant in raport cu importanta justitiei.
  chiar si un singur magistrat corupt ne determina ca, in sala de judecata sa ne uitam la judecator si sa ne intrebam: oare asta e sau nu e corupt?
  simpla formulare a acestei intrebari este devastatoare pentru increderea in justitie.

  reformati-va, curatati-va si abia apoi veniti sa cereti bani.
  in ordine inversa se numeste prostitutie si o sa va tratam ca atare.

  Comentariu de andreic — 27/12/2009 @ 2:19 AM | Răspunde

  • Sigur, puterile statului se bucura ca pot imparti banii nostri cum doresc, ca si cum numai de asta ar depinde corectitudinea justitiei. Puterile gandesc ca ceilalti cetateni, tot mai multi, pot lucra cu salariul minim pe economie, ca munca lor n-ar fi importanta pentru societate. Ba unii membri ai puterilor isi imagineaza ca vreo 4 luni se poate lucra si pe gratis, si se mira ca ciumpalacii au indrazneala sa mai scrie petitii http://www.petitieonline.ro/petitie/drepturile_asistentilor_personali_ai_persoanelor_cu_dizabilitati_incalcate_flagrant_de_primaria_medgidia_si_guvernul_romaniei-p38805052.html . Adevarul e ca e greu de stabilit o corelatie corecta intre salariile angajatilor statului, dar in nici un caz n-ar trebui considerat ca munca unui magistrat ar fi de peste zece ori „mai importanta” decat a altora, bunaoara decat a militarilor http://www.petitieonline.ro/petitie/salariile_militarilor-p46405046.html. N-or fi purtat ei, militarii, razboaie in ultimii 64 ani dar sunt convocati pe la toate calamitatile cutremure, inundatii, inzapeziri, blocarea apelor cu gheturi s.a. In plus, militarii, daca n-or avea cu ce trai, pot genera pericole mult mai mari decat judecatorii, bunaoara pot permite sa dispara arme din depozitele de la Ciorogarla sau din alta parte. Iar daca aceste „jucarii” ajung pe mana oricui, e lesne de inteles ca puterile statului, oricate vor fi ele, oricat de inpaunate, cu comisii speciale cu tot, nu-si vor putea face treaba, si le dam degeaba banii. Asadar recomand oropsitilor de magistrati sa manifeste cumpatare, caci nu e momentul sa escaladam pericolele ce ne pasc. Si asa din cauza protestului lor, cauzele se judeca extrem de tarziu.

   Comentariu de Ioana Maria Vlas — 28/12/2009 @ 1:19 PM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: