CRISTI DANILEŢ – judecător

26/09/2011

Schengen, nu acum (2). Dar când?!

Filed under: coruptia — Cristi Danilet @ 9:02 PM

Aşadar, UE consideră că există o problemă la graniţa României cu exteriorul UE. Ajungând la acest raţionament, se face legătura între aderarea la Schengenşi Raportul MCV: raportul din iulie 2011 arată că nu sunt progrese ireversibile în combaterea corupţiei şi impune colaborarea între toţi actorii responsabili în această direcţie. 

După cum se ştie, rapoartele MCV apar anual iar cel din vara lui 2012 este cel mai important, pentru că va face o analiză globală a situaţiei din România după aderareala UE. Cu toate acestea, ca şi în acest an, va exista un raport intermediar în februarie. În Consiliul JAI de joi, Olanda şi celelalte state au ajuns la concluzia că dacă următorul raport, cel din februarie 2012, va remarca progrese notabile, atunci nu va mai fi vreo piedică pentru aderarea noastră la spaţiul Schengen. 

Aşadar că vom fi primiţi în spaţiul Schengen în prima parte a lui 2012 numai dacă raportul MCV din februarie anul viitor va fi unul pozitiv.

3 comentarii »

 1. Domnule Danilet, cunoasteti care a fost statutul Romaniei in urma semnarii Conventiei de Armistitiu din 12 septembrie 1944?

  Comentariu de area — 26/09/2011 @ 11:01 PM | Răspunde

 2. Credeţi dumneavoastă că vameşii şi grănicerii din Estonia sau Letonia sunt retribuiţi mult mai bine decât cei români, încât asta îi determină sa păzească mult mai bine graniţele UE?
  Reprezentantul Danemarcei a explicat că ţara sa condiţionează includerea Romaniei în Spaţiul Schengen de MCV pentru că au observat că funcţionarii noştri din vămi sunt „înrdăzneţi” pentru că s-au prins că, în caz de „la o adică”, nu prea sunt pedepsiţi.
  Luaţi la rând numeroasele acţiuni din vămi care s-au soldat cu nimic, doar procese interminabile. Spuneaţi că judecaţi în medie în circa 6 luni. Ce anume? Doar cauzele în care nu s-a plătit taxa de timbru :-) . Altele, fiind prea lungi, nu stiţi în care dintre ani trebuie cuprinse în statistici. Ia terminaţi voi până în februarie toate procesele cu vameşi şi poliţişti de frontieră şi să vedeţi ce rapid ne iau ăştia în Schengen!

  Comentariu de Ion Roata — 27/09/2011 @ 7:34 AM | Răspunde

 3. Cu cat mai multi vom trimite dovezi pentru ca urmatorul raport MCV sa fie unul necosmetizat si realist, cu atat vom putea spera ca lucrurile sa se indrepte. In Romania oricum nu ne asculta nimeni.
  Suntem „Victime inocente ale justitei omnenesti”

  Comentariu de skinnz — 27/09/2011 @ 12:50 PM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: