CRISTI DANILEŢ – judecător

29/03/2010

Predoiu si ONG-urile sustin Petitia Integritatii

Filed under: integritate — Cristi Danilet @ 4:14 PM

Petitia magistratilor pentru Integritate si Demnitate a fost semnata pana in prezent de 350 de judecatori si procurori. E pentru prima data cand magistratii militeaza pentru curatenie din interior, afirmand ca avem mari vulnerabilitati in sistem care trebuie radical si urgent remediate.

Populatia sustine demersul nostru. Comentariile de pe blogul SAR o spune fara dubiu.

ONG-urile specializate pe justitie sau pe drepturile omului sustin petitia noastra. Azi au emis un comunicat de sustinere intitulat, sugestiv, `Cu robele curate`.

Prea si formatorii de opinie sustine demersul nostru: pt. Liviu Antonesei, protestul nostru este unul istoric Adevarul, pt Sorin Ionita suntem cei 300 EvZ, pt Ziare.com gestul nostru este o cotitura in reformarea sistemului, la fel Dan Turturica se solidarizeaza cu protestul nostru RoL.

Insusi ministrul justitiei, Catalin Predoiu, sustine petitia magistratilor. E primul gest de acest gen al ministrului. Dupa ce in timpul protestului de anul trecut a incercat sa reduca intreaga miscare strict la pretentii materiale si dupa ce a incercat fara succes sa inoculeze ideea unor interese oculte ale celor care au fost lideri ai miscarii si au negociat cu puterile publice in numele colegilor lor magistrati, acum a inteles buna credinta a multor magistrati si intentia lor de reformare reala a sistemului. Ministrul se declara de acord cu pretentiile noastre, pentru o justitie cu adevarat independenta si magistrati integri. As putea spune ca ministrul a semnat Pactul pentru Justitie, dupa ce Comisia Europeana l-a semnat si ea!

8 comentarii »

 1. Mereu ca e Predoiu si nu Tradoiu :(

  Comentariu de Florin — 29/03/2010 @ 4:19 PM | Răspunde

 2. felicitarile si admiratia mea pentru aceasta actiune.
  continuati cu si mai multa determinare in aceasta directie, curatati din interior sistemul, redati justitiabililor increderea in magistrati si vom avea o tara mai prospera… iar pentru asta va vom multumi vesnic.

  Comentariu de andreic — 29/03/2010 @ 5:54 PM | Răspunde

 3. Asa cum explicam in comentariul anterior problema la noi in justitie nu are legatura cu salariile magistratilor . Ca vor sa si le mareasca ca vor pensii mari etc.
  Este perfect normal ca in toate tarile europene si nu numai , magistratii sa fie oameni respectati si bine platiti. Deci chiar daca miscarea ar fi avut ca obiect doar aceste pretentii era perfect normal .
  La noi problema foarte grava este CORUPTIA DIN JUSTITIE . Ceea ce am vazut citind stenogramele m-a socat . Si azi avem confirmarea de la senatorul Toni Grebla ( comisia juridica ) ca sunt perfect autentice. Si va dati seama ca vorbim de magistrati de la instanta superioara . Asa cum am spus si am dat si citate si argumente in comentariul anterior , acei magistrati sunt deja vinovati deontologic.

  Pentru cei care cititi si pentru Cristi arunc manusa si va intreb: Cum credeti ca vor fi sanctionati acestia ? Sau vor fi oare sanctionati?
  Eu iar raman nu prea optimist si cred ca unii care ar trebui sa sanctioneze, deja au oferit umeri largi si primitori pe care Costiniu si Jipa sa se sprijine .
  Ma insel? Atacati-ma.

  Comentariu de florian — 29/03/2010 @ 6:51 PM | Răspunde

 4. Subscriu,
  Domnul Florian deschide un subiect nou, pacat ca la modul dubitativ.
  Nu punct si de la capat, ci tragerea la raspundere, aceasta vor oamenii, societatea civila. Mai stim si noi, justitiabilii, oamenii de alte profesii, ce ni se intampla, ce ni se face de catre judecatorii corupti, nedemni. Acestia ne schimba cursul vietii, fara macar a clipi, ne privesc in fata cu dispret, parca ne spun din priviri ca tot nu avem ce face!
  Sunt pentru deshumarea dosarelor care cuprind probe incriminatoare impotriva acelor judecatori. Trebuie sa cerem si sa obtinem!
  Nu trebuie sa renuntati/sa renuntam! La ce bun proverbe ca „Unde-i lege nu-i tocmeala” sau „Dura lex, sed lex” daca judecatori(nu judecatorii!) nu respecta si nu aplica legea?!

  Comentariu de doina florescu — 29/03/2010 @ 7:21 PM | Răspunde

 5. @) Cristi Danilet

  Va deranjez doar ca sa anunt ca am dat o mina de ajutor si prin articolul meu din Adevarul de azi

  http://www.adevarul.ro/liviu_antonesei/Un_protest_istoric_7_234046597.html

  Comentariu de Liviu Antonesei — 29/03/2010 @ 11:13 PM | Răspunde

 6. E nevoie de o manifestare mai agresiva….de a face miting pasnic si civilizat la CSM:))…. Eu particip daca sunteti de acord…

  Comentariu de Cosmin Cristea — 30/03/2010 @ 7:01 AM | Răspunde

 7. Buna ziua,
  Va rugam cititi suita : http://theophylepoliteia.wordpress.com/2010/03/30/sandeii-mamii-lor-iii/#comment-49904 si va rugam sa va spuneti parerea

  Comentariu de Un tanar de stanga — 30/03/2010 @ 7:54 PM | Răspunde

 8. Nici nu stiu sa fure,vezi cum s-a vindut Gilca pentru o sticla de tarie stift.

  Comentariu de lucian — 13/10/2010 @ 1:31 PM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: