CRISTI DANILEŢ – judecător

16/09/2011

Gata: vine Codul Civil!

Filed under: NCC — Cristi Danilet @ 4:14 PM

Interviu Cristi Danilet: Peste numai cateva zile, mai exact incepand cu data de 1 octombrie, vom avea un Cod Civil nou-nout. Efectele aplicarii acestuia vor fi masive. Vom avea o legislatie fundamentala noua. Undeva, intre ecuatia redactarii si procedurile de punere in aplicare, cetateanul… Citeste articolul intreg pe romaniacurata.ro.

CSM a inceput ieri campania de popularizare a noilor institutii din Codul Civil. In fiecare saptamana vor aparea pe site-ul nostru brosuri care vor ajuta populatia dar si practicienii sa inteleaga mai bine noua legislatie. Ele au fost distribuite ieri purtatorilor de cuvant care vor organiza conferinte de presa locale pentru a le aduce la cunostinta cetatenilor prin intermediul mass-media. Click AICI pt brosuri si AICI pentru planul de implementare a Noului Cod Civil.

INM organizeaza saptamanal, in fiecare joi si vineri, conferinte prin care noul cod civil este predat magistratilor de catre reputati profesori de drept. Sesiunile sunt transmise online AICI.

Pe 28 sept 2011 se va sarbatori, dupa o pauza din 1998 pana in prezent, Deschiderea Anului Judiciar. Pe 25 oct 2011 se va celebra Ziua Europeana a Justitiei Civile.  Manifestarile prilejuite de aceste eveniment se vor intinde pe o durata de peste o luna – programul AICI.

Reclame

6 comentarii »

 1. In opinia dumneavoastra, este posibila implementarea codurilor de procedura la data de 1 sept 2012? Asa cum a afirmat un reprezentant al MJ zilele trecute la Comisia Juridica a Camerei Deputatilor , in conditiile in care forma lor finala va fi mult modificata prin legile de punere in aplicare .
  As mai spune si ca mi se pare imposibil ca Parlamentul sa adopte aceste legi de punere in aplicare (doar una are 160 de pagini cu modificari importante) in prima sesiune parlamentara in conditiile in care nici macar nu au fost inregistrate pana in ziua de azi , sa nu mai vorbim de faptul ca dupa adoptare mai dureaza o saptamana chiar doua pana la publicarea in monitorul oficial iar magistratii cat de bine pregatiti ar fi ei tot nu au cum sa asimileze 3 coduri noi in cateva luni.
  In concluzie vi se pare o data realista de implementare a acestor 3 noi coduri??

  Comentariu de marius — 17/09/2011 @ 10:27 AM | Răspunde

 2. Succes si „Doamne Ajuta”!

  Comentariu de Stely — 17/09/2011 @ 3:03 PM | Răspunde

 3. Dar ce facem cu decretul de promulgare emis cu doua sau trei zile inainte de adoptarea legii

  Comentariu de GUEST — 18/09/2011 @ 9:00 PM | Răspunde

 4. eu nu cred, panä nu väd.

  Comentariu de theo — 18/09/2011 @ 10:43 PM | Răspunde

  • si ce ati dori sa vedeti? Ca e deja public, e in comert, e pe site-uri.

   Comentariu de Cristi — 19/09/2011 @ 10:31 AM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: