CRISTI DANILEŢ – judecător

12/02/2010

Medierea in Vrancea

Filed under: ADR — Cristi Danilet @ 12:01 AM

În mai puţin de o lună va intra în vigoare o prevedere legislativă care îi obligă pe judecători, poliţişti şi procurori să aducă la cunoştinţa părţilor implicate într-un coflict că pot apela la mediere, înainte de a ajunge la judecată Invitaţi: Adrian Toni Neacşu, preşedinte Tribunal Vrancea, Iulian Mocanu, preşedinte Camera Mediatorilor Vrancea şi Vasile Istudor, preşedinte Centrul de Mediere şi Arbitraj.

Emisiune completa la RealitateaFocsani.

Reclame

5 comentarii »

 1. Iată o MOSTRĂ nouă de împovărare a justiţiabililor!!!!!
  Atăta timp căt ambele părţi au angajaţi avocaţi,iar prin intermediul lor,pot tranzacţiona,ce rol,ce rost îşi are medierea.Se dă frîu liber apariţiei de tot felul de neaveniţi în ,,sistemul juridic,,Avocatura este ,,o meserie,,MEDIATORUL ce este?

  Comentariu de Horty — 13/02/2010 @ 9:20 PM | Răspunde

 2. vom vedea ce va fi….deocamdata nici o schimbare

  Comentariu de Cosmin Cristea — 14/02/2010 @ 7:32 AM | Răspunde

 3. Draga Horty nu pot sa nu iti dau dreptate . Vei vedea ca medierea nu va fi decat o alta birocratie pentru justiabil care va fi trimis cu voia sau fara voia lui la mediator – judecatorul , procurorul si politistul „motivand” nr. mare de dosare in lucru . Eu am incercat de nenumarate ori sa aduc partile la o intelegere explicandu-le juridic si financiar riscurile la care sunt supusi in cadrul unui proces. Si de putine ori am reusit tranzactia . Cristi ai spus ca medierea inseamna stingerea unui conflict intre parti fara a tine seama de litigiul ivit intre acestea , adica este mai mult de natura psihologica .Am douacontra argumente : 1. Din pacate multi dintre mediatori nu au studii de psihologie si vor incerca politicos sa imite „un specialist in conflicte ” sugerand timid partilor ca trebuie sa se impace . Banutii tot si ia . SI omul isi face „meseria „. 2. Asa cum am spus conflictul poate fi psihologic insa daca s-a transformat intr-un litigiu are implicatii juridice pe care mediatorul nu le cunoaste si este foarte posibil sa incerce sa-l faca sa cedeze pe cel care are legea de partea lui . Si atunci omul se revolta sispune :Mama masii am mai pierdut timpul si cu medierea asta birocratica. Statul asta parca a inebunit.
  Pai ori punem sa medieze niste specialisti cu pregatire psihologica care intr-adevar pot avea rezultate – cu greu avand in vedere ca nu cunosc si legile, ori mai bine incercam sa facem ce trebuia sa facem de mult – si anume reparam sistemul bolnav prin suplimentarea nr. de judecatori , prin suplimentarea salilor de judecata , tehnologizarea lor , punerea in aplicare a legii privind tribunalele specializate etc.
  Dar statul zice : pai de ce sa dam bani – o rezolvam prin mediere . Vai de ea de tara .

  Comentariu de florian — 15/02/2010 @ 12:23 PM | Răspunde

 4. Eu sustin medierea ca si ADR. Asa cum sustin si arbitrajul in comercial. Sa u tranzactiile in civil.
  Nu vorbim de oameni aici: sunt pt mediere, dar daca este o problema cu mediatorii, asta nu mai intra in preocuparile mele – cei care predau la cursurile de mediere sau care ii autorizeaza ca mediatori poarta intreaga responsabilitate.

  Comentariu de Cristi — 15/02/2010 @ 1:01 PM | Răspunde

 5. Pentru Horty si Florian
  Pentru cel necitit, te impaci cu gandul ca asa este si il lasi in plata Domnului dupa ce ii si explici si nu pricepe.
  In schimb, pentru cel citit te intristezi sa vezi ca sub masca neincrederii denigreaza medierea cu buna stiinta pentru ca aceasta reprezinta concurenta in mintea lui, pierderea ct. de asistenta juridica ce ii sustin veniturile prin procesele amanate sine-die, in loc de colaborare, solutie onorabila pentru cazuri simple, modalitate voluntara, amiabila, ieftina, confidentiala, civilizata de solutionare a litigiilor.
  Oare avocatii care se ocupa de dreptul familiei au studii psihologice, cei din comercial au studii economice, etc.? ori s-au specializat din pasiune si interes pentru domeniul respectiv, dar la baza sunt toti avocati, absolventi de drept.
  FACEM DISCUTII CONTRA DOAR CA SA INTARZIEM PROGRESUL INEVITABIL, SA DERUTAM LUMEA CU IPOTEZE PSEUDO SAVANTE SI PARERI CARE OCOLESC CEEA CE ESTE EVIDENT.

  Comentariu de costinaso — 19/02/2010 @ 10:02 PM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: