CRISTI DANILEŢ – judecător

21/08/2012

17 candidaţi pe loc pentru a intra în magistratură în toamna acestui an

Filed under: admitere — Cristi Danilet @ 3:26 PM

Duminică, 26 aug. 2012, începând cu ora 10.00, va avea loc proba de verificare a cunoştinţelor juridice a candidaţilor pentru a fi admişi la INM (unde vor urma cursurile de auditori de justiţie pentru următorii doi ani) şi în magistratură (acces direct în instanţe şi parchete pentru cei cu minim 5 ani vechime de specialitate). 

Proba se va desfăşura astfel:

– candidaţii pentru INM se vor prezenta la facultăţile D.Cantemir, N.Titulescu, T.Maiorescu din zona Timpuri noi, Bucureşti; sunt 3633 concurenţi pentru 200 locuri;

– candidaţii pentru magistratură se vor prezenta la Universitatea Româno-Americană din zona Piaţa Presei; sunt 1325 concurenţi pentru 100 locuri.

Pentru date oficiale, a se consulta comunicatul CSM. Mult, mult succes candidaţilor! Pe cei mai buni îi aşteptăm să ne fie colegi într-o profesie nobilă, care ne situează în elita lumii juridice!

Reclame

270 comentarii »

 1. Dle Judecator,
  Dl Ponta minte cand spune ca daca era sa schimbe coducerea Procuraturii o facea el si nu era nevoie s-o astepte pe Pivniceru.
  Fals dl Ponta nu vrea sa-si asume nici-o raspundere asa cum si in ce a trimis iei CCR a zvarlit pisica in curtea Curtii dand vina permanent pe CCR ca el doar executa ce a cerut CCR.
  Si Antonescu a spus ca nu el decapiteaza Procuratura dar daca…daca Ministrul Justitiei ii va cere, el nu se va putea opune. Tot asa si legat de procuratura, Ponta va spune ca nu el care a promis ca nu umbla la procuratura a umblat ci dna Pivniceru pe care poate la o adica momentan sa o sarifice ca la CCR nu trebuie sa ajungi din pozitie de ministru.

  Asa ca eu in locul CSM nu m-as grabi s-o ajut pe Mona P sa ajunga ministru de justitie ci as astepta reintoarcerea dlui Presedinte Basescu caci deocamdata interimar e tot Antonescu si de fapt toate porcariile in tara asta s-au facut mai mereu pe ultimii metri.

  Comentariu de ion adrian — 21/08/2012 @ 3:46 PM | Răspunde

 2. SUCCES CANDIDATILOR SI SPER TOTI SA FIE OAMENI MORALI (LEGEA ESTE INTERPRETABILA ,MORALITATEA SI CONSTIINTA NU )

  Comentariu de catalin marian — 21/08/2012 @ 4:01 PM | Răspunde

 3. Daca imi permiteti un sfat, ma rog, o parere, cred ca in CSM, inclusiv miine, ar trebui sa va ocupati de asemenea lucruri, de organizarea admiterii in magistratura, de pensionari, de promovari, dar mai ales de apararea prin orice mijloace legale in acest moment a statutului de magistrat, mergind chiar pe realizarea unei initiative legislative (sau propuneri de initiativa legislativa, sugerata, de altfel, de Comisia europeana) de sanctionare a iesirilor inconstiente ale unor ocupanti de posturi politice (pina la politicieni, mai au secole). Societatea romaneasca trebuie sa se aseze, dupa un virtej absolut inconstient, cu 16 ordonante de urgenta si cine stie cite hotariri de guvern, 500 de numiri in functii in mai putin de o luna! Citeodata se impun aminari, pentru cumpanirea mai buna a deciziilor…

  Comentariu de Liviu Iordache — 21/08/2012 @ 4:58 PM | Răspunde

 4. Dle Danilet,

  Observ ca au fost finalizate listele cu candidatii la INM si a fost anuntat numarul final de candidati fara ca plenul CSM sa se pronunte pe contestatii, in conformitate cu Hotararea adoptata anterior, precum si cu calendarul inscrierilor. E normal acest lucru? Sa inteleg ca CSM mi-a respins dosarul fara sa analizeze contestatia, in conformitate cu prevederile legale? E normal sa va antepronuntati?
  De fapt ce mai este normal in aceasta tara.

  Comentariu de Horea Bortan — 21/08/2012 @ 9:13 PM | Răspunde

  • F.des aud in conditii total inadecvate folosirea termenului `antepronuntare`. n materie adminsitrativa e una, in materie judiciara cu totul alta. Aici suntem in primul caz. Maine avem pe rolul Plenului cateva contestatii.

   Comentariu de Cristi — 21/08/2012 @ 11:46 PM | Răspunde

   • Da, imi cer scuze pentru graba raspunsului. Am facut si greseala de a posta inainte de a citi cu atentie articolul si site-ul CSM. Va datorez scuze,

    Comentariu de Horea Bortan — 21/08/2012 @ 11:51 PM | Răspunde

   • Ar trebui sa va abtineti in plenul de maine pt. ca v-ati antepronuntat.
    Glumesc, evident…

    Comentariu de Ovidiu B. — 21/08/2012 @ 11:54 PM | Răspunde

   • Domnule Danilet, sa intelegem ca cele „cateva contestatii” au fost trecute la Diverse si vor fi discutate cand o vrea Dumnezeu…?
    Poate pana duminica la 10 le ziceti si „celor cativa contestatori” (unii dintre ei cu dosare respinse DIN NECUNOASTEREA art 33 de catre membrii Comisiei care au confundat consilierul juridic cu persoana ce a indeplinit functii de specialitate juridica) daca se duc sau nu la examen.
    Stiti ca daca mai amanati solutionarea contestatiilor ne rapiti posibilitatea valorificarii unui grad de jurisdictie (recursul la ICCJ).
    Astept cu uimire activitatea bravului csm!

    Comentariu de George — 22/08/2012 @ 10:38 AM | Răspunde

    • Maine, joi, se discuta.

     Comentariu de Cristi — 22/08/2012 @ 10:29 PM | Răspunde

     • Si daca nici maine nu exista cvorum? Ce ne facem? Asteptarea asta este de vineri seara, stare de tensiune. Vineri seara afisare pe site, publicarea la tribunal luni (cand am ajuns eu cu contestatia grefierul tocmai afisa lista), de atunci tot stam :)) Daca se pronunta maine decizia pe contestatii, ce facem? Rapid ICCJ vineri? Sau stam un an de zile acasa si ne judecam? :))

      Comentariu de Horea Bortan — 22/08/2012 @ 10:37 PM | Răspunde

      • Vineri nu e program la arhiva ICCJ! E numai marti si joi 10-12! Asa ca…

       Comentariu de George — 23/08/2012 @ 6:48 AM | Răspunde

       • Ok. Ceva raspunsuri? Publicarea rezultatelor contestatiilor? Chiar ne judecam cu CSM? Se va organiza o sesiune extraordinara daca ICCJ ne va da dreptate saptamana viitoare?

        Comentariu de Horea Bortan — 23/08/2012 @ 4:38 PM | Răspunde

        • Cei care au formulat contestatii vor vedea rezultatul in cateva minute pe site CSM si INM la rubrica `Concursuri`.

         Comentariu de Cristi — 23/08/2012 @ 4:51 PM | Răspunde

  • Cum s-a calculat 17/loc? Mie imi ies 13/loc. Grea e matematica asta… :)

   Comentariu de Relu Stochita — 22/08/2012 @ 9:35 PM | Răspunde

   • Matematica difera in functie de matematician. Tu cum ai vrea sa se fi calculat? :)) Cum imi spunea un prof la un curs de statistica (gluma, normal): „In viata asta sa crezi doar statistica pe care o falsifici cu mana ta” :)))))))))))))

    Comentariu de Horea Bortan — 22/08/2012 @ 10:38 PM | Răspunde

    • Eu ii calculasem doar pe cei pentru magistratură, fiecare cu ce-l doare…sunt 1325 concurenţi pentru 100 locuri

     Comentariu de Relu Stochita — 23/08/2012 @ 11:09 AM | Răspunde

  • Dle Danilet,

   Daca imi permiteti o parere, ar trebui ca la examenul INM, sa fi scoase acele chestionarele, sa lase studentul sa raspunda in urma unor intrebari, consider ca daca vrei sa judeci un dosar nu dai variante de raspuns, sunt o mama destul de necajita, nu este corect din punctul meu de vedere ca un tanar sa isi incheie situatia la Universitatea de Drept Bucuresti cu media 8 sa nu fi repartizat undeva, toti cer experienta,cum o poti avea daca nu esti primit in sistem?, mai mult cunosc tineri care au terminat o facultate privata de drept si sunt judecatori sau avocati, sau dus la cursuri de cateva ori si isi obtineau diploma cu 10.
   Cunosteti prea bine cat efort fac acesti tineri la o facultate de stat pentru a obtine un 7.
   Acum revin la parerea mea, ar fi foarte normal ca studenti care termina o facultate la stat sa-i si repartizeze undeva, chiar si fara bani o perioada si apoi sa fie incadrati in munca, va rog faceti ceva nu mai aliniati facultatile private cu cele de stat sunt : apa si uleiul.
   Cu stima,
   Ionela Paler

   Comentariu de ionela — 06/09/2012 @ 7:05 AM | Răspunde

   • Tanarul dvs. ar trebui sa invete mai mult, iar dvs. nu ar trebui sa atacati „tinerii care au terminat o facultate privata de drept”, pentru ca examenul de admitere in INM este acelasi pentru toti, indiferent de ce facultate au terminat. Spuneti ca ar trebui scoase grilele, si sa se faca ce? subiecte clasice? unde fiecare isi ia nota in functie de parerea unui singur evaluator? sa se inceapa si la INM sa se copie cu handsfree-ul? Cat de repartizarea „studentilor care au terminat o facultate de stat” la o practica neplatita, sa stiti ca acestea sunt, studentii, inca din anul 3, pot depune CV-uri pentru stagii de internship, care sunt destule la numar.

    Comentariu de Mihai — 13/09/2012 @ 6:43 AM | Răspunde

 5. Domnule judecator, intr-un comunicat recent al CSM referitor la oportunitatea intrarii in vigoare de la 1 septembrie a noului Cod de procedura civila se mentioneaza ca memorandumul privind finantarea unor posturi vacante de magistrati nu a fost finalizat printr-o rectificare bugetara. In aceste conditii, apreciati ca, in situatia in care aceste posturi nu se vor bugeta in perioada imediat urmatoare, este posibil sa nu se mai organizeze concursul de admitere in magistratura programat pentru lunile noiembrie -decembrie a.c.? Va multumesc si va doresc succes in activitate.

  Comentariu de Irina P. — 22/08/2012 @ 7:57 AM | Răspunde

  • In rectificarea de buget se pare ca va fi o suplimentare de posturi.

   Comentariu de Cristi — 22/08/2012 @ 10:09 AM | Răspunde

   • Dle Danilet, astazi a avut loc sedinta de rectificare bugetara. De ce CSM, ma rog, o parte din el (inclusiv dv), ati impiedicat detasarea si chiar constatarea demisiei doamnei Mona Pivniceru? Ar fi putut fi prezenta azi ca ministru al justitiei si ar fi putut lupta pentru fonduri! Chiar daca ati sustinut ca plecarea dnei Pivniceru din justitie „nu ar fi nicio pierdere”, cred ca sunt mult mai multi de parere exact inversa. Oricum, vorbiti prea mult si prea pe de laturi, iesiti prea mult in public, iar figura dv devine din ce in ce mai antipatica prin pozitiile partizane adoptate – si chiar intrinsec.

    Comentariu de Alex — 23/08/2012 @ 12:31 PM | Răspunde

 6. Ca o gluma sper ca la examene o sa fie prezente echipe de supraveghere de la DNA, UM225, SRI, DIICOT si camere de luat vederi, microfoane si tot tacamul sa se termine odata cu lipsa asta de incredere in justitie.
  Sincer, cred ca daca poporul asta are nevoie de ceva urgent este nevoia de incredere in justitie, si orice pas in directia asta merita orice sacrificiu.

  Comentariu de cipslim — 22/08/2012 @ 9:53 AM | Răspunde

  • Obligatoriu, supraveghetorii vor avea la ei Biblii. :))

   Comentariu de Horea Bortan — 22/08/2012 @ 10:07 AM | Răspunde

 7. Buna ziua,

  Sunt student si la anul o sa dau si eu examenul ptr INM si am cateva nelamuriri in legatura cu tematica. Credeti ca o sa se introduca tot noul cod civil la anul? De asemenea la procedura civila se va da din noul cod sau din actualul?

  Comentariu de Chirila Bogdan — 22/08/2012 @ 10:52 AM | Răspunde

 8. Multumim domnule judecator pentru tot ceea ce faceti pentru noi!

  Comentariu de Oana — 22/08/2012 @ 2:16 PM | Răspunde

  • Domnule judecator, din sufletele noastre va multumim pentru maretia, intelepciunea dvs. Si pentru tot ce faceti pentru aceasta tara si poporul ei. Va multumim. Sa traiti

   Comentariu de mario — 30/08/2012 @ 12:24 AM | Răspunde

 9. …..buna ziua sunt un cititor al blogului d-voastră și aș dori cu respect o adresă de e-mail pentru a vă adresa o rugăminte asta și cu speranța că uneori unele discuții trebuie să fie într/un cadru restrîns…..vă mulțumesc frumos și aștept răspunsul d-voastră….

  Comentariu de manu — 22/08/2012 @ 3:54 PM | Răspunde

  • Va rog sa ma credeti ca in aceste zile incerc sa evit contact cu persoane noi.

   Comentariu de Cristi — 23/08/2012 @ 7:47 AM | Răspunde

 10. buna ziua,
  Domnule judecator Danilet, va adresez o intrebare care poate parea ridicola, insa este de utilitate. Anul trecut la examen (in Universitatea Titu Maiorescu), fiind foarte cald am stat cu geamurile deschise. Afara erau niste lucrari, care genera zgomot. As dori sa stiu care este posibilitatea ca la acest examen sa putem folosi eventuale „dopuri pentru urechi”.Stiu ca aceste mijloace duc imediat la gandul ca pot constitui eventuale surse de copiat, insa, distribuite, incuviintate de membrii comisiei cred ca s-ar inlatura orice dubiu si astfel candidatul ar putea sa se concentreze la lucrarea sa.
  Va multumesc

  Comentariu de Liviu — 22/08/2012 @ 4:47 PM | Răspunde

  • Anuntati inainte comisia de supraveghere.

   Comentariu de Cristi — 22/08/2012 @ 10:14 PM | Răspunde

   • Va multumesc pentru indrumare. Si va felicit pentru zidul de rezistenta pe care l-ati format, nu de putine ori, in jurul apararii Justitiei. Lumea este mandra de voi, eu sunt mandru de voi. ;)

    Comentariu de Liviu — 23/08/2012 @ 12:58 AM | Răspunde

  • Cand ati scris comentariul era zgomot nu? Poate invatati sa scrieti in limba romana, ca viitor magistrat trebuie sa scrieti corect, acolo nu mai merge cu bulinute.

   Comentariu de ijud — 22/08/2012 @ 11:10 PM | Răspunde

 11. Ieri, 22 august, primul ministru a afirmat: „…senatul i-a numit in functie pe membrii CSM”.

  Comentariu de skinnz — 23/08/2012 @ 7:14 AM | Răspunde

  • Nu. Senatul ne-a validat dpdv formal, dupa ce noi am fost alesi de colegii nostri.

   Comentariu de Cristi — 23/08/2012 @ 7:39 AM | Răspunde

   • Da, stiu! pentru ca m-ati invatat, domnule judecator- pe acest blog, la TV, in ziare, am mai si citit dar, asa cum (m)-am mai intrebat, pe aici, nu inteleg cum nu stie NICI asta, dl. Ponta: ce studii a facut?! De ce isi ponegreste colegii procurori care ancheteaza fraude-mintind! sau de ce ameninta CCR, CSM, incalcand si cod deontologic si legi, de ce va ataca fara sa va fi citit articolul, singura sa „documentare” fiind ineptiile urlate la „prea multe televiziuni partizane”? Ma mai intreb cum judecator cu vechime, membru in consiliii, asociatii juridice nu stie ca legea nu ii permite sa ceara detasare pentru un post de ministru?!…Cum va ramane cu independenta justitei si cu JUSTITIA?

    Comentariu de skinnz — 23/08/2012 @ 1:40 PM | Răspunde

 12. Stimate Domnule Judecator,
  Vreau sa va transmit pe aceasta cale cateva cuvinte de apreciere pentru atitudinea ferma si onesta, lipsita de pretiozitate si artificial in iesirile dumneavoastra in spatiul public. De asemenea, va multumesc pentru efortul si timpul consumate pentru a ne oferi informatii utile. Va doresc mult succes in cariera si in viata personala si va felicit pentru curajul dumneavoastra de a aduce statulul magistratului mai aproape de oameni.

  Comentariu de Irina P. — 23/08/2012 @ 11:14 AM | Răspunde

 13. Cand o sa se afiseze ordinea de zi solutionata? Va multumesc anticipat

  Comentariu de Maria — 23/08/2012 @ 4:13 PM | Răspunde

  • Cei care au formulat contestatii vor vedea rezultatul in cateva minute pe siteurile CSM si INM la rubrica `Concursuri`.

   Comentariu de Cristi — 23/08/2012 @ 4:53 PM | Răspunde

   • Iar calea de atac la ICCJ cum ziceau colegii? Ce ne sfatuiti sa facem, daca raspunsul nu e favorabil? Multumesc mult.

    Comentariu de Horea Bortan — 23/08/2012 @ 4:58 PM | Răspunde

    • Super. Sunt afisate tabelele pe site-ul INM, insa nu se deschid. :))))

     Comentariu de Horea Bortan — 23/08/2012 @ 5:25 PM | Răspunde

   • Domnule Danilet, acum, ca s-au solutionat contestatiile, imi permit sa va adresez cateva intrebari? V-as fi recunoscator daca m-ati lamuri!

    1. De ce Comisia de admitere a refuzat sa comunice motivele respingerii dosarelor? La cererea de a mi se comunica motivele mi s-a raspuns ca motivarile Comisiei nu sunt publice (ca si cum as fi fost un tert, nu parte direct interesata)fara sa mi se prezinte un temei al acestui refuz! Am revenit cu solicitare scrisa, dar…. tacere din partea Comisiei!

    2. De ce nu s-a dat curs solicitarilor de participare la solutionarea in Plen a contestatiilor? Consider ca neaducandu-mi-se la cunostinta motivele respingerii si nepermitandu-mi-se participarea in sedinta de solutionare a contestatiei mi s-a incalcat dreptul la aparare! Gresesc?

    3. Plenul, in solutionarea contestatiilor, a analizat dosarele sau a luat numai act de referatele inaintate de Comisie?

    Va multumesc!

    Comentariu de George — 23/08/2012 @ 5:16 PM | Răspunde

    • 1. Probabil pt ca nu scrie in Regulament. Hotararea CSM va fi insa publica si poate fi contestata mai departe in instanta.
     2. Dvs v-ati prezentat pozitia in contestatia facuta. Sustinerea orala nu e o procedura reglementata, cred, la niciun organism administrativ.
     3. Nu stiu ce a consultat fiecare membru al Plenului.

     Comentariu de Cristi — 23/08/2012 @ 5:31 PM | Răspunde

     • 1. Domnule, ma uimiti! Mi s-a refuzat motivarea pt ca „probabil nu scrie in Regulament”? Repet, Comisia nu mi-a putut prezenta niciun temei pentru care mi-a refuzat comunicarea motivelor respingerii.
      2. Cum sa-mi prezint pozitia in contestatie daca eu nu stiu de ce mi s-a respins dosarul??? Tocmai de aceea am solicitat motivarea (care mi s-a refuzat) sau prezenta in plen!
      3. Doamna Tronaru, cea care mi-a evaluat dosarul, mi l-a respins pentru ca A FACUT CONFUZIE intre consilierul juridic si personalul de specialitate juridica din aparatul adm pb. A recunoscut implicit si mi-a solicitat, ulterior respingerii – pe data de 13.08, documente suplimentare care sa ateste specialitatea juridica a functiei indeplinite, REFUZAND CATEGORIC sa-mi comunice motivarea respingerii!

      Va intreb cum pot lua cunostinta de motivare si de continutul referatului inaintat Plenului?

      Multumesc!

      Comentariu de George — 23/08/2012 @ 5:56 PM | Răspunde

    • George, ai vazut tabelul cu rezultatele contestatiilor? Eu nu pot deschide tabelele pe site-ul inm-lex.ro

     Comentariu de Horea Bortan — 23/08/2012 @ 5:33 PM | Răspunde

     • Da, in adobe reader.

      Comentariu de George — 23/08/2012 @ 5:43 PM | Răspunde

 14. concursul din octombrie-noiembrie 2012 cand preconizati ca va fi anuntat?

  Comentariu de carmen — 24/08/2012 @ 7:36 AM | Răspunde

  • Cu 60 zile inainte.

   Comentariu de Cristi — 25/08/2012 @ 9:48 AM | Răspunde

   • am citit si eu regulamentul…nu ne luati si dvs. peste picior ca sunt destui care trateaza aceasta categorie ca pe niste paria.

    Comentariu de Carmen C. - VL — 27/08/2012 @ 7:26 AM | Răspunde

    • Imi cer scuze. Doar vreau sa raspund la intrebari daca sunt neclaritati dupa ce cititi regulamentul, nu inainte.

     Comentariu de Cristi — 27/08/2012 @ 2:06 PM | Răspunde

     • pe noi ne intereseaza cand preconizati dvs. ca va fi pus in dezbaterea Plenului.

      Comentariu de Carmen C. - VL — 27/08/2012 @ 3:03 PM | Răspunde

      • DE regula, in ultima clipa…

       Comentariu de Cristi — 28/08/2012 @ 2:01 PM | Răspunde

       • cum ar spune fetita mea de 4 ani…SUPER-ULTRA-MEGA TARE!:)

        Comentariu de Carmen C. - VL — 28/08/2012 @ 3:09 PM | Răspunde

 15. http://www.youtube.com/watch?v=8Qx2lMaMsl8 ma ajuta sa ma calmez/concentrez inainte de examene, sper sa va placa :)
  P.S. cand se afiseaza tabelele cu repartizarea candidatilor pe sali, ma ia cu ameteli faptul ca nu stiu nimic :))

  Comentariu de Radu — 24/08/2012 @ 9:52 AM | Răspunde

 16. Domnule judecator,
  Avand in vedere ca testul grila de verificare a cunostintelor juridice (26.08.2012 – admitere INM) a avut un grad sporit de dificultate, nu se poate acorda si un punct din oficiu?
  Va multumesc!

  Comentariu de Adela Zaharia — 26/08/2012 @ 3:33 PM | Răspunde

  • Punctajul il stabileste comisia de subiecte, nu CSM.

   Comentariu de Cristi — 26/08/2012 @ 3:50 PM | Răspunde

 17. Buna ziua,

  Domnule Danilet, nu stiti daca se afiseaza baremul astazi si pe internet?

  Comentariu de gabriela — 26/08/2012 @ 4:20 PM | Răspunde

 18. Buna ziua. Exista posibilitatea ca sa se organizeze examen de admitere la INM si in ianuarie -februarie 2013, asa cum au mai fost organizate doua sesiune de admitere?
  Multumesc pentru raspuns.

  Comentariu de Sara — 26/08/2012 @ 5:33 PM | Răspunde

  • Nu. ANu ltrecut a fost o situatie speciala. In rest, doar o data pe an.

   Comentariu de Cristi — 26/08/2012 @ 5:53 PM | Răspunde

 19. Domnule judecator, cum apreciati nivelul de dificultate al subiectelor de anul acesta fata de cele de anul trecut de la examenul de admitere in INM?

  Va multumesc!

  Comentariu de Cristiana — 26/08/2012 @ 6:52 PM | Răspunde

  • Foarte multe intrebari ambigue,ceea ce NU a fost cazul in anii anteriori.E descurajant sa inveti 10 ore pe zi timp de aproape un an si sa fii „confuzat” cu tot soiul de interpretari…

   Comentariu de viki — 27/08/2012 @ 4:45 PM | Răspunde

 20. Buna seara!
  Am si eu o intrebare de drept penal :

  Daca un minor savarseste o instigare neurmata de executare la o infractiune pentru care legea prevede pedeapsa detentiunii pe viata, care este minimul pedepsei aplicabile pentru minor ?
  Eu consider ca trebuie sa avem in vedere mai intai art. 29 conform caruia, daca ped. prev. de lege este detentiunea pe viata, se aplica pedeapsa inchisorii de la 2 la 10 ani, mai apoi urmand sa reducem aceste limite cu jumatate, avand in vedere regimul sanctionator al minorilor, prin urmare : ped. inchisorii de la 1 an la 5 ani. Este corect sau am inteles eu gresit ?

  Va multumesc frumos!

  Comentariu de Zamfir Maria — 26/08/2012 @ 7:23 PM | Răspunde

  • Dupa parerea mea, este gresit. Varianta in cauza la intrebarea mentionata de tine spune „acelasi regim al prescriptiei raspunderii penale” nu acelasi termen al prescriptiei raspunderii penale.
   Si eu am gresit aceasta intrebare :d

   Comentariu de daniel — 27/08/2012 @ 2:50 PM | Răspunde

   • Nu cred ca ne referim la aceeasi grila. Grila spune in felul urmator : „Atat pentru infractorii minori, cat si pentru cei majori, minimul pedepsei aplicabile in caz de instigare neurmata de executare este acelasi”. ( grila 2, intrebarea 75). In barem este considerata corecta.

    Nu vad ce legatura are aceasta intrebare cu institutia prescriptiei raspunderii penale.
    Am contestat aceasta grila, am gasit intre timp si in cartea lui M.Udroiu ” “in cazul instigarii neurmate de executare limitele de pedeapsa prevazute de art. 29 C.pen. (cu exceptia minimului general al pedepsei) vor fi reduse la jumatate”. Sper ca se va admite.

    Am incercat sa caut jurisprudenta, dar nu am reusit sa gasesc in acest caz.

    Comentariu de Maria Zamfir — 28/08/2012 @ 5:55 PM | Răspunde

    • P.S. : in cazul instigarii neurmate de executare la o infractiune pentru care este prevazuta pedeapsa inchisorii mai mare de 2 ani si nu a detentiunii pe viata, este acelasi minim atat pentru minori cat si pentru majori si anume minimul general al pedepsei inchisorii. Ma gandesc ca cei care au elaborat grila au avut in vedere doar acest caz (in acelasi timp, mi se pare ciudat ca nu si-au dat seama…nu ma consider eu mai desteapta, acesta fiind si motivul pentru care am intrebat aici).

     Comentariu de Maria Zamfir — 28/08/2012 @ 6:03 PM | Răspunde

   • Intrebarea vorbeste despre „minimul pedepsei aplicabile”, atat in cazul majorului cat si al minorului minimul general este de 15 zile, nu ai cum sa reduci la jumatate acest minim, intrucat s-ar incalca minimul general al inchisorii, chiar daca Codul penal prevede un sistem sanctionator cu regim special pentru minori.

    Comentariu de Catalin — 28/08/2012 @ 6:20 PM | Răspunde

    • Cred ca vorbesc singura :(…. Citeste, te rog, cu mai multa atentie, primul meu comentariu.

     Comentariu de Maria Zamfir — 28/08/2012 @ 7:43 PM | Răspunde

     • Eu m-am referit la raspunsul de la lit. A.
      La litera C nu spune despre vreo detentiune pe viata.

      Comentariu de daniel — 29/08/2012 @ 2:33 PM | Răspunde

      • exact! spune doar „instigarea neurmata de executare „, care in art. 29 are 2 ipoteze! ( una dintre ipoteze, adica prima, este luata in considerare si grila apare, ca atare, corecta, fiind insa omisa cea privind det pe viata).

       Comentariu de A.Z. — 29/08/2012 @ 8:25 PM | Răspunde

 21. Buna dimineata. Am dat ieri examen. Nu mi s-au parut subiecte grele. Nu are nicio vina nimeni ca eu nu mi-am adus aminte multe informatii. Subiectele, majoritatea, au fost din MATERIE. Voi pica mai mult ca sigr dar sunt foarte impacat cu ideea ca la anul voi intra. La doua luni dupa licenta nu am avut timpul necesar pentru o pregatire adecvata. Subiectele 2010 au fost de departe mai dificile. O simpla parere a unui om care stie ca pica examenul de data asta. Succes tuturor. Multumim pentru sprijin.

  Comentariu de Dan — 27/08/2012 @ 2:08 AM | Răspunde

  • In aceeasi situatie ma aflu si eu. Am auzit multa lume plangandu-se ca a fost un examen imposibil de trecut. Fals, a fost un examen foarte greu, dar care putea fi trecut cu o pregatire adecvata. Si eu il voi pica, insa ma bucur ca am vazut despre ce e vorba si sunt convins ca la anul, cu multa munca, va fi floare la ureche.

   Bafta tuturor ! Si spor la treaba in continuare, unora ! :)

   Comentariu de Radu — 27/08/2012 @ 5:55 PM | Răspunde

 22. Buna ziua,

  Domnule judecator, daca un absolvent al Scolii Nationale de Grefieri incepe sa profeseze ca grefier, poate sa participe la examenul de admitere la INM in acelasi an si in cazul in care este admis in ce conditii poate renunta la profesia de grefier sau daca poate continua sa profeseze pe perioada celor 2 ani de INM.

  Va multumesc

  Comentariu de gabriela — 27/08/2012 @ 10:45 AM | Răspunde

  • Hmmm, teoretic poate. dar practic nu va avea timp, va asigur.

   Comentariu de Cristi — 27/08/2012 @ 2:05 PM | Răspunde

 23. Va multumesc pentru raspuns. V-am intrebat in sensul ca am auzit ca dupa absolvirea Scolii Nationale de Grefieri si repartizarea pe post ar fi obligatoriu sa lucrezi minim un an la instanta sau parchetul unde ai fost repartizat. Adica nu se poate renunta o perioada de un an. Ieri am sustinut examenul la INM si nu am obtinut punctajul necesar. M-am inscris si la examen la SNG. As vrea sa dau din nou examen anul viitor la INM si nu sunt sigura daca pot renunta la profesia de grefier (in cazul admiterii la SNG)

  Va multumesc

  Comentariu de gabriela — 27/08/2012 @ 5:06 PM | Răspunde

  • Dupa ce intri la INM sau SNG ai obligatia un numar de ani sa ramai in sistem, altfel trebuie sa platesti taxele de scolarizare.

   Comentariu de Cristi — 28/08/2012 @ 1:56 PM | Răspunde

 24. NUSTU CARE E RATIUNILE POATE SA FIE CURSANTI PT PROFESORI DAR EU CRED CA E BINE IN MAGISTRATURA SA INTRI DOAR CEI CU VECHIME PRIN EXAMEN NU ASA ORICINE DUPA BANCILE SCOLII SA MAI CHELTUIE STATUL CU EI SA II SCOLEASCA.

  Comentariu de MERKHURY — 27/08/2012 @ 11:36 PM | Răspunde

  • De ce spuneti asta? Asa e in Turcia?

   Comentariu de daniel — 28/08/2012 @ 2:20 PM | Răspunde

   • Comentariul userului MERKHURY e scris intentionat cu greseli. N-am nicio indoiala.

    Comentariu de Ovidiu B. — 28/08/2012 @ 4:47 PM | Răspunde

   • :)))) Bine spus, Daniel

    Comentariu de Catalin — 28/08/2012 @ 6:21 PM | Răspunde

 25. Stimate domnule judecator va rog sa-mi raspundeti la o intrebare in legatura cu concursul din 26 august 2012 referitoare la urmatoarea situatie care ar putea sa apara in cazul admiterii unei contestatii la barem: Avand in vedere ca grilele au fost similare si la inm si la admitere in magistratura as dori sa stiu daca in ipoteza admiterii unei contestatii, efectele acesteia vor consta in modificarea grilelor atat la inm cat si la admitere in magistratura sau se vor produce doar pentru inm sau doar pentru admitere in magistratura, cand contestatia s-a facut doar la unul dintre ele ? Consider ca efectele ar trebui sa se regaseasca in ambele situatii intrucat vizeaza corectitudinea comisiei de organizare a concursului si nu sansele candidatilor, indiferent unde au candidat. Altfel, s-ar putea ajunge in situatia in care pentru situatie identica sa se aplice solutii diferite ceea ce apare cel putin ipotetic, ca fiind discriminatoriu.

  Comentariu de cristian — 28/08/2012 @ 8:43 AM | Răspunde

  • SUnt doua concursuri distincte totusi. Oricum, s-a intamplat asa ceva?

   Comentariu de Cristi — 28/08/2012 @ 1:51 PM | Răspunde

 26. Domnule judecator, data viitoare cand discutati in plen despre vreo modificare a Regulamentului de organizare a concursurilor de admitere, rog specificati daca si cand mai e cazul sa fim supusi si unor teste de anduranta. Nu aveam idee ca acest concurs presupune si probe de rezistenta fizica. Conditiile din salile de la Universitatea Romano-Americana au fost de nesuportat. Nu aveam pretentie la aer conditionat, niste aer pur si simplu ar fi fost suficient. Singurele locuri unde se putea respira erau holurile, mai ales cel de la intrare. Incolo…prin comparatie, cele 40 de grade de afara erau chiar placute. Intrebati-i pe cei de la supraveghere care au suferit alaturi de noi, si mai cu seama, intrebati-i inainte de a-i plati pe cei de la Universitatea cu pricina pentru aceasta batjocura. Sau sa presupunem ca in noiembrie candidatii vor tremura de frig asa ca, statistic, conditiile vor fi excelente…

  Comentariu de Mariana E. — 28/08/2012 @ 10:23 AM | Răspunde

 27. Buna ziua! Am si eu o intrebare domnule judecator: este corect că in salile unde s-a dat examenul pentru admiterea la INM nu au existat aparate de aer conditionat sau ventilatoare si multi dintre noi am dat examenul la peste 50 de grade? SI o intrebare si mai buna este corect ca unii (cei repartizati in amfiteatre) au avut aer conditionat si ceilalti nu???? Nu este omeneste sa pui un om sa stea in asemenea conditii si mai ales sa se poata concentra la un examen atat de greu cand curge apa de pe el, creierii ii sunt fierti iar apa pe care trebuie sa o bea pentru hidratare are vreo 40 de grade. Va rog sa imi spuneti punctul dv de vedere. Va multumesc!

  Comentariu de maria dima — 28/08/2012 @ 11:21 AM | Răspunde

  • Din pacate, nici CSM, nici INM nu beneficiaza de sali proprii unde sa se poata sustine un astfel de concurs. De aceeea apelam la spatii din universitati private, unde inchiriem sali.

   Comentariu de Cristi — 28/08/2012 @ 1:49 PM | Răspunde

   • Domnule judecator cred ca nu ati inteles intrebarea: este legal si moral ca, candidatii la acest concurs sa dea examen in conditii diferite? unii sa gandeasca la temperaturi de peste 40 de grade si altii sa aiba aer conditionat? Aceasta este intrebarea la care va rog sa imi raspundeti.

    Comentariu de Maria Dima — 28/08/2012 @ 2:29 PM | Răspunde

    • Imi amintesc cand am dat eu concursul asta, in 1998. Nu se inventasera aparatele de aer conditionat. Probabil nu e ok, dar incercati sa nu ma trageti la raspundere pe mine pt tot ce se intampla la aceste concursuri. Azi am fost in vizita de lucru la Judecatoria Constanta – sunt oameni care au birouri la mansarda, nici vorba de aer conditionat, lumina naturala nu exista decat la un ochi mult de geam. Astfel de conditii va asteapta, sa stiti.

     Comentariu de Cristi — 28/08/2012 @ 2:57 PM | Răspunde

     • :)) in nici un caz intentia mea nu a fost sa va imput acest lucru sau sa va trag la raspundere! pur si simplu vroiam sa va stiu parerea, si avand in vedere ca sunteti membru CSM sa le aduceti la cunostiinta si celorlalti si sa le atrageti atentia ca nu este corect asa ceva. Cat despre ceea ce te asteapta ca si judecator…cand faci totul cu pasiune treci peste orice conditii vitrege, dar la examen trebuie sa fii foarte concentrat ca sa treci peste capcanele existente, si conditiile trebuie sa fie aceleasi pentru toti, ori toata lumea in caldura ori toata lumea in racoare. Va multumesc pentru raspuns si sper sa aduceti la cunostiinta celor din CSM acest aspect neplacut privitor la organizanizarea si desfasurarea examenului pentru ca in viitor sa nu se mai repete.

      Comentariu de Maria Dima — 28/08/2012 @ 3:04 PM | Răspunde

     • Faptul ca cei care vor intra, vor lucra in conditii de rahat nu e un argument, pt. faptul ca unii au dat examenul in conditii de 2 lei. Pana la urma e un concurs si ar trebui sa fie conditii de examinare asemanatoare. Cei care au invatat pe rupte si au lesinat din cauza caldurii si a emotilor, vor mai da si la anu, ca poate atunci vor avea noroc si vor avea si ei aer conditionat. Asta e. Ce conteaza un an din viata unui, intr-o tara in care Huidu e condamnat cu suspendare. O nimica toata.

      Comentariu de Miha — 28/08/2012 @ 9:28 PM | Răspunde

   • Domnule judecator , cu tot respectul, dat fiind temperaturile foarte ridicate si a faptului ca, nici CSM, nici INM nu beneficiaza de sali proprii, nu ar fi posibil ca sustirea concursului sa aiba loc intr-o perioada mai racoroasa? Este inuman sa dai un concurs la 50 de grade si sa ai rezultate bune!!!!!! Unii dintre noi au probleme de sanatate, si au fost nevoiti sa paraseasca sala de concurs datorita conditiilor. Mi se pare inuman. In plus, nu este niciunde trecut ca si conditie de examen „rezistenta la 45 de grade”.

    Comentariu de tesa teselor — 29/08/2012 @ 10:18 PM | Răspunde

 28. Va multumesc pentru raspunsul la intrebarea mea de la pozitia 25. Totusi, solutiile la contestatiile la barem inca nu s-au afisat. Poate ca asemenea ipoteza va fi avuta in vedere….sau nu. Este posibil sa apara asemenea situatii maine cand se vor da solutiile la contestatii. Fiind aceleasi intrebari ar fi interesant sa constatam ca la un concurs s-a acceptat la o intrebare si o alta varianta de raspuns sau ca o intrebare va fi anulata iar la celalalt concurs aceeasi intrebare sa nu fie anulata pentru ca nu a contestat-o nimeni.

  Comentariu de cristian — 28/08/2012 @ 2:29 PM | Răspunde

 29. Buna ziua! Va deranjez cu doua intrebari, daca se poate sa primesc un raspuns.
  Prima- pentru admitere in institutul de magistratura in 2013, va intra tot codul civil nou?
  A doua- va exista o singura admitere la institut, cea din august? Sau preconizati si organizarea si a unei altei sesiuni?
  Va multumesc! Loredana.

  Comentariu de Loredana — 28/08/2012 @ 2:36 PM | Răspunde

  • 1. Probabil ca da, deja nu va mai fi nou…
   2. Una singura, cea anuala.

   Comentariu de Cristi — 28/08/2012 @ 2:58 PM | Răspunde

 30. Buna ziua dle judecator!
  intentionez sa candidez pt examenul de admitere la INM in 2013, si doresc sa ma apuc de invatat din timp .Preconizati ca bibliografia la procedura civila va fi in totalitate din NCPC? dar referitor la Penal si P penala? ma sfatuiti sa imi achizitionez carti de doctrina deja existente pe piata sau sa mai astept,intrucat vor intra in vigoare noile coduri? Multumesc anticipat!

  Comentariu de cristina — 28/08/2012 @ 5:14 PM | Răspunde

 31. Buna ziua dle judecator!
  As dori si eu sa stiu, daca cumva exista posibilitatea organizarii unui nou concurs la SNG in luna februarie 2013, cum s-a mai intamplat si in anul 2010, avand in vedere ca de la 1 februarie va intra in vigoare Noul Cod de Procedura Civila si in sistem va fi nevoie de un numar foarte mare de judecatori si grefieri. Stiu ca acest examen se organizeaza anual, dar este posibila organizarea sa si in alta luna a anului sau doar in luna septembrie , cum s-a practicat in ultimii doi ani? pot spera la organizarea acestiu examen la devreme? ce credeti? va multumesc.

  Comentariu de luminita — 29/08/2012 @ 10:13 AM | Răspunde

 32. Domnule Danilet, am facut urmatoarea contestatie, care a fost respinsa. As dori, daca este posibil, sa imi explicati unde anume gresesc. Probabil am inteles eu gresit prevederile din cod, dar nu ma prind :(.

  V-am intrebat si mai sus…imi cer scuze pt insistenta, dar chiar nu inteleg de ce este considerata corecta : “Atat pentru infractorii minori, cat si pentru cei majori minimul pedepsei aplicabile in caz de instigare neurmata de executare este acelasi. “

  Aceasta este motivarea mea:

  „Conform disp. art. 29 C.pen., actele de instigare neurmata de exacutare se sanctioneaza:

  1. cu o pedeapsa intre minimul special al pedepsei pentru infractiunea la care s-a instigat si minimul general.

  In acest caz, minimul pedepsei aplicabile atat pentru infarctorii minori, cat si pentru cei majori este ACELASI ( minimul GENERAL al pedepsei ).

  2. in cazul in care pedeapsa prevazuta de lege este detentiunea pe viata, se aplica pedeapsa inchisorii de la 2 la 10 ani.

  In aceasta situatie, minimul pedepsei aplicabile pentru infractorii minori NU MAI POATE FI ACELASI cu minimul pedepsei aplicabile pentru cei majori, intrucat pentru minor se va avea in vedere si regimul sanctionator prevazut de art. 109 C.pen, conform caruia limitele de pedeapsa vor fi reduse la jumatate, rezultand astfel pedeapsa inchisorii de la 1 la 5 ani. ”

  Comisia de rezolvare a contestatiior a motivat ca ” minimul general este acelasi si pentru minori si pentru majori. Dar nu au mentionat nimic despre punctul 2 din contestatia mea :(. ( http://www.csm1909.ro/csm/linkuri/29_08_2012__51078_ro.pdf , pagina 4)

  Va multumesc frumos !

  Comentariu de A.Z. — 29/08/2012 @ 3:50 PM | Răspunde

  • Imi dati va rog sa fiu retinut in ce priveste aprecierea activitatii comisiei de elaborare subiecte si barem? acolo sunt profesori si practicieni cu experienta si eu nu pot sa le analizez activitatea pt ca as fi in conflict de interese: in calitate de membru CSM voi fi chemat sa validez acest concurs…

   Comentariu de Cristi — 29/08/2012 @ 7:36 PM | Răspunde

   • OK, atunci va intreb daca si cum as putea ataca PV de solutionare a contestatiilor atata timp cat raspunsul comisiei nu priveste critica formulata de mine ( si poate si de unii dintre ceilalti 30 de contestatari ), iar eu consider in continuare si motivat ca grila este gresita. Nu pot sa cred ca se ofera o asemenea motivare. Sunt perfect de acord, asa cum am scris in contestatie, ca min general este acelasi atat pt minori, cat si pt majori….dar daca instigarea priveste o infr. pedepsibila cu detentiunea pe viata nu mai avem niciun minim general => grila este gresita !

    Va inteleg perfect, dar pur si simplu mi se pare incorect ceea ce se intampla… Nu ma ajuta cu nimic o grila in plus, dar daca nu este corecta, consider ca ar trebui anulata.

    Comentariu de A.Z. — 29/08/2012 @ 8:39 PM | Răspunde

  • infractiunea la care face referire a devenit imprescriptibila

   Comentariu de gabi — 30/08/2012 @ 8:30 PM | Răspunde

   • Nu…nu ati inteles nimic.Nu ma refer la varianta a) de raspuns, pe care am inteles ca au contestat-o f multi si care este, evident, corecta. Problema dezbatuta de mine este alta – varianta c) , de fapt…pot spune ca a fost….ma zbat degeaba.

    Comentariu de A.Z. — 30/08/2012 @ 8:55 PM | Răspunde

    • parerea mea este ca varianta c este corecta, deoarece pt minor nu se poate aplica pedeapsa detentiunii pe viata, ci doar inchisoare de la 5 la 20 de ani. Deci se ajunge la un minim comun cu cel al majorilor, pentru ca ne raportam la pedeapsa de la 5 la 20 de ani, cand stabilim limitele pedepsei pt instig, neurmata de exec.

     Comentariu de Iulia Cusco — 04/09/2012 @ 8:15 PM | Răspunde

 33. stiti cumva care e procentul de promovabiliatate de duminica?

  Comentariu de daniel orinde — 29/08/2012 @ 9:48 PM | Răspunde

  • mai multi decat locurile, la ambele concursuri.

   Comentariu de Cristi — 29/08/2012 @ 9:56 PM | Răspunde

   • oricum limita este la 400 :P

    Comentariu de bogdan — 30/08/2012 @ 7:36 AM | Răspunde

    • Limita la 400 se face dupa proba de logica, asta doar daca sunt mai multi si dupa acea proba, acum este irelevent acest aspect.

     Comentariu de mircea — 30/08/2012 @ 10:05 AM | Răspunde

   • cunoasteti date oficiale?.. sau este doar o parere?

    Comentariu de Ionut Mihalcea — 30/08/2012 @ 7:38 AM | Răspunde

   • mai multi si decat dublul numarului de locuri?

    Comentariu de liliana — 30/08/2012 @ 10:00 AM | Răspunde

   • dar un numar mare peste numarul de locuri? Va multumesc

    Comentariu de daniel orinde — 30/08/2012 @ 12:14 PM | Răspunde

    • INM aproape 400, magistratura aproape 150, de toti.

     Comentariu de Cristi — 30/08/2012 @ 4:57 PM | Răspunde

     • Va multumesc mult !

      Comentariu de liliana — 30/08/2012 @ 5:07 PM | Răspunde

   • Vedeti? :) spuneati ca la magistratura nu se vor ocupa locurile …

    Comentariu de daniel — 30/08/2012 @ 3:00 PM | Răspunde

    • Multe spune domnul Danilet, chiar credeti ca le stie pe toate ?!

     Comentariu de Simona — 02/09/2012 @ 7:32 PM | Răspunde

 34. De mult timp nu imi mai fac iluzii ca vor fi admise contestatiile la barem cu argumente juridice. Totusi, va supun atentiei G1 intrebarea 19. De ce nu este corect si c? Adevaratul creditor nu este si el creditor chirografar? Daca admiti b ca fiind corect, trebuie sa admiti ca si adevaratul creditor are actiune in instanta (actiunea oblica). Oricum nu are nicio importanta….

  Comentariu de un nene — 29/08/2012 @ 9:55 PM | Răspunde

  • adevaratul creditor poate intenta actiune impotriva accipiensului, insa pe un alt temei-imbogatire fara justa cauza

   Comentariu de liliana — 30/08/2012 @ 9:59 AM | Răspunde

   • Intre adevaratul creditor si accipiens nu exista raport juridic, deci nu are actiune directa. Prin actiunea oblica se subroga debitorului sau (solvens), deci are aceeasi actiune. Nu a fost motivata respingerea contestatiei, insa probabil o vor motiva in sensul ca raspunsul nu este complet. Ceea ce vroiam sa spun este ca modul in care este formulat c : „poate fi exercitata si de catre adevaratul creditor”, presupune ca exista cel putin o situatie in care acesta poate exercita actiunea. Si situatia exista: actiunea oblica. Spunand ca „c” nu este corect, spui de fapt ca nu exista nicio situatie in care adevaratul creditor se poate indrepta impotriva lui accipiens. Dar la „b” tocmai ai spus ca „orice creditor chirografar” poate sa …. Asta este rationamentul meu. Poate gresesc.

    Comentariu de un nene — 31/08/2012 @ 11:42 AM | Răspunde

 35. Am reusit sa fac 88 de puncte la prima proba ( admitere INM ), si din punctul meu de vedere grilele au fost corecte si teoretic nu putea fi admisa nicio contestatie.
  In alte ordine de idei, va admir pentru prestatia publica si nu va lasati coplesit si nici intimidat de demersul unor trusturi media in activitatea lor psihotica de defaimare a tuturor institutiilor statului care au avut curajul si demnitatea sa isi mentina scopul pentru care au fost infiintate in vederea pastrarii echilibrului puterilor in stat. Din toata aceasta mascarada cu demiterea presedintelui nicio institutie si nici o persoana care nu a fost partasa la acest demers, nu a scapat de defaimare si de presiune publica. Aceste fapte ( si nu demersul pentru demiterea presedintelui ) au facut cel mai mare rau acestei tari, prin inocularea in randul publicului a neincrederii in institutiile fundamentale ale statului. Am incredere totusi ca intr-un final, printr-o atitudine curajoasa si responsabila din partea tuturor celor implicati, lucrurile se vor redresa.
  Succes in continuare !

  Comentariu de Cristi — 30/08/2012 @ 11:26 AM | Răspunde

  • Multumesc! Succes si dvs, astept sa fim colegi!

   Comentariu de Cristi — 30/08/2012 @ 4:48 PM | Răspunde

  • Eu iti sugerez, ca viitor magistrat eminent cu maretul punctaj de 88 ce vei fi, sa te abtii de la comentarii de natura politica. Ai vazut si tu ca ” nu e bine domnule”…viitor magistrat

   Comentariu de Nistorescu — 31/08/2012 @ 12:12 AM | Răspunde

   • A apara statul de drept si a dezaproba atitudinea unor trusturi media care frecvent utilizeaza atacul la persoana, nu inseamna a face politica. Doar daca tu crezi ca institutiile fundamentale a statului sunt politice. Eu nu cred ! Si dovada ca CSM si INM nu sunt politice si nu mi-a trebuit carnet de partid sau interventii de orice fel, este ca am obtinut acest punctaj. Si doar prin munca ! Foarte multa munca ! Asa ca draga domnule lasa judecatile de valoare si incearca sa iti eliberezi mintea de scenarite sau supozitii !

    Comentariu de Cristi — 31/08/2012 @ 12:02 PM | Răspunde

    • la pozitiile corespunzatoare punctajului de 88 nu este nici un cristi….

     Comentariu de lex — 31/08/2012 @ 7:38 PM | Răspunde

     • Evident ca nu exista nici un Cristi pentru ca aici am scris sub anonimat ! Dar chiar ma bucur pentru ca aseara au fost afisate rezultatele si intr-adevar am 88 !

      Comentariu de Georgeta — 01/09/2012 @ 7:46 AM | Răspunde

  • Ai făcut 88, pe naiba!!!! :))) Viitorule „magistrat” Cristi, vei vedea ca exista doar 3 persoane care au facut 88 de puncte si TOATE SUNT FETE! (?) Sa înțeleg ca nu iti asumi numele de „Cristi”…dat fiind faptul ca esti o persoana „importantă” si trebuie sa fii sub acoperire…dar sa nu iti asumi nici sexul, asta e prea de tot!!!! :))) Tu, de fapt, nu iti asumi mai nimic, in schimb ai tupeul sa ne dai noua celorlalti ( care am muncit, pe bune ) lectii si informații FALSE?! Un viitor magistrat nu ar face niciodată asta si poate ar fi cazul sa iei niște lectii de integritate de la dl. judecător Danilet, care își asuma, pe fata, tot ceea ce face si spune, dacă tot pretinzi ca il respecti… Sincer, cred ca profesia asta nu este de tine … si asta ți-o spune un om care a învățat fff mult si care spera ca intr-o buna zi, justiția din România sa scape de oameni ca tine… Eu am făcut 63 de puncte (la INM ) si știu ca doar prin multă munca, prin asumare, prin corectitudine si prin integritate… se poate! FELICITARILE MELE, CELOR CARE AU FĂCUT PUNCTAJUL SI MULTĂ BAFTA IN CONTINUARE!
   Cu respect, Irina Boruz

   Comentariu de Irina — 01/09/2012 @ 2:21 PM | Răspunde

   • Stimati viitori colegi, va rog sa nu va luati unul de altui. Credeti-ma, cei mai mari adversari ai vostri nu sunt inauntrul sistemului, ci in afara. Treceti peste toate, invatati sa intrati in sistem, dau eu primul rand de suc (nu spun bere, ca iar ma ia presa) si haideti sa facem ceva in tara asta. Altfel, o sa ajungem sa ne ponegrim unii pe altii, sa ne cautam in arhive mai rau ca securistii, sa ne incalcam drepturile, intocmai cum fac `modelele` din fiecare seara de la tv.

    Comentariu de Cristi — 01/09/2012 @ 2:54 PM | Răspunde

  • intrebarea 67G1, 65G2, 68G3, 69G4…pe mine nu ma convinge motivarea contestatiei:”nu se poate retine furt si distrugere intrucat…ulterior consumarii infractiunii de furt faptuitorul se comporta cu acel bun ca un proprietar???????;ca atare poate sa dispuna in orice fel de el, inclusiv sa-l distruga…”daca voi puteti inghiti aceasta explicatie …eu ma las de meseria de jurist si ma apuc de agricultura…

   Comentariu de Carmen C. - VL — 04/09/2012 @ 8:36 AM | Răspunde

 36. Limita se stabileste dupa rationament logic, nu acum

  Comentariu de klaudia — 30/08/2012 @ 1:09 PM | Răspunde

 37. daca procentul de promovabilitate este- mai mult decat locurile, la ambele concursuri, atunci, in procente, cat reprezinta acest (mai mult)? si daca tot exista deja imaginea completa, de ce nu se publica deja rezultatele? anul trecut s-au publicat in ajunul datei specificate in calendarul estimativ.

  Comentariu de predescu robert — 30/08/2012 @ 1:26 PM | Răspunde

 38. Domnule judecator, stiu ca intrebarea mea pare inoportuna, dar as vrea totusi sa aud parera unei persoane in masura sa imi raspunda corect, cu obiectivism. Toata lumea ma indeamna sa dau examen la INM dat fiind faptul ca am invatat foarte bine pe parcursul facultatii si a masterului si multa lume spune ca as fi facut pentru a fi judecator. Eu am mari dubii insa ca as fi admis deoarece cu 10 ani in urma , in anul 2002 am fost condamnat la 2 ani cu executare pentru inlesnire de prostitutie, art 329 alin.1. Intre timp,am terminat facultatea de drept, am facut un master si evident mi-am facut si reabilitarea. Eram un copil fara minte, aveam 21 de ani dar probabil acest cazier este o peceta pusa pe reputatia mea. Intreb insa, poate, poate totusi exista sansa ca dupa 10 ani sa nu mai imi fie afectata buna reputatie si sa pot sustine examen pentru magistratura?

  Comentariu de Florin — 30/08/2012 @ 5:24 PM | Răspunde

  • Gasiti un raspuns detaliat in GHidul de admitere in magistratura.

   Comentariu de Cristi — 30/08/2012 @ 8:45 PM | Răspunde

   • Va multumesc pentru raspuns. Sunt 90% convins ca nu as fi admis , insa pentru a-mi inlatura orice urma de dubiu am comandat deja ghidul dumneavastra.

    Comentariu de Florian — 30/08/2012 @ 10:08 PM | Răspunde

 39. publica oare factorii de decizie rezultatele alea inainte sa ne crape toti neuronii si sa ne cada tot parul din cap prin smulgere? multumesc…

  Comentariu de Dan — 31/08/2012 @ 12:51 PM | Răspunde

 40. Domnule Danilet,
  Am o intrebare (retorica) : de ce multi dintre candidatii de la examenul de admitere considera – pentru prima data – ca la aceasta sesiune, multi din cei aproape 400 si aproape 150 sunt cu dedicatie de la partid ? De ce ?
  Toate bune,

  Comentariu de Maria — 31/08/2012 @ 1:33 PM | Răspunde

 41. Puteti sa imi spuneti daca se mai organizeaza concurs pe vechime in octombrie/noiembrie…Va multumesc anticipat.

  Comentariu de carmen — 31/08/2012 @ 5:16 PM | Răspunde

 42. Buna seara, domnule judecator!
  S-au afisat rezultatele la prima proba (pentru inm) si spre surprinderea mea am un alt punctaj decat cel pe care il stiam eu(74 in loc de 75).Bineinteles ca o sa contest , insa nu stiu cum pot demonstra eu ca am facut 75?
  Si nu stiu cum se poate intampla sa se comita aceste erori- in sensul ca, sa mai sper ca se va descoperi a fi o greseala de corectare(nu a mea-pentru ca eu stiu ce am facut si am grilele cu mine)?

  Comentariu de liliana — 31/08/2012 @ 6:51 PM | Răspunde

 43. Acum, ca s-a finalizat prima etapa a acestui experiment sper ca doamna Spineanu este multumita de faptul ca nu numai cei care dau la Inm sunt destepti! Procentual vorbim de 11,2% candidati cu note peste 7 la examenul de admitere la Inm si 9,9% la cel direct si asta in conditiile in care media de varsta este diferita iar diferenta foarte mare! Sper ca pe viitor sa nu mai critice nimeni candidatii la examenul cu vechime si sunt convinsa ca procentul va creste o data cu perfectionarea celor cu vechime la sistemul actual de examinare! La interviu au sanse mai mari cei cu experienta de viata iar in final ”experimentul” va deranja pe multi care nu au pariat pe noi!

  Comentariu de Elena — 31/08/2012 @ 7:50 PM | Răspunde

  • cei cu vechime ati fost criticati pe buna dreptate… pentru că procentul de promovabilitate ar fi trebuit sa fie de minim 30-40 % in cazul celor cu vechime…avand în vedere experienta cu care va tot laudati…deci nu faceti comparatie cu tinerii care termina facultatea…
   ca sa nu mai zic faptul ca unii dintre cei cu vechime voiau sa intre în magistratura doar cu interviu…ma apuca rasul :))))
   deci ati vazut care este valoarea experientei voastre :)))…ca sa nu mai zic ca rezultatele au fost mai slabe decat la examenul de admitere la inm. verificati listele….

   Comentariu de Bogdan — 03/09/2012 @ 9:26 AM | Răspunde

   • Nimeni nu bifeaza grilele in locul nostru. Decat sa ne certam ca unii sunt mai buni ca altii mai bine am pierde mai putin timp si am incepe sa invatam cu adevarat. Multi practicieni au uitat teorie asa cum majoritatea absolventilor au zero practica. Sansele, per ansamblu, sunt egale. Spor la munca si mai mult succes la anul!

    Comentariu de Dan — 03/09/2012 @ 3:29 PM | Răspunde

 44. Puteti sa-mi spuneti, va rog, daca e posibila organizarea unui nou concurs la SNG la finele acestui an?Sau poate la inceputul anului 2013?
  Va multumesc anticipat.

  Comentariu de luminita — 01/09/2012 @ 11:48 AM | Răspunde

  • Anul asta deja este un concurs in derulare. Nu va mai fi unul decat la anul pe vremea asta.

   Comentariu de Cristi — 01/09/2012 @ 1:32 PM | Răspunde

 45. Multumesc pentru raspuns, dar sunt putin confuza in ceea ce priveste ocuparea locurilor estimate de catre instante referitor la personalul auxiliar de specialitate. Oare cum se vor ocupa aceste posturi prevazute si aprobate totodata de bugetul de stat pe 2013?

  Comentariu de luminita — 02/09/2012 @ 2:41 PM | Răspunde

  • Daca nu prin SNG, atunci prin concurs organizat direct de catre instante.

   Comentariu de Cristi — 02/09/2012 @ 4:36 PM | Răspunde

   • pe cand se preconizeaza astfel de concursuri organizate direct de catre instante?

    Comentariu de carmen — 03/09/2012 @ 1:45 PM | Răspunde

    • Nu va pot raspunde acum. Mai intai trebuie sa stabilim care sunt instantele unde e necesar de oameni, sa se aprobe noile schme de personal si apoi sa le ocupam. Cred ca in ultimele doua luni, totusi.

     Comentariu de Cristi — 03/09/2012 @ 11:27 PM | Răspunde

 46. Buna ziua, va rog sa imi spuneti cand preconizati ca va fi organizat concursul pentru cei cu vechime din toamana (noiembrie, decembrie?).De asemenea va fi pastrata aceeasi tematica (ma refer la concursul din aug-sept)?

  Multumesc anticipat!

  Comentariu de Elena — 04/09/2012 @ 9:14 AM | Răspunde

 47. Domnule judecator, am o nelamurire referitoare la acele posturi asimilate judecatorilor si procurorilor ce existau anul trecut pentru cei ce au trecut de prima etapa a examenului la INM. Anul acesta nu s-a mai facut nicio referire la ele. se vor mai scoate la concurs si daca da, care este regimul acestor posturi, pentru ca in regulament nu se precizeaza expres?

  Comentariu de Iulia Cusco — 04/09/2012 @ 8:22 PM | Răspunde

  • Pai nu stiu daca avem locuri libere in CSM anul acesta. Daca nu s-au anuntat la concurs, inseamna ca nu.

   Comentariu de Cristi — 04/09/2012 @ 9:58 PM | Răspunde

 48. Buna ziua. Aveti idee cam pe cand se vor publica pe site Hotararile de respingere a candidatilor? Sau motivarea lor? Am gasit numarul Hotararii de respingere a candidaturii mele, insa CSM nu a afisat-o. Hotararea e din 10.08.2012, insa CSM afiseaza doar niste Hotarari din 23.08.2012.
  Multumesc mult.

  Comentariu de Horea Bortan — 05/09/2012 @ 10:33 AM | Răspunde

 49. Buna seara
  stiti cumva cand se va organiza al treilea concurs pe anul acesta, respectiv cel de admitere in magistratura? Initial s-a stabilit perioada octombrie-noiembrie 2012 dar ar fi trebuit anuntat deja, nu credeti?
  Va multumesc!

  Comentariu de Ioana Cordea — 05/09/2012 @ 10:08 PM | Răspunde

  • In maxim 2 sapt vom decide daca si cand il vom face.

   Comentariu de Cristi — 06/09/2012 @ 8:28 PM | Răspunde

   • Nu pot sa nu observ acel DACA …sa inteleg ca de fapt nu e nimik sigur?? pana acum in raspunsurile Dvs. se regasea numai CAND se va stabili…cum e pana la urma. Cred ca ne intelegeti …stresul si incertitudinea se pot transforma in cel mai mare inamic…eu am picat cu 65 si ma gandesc ca in conditii normale, un viitor concurs ar putea duce la succes…Va multumesc anticipat.

    Comentariu de carmen — 07/09/2012 @ 7:15 AM | Răspunde

    • nu este sedinta a plenului CSM saptamana aceasta? tot urmaresc sa vad ordinea de zi afisata in speranta de a regasi pe ea propunerea de organizare a examenului de admitere in magistratura din noiembrie si…pauza totala…nu ne puteti da nici o veste, nimik? in speranta de a obtine o informatie cat mai actuala referitor la acest aspect va multumesc anticipat.

     Comentariu de carmen — 12/09/2012 @ 2:57 PM | Răspunde

     • In aceasta saptamana nu avem Plen. Va fi martea viitoare.

      Comentariu de Cristi — 12/09/2012 @ 8:00 PM | Răspunde

   • Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca s-a luat o hotarare in legatura cu concursul de admitere in magistratura din toamana.

    Multumesc anticipat!

    Comentariu de Elena — 12/09/2012 @ 3:38 PM | Răspunde

    • Nu. Si va rog mult sa urmariti site-ul CSM, la sedintele Plenului.

     Comentariu de Cristi — 12/09/2012 @ 8:04 PM | Răspunde

     • urmarim sedinta plenului…in cea din 18 septembrie nu e pe ordinea de zi…mai ramane 25, daca nu e nici saptamana viitoare in noiembrie nu se da. Apelam din nou la Dvs, aveti ceva stiri sau … discutia nu are sens?

      Comentariu de carmen — 15/09/2012 @ 8:08 AM | Răspunde

      • Eu cred ca Csm-ul este una din institutiile serioase ale tarii si ca din moment ce au dat hotararea http://www.csm1909.ro/csm/linkuri/27_08_2012_51040_ro.PDF. acest examen va avea loc. In caz contrar am fi prejudiciati datorita calendarului estimativ care a anuntat inca din 2011 ca se va organiza examenul in toamna! Apoi una este sa devansezi examenul pentru octombrie si alta a fost devansarea pentru august cand am dat o multime de bani pe bilete pentru concediu, bani pe care nu-i puteam recupera. Cu siguranta domnul Judecator ne va spulbera nelinistea, dandu-ne un raspuns.

       Comentariu de Selina — 16/09/2012 @ 10:20 AM | Răspunde

       • Eu nu cred ca problema se pune in termeni de prejudiciu cauzat de promisiuni desarte. Problema e una de credibilitate a CSM. Se afirma pe diverse canale ca nu exista resurse umane, ca e deficit de sute (sau chiar mii) de posturi de judecator, ba auzi ca s-au deblocat 560 de posturi ba ca dintr-un studiu facut de Curtile de Apel reiese un necesar de 1391 de locuri pentru judecător şi 3883 de posturi de grefier pentru a putea intra in vigoare NCPC. Ce-i drept, datele de mai sus nu reies din comunicate oficiale ale CSM, dar despre lipsa de resurse umane in perspectiva intrarii in vigoare a NCPC se tot vorbeste de catre CSM de ceva vreme. Cu toate astea, aflam in acelasi timp de la un membru CSM ca de fapt nu e vorba de o problema urgenta. Ca nu e asa mare nevoie si nici mare graba nu e. Ca e posibil ca abia la anul sa mai discutam.
        Eu nu spun ca CSM mi-a promis ceva si nu s-a tinut de cuvant. Calendarul e estimativ si nu obliga CSM la nimic. Mai mult, e vina mea si nu a CSM ca am luat 65 de puncte si nu 85 la examenul de acum 3 saptamani.
        Totusi imi place sa cred ca avem dreptul la o informare corecta. Bine ar fi fost ca CSM sa fi avut toate datele inainte de a anunta 2 concursuri pt acest an.

        Comentariu de Ovidiu B. — 18/09/2012 @ 7:01 PM | Răspunde

 50. Buna ziua,

  In primul rand, vreau sa va multumesc pentru informatiile prompte si corecte pe care ni le oferiti. In al doilea rand, as vrea sa va intreb daca, in cazul in care as fi admis la INM, pot face si stagiul in avocatura in paralele? sau exista incompatibilitate intre functia de auditor de justiei si avocat stagiar?

  Va multumesc.

  Comentariu de Mihai — 06/09/2012 @ 2:42 PM | Răspunde

  • Va asigur ca nu ati avea timp. La INM se invata, nu gluma.

   Comentariu de Cristi — 06/09/2012 @ 8:27 PM | Răspunde

 51. Buna ziua!Pentru admiterea INM 2013 se pastreaza aceleasi probe sau exista posibilitatea introducerii si a altor probe (ex.limba straina)?Multumesc.

  Comentariu de Victoria — 07/09/2012 @ 6:01 AM | Răspunde

 52. As dori sa imi dati si mie un exemplu de concurs ideal intre purtare abuziva si omor savarsit in legatura cu atributiile de serviciu ale victimei, dar un exemplu clar, ca pana acum am auzit doar chestii teoretice care nu au nicio legatura cu Dreptul Penal.

  Comentariu de IulianB — 10/09/2012 @ 9:13 PM | Răspunde

 53. buna ziua, d-le judecator.
  am o intrebare/problema la care imi doresc sa-mi raspundeti, daca se poate.
  in perioada 2010 – 2011 am fost angajata intr-un prioiect de cercetare ce urma sa se finalizeze in 2013. din cauza ca in oct 2011 nu mi se platise salariului pt aceasta perioada am ales sa-mi dau demisia. situatia proasta din cercetarea romaneasca m-a facut sa-mi caut un alt drum si astfel m-am decis sa urmez cursurile faculatii de drept pe care am absolvit-o in 2012.
  problema acum apare: vreau sa ma inscriu la concursul organizat de inm si mi se cere (in cazul in are ajung la ultima etapa) o caracterizare de la ultimul loc de munca. ce pot face ? nu am fost un salariat problema ci doar unul care isi dorea sa aiba din ce trai. nu am incalcat nici o lege, nu am fost indisciplinata, mi-am respectat toate atributiile si acum trebuie sa ma intorc la o persoana care nu a fost corecta fata de mine. care ar fi solutia ? pot lua caracterizare de la profesorul care ma indrumat la efectuarea lucrarii de licenta ? va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns/sfat.

  o zi placuta !! va multumesc pt spatiul acordat.

  Comentariu de cristina — 12/09/2012 @ 3:29 PM | Răspunde

  • Daca prezentati caracterizarea de la facultate, e suficient.

   Comentariu de Cristi — 12/09/2012 @ 8:04 PM | Răspunde

 54. Buna-dimineata!vreau sa va intreb daca este sigur ca se va da anul acesta in octombrie -noiembrie examenul de admitere in magistratura?va multumesc.

  Comentariu de corina — 18/09/2012 @ 8:45 AM | Răspunde

  • Nu, nu este sigur. Doar Plenul va hotari daca il facem. Noi l-am programat, dar previziunile se pare ca nu s-au adeverit: locuri suplimentare nu avem, promovarea de la Judecatorii la Tribunal inca nu se poate face, iar locurile vacante de la Judecatorii le acoperim cu actualul concurs si cu absolventii de anul viitor ai INM.

   Comentariu de Cristi — 18/09/2012 @ 10:26 AM | Răspunde

   • ar fi prima data cand un concurs prevazut in Calendarul estimativ nu s-ar desfasura conform programarii!! …cu posturile suplimentare anuntate a fi bugetate ce s-a intamplat?? …totodata daca nu se organizeaza rapid un nou concurs pe vechime amanarea intrarii in vigoare a noului CPC nu ar avea sens, cel putin raportat la aspectul resursei umane…

    Comentariu de carmen — 18/09/2012 @ 12:44 PM | Răspunde

    • Nu au fost anuntate posturi suplimentare. A fost o bugetare pt posturi deja existente in scheme. Pt acestea, tr sa facem redistribuiri, pt ca si instantele superioare trebuie sa primeasca acele posturi. Reistribuirea se aproba de MJ. Apoi, acele posturi de la instantele superioare tr ocupate prin promovare. DUpa ce se vacanteaza posturi la instantele inferioare, ele trebuie ocupate, iar la ocupare au prioritate INM-istii, apoi admiterea directa pe post.
     Asadar, in logica fireasca: redistribuire, aprobare, promovare, admitere.

     Comentariu de Cristi — 18/09/2012 @ 1:33 PM | Răspunde

     • Nu se poate asa ceva! Nu se poate ca o institutie a statului intr-o tara europeana sa duca in eroare mii de oameni facand afirmatii de genul” pentru a nu-i prejudicia pe cei care si-au programat concedii in vara vom mai organiza un examen in toamna” Nu se poate ca dupa ce se ia o hotarare in Plenul CSM ca se mai organizeaza un examen ulterior celui din august, acum sa se ajunga la a o alta finalitate! Si acum ii aud vocea doamnei Ghica care spunea ca se va organiza inca unul ! Domnule Danilet v-am vazut cu ochii mei cand ati pus in discutie acest subiect in sedinta din iunie si cum ati fost asigurat ca se va mai organiza un examen! Ce Doamne iarta-ma se intampla in CSM ? Chiar credeti ca noi credem ca nu au fost avute in vedere toate aspectele de care vorbiti acum, asta vara? Sunt convinsa ca directia resurse umane gestioneaza situatia si se poate organiza un nou examen asa cum s-a hotarat! Va rugam sa transmiteti celor doua doamne care sunt la conducerea acestei institutii, indignarea noastra si ca pentru noi cuvantul dat ”live” in sedinta CSM de asta vara are putere de lege! Da, am auzit si faptul ca doamna presedinte credea ca nu se vor ocupa locurile…..dar noi suntem multi si din ce in ce mai bine pregatiti indiferent de varsta!

      Comentariu de Selina — 18/09/2012 @ 9:19 PM | Răspunde

   • de ce nu se poate face promovarea la tribunal? multumesc.

    Comentariu de ana — 19/09/2012 @ 6:06 PM | Răspunde

 55. Domnule judecator, opiniile si mesajele transmise de Dvs., persoana din interiorul sistemului, sunt importante si foarte asteptate de noi, aspirantii. Ceea ce pare acum o schimbare de directie in ce priveste concursul din noiembrie, a fost in tot cursul acestui an o posibilitate, imi amintesc si acum formularea din hotararea CSM ” devansarea concursului de admitere in magistratura…”.
  Lasand la o parte speculatiile, precum si interesul meu acut pentru un concurs in aceasta toamna ( am obtinut 69 puncte la concursul din august), va rog sa comentati, daca pozitia si calitatea de judecator membru CSM permit acest lucru, necesitatea unor recrutari suplimentare, daca nu in acest an, eventual in primavara lui 2013, determinata de presiunea aplicarii noilor coduri, concluziile studiului de impact al MJ fiind cunoscute.
  Stiti si Dvs. , si colegii de blog, ca pregatirea pentru acest concurs inseamna a invata 10-12 ore/zi, luni de zile. Incerc sa ma organizez pentru concursul viitor, direct pe post, sau la INM, pot sa merg pe bibliografia actuala si sa nu avem concurs in viitorul apropiat, ( sau pana la schimbarea legii), sau pot sa merg pe codurile viitoare, si se amana, si se face concurs pe bibliografia actuala( ultima amanare a noului Cpc, s-a facut cu cateva zile inainte de 1 sept.).
  Ma intreb daca , din aceasta perspectiva a schimbarilor majore de legislatie, s-ar putea pune in discutie la CSM calendarul estimativ mai devreme decat luna decembrie, interesul este de a recruta oameni cat mai bine pregatiti, iar relevarea ” tendintelor” ar fi utila nu numai candidatilor.
  Va multumesc !

  Comentariu de mihaela — 19/09/2012 @ 8:20 AM | Răspunde

 56. :(

  Comentariu de alexandra corina — 19/09/2012 @ 12:19 PM | Răspunde

 57. Cand se poate afla ordinea de zi pentru urmatoarea sedinta de plen a CSM?

  Comentariu de adrian — 20/09/2012 @ 7:37 AM | Răspunde

  • cu 3 zile inainte. ultima sapt din sept nu avem cvorum.

   Comentariu de Cristi — 20/09/2012 @ 12:54 PM | Răspunde

 58. Domnule judecator, aceasta logica fireasca: redistribuire, aprobare, promovare, admitere….nu era valabila si in vara cand csm-ul ( al caru membru sunteti) „hotara” si „anunta” un alt examen in octombrie noiembrie?
  Mai acum ceva vreme cand erati intrebat de concursul din toamna raspundeati ca va fi. Dupa ceva vreme spuneati ca se va hotari daca si cand va fi…iar acum sustineti ca sunteti membru csm si nu purtatorul lui de cuvant.
  Care este ideea?

  Comentariu de Madalina — 20/09/2012 @ 9:11 AM | Răspunde

  • Ideea este ca CSM da informatii oficiale, iar eu raspund la intrebarile cititorilor. Daca nu acceptati asta, va rog sa nu mai cititi blogul meu, ci sa urmariti doar site-ul institutiei.

   Comentariu de Cristi — 20/09/2012 @ 12:57 PM | Răspunde

 59. Domnule judecator, va multumesc pentru raspunsul la intrebarea nr. 57.
  Ne puteti spune, in ipoteza in care anul acesta nu se mai organizeaza concurs, daca trebuie sa ne pregatim dupa noul cod civil, in totalitate? Aceeasi intrebare si pentru noul cod de procedura civila. Sau cand putem avea raspunsul la aceste intrebari?
  Va multumesc anticipat.

  Comentariu de adrian — 21/09/2012 @ 8:35 PM | Răspunde

  • Daca va mai fi un nou concurs anul acesta sau la inceputul anului viitor, tematica va fi aceeasi ca la concursurile din toamna 2012.

   Comentariu de Cristi — 22/09/2012 @ 4:11 PM | Răspunde

   • Buna seara,
    Domnule judecator, avand convingerea ca ne intelegeti de va intrebam de nenumarate ori sub diverse forme, va rugam sa ne spuneti daca putem spera la un concurs de admitere in magistratura in aceasta toamna sau la inceputul anului urmator. Cand putem afla sigur ? Multumim.

    Comentariu de ana — 23/09/2012 @ 8:28 PM | Răspunde

    • In urmatoarea sedinta a Plenului, pe 1 oct. Daca nu apare atunci, nu mai exista nicio sansa anul acesta.

     Comentariu de Cristi — 23/09/2012 @ 8:49 PM | Răspunde

     • in cazul in care nu se organizeaza anul acesta sunt sanse la inceputul anului urmator sau in primavara ? imi cer scuze ca sunt insistent dar e important pentru noi sa stim macar orientativ.

      Comentariu de ana — 23/09/2012 @ 10:07 PM | Răspunde

      • Eu nu as mai vrea sa fac preziceri, ca voi fi acuzat de dezinformare. Haideti sa asteptam data de 1 oct.

       Comentariu de Cristi — 23/09/2012 @ 10:32 PM | Răspunde

 60. Buna ziua

  Am 2 nelamuriri si cred ca sunteti persoana avizata care ma poate ajuta cu raspunsurile necesare:
  1. daca sunt cursant SNG (am promovat examenul de admitere din 02.09.2012) si in perioada cursurilor de 6 luni se organizeaza la instanta in raza careia domiciliez concurs de ocupare a posturilor vacante de grefier, eu pot participa ori calitatea de cursant SNG nu imi permite? Sunt conditionata in vreun fel ?
  2. Daca ulterior absolvirii SNG si repartizarii pe post functie de media de absolvire, se organizeaza la instanta in raza careia domiciliez concurs de ocupare a posturilor vacante de grefier, eu pot participa fara sa demisionez de la acel loc de munca? In caz negativ, pentru ce ratiuni? Optiunea intre cele doua posturi, nu o pot exprima ulterior promovarii examenului de concurs direct pe post?

  astept cu interes raspunsul dvs.

  Comentariu de diana — 23/09/2012 @ 5:12 PM | Răspunde

  • Regret, dar nu va pot ajuta. Cariera grefierilor nu intra in preocuparile mele.

   Comentariu de Cristi — 23/09/2012 @ 7:55 PM | Răspunde

   • Referitor la pct-ul 60

    Acum, trebuie sa regret si eu ca v-am intrebat?!? Domnule judecator , de ce nu va preocupa cariera colegilor dvs. grefieri? Activitatea acestora, oare nu tine tot de activitatea de infaptuire a justitiei? Recunosc ca sunt dezamagita , vazand abordarea dvs., mai ales pentru ca am dat si eu examen de admitere la magistratura pe 26 august dar am picat cu putine puncte sub 70, insa din dorinta de a intra in sistem, de a cunoaste din interior activitatea de judecata si tot ce tine de aceasta, am dat examen la SNG (promovat printre primii din lista admisilor), dandu-mi demisia de la actualul loc de munca (lucrez in pozitia de Consilier Juridic Senior la Centrala unei institutii financiare avand un venit aproape de cel al unui judecator debutant), animata de credinta sincera ca ma pot dezvolta dpdv al viziunilor juridice si al carierei in Justitie. Oare am gresit? Voi candida si la examenele ulterioare de admitere magistratura, iar daca voi reusi sa promovez, cu siguranta nu voi trata cu atata aroganta grefierul care pana la urma imi inlesneste intr-o maniera substantiala activitatea.

    Daca veti aprecia totusi, oportunitatea unui raspuns celor 2 intrebari adresate in post-ul anterior, va multumesc anticipat!

    Comentariu de diana — 24/09/2012 @ 9:45 AM | Răspunde

    • Doamna Diana, eu constat ca tot mai multa transparenta se intoarce in timp impotriva mea. Eu nu am obligatia legala sa stau de vorba intr-un mod informal, pe timpul si nervii mei, cu cei care ma cauta, din sistem sau din afara. Am facut-o sincer din nevoia de a ajuta mai multa lumea sa inteleaga sistemul judiciar. Constat insa ca tot mai multi incearca prin intermediul meu sa isi rezolve problemele personale. Ceea ce nu este in interesul meu: eu sustin una pe blog, apoi va duceti la institutiile implicate si spuneti ca eu am zis si astfel intru intr-o incurcatura fara voia mea.
     Nu sunteti nici prima, nici ultima care procedeaza astfel. Pe mine ma deranjeaza ca se abuzeaza de timpul meu cu intrebari al caror raspuns se afla in lege, regulamente sau la institutiile ca atare. Eu vreau sa va raspund la intrebari pt care ma pricep, si nu sa incep a cauta prin legislatie sau a intreba la institutii in locul dvs.
     Personal, incerc sa fiu la curent cu cariera magistratilor. Asta e sarcina mea in CSM. Nu raspund de SNG sau grefieri, nu sunt implicat in dezbaterile pe statutul lor, dar am – cred – o relatie buna cu federatia sindicatelor pers.auxiliar la care ar trebui sa apelati daca aveti intrebari.
     Regret ca nu va pot ajuta, dar nu vreau sa va induc in eroare cu ceva la care nu ma pricep. Sper sa apreciati asta si va urez succes in cariera!

     Comentariu de Cristi — 24/09/2012 @ 10:27 AM | Răspunde

     • In regula dle Danilet. Din primul dvs. comentariu, rezulta o aroganta pe care nu o intelegeam . Acum am inteles ca nu mi-ati raspuns din dorinta de a evita probleme de genul celor mentionate (ca informatia furnizata de dvs. sa fie folosita la institutiie in discutie). Dar eu nu am uzitat de nicio informatie de-a dvs., nu am invocat-o in fata niciunei autoritati, daca la asta va fereriti cand spuneti ca nu sunt nici prima si nici ultima.
      Rog sa imi stergeti din comentariu numele complet, deoarece nu v-am dat acordul de a-l furniza in mod public.
      Multumesc pentru timpul acordat

      Comentariu de diana — 24/09/2012 @ 10:39 AM | Răspunde

     • Buna seara,
      Vazand ordinea de zi din 01.10.2012 si cele sustinute de catre dvs. la punctul 59 sa intelegem ca in acest an nu se mai organizeaza examen de admitere in magistratura?

      Comentariu de Cornel — 28/09/2012 @ 6:39 PM | Răspunde

 61. Buna seara! Domnule judecator, ma puteti informa cu privire la modalitatea de contestare a notelor obtinute in urma interviului? Va multumesc anticipat!

  Comentariu de Andreea — 28/09/2012 @ 7:52 PM | Răspunde

  • Andreea, art. 23 alin 3 din Regulamentul de admitere la INM spune clar: `Nota obţinută la această probă reprezintă media aritmetică a notelor acordate de membrii comisiei de examinare. Nota astfel acordată este definitivă`.

   Comentariu de Cristi — 28/09/2012 @ 7:58 PM | Răspunde

   • Iar eu ar trebui sa cred ca nu a existat intre opiniile celor care m-au intervievat nici macar o diferenta de o sutime…?

    Comentariu de Andreea — 28/09/2012 @ 8:10 PM | Răspunde

  • Buna! Din pacate notele de la interviu nu se pot contesta.Va trebui sa ne resemnam cu notele primite,( chiar daca anul trecut au fost mult mai mari).Inca nu inteleg cum tot eu, aceeasi persoana, am reusit sa-mi schimb atat de mult principiile intr-un an de zile astfel incat sa-mi scad atat nota-suficient pentru nu a intra nici anul acesta(si in situatia in care jumatate din comisie a fost cea care m-a examinat si anul trecut).
   p.s. Daca nu mai aveti rabdare pana luni, un coleg a facut un clasament pe”forum inm 2012″

   Comentariu de liliana — 28/09/2012 @ 8:13 PM | Răspunde

   • Stiu de clasament. Am pierdut la sase sutimi diferenta. Mi se pare strigator la cer faptul ca nu putem contesta notele, desi interviul este inregistrat si exista si acel eseu scris. Mai mult, se poate contesta testarea psihologica, desi in acest caz raspunsurile sunt cu mult mai interpretabile, Apoi, nota mea este singura(!) nota fara o zecimala in capat, cu exceptia notelor de zece. Plus ca in afara de mine, nimeni altcineva nu a mai obtinut o nota asa de mica! Toate aceste lucruri se bat cap in cap cu ceea ce stiu eu ca am raspuns. Nu au fost probleme asa de mari incat sa nu ma pot ridica macar la niveulul de opt. Dincolo de usa se auzea foarte bine tot interviul, astfel incat am avut ocazia sa ascult involuntar ce anume au intrebat membrii comisiei si raspunsurile date de o alta candidata! Nu mai spun ca desi raspunsurile ei nu au fost cu nimic diferite de ale mele, nota domnisoarei respective este cu totul alta! Nu vreau sa acuz pe nimeni, vreau doar sa mi se dea posibilitatea legala de a solicita reevaluarea notei. Ma tot gandesc la modurile in care as putea ataca acest rezultat, dar deocamdata nu vad decat usi inchise! Nu am fost si nu voi fi obisnuita sa accept o situatie ca atare, in conditiile in care stiu sigur ca rezultatul muncii mele trebuie sa fie cu totul altul.

    Comentariu de Andreea — 28/09/2012 @ 9:09 PM | Răspunde

    • Nu vad care mai este rostul pastrarii inregistrarilor timp de un an de la data sustinerii interviului…

     Comentariu de Andreea — 28/09/2012 @ 9:21 PM | Răspunde

   • cum pot gasi acest forum?

    Comentariu de marhiuza — 28/09/2012 @ 9:14 PM | Răspunde

 62. Nu pot sa cred ca nota mea este cea mai mica si singura din tabel care este „curata”, adica fara alte zecimale. Am citit in regulament ca nota otinuta la interviu este definitiva. Ma simt lipsita de orice mijloc de a contesta nota pe care am obtinut-o, mai ales ca stiu foarte sigur ca raspunsurile pe care le-am dat nu erau deloc rele. Din cauza notei de 7.00 ( cea mai mica si totodata singura fara alte zecimale in coada) am coborat 170 de pozitii si nu pot face nimic in privinta asta!? In anii trecuti exista posibilitatea contestarii inregistrarilor de la interviu, cu alte cuvinte exista o sansa de reevaluare. Daca tot s-a acordat o pondere asa de mare interviului, mi se pare absolut firesc sa avem si optiunea contestarii lui. Am incredere in mine si stiu ca pot mult mai mult,ca altfel nu indrazneam sa postez acest mesaj. Va rog frumos, daca exista cea mai mica sansa ca sa pot cere o reevaluare, da-ti-mi un raspuns! Andreea V.

  Comentariu de Andreea — 28/09/2012 @ 8:09 PM | Răspunde

  • Personal nu cred ca un om care a reusit 79 la juridic si 76 la rationament(!) nu este in stare sa poarte un dialog si sa raspunda la intrebari de genul celor din interviu(cazul tau) cum nu mi se pare corect nici ca diferenta(intre notele aceleiasi persoane, la interviu) de la un an la altul sa fie atat -in majoritatea situatiilor nota din anul anterior fiind cea mai mare(cazul meu si al altora).Sper sa se VADA mesajul meu, m-as bucura sa se mai poata face ceva, insa cred ca singura sansa ne-o putem oferi noi-anul viitor.Oricum, desi stiu ca nu te incalzeste cu nimic, „felicitari!” pentru ce ai reusit sa faci acolo unde a depins de tine .

   Comentariu de liliana — 28/09/2012 @ 9:35 PM | Răspunde

   • Multumesc pentru incurajari! Eu inca mai caut modalitati de a ataca aceasta solutie…

    Comentariu de Andreea — 28/09/2012 @ 9:50 PM | Răspunde

    • La CSM nu se poate depune o plangere?

     Comentariu de Andreea — 28/09/2012 @ 9:53 PM | Răspunde

     • Incearca tu, poate creezi un precedent, eu vreau sa uit sintagma „mori cu dreptatea in brate”…

      Comentariu de liliana — 29/09/2012 @ 8:26 AM | Răspunde

 63. Domnule judecator, in cazul in care am absolvit Scoala Nationala de Grefieri, exista obligatia sa raman vreme de cinci ani pe postul de grefier sau pot activa in calitate de judecator, de exemplu? In legea 567 este precizata obligatia de a ramane in cadrul institutiilor autoritatii judecatoresti.

  Comentariu de Alina — 29/09/2012 @ 9:44 AM | Răspunde

 64. Buna ziua, domnule judecator!
  Puteti raspunde, va rugam, la ultimul comentariu de la intrebarea nr. 60?
  Multumim!

  Comentariu de adrian — 29/09/2012 @ 11:51 AM | Răspunde

  • Personal, mi-e lipede ca anul acesta este exclus a se mai organiza concurs de admitere in magistratura.
   Cel mai devreme posibil in a doua parte a lunii martie 2013!

   Comentariu de George — 29/09/2012 @ 1:59 PM | Răspunde

   • nici nu stiu daca e bine sau nu…. totusi ma asteptam la noiembrie….

    Comentariu de adrian — 29/09/2012 @ 8:03 PM | Răspunde

    • IN primavara anului 2013

     Comentariu de Cristi — 01/10/2012 @ 8:06 PM | Răspunde

     • Buna seara Domnule judecator,
      In primavara anului 2013 se va organiza concurs de admitere in magistratura?
      Multumesc.

      Comentariu de mihai — 01/10/2012 @ 9:52 PM | Răspunde

      • Se pare ca da.

       Comentariu de Cristi — 02/10/2012 @ 1:08 AM | Răspunde

       • Domnule Danilet e sigur ca se va organiza ? De ce spuneti ca ,,se pare” ? Va rog sa nu va suparati dar noi nu avem cum sa intelegem cum decurg lucrurile intern la CSM si MJ.

        Comentariu de Marian — 02/10/2012 @ 11:51 AM | Răspunde

        • Sigur va fi in momentul cand va fi o decizie a Plenului care va anunta concursul.

         Comentariu de Cristi — 02/10/2012 @ 10:23 PM | Răspunde

         • Buna ziua domnule judecator.
          Referitor la concursul de admitere in magistratura…cand vom primi un raspuns oficial din partea CSM? Adica,va fi sigur in primvara sau va fi tot in august ca si anul acesta?Ce inseamna in primavara?Tematica va fi aceeasi? Se va reveni la vechea modalitate de examinare?Avand in vedere ca anuntasera ca se va tine concursul de 2 ori in acest an,,macar atat ar putea sa faca ,sa anunte ceva,din respect pt cei care s-au pregatit pt concursul din noiembrie….
          Va multumesc!

          Comentariu de diana — 03/10/2012 @ 8:43 AM | Răspunde

          • Regret, dar nu va pot raspunde la aceste intrebari.

           Comentariu de Cristi — 03/10/2012 @ 2:56 PM

 65. admitere inm – cat de obiectiv este interviul sau modul de evaluare a unor comisii distincte si care e diferenta intre 9.90 si 9.50 spre exemplu in ceea ce priveste abilitatile necesare pentru un bun magistrat. mai ales cand aceste sutimi fac diferenta dintre intrat si neintrat?

  cum e posibila aceasta situatie? orice calcul probabilistic nu poate grupa pe cei mai putin ‘apti’ la o comisie. media pe comisie ar trebui sa fie cam aceeasi (+/-), chiar daca notele sunt diferite…

  „sinteza zilei de joi, 27 sept :
  – Comisia 3: 9,5 / 9,1 / 8,6 / 7,38 / 7,26/ 7,78/ 7/ 7,18/ 8,14/ 9,36/ 8,98/ 7,82/ 9.66/ 7,22/ 7,06
  – Comisia 4: 7,44/ 7,52/ 9,28/ 9,4/ 9,66/ 9,92/ 9,38/ 9,20/ 9,62/ 9,36/ 9,18/ 9,22/9,58/ 9,18/9,4

  Oare ce poate fi mai dragut decat sa vezi cum la acelasi etaj la aceleasi ore, o comisie a pus 13 note peste 9 din 16 concurenti( media pe comisie 9,1) si o comisie a pus 9 note sub 8, tot din 16 concurenti( media pe comisie 8,1) ”

  Citeste mai mult: http://www.avocatnet.ro/content/forum%7CdisplayTopicPage/topicID_226775/pageID_1437/Admitere-INM-2012.html#ixzz27sXzxJrB

  Comentariu de gabi — 29/09/2012 @ 7:05 PM | Răspunde

 66. Bună seara.
  Cred ca modificarea din acest an în sensul cresterii ponderii interviului a fost cea mai proasta alegere, iar pentru a-ti da seama de acest lucru este suficient sa urmăresti diferenta evidenta intre notele acordate, în functie de fiecare comisie. Ar fi îndeajuns verificarea acestui element de fapt pentru ca factorii de decizie sa realizeze că în lipsa unor evaluatori care sa aprecieze în mod obiectiv si egal, pe baza unor criterii concrete, este inadmisibil sa stabilesti o pondere atat de importanta acestei probe.În acest fel s-a lasat loc arbitrariului la un examen atât de important.
  Când aţi vorbit de practica de acest gen din alte tări mi-e teamă că nu aţi avut în vedere tradiţa existentă în respectivele tări şi garanţiile implicite date de această împrejurare.
  Am
  speranţa că, deşi nu veţi răspunde mesajelor similare cu al meu, veţi acorda atenţia cuvenită aspectelor sesizate.

  Comentariu de Daniela R. — 29/09/2012 @ 7:33 PM | Răspunde

  • Sustin mesajul! Cred ca si acum , pe ultima suta de metri, daca exista vointa se poate schimba ceva!

   Comentariu de Andreea — 29/09/2012 @ 7:48 PM | Răspunde

   • Acum nu se mai poate schimba nimic -iti spun si de ce : s-ar schimba in favoarea unora dar si-n defavoarea altora…
    Si totusi cum sa pice din cauza interviului cineva care are 84 la juridic? Pai omul asta chiar a invatat(a muncit, a renuntat…) si..daca este ceva in neregula cu el, are tot dreptul cand trece printr-o asa umilinta..mai poate spera ca depinde de ceea ce stie si de cat invata?Ori trebuie sa-si propuna sa faca 99 la juridic fiindca este posibil sa primeasca 7(sau poate 7,05 ori 7,15 s.a.m.d.) la interviu(pe nu stiu ce criterii, fiindca oricum este declarat apt, dar nu si admis). Cel mai dur concurs din tara-epuizant fizic si psihic..!!!
    Sigur sunt citite aceste postari de catre cine trebuie si nu ne ramane decat sa credem ca anul acesta a fost o situatie de exceptie care nu se va mai repeta.

    Comentariu de liliana — 29/09/2012 @ 8:30 PM | Răspunde

    • Intr-adevar, nu mai e ceva de facut pentru moment. Imi adun fortele pentru anul viitor. Tocmai in speranta ca voi fi admisa in cadrul INM indraznesc sa il intreb pe domnul judecator daca noi, cei care ne plangem de ponderea prea mare acordata notei de la interviu putem avea vreo influenta in sensul schimbatii procentaului de 25%? Intreb asta, pentru ca nemultumiti ar fi destui, dar sunt confuzi (ca si mine) ori descurajati. Imi fac sperante ca am putea schimba ceva, gandindu-ma ca s-a format deja un precedent in legatura cu afisarea tematicii pentru civil mai devreme decat era prevazut, iar asta in mare parte datorita celor care au insistat cu intrebarile legate de acest subiect.

     Comentariu de Andreea — 01/10/2012 @ 6:53 PM | Răspunde

 67. Credeti ca as putea avea probleme daca pe actul primit de la Directia impozite si taxe locale scrie „Certiifcat de atestare fiscala pt. persoane fizice privind impozitele si taxele locale” si nu „Adeverinta” ? Am fost astazi si le-am cerut adeverinta, asa cum scrie in regulament, dar mi-au raspuns ca „adeverinte se dau numai la medic”, iar ei elibereaza numai certificate. :). Sau sa ma duc din nou si sa ma cert cu ei ?

  Va multumesc frumos !

  A.Z.

  Comentariu de A.Z. — 01/10/2012 @ 1:04 PM | Răspunde

  • Daca noi vroiam certificat de atestare fiscala, am fi spus asta…Sper ca macar de la Primarie sa aveti ce trebuie.

   Comentariu de Cristi — 01/10/2012 @ 8:00 PM | Răspunde

   • Asa ma gandeam si eu… Ma duc maine pe capul lor din nou si nu plec pana nu o obtin.

    La Administratia Financiara sector 6 a fost o aventura, m-am plimbat 2 ore de la registratura la directori, sefi s.a. si toti se uitau la mine cu mirare, de parca cine stie ce act complicat le ceream :). Mai intai mi-au spus ca ei nu dau asa ceva, apoi cand le-am solicitat sa-mi dea acest raspuns in scris, nici asta nu au vrut… Pana la urma mi-au dat un nr. de inregistrare, sper doar sa mi-o elibereze in termen.

    Multumesc

    Comentariu de A.Z. — 01/10/2012 @ 8:29 PM | Răspunde

 68. Buna seara,
  Este posibil sa primim un raspuns la intrebarile de la punctele 60 si 64??

  Comentariu de Cornel — 01/10/2012 @ 6:37 PM | Răspunde

 69. D-le CD, sincer vorbind, eu m-am cam saturat de jocul de-a ALBA-NEAGRA, joc practicat in legatura cu acest concurs de catre CSM, INM, MJ, Guvern. Nu exista respect fata de viitorii candidati…avem si noi vieti personale, familii, servicii…ne planificam concediile in functiie de calendarul estimativ al CSM…si mai presus de noi avem sefi, carora nu le convine sa-i anunti pe ultima suta de metri ca iti iei concediu.

  Comentariu de Carmen C. - VL — 03/10/2012 @ 1:13 PM | Răspunde

 70. Domnule Danilet,

  Eu am putut obtine doar acel certifcat de atestare fiscala pe care doamna de acolo mi-a facut mentiune ca „nu figureaza si nu a figurat cu amenzi contraventionale”. Am depus deja dosarul la Tribunal. Credeti ca va fi suficient? M-am invartit o zi intreaga intre institutii, nimeni nu avea idee despre ce este vorba, si deci nimeni nu a dorit sa imi elibereze o astfel de adeverinta.

  Comentariu de AV — 05/10/2012 @ 5:36 PM | Răspunde

  • Da, e ok. Daca nu va fi, veti fi sunata de la CSM.

   Comentariu de Cristi — 06/10/2012 @ 1:03 PM | Răspunde

 71. Buna seara! Domnule judecator, am vazut pe ordinea de zi din data de 8 octombrie ca s-a propus suplimentarea numarului de locuri la INM…Ne puteti spune despre cate locuri este vorba? Va multumim!

  Comentariu de Andreea — 05/10/2012 @ 7:14 PM | Răspunde

  • Am raspuns.

   Comentariu de Cristi — 06/10/2012 @ 1:09 PM | Răspunde

   • buna ziua. Imi puteti spune unde gasesc raspunsul la intrebarea nr. 71, de fapt trimiterea la acel raspuns

    Comentariu de adrian — 06/10/2012 @ 3:03 PM | Răspunde

   • Reiau: e vorba de posibila suplimentare a locurilor pt primii picati sub lista care au medie egala cu ultimul intrat.

    Comentariu de Cristi — 06/10/2012 @ 3:45 PM | Răspunde

 72. care sunt criteriile acestei posibile suplimentari si temeiul ,???

  Comentariu de marius — 08/10/2012 @ 12:49 PM | Răspunde

 73. Buna ziua! Domnule judecator va rog din suflet sa ne spuneti ce stiti despre tematica pentru urmatorul examen de admitere la INM, in sensul ca din Noul Cod Civil se va aplica tot sau numai o parte ca anul acesta? Si va rog poate reusiti sa ii faceti pe ceilalti membrii din CSM sa ne dea o pozitie fata de materia privitoare la Codul Civil pentru ca pregatirea pentru acest examen trebuie sa inceapa de acum si este necesar sa stim ce trebuie sa invatam la civil. Va multumesc mult!

  Comentariu de marhiuza — 12/10/2012 @ 10:15 AM | Răspunde

 74. Buna seara. Cum apreciati, dle Danilet faptul ca la repartitia posturilor la concursul de admitere in magistratura au fost chemati 100 candidati admisi pentru a opta pentru 99 locuri? Se poate explica in vreun fel disparitia unui post din cele 100 pentru care s-a organizat concursul? (este vorba de postul de procuror de la Parchetul de pe lânga Judecatoria Botosani) Mi se pare cel putin jignitor gestul de a chema la repartitie 100 oameni sa opteze pentru 99 locuri, in conditiile in care nu s-a anuntat dinainte faptul ca un post a fost ocupat pe alte cai si nu mai este disponibil pentru candidatii de la examen. Pe de alta parte, exista vreo explicatie logica pentru care, potrivit regulamentului, repartitia se face inainte de terminarea examenului? mai sunt probe psihologice, vizite medicale, verificarea bunei reputatii, aspecte care sunt eliminatorii, iar clasamentul final se poate schimba. sau acestea sunt formalitati, mai punem 100 oameni sa alerge dupa adeverinte si caracterizari, îi mai chemam de cateva ori in Bucuresti din toate colturile tarii. Exista vreun rationament pentru care s-ar face mai intai o repartizare provizorie, iar apoi una definitivă? Eu nu-l vad.

  Comentariu de Andrei — 16/10/2012 @ 9:39 PM | Răspunde

  • Vad ca nu rapundeti la provocari, dle Danilet. Sau poate ca nu aveti ce sa raspundeti. Oricum, erau retorice întrebările. Dar si faptul ca nu raspundeti este tot o atitudine pe care o adoptati, aceea a nepasarii. Nepasarea dvs. individuala, dar si cea colectiva a csm-ului, care a caracterizat acest examen si din pacate nu doar pe acesta.Cred totusi ca este prima data cand un post rezervat pentru un concurs dispare pana la finalizarea concursului. Desigur ca nu a putut disparea decat ca urmare a actiunilor csm-ului, dar asta are prea putina importanta. Astept cu nerabdare pozitia dvs in sedinta plenului csm pe data de 23.10.2012 cand veti sustine reintregirea celor 100 locuri scoase la concurs in luna iunie. Sa fiu mai temperat in aceasta nerabdare? Iar regulamentul este ideal, fiind adoptat de csm, nu? De asta nu are nevoie de nicio explicatie logica. Sa va mai spun ca au fost programati candidati care locuiesc la sute de kilometri de Bucuresti la interviul psihologic miercuri si la vizita medicală vineri, pentru că orice programare se face doar alfabetic? Nu, v-as rapi timpul cu amanunte nesemnificative.

   Comentariu de Andrei — 17/10/2012 @ 8:45 PM | Răspunde

   • Haideti sa va spun ceva. In general indur bine atacurile si mistocarelile a tot felul de anomimi care isi dau cu parerea despre mine. De la un viitor coleg, astept insa altceva: respect. Probabil nu stiti ce inseamna asta de va permiteti sa ma luati la mistho intr-un mod birjaresc de parca ati vorbi cu colegul dvs de jucat tenis.
    Aflati ca citesc toate comentariile si le raspund. Uneori am nevoie de timp sa aflu un raspuns. Doar nu credeti ca am in buzunarul meu drept cele 1oo locuri pe care le scot cate unul si le dau, si imi mai pastrez eu unul pentru vreun pilos. Eu incerc sa fiu un tip bine informat, sa transmit informatii oficiale si nu barfe mai departe, iar cand e ceva ce nu stiu raspund astfel, iar cand pot afla ceva ma interesez. Aflati ca am trimis intrebarea dvs la secretatul general, care este presedintele comisiei de admitere, si nu am primit inca raspund. Cand il voi primi, voi spune.
    In rest, daca sunteti nemultumit ca tr sa va plimbati la Bucuresti sa fiti examinat, sau sa va alegeti locul, aflati ca nimeni nu va obliga. Sunt destui care asteapta eliberarea unui loc. Ganditi-va, aveti si optiunea asta. Daca acum va plangeti, ma interb ce veti face cand veti obtine un loc de exercitarea a functiei la sute de km de casa, de unde sigur nu veti mai putea pleca timp de 3 ani. Ganditi-va si la asta. Si serios, ca justitia nu e joaca, asa cum va face probabil TV-ul sa credeti.

    Comentariu de Cristi — 17/10/2012 @ 10:12 PM | Răspunde

    • Dle Danilet, va asigur ca nu sunt candidat la acest examen, ci doar un observator de vreo 10 ani al sistemului judiciar. si tocmai pentru ca stiu ca justitia nu e joaca si pentru ca nici nu o observ de la tv, m-a dezamagit faptul ca nu ati avut nicio reactie, in sensul de a raspunde ca incercati sa va informati, sau ca ati transmis cele primite, persoanelor in drept sa le analizeze. Va multumesc ca ati facut totusi acest lucru. iar nemultumirea mea (care nu sunt nevoit sa bat absolut niciun drum pana la Bucuresti) este ca formalismul este mult prea mare, iar anumite tipare nu sunt depasite, desi ar putea fi foarte usor.

     Comentariu de Andrei — 18/10/2012 @ 12:07 AM | Răspunde

     • Imi cer scuze ca nu pot intra pe blog in fiecare ora sa dau raspunsuri. In general intru seara. Asta pt ca am si treburi de serviciu, in afara celor voluntare de a intra in legatura cu anonimi in general nerecunoscatori pt efortul meu de informare a lor.

      Comentariu de Cristi — 18/10/2012 @ 8:29 AM | Răspunde

     • Am intrebat: dintr-o greseala tehnica, s-a scos la concurs un post (cel de la PJBt) care nu era vacant. Asadar, cei 100 de candidati reusiti ar fi trebuit sa opteze pt cele 99 locuri anuntate de Plen; un nou post liber exista in alta parte, dar nu a apucat Plenul sa fie sesizat cu aceasta situatie mai inainte de exprimarea optiunilor de cei reusiti. Insa, in procedura de optiune, doi candidati reusiti din cei 100 au renuntat. Ca urmare, cei 98 de candidati ramasi au avut de optat pt 99 posturi. Acum, in locul celor doi care au renuntat vom face demersuri sa urce altii doi, din cei respinsi initial, dar asteptam sa se finalizeze procedura de verificare reputatie-medical-psihologic, caci daca mai sunt si alti respinsi sa urce urmatorii toti odata. Intre timp vom face demersuri pt a gasi inca un loc vacant (al 100-lea), poate inclusiv la PJBt.

      Comentariu de Cristi — 18/10/2012 @ 1:13 PM | Răspunde

      • Va multumesc pentru raspuns, m-am grabit când am spus ca ati adoptat o atitudine a nepasarii si imi cer scuze pentru acest lucru. În mod cert a existat o eroare pe undeva cu acest post, care ar fi putut fi remediata mai devreme. Dar atâta vreme cât eroarea va fi corectata in urmatoarea sedinta a csm-ului si pana la finalizarea examenului, are mai putina importanta. Era o chestiune mai mult de principiu, nu de postul de la Botoşani in sine, poate nici nu voia nimeni acel post, nu asta era important, ci cum a dispărut un post din cele 100. Din cate am observat la locurile vacante, la procurori sunt destul de multe, deci nu ar fi greu sa se mai gaseasca un post care sa fie introdus in lista celor 100. Daca vor mai fi candidati respinsi in urma ultimelor verificari, procedura de repartizare se va relua in acelasi mod ca si cea initiala? În sensul chemarii candidatilor în Bucuresti pentru exprimarea optiunilor? Din acest motiv spuneam ca nu este firesc sa existe practic doua repartizari, una provizorie, sub rezerva rezultatelor de la ultimele probe eliminatorii şi una definitivă, după terminarea tuturor probelor. Saptamana viitoare va fi sedinta a plenului csm, sau mai sunt probleme legate de cvorum? Multumesc pentru raspunsuri.

       Comentariu de Andrei — 18/10/2012 @ 10:00 PM | Răspunde

       • Sedinta marti la 11. Nu mai sunt probleme de cvorum, ne-au venit colegi noi.

        Comentariu de Cristi — 19/10/2012 @ 1:36 PM | Răspunde

 75. puteti sa ne spuneti pe cand se stabileste calendarul concursurilor de admitere in magistratura din 2013? va rugam sa ne tineti la curent si cu acest aspect.

  Comentariu de carmen — 17/10/2012 @ 7:51 AM | Răspunde

  • Voi anunta imediat ce se decide.

   Comentariu de Cristi — 17/10/2012 @ 9:25 AM | Răspunde

   • Pe cand preconizati ca se va decide? numai in decembrie?

    Comentariu de carmen — 19/10/2012 @ 12:27 PM | Răspunde

    • Nu are imp cand preconizez eu, ci cand se va face efectiv.

     Comentariu de Cristi — 19/10/2012 @ 1:39 PM | Răspunde

 76. Imi puteti spune d-le Danilet daca dubla cetatenie (romana/maghiara) ar putea constitui un impediment la examenul de admitere in magistratura? Va multumesc anticipat.

  Comentariu de Dan — 23/10/2012 @ 3:48 PM | Răspunde

 77. Referitor la consursul de admitere in magistratura: la testarea psihologică nu s-au prezentat doi candidaţi, este posibil ca pentru posturile pentru care aceştia au optat să se reia procedura de repartiţie,în sensul că poate există printre ceilalţi candidaţi doritori pentru posturile pentru care aceştia au optat? Vă adresez această intrebare având în vedere procedura destul de neobişnuită de a face o repartiţie a candidaţilor pe posturi înaintea interviului psihologic.

  Comentariu de Alina Gabriela — 24/10/2012 @ 8:15 PM | Răspunde

 78. ne puteti spune in ce stadiu este verificarea bunei reputatii pt cei admisi la INM si cand se preconizeaza sa se propuna in plenul CSM validarea auditorilor de justitie?

  Comentariu de cosmin — 25/10/2012 @ 7:42 PM | Răspunde

  • Incercam joi. Unii colegi intrati mai trebuie sa aduca cateva acte, asa ca depinde de ei.

   Comentariu de Cristi — 28/10/2012 @ 5:02 PM | Răspunde

 79. Toata stima domnule judecator Danilet ! sunt un viitor candidat inm pt anul 2013 si as fi vrut sa intreb in ce masura estimati ca va fi cuprins noul cod civil ( care nu mai este chiar atat de nou ) in tematica inm 2013 ? as vrea sa incep pregatirea din timp si vreau sa ma centrez pe ce se cere . Multumesc anticipat !

  Comentariu de mihai — 05/11/2012 @ 12:45 AM | Răspunde

  • Probabil pt ca au inceput sa apara manuale, NCC va avea o mai mare pondere in tematica. Insa nu CSM stabileste asta, ci Consiliul stiintific al INM.

   Comentariu de Cristi — 05/11/2012 @ 8:29 PM | Răspunde

 80. cand se va mai organiza concurs pentru admitere la magistratura anul viitor, in ce perioada?

  Comentariu de ilca diana — 07/11/2012 @ 8:32 PM | Răspunde

  • Veti afla la sf anului asta.

   Comentariu de Cristi — 07/11/2012 @ 10:40 PM | Răspunde

   • Buna seara,

    Daca ati fi in locul unui candidat pentru examenul in magistratura, cum ati proceda?
    -Ati astepta aprobarea calendarului CSM pentru anul 2013?
    -Ati invata civilul(obligatii, reale, contracte si succesiuni) dupa vechiul sau dupa noul cod?
    -Ati incerca sa invatati dupa ambele coduri?
    -Ati incepe cu penalul iar civilul dupa aprobarea calendarului pentru 2013?
    Multumesc!

    Comentariu de Cornel — 08/11/2012 @ 8:09 PM | Răspunde

    • Desteapta intrebare, felicitari! As incepe cu penalul si apoi as invata dupa noul cod.

     Comentariu de Cristi — 09/11/2012 @ 2:31 AM | Răspunde

 81. In procedura de verificare a bunei reputatii, cei „cu probleme” sunt chemati la CSM sa dea explicatii? Este asigurat, cu ghilimelele de rigoare, „un drept la aparare” in aceasta procedura?

  Comentariu de remus — 08/11/2012 @ 6:21 PM | Răspunde

  • Nu se prevede in mod expres in Regulament, dar pot veni singuri, fara a fi `chemati`.

   Comentariu de Cristi — 09/11/2012 @ 2:27 AM | Răspunde

   • Sa intelegem faptul ca cei „cu probleme” au fost sunati de comisia de organizare a examenului, pentru a da explicatii legat de acele „probleme” sau pentru a depune acte suplimentare? pentru ca doar astfel cineva isi poate da seama daca are sau nu „probleme”

    Comentariu de Andrei — 14/11/2012 @ 10:03 PM | Răspunde

 82. Domnule judecator, am citit postarile cu privire la procedura de verificare a bunei reputatii si la intelesul notiunii de buna reputatie. Dar tot nu-mi dau seama daca o amenda pe legea 61 pentru muzica ascultata tare acum doi ani, este o problema care ar trebui sa fiu ingrijorat , in conditiile in care inentionez sa sustin in primavara anului viitor examenul de admitere in magistratura. Va multumesc foarte mult!

  Comentariu de Bogdan — 15/11/2012 @ 7:02 PM | Răspunde

  • Era rock sau simfonica? Ca in CSM avem preferinte diverse…:))

   Comentariu de Cristi — 15/11/2012 @ 10:50 PM | Răspunde

 83. Era rock..:)) Multumesc.

  Comentariu de Bogdan — 16/11/2012 @ 1:23 PM | Răspunde

 84. Buna ziua, sunt studenta in anul I la Drept, pentru a intra in magistratura sau barou imi trebuie masterul sau pot face paralel,adica si master si barou sau magistratura?

  Comentariu de Oana — 22/01/2013 @ 11:48 AM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: