CRISTI DANILEŢ – judecător

08/06/2011

Reprezentant al societatii civile in CSM

Filed under: alegeri CSM — Cristi Danilet @ 4:19 PM

Au trecut patru luni de cand Parlamentul trebuia sa numeasca cei doi reprezentanti ai societatii civile in CSM. De ieri a fost numit numai unul dintre ei. Sa speram ca ONG-urile si toti cei interesati din afara structurilor statale vor putea identifica un mecanism eficient de comunicare cu CSM prin intermediul acestor reprezentanti, ca si prin intermediul comisiilor nr 4 si nr 5 din CSM.

Un astfel de mecanism a lipsit cu desavarsire pana acum, ceea ce a facut ca CSM sa isi creeze o imagine neconforma cu realitatea: cum sa ar proteja magistratii incorecti, cum ca nu ar fi suficient de transparent, cum ca ar avea atributii de modificare a unor hotarari judecatoresti.

Hotarare Nr.37 din 06.06.2011 privind punerea de acord a Hotărârii Senatului nr. 31/2010 privind alegerea celor doi reprezentanţi ai societăţii civile în Consiliul Superior al Magistraturii cu Decizia Curţii Constituţionale nr. 54/2011

ACT EMIS DE: Senatul Romaniei
ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 399 din 07 iunie 2011

În temeiul prevederilor art. 133 alin. (2) lit. b) şi alin. (4) din Constituţia României, republicată, şi ale art. 19 şi 20 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,

având în vedere Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1 din 7 ianuarie 2011,

luând în considerare Decizia Curţii Constituţionale nr. 54/2011, prin care sa constatat neconstituţionalitatea Hotărârii Senatului nr. 31/2010 privind alegerea celor doi reprezentanţi ai societăţii civile în Consiliul Superior al Magistraturii,

Senatul adoptă prezenta hotărâre.

ARTICOL UNIC Senatul o alege în calitate de reprezentant al societăţii civile în Consiliul Superior al Magistraturii, constituit conform Hotărârii Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1 din 7 ianuarie 2011, pe doamna Corina Adriana Dumitrescu, pentru continuarea mandatului de 6 ani, ce va expira la data de 6 ianuarie 2017.

Această hotărâre a fost adoptată de Senat în şedinţa din 6 iunie 2011, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.

Reclame

5 comentarii »

 1. Dar doamna Dumitrescu nu este in incompatibilitate in acest post fiind sotia unui deputat PSD?
  Domnule Danilet, vedeti ca domnul Tapalaga are un articol pe Hotnews.ro referitor la numirile facute la Inalta Curte de Casatie si Justitie in care reformatorii din CSM sunt facuti praf.
  Sunt de acord cu el. Toti sunt o apa si un pamant!

  Comentariu de Dorin — 10/06/2011 @ 9:01 AM | Răspunde

  • 1. Nu, nu este incompatibilitate. Probabil nu stiti ce inseamna aceasta institutie. ().
   2. Domnul Tapalaga s-a inselat. La fel si dvs. Nu a avut loc nicio numire la ICCJ de cand s-a schimbat CSM.
   3. Parerea dvs neargumentata chiar nu inseamna nimic pt mine.

   Comentariu de Cristi — 12/06/2011 @ 11:02 PM | Răspunde

   • Domnule Danilet, cu tot respectul, dar dumneavoastra sunteti in eroare.
    1. Doamna Corina Adriana Dumitrescu este sotia deputatului PSD Cristian Dumitrescu, parlamentar care a fost membru PD inainte de a se inscrie in PSD, parasind tabara democratilor in momentul in care Traian Basescu a preluat presedintia partidului. Cristian Dumitrescu este membru al Comisiei pentru Invatamant a Camerei Deputatilor. (…)
    Tot stare de incompatibilitate este si faptul ca doamna Corina Dumitrescu, fost secretar in Ministerul Justitiei, este rectorul Universitatii Crestine „Dimitrie Cantemir”, institutie care a propus-o pentru functia de membru CSM din partea societatii civile.
    In aceaste doua spete, PDL a apelat la CCR facand contestatie.
    2. Sincer sa fiu nu vad de ce ar trebui sa il cred pe domnul Tapalaga si nu pe dumneavoastra in ceea ce priveste numirile la ICCJ, desi apele acolo sunt foarte tulburi?
    Va cred!
    3. Poate acum parerea mea, argumentata pe deplin, inseamna ceva pentru dumneavoastra.
    Numai bine!

    Comentariu de Dorin — 14/06/2011 @ 6:38 PM | Răspunde

    • Aha. Atunci am fost eu in eroare. Ca sa va raspund punctual: faptul ca sotul cuiva este intr-un partid, nu impiedica persoana in cauza sa fie membru CSM. La fel, in privinta calitatii de fost SG, nu exista incompatibilitate. Cat priveste faptul ca acum are o functie adminsitrativa in universitate, trebuie avuta in vedere recenta lege a invatamantului, si inteleg ca CCR se va pronunta.
     Cu Dan Tapalaga am lamurit: noul CSM nu a facut nicio numire la ICCJ (poate ati citit si comunicatul `nervos` al ICCJ tocmai impotriva atitudinii CSM), iar maine avem spre avizare un proiect de OUG pt modificarea radicala a sistemului de promovare la instanta suprema. In plus, Dan nu a dat un simplu telefon vreunui membru CSM pt a se lamuri cum stau lucrurile.
     Parerea dvs, argumentata, conteaza mult. Nu numai pt mine.
     Sanatate!

     Comentariu de Cristi — 14/06/2011 @ 11:18 PM | Răspunde

 2. […] Numai că jocurile politice care se fac de fiecare dată în legătură cu aceste numiri (același scenariu a fost în anul 2011, când precedentul CSM și-a începul mandatul) fac ca cei doi să nu își […]

  Pingback de Parlamentul renunta la controlul asupra procurorilor, dar il menține pe cel asupra societatii civile din CSM | CRISTI DANILEŢ - judecător — 14/03/2017 @ 4:53 PM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: