CRISTI DANILEŢ – judecător

27/01/2010

Campanie UNJR pt mediere: mediatorii si grefierii se alatura

Filed under: ADR — Cristi Danilet @ 9:40 AM

25.01.2010: UNMR  se alatura campaniei „Judecătorii sustin medierea”.

                   Uniunea Nationala a Mediatorilor din Romania saluta declansarea de catre Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania a campaniei de promovare si incurajare a medierii ca mijloc alternativ de solutionare a litigiilor dintre cetateni, campanie denumita “Judecatorii sustin medierea”.

Initiativa organizarii de catre UNJR a campaniei de diseminare a informatiilor despre mediere constituie cel mai important eveniment din domeniul medierii initiat de catre judecatori, de la aparitia legii nr. 192/2006 si pana in prezent. In lumina noilor prevederi legislative din domeniu, UNJR este pana in prezent, singura organizatie a magistratilor preocupata de implementarea prevederilor art. 6 din legea nr. 192/2006, in conditiile in care acestea urmeaza sa fie aplicabile incepand  cu data de 3 martie 2010.

In acest context, UNMR isi anunta disponibilitatea de a sprijini campania declansata de judecatori cu toate mijloacele disponibile: informatii de specialitate, publicitate, specialisti, promovare in media si spatiul virtual. Prin colaborarea judecatorilor si a mediatorilor, implementarea medierii in Romania se va realiza mai facil, interesul unei astfel de parteneriat fiind de necontestat.

Campania UNJR “Judecatorii sustin medierea”, un eveniment notabil si de mult asteptat, confirma faptul ca Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania este conectata la realitatile sistemului juridic din Romania, ea suplinind lipsa de informare pe scara larga a cetatenilor cu privire la institutia medierii si a mediatorului.

 

 27.01.2010: Federatia PROJUST sustine medierea.

FNS Projust a decis sa se alature campaniei initiata de Uniunea Nationala a Mediatorilor si Uniunea Nationala a Judecatorilor privind promovarea si sutinerea medierii.
Reclame

Un comentariu »

  1. Binevenita si firesca pozitia UNMR, d-le Danilet! Ce facem insa cu atitudinea ultraconservatoare a majoritatii avocatilor trecuti de o anumita VARSTA si care nu vreau sa inteleaga necesitatea stringeta a unei alternative la procesul traditional?

    Comentariu de calin marius cheregi — 30/01/2010 @ 5:25 PM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: