CRISTI DANILEŢ – judecător

02/06/2011

Modificarea Constitutiei – Comisia Venetia

Filed under: constitutia — Cristi Danilet @ 10:47 AM
Exista un organism specializat in cadrul Consiliului Europei: atunci cand sunt modificari foarte importante imp cum ar fi cele la constitutii sau legile justitiei, care privesc functionarea democratica a institutiilor, Comisia Europeana pentru Democratie prin Lege (Comisia de la Venetia) se pronunta. Din partea Ro, membri sunt prof. Lucian Mihai si SS Bogdan Aurescu.
 
Cu privire la Romania, si la modificarile anterioare, in 2003, ale Constitutiei, aceasta Comisie si-a exprimat opinia. Cu privire la proiectul din 2011 de modificare a Constitutiei, inca nu s-a solicitat avizul. Nu este obligatoriu, dar este deja o practica consacrata consultarea acestui organism din care si tara noastra face parte. 

3 comentarii »

 1. Cine tine cont de comisia Venetia?Nu se tine cont nici de parlamentul nostru.

  Comentariu de andreea — 02/06/2011 @ 4:00 PM | Răspunde

 2. Daca-am inteles bine Comisia si-a exprimat opinia asupra „Constitutional Revision 169/2001” undeva prin 2002-2003, adica dupa votarea amendamntelor din 2001, adica vorba dumneavoastra „dupa ce s-a inchis pravalia”. Daca si acum va proceda la fel, Comisia asta poate sa dispara linistita, ceea ce va genera si o economie importanta in bugetul european.
  Plus ca stim ce-ar putea debita comisarii, Parlamentul bicameral e mai bun caci legile discutate de doua ori au sanse sa iasa mai bune, terorie ce n-a prea functionat la noi, legile iesind bine-mersi suficient de incalcite, si cu masuri tranzitorii in care nu se stie ce reguli se aplicau. Daca tot n-avem sanse sa gasim o solutie cu adevarat mai buna, macar sa cheltuim bani mai putini pe o activitate care oricum decurge anapoda. Alesii din parlament n-au nici o responsabilitate pentru ceea ce au de facut, si din acest punct de vedere se aseamana tare mult cu casta judecatorilor.

  Comentariu de Ioana Maria Vlas — 05/06/2011 @ 3:30 PM | Răspunde

 3. Pentru ce se intampla azi, pt argumentele cu care apreciati „neconstitutionalitatea” unor modificari in Constitutia tarii pe care le astept si le asteptam multi dintre noi, oamenii obisnuiti ai acestei tari , dumneavoastra si colegilor dumneavoastra, RUSINE!!!
  Dan Turturica : http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/untitled-stire-228737.html
  Dan Tapalaga : http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-8935837-cum-scapam-licenta-fura.htm

  Comentariu de Mihaela Baciu- Brasov — 18/06/2011 @ 6:24 AM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: