CRISTI DANILEŢ – judecător

02/04/2010

Protestul justitiei 2009 – documente programatice

Filed under: democratie participativa,independenta justitiei — Cristi Danilet @ 4:39 PM

In aprilie anul trecut concepem primul document declarativ in privinta independentie justitiei din Romania pornit din interiorul sistemului. Astfel s-a nascut Rezolutia ce avea sa fie votata de CSM si de toate adunarile generale ale instantelor si parchetelor din Romania. Era pentru prima data cand se petrecea asa ceva.

Pentru ca ulterior acest document, al caruit prim draft l-am alcatuit impreuna cu judecatorii Adrian Neacsu (Vrancea) si Horatius Dumbrava (Mures) a stat la baza revendicarilor din lunile urmatoare care au culminat cu forma extrema de protest adoptata in septembrie 2009 si pentru ca se pare ca inca Parlamentul tarii nu a inteles in ce criza financiara a fost justitia si in ce criza morala se afla, am decis sa adunam toate documentele miscarii noastre de anul trecut. Astfel, s-a nascut culegerea Protestul Justitiei Romane – documente programatice ale miscarii revendicative a instantelor judecatoresti din aprilie-octombrie 2009, publicata de noi trei, pe care o punem in circulatie in forma electronica iar, la cerere si gratuit, in forma printata.

Din cuprins:

introducere: De la ganduri la fapte. Inceputul democratizarii judiciare

calendarul actiunilor revendicative

3 comentarii »

 1. PASTE FERICIT!

  Comentariu de Ioana Maria Vlas — 03/04/2010 @ 9:56 AM | Răspunde

 2. Pentru cei interesati:

  „PREZIDIUL MAREI ADUNARI NATIONALE A REPUBLICII POPULARE ROMANE

  In temeiul art. 44 pct. 2 si art. 45 din Constitutia Republicii Populare Romine;
  Vazand Decizia Consiliului de Ministri cu Nr. 1193 din 7 august 1948,
  Emite urmatorul

  DECRET Nr. 190
  pentru reglementarea situatiunei gropurilor sigilate depuse l Cassa de Depuneri si Consemnatiuni inainte de 15 august 1947

  Art. unic. – Gropurile sigilate, cu sau fara valoare declarata, depuse la Cassa de Depuneri si Consemnatiuni, pana la data de 15 august 1947, vor fi ridicate de depunatorii lor, autoritati publice sau particulari, in termen de 90 de zile de la data publicarii prezentului decret.
  Bunurile formand continutul gropurilor neridicate in termenul aratat la aliniatul precedent trec – fara nici o despagubire – in proprietatea Cassei de Depuneri si Consemnatiuni, care este autorizata a le vinde in conformitate cu dispozitiunile legale.

  Dat in Bucuresti la 10 august 1948

  C. I. Parhon A. Bunaciu

  EXPUNERE DE MOTIVE
  La proectul de decret pentru reglementarea situatiunei gropurilor sigilate depuse la Cassa de Depuneri si Consemnatiuni inainte de 15 august 1947

  In decursul existentei sale de 83 de ani, Cassa de Depuneri si Consemnatiuni pe langa alte operatiuni a primit spre pastrare diferite obiecte din metale pretioase, monede metalice sau bancnote din diferite emisiuni nationale sau straine, precum si diferite acte cu caracter particular, inchise in gropuri sigilate, unele evaluate in lei vechi, altele declarate fara nici o valoare.
  Aceste gropuri sigilate au fost depuse de diferite autoritati publice, reprezentand confiscari, corpuri delicte, succesiuni nerevendicate sau fara succesori, obiecte aflate asupra decedatilor neidentificati, confiscari de catre vami, precum si de depunatori particulari pentru pastrare, continand acte, testamente, cambii, scrisori particulare, sau diferite obiecte ca: inele, brose, ceasornice, bijuterii, colectii, unele reprezentand o oarecare valoare, insa majoritatea lor ne mai prezentand nici o valoare.
  Depunatorii sau beneficiarii acestor gropuri sigilate sunt in parte disparuti, in parte fara cunostinta de existenta lor, iar altii nu mai gasesc necesar a se interesa de asemenea depozite, astazi fara o valoare apreciabila.
  Cu toate acestea, din lipsa unui text de lege precis, Cassa de Depuneri si Consemnatiuni este tinuta a pastra in tezaurul sau aceste depozite fara nici o limita de timp. Aceasta situatiune a facut ca astazi numarul acestor gropuri depaseste cifra de 5000 si constitue un serios impediment in administrarea lor.”

  Comentariu de area — 03/04/2010 @ 8:34 PM | Răspunde

 3. Sărbători Fericite, Binecuvântate, în tihnă, alături de cei dragi, d-le C Danileţ ! Hristos a Înviat !

  Sibilla

  @tuturor colegilor,
  Hristos a inviat din morti
  Cu moartea pe moarte calcand
  Si celor din morminte
  Viata daruindu-le!
  (Troparul Invierii)
  Sărbători în Lumină, Binecuvântate, în tihnă şi linişte sufletească ! Doamne Ajută !
  Христос Васкрсе! – Hristos a Înviat !
  respecte,
  Sibilla

  Comentariu de Sibilla — 04/04/2010 @ 8:32 AM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: