CRISTI DANILEŢ – judecător

22/04/2010

Presedintele UNJR – nevinovat

Filed under: integritate — Cristi Danilet @ 7:25 PM
Sectia de judecatori a CSM a decis sa respinga sesizarea Inspectiei Judiciare cu privire la incalcarea de catre jud. Dana Gîrbovan, presedintele UNJR, a dispozitiilor art 9 alin. 2 din Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor. Vina acesteia ar fi constatat in faptul ca a semnat un comunicat de presa din partea UNJR prin care asociatia a criticat poyitia Parlamentului care nu a acordat aviz pozitiv pentru desfasurarea activitatii de cercetare penala cu privire la un fost membru al Guvernului.

Dana Gîrbovan a fost audiata timp de doua ore cu privire la acuzatia formulata de catre Inspectie. Au luat cuvantul in apararea sa judecatorii Adrian Neacsu – pres Tr Vrancea si membru fondator UNJR, Horatius Dumbrava- pres CA Tg Mures si fondator UNJR, Lavinia Lefterache – judecator CAB si membru Senatul UNJR, care au insistat cu privire la libertatea de exprimare a judecatorilor in privinta actelor politice care incalca independenta justitiei si cu privire la importanta libertatii de asociere a magistratilor.

Au mai participat judecatorii Dana Cigan – C.A.Oradea, Madalina Afrasinie – Tr. Buc, Simona Neacsu – Jud Buftea, toti membri UNJR.

Cateva zeci de judecatori au trimis in aceasta dimineata catre CSM semnatura lor de sprijin a Danei Gîrbovan.

5 comentarii »

 1. Salutare , Cristi
  Oare Adrian Nastase a aflat ?
  Din cate stiu el a depus plangerea la CSM impotriva jud.Garbovan , Dumbrava , Neacsu . Sper ca nu ma insel.
  Sunt curios ce o sa faca Adita in continuare ?
  Acum nu mai poate sa il sune pe Voicu sa „aranjeze” la CSM.
  Oricum nu cred ca i-a picat bine .

  Comentariu de florian — 22/04/2010 @ 8:09 PM | Răspunde

  • In mod sigur nu i-a picat bine. Oricum nu trebuie sa-i ducem grija ca nu mai are la cine sa apeleze. La cit banet si cite tablouri de maestri a strans poate sa-si angajeze crema avocaturii din Micu’ Stambul (ba si din Kolosvar – maitre Mateutz) pe 50 de ani deacum incolo. Imi aduc aminte ca acum 2-3 ani la Institutul de Cercetari Juridice in ultima zi de lucru a lui decembrie cind toata lumea isi ura la multi ani, ne pomenim cu Adrian Nastase (care a lucrat acolo in anii 80). De ce credeti ca le-a facut cercetatorilor aceasta onoare? Il cauta pe profesorul Antoniu. Asa ca pe partea de teorie Adelu sta beton. Nici la practica nu cred ca se plinge foarte tare, doar generalul Mitica Iliescu zburda pe afara!
   Si citi or mai fi ca el pe care nu-i stim ( aduceti-va aminte ca Adelu a iesit public in coalitia PSD/PDL cu posibile nume de ministeriabili la Justitie) http://stiri.kappa.ro/actualitate/20-12-2008/greu-cu-justitia-207661.html#adauga_comment.

   A bon entendeur salut!

   Comentariu de marii cai albastri — 23/04/2010 @ 1:01 PM | Răspunde

 2. traiasca sindicatul vostru, ca sunteti un sindicat la CSM, nu-i asa ?

  Comentariu de sorin — 23/04/2010 @ 9:15 AM | Răspunde

 3. aveti grija la Sistem…Sistemul tace si face… .

  Comentariu de Cosmin Cristea — 23/04/2010 @ 8:36 PM | Răspunde

 4. Este halucinant ccea ce se poate intampla, d-le judecator!Oricine are o alta opinie este cercetat.De fapt stiti cel mai bine.Insa din pacate sunt multi magistrati care se complac in izolarea propriului birou si printre dosare.Ca sa nu mai amintim aici de ceea ce se intampla la judecatoriile din teritoriu.Crize de isterii ale judecatorilor in sala de judecata,necunoasterea continutului dosarelor, atitudine sfidatoare ca urmare a unei solicitari, atipice sa zicem, a uneia din parti, amanarea la nesfarsit a pronuntarii. Haideti sa spunem si partea cealalta a atitudinii binecunoscute a unei parti din corpul magistratilor.

  Comentariu de LAIOTA BASARAB — 24/04/2010 @ 5:47 PM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: