CRISTI DANILEŢ – judecător

09/10/2012

Se cauta reprezentant al societatii civile pt CSM

Filed under: CSM,democratie participativa — Cristi Danilet @ 1:04 PM

In data de 2 oct 2012, Senatul a aprobat declansarea procedurii pentru alegerea și numirea unui reprezentant al societății civile în CSM.

Potrivit legii, CSM are 19 membri din care doi reprezinta societatea civila. Un membru este acum in functie, d-na rector Corina Dumitrescu, iar un loc este vacant în urma demisiei d-nei Giorgiana Iorgulescu.

 In perioada 15 octombrie – 19 noiembrie 2012, organizatiile profesionale ale juristilor, consiliile profesionale ale facultatilor de drept acreditate, asociariile si fundatiile care au ca obiectiv apararea drepturilor omului pot propune Biroului permanent al Senatului cate un candidat.

Pot Candida in functia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, ca reprezentant ai societatii civile, persoanele care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii: sunt specialisti in domeniul dreptului, cu o vechime de cel putin 7 ani in activitatea juridica, se bucura de inalta reputatie profesionala si morala, nu au facut parte din serviciile de informatii inainte de 1990, nu au colaborat cu acestea si nu au un interes personal care influenjeaza sau ar putea influenza indeplinirea cu obiectivitate si impartialitate a atributiilor prevazute de lege, nu au calitatea de membru al unui partid politic si nu au indeplinit in ultimii 5 ani functii de demnitate publica.

Candidaturile se depun la Biroul permanent al Senatului, insotite de documentele prevazute la art. 19 alin. (3) din Legea nr. 317/2004, republicata, respectiv: hotararea judecatoreasca sau, dupa caz, actul normativ de infiintare, actul constitutiv si statutul persoanelor juridice prevazute de lege care pot depune candidaturi, precum si cazieral fiscal al acestora.

De asemenea, candidaturile trebuie insotite si de documentele prevazute la art.7 alin. (4) din Legea nr. 317/2004 republicata, si anume: curriculum vitae, precum si, dupa caz, documentele de susfinere a candidaturii, o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu au facut parte din serviciile de informatii inainte de 1990 si nici nu au colaborat cu acestea, o declaratie autentica, pe propria raspundere, potrivit legii penale, din care sa rezulte ca nu sunt lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii, o declaratie de interese actualizata, precum si cazierul judiciar.

 

De interes:

– pct 15 din stenograma  Biroului Permanent al Senatului din 2 oct 2012

– anunt preluat de e-juridic

Reclame

6 comentarii »

 1. Spuneti-mi daca gresesc, dar am citit de vreo citeva ori, cum ceva timp in urma, cv-ul doamnei Iorgulescu, fosta membra a CSM, si nu am gasit studii juridice, doamna absolvise ceva cu chimia, chimie industriala, parca. Studiile astea erau inecate in fel de fel de cursuri, participari, comunicari si altele asemenea. Este adevarat ca nu poti adauga la lege si ca formularea „sunt specialisti in domeniul dreptului, cu o vechime de cel putin 7 ani in activitatea juridica” poate fi considerata ambigua, totusi a fi specialist intr-un domeniu nu inseamna si studii, facultate in primul rind, in respectiva profesie? Nu-i vorba, ca sunt unii chiar doctori in drept si nu au ajuns cu lectura la art. 1, pct. 4 din Constitutie, cel cu separatia puterilor in stat… Totusi, inainte de a se trece la alegerea reprezentantului societatii civile (si aici cind vedem ca doamna Dumitrescu a fost propusa de psd, te poti lua cu miinile de cap) nu ar trebui facuta o precizare, de catre CSM in principal, prin care sa se precizeze ca „specialist in drept” inseamna in primul rind studii fundamentale de drept, adica o facultate de drept?

  Comentariu de Liviu Iordache — 09/10/2012 @ 3:43 PM | Răspunde

 2. dna Corina Dumitrescu nu este incompatibila fiind si rector si membru CSM? si membra de partid

  Comentariu de marius — 04/11/2012 @ 11:09 PM | Răspunde

 3. Ma prezint si eu precum si candidat; reprezentant al societatii civile sunt. Sunt presedintele sindicatului agricultorilor Cultivatorii Directi din Romania. Este drept ca acest Sindicat nu este inca recunoscut legal in Romania pentru ca…in ian. 2003, Guvernul Nastase (si Parlamentul Romaniei) au modificat legea 54/’91 (legea sindicatelor), au eliminat art.4 si la art.1 au mai adaugat ceva. Prin aceea adaugire au incalcat art. 40 si art.20 din Constitutia Romaniei, art.11 al Curtii Europene si art. 23 din DECLARATIA UNUVERSALA A DREPTURILOR OMULUI. In acest moment suntem cu recurs la CEDO. Dar sunt si Presedintele INAC (Institutul National de Asistenta pentru Cetateni), ong inregistrat legal la Judecatoria Tecuci in apr. 2008. Si sunt si fondatorul revistei on-line Taranul Roman, din ian. 2006. (obs. in CSM poate fi acceptat si un taran?).

  Comentariu de Manole Benieamin — 13/11/2012 @ 9:28 PM | Răspunde

  • Glumiti sau chiar nu ati citit legea 317 sa vedeti ce conditii tr sa indepliniti ca sa fiti reprezentant al societatii civile in CSM??

   Comentariu de Cristi — 14/11/2012 @ 12:08 AM | Răspunde

 4. Eu nu glumesc deloc. Iar eu stiu ca LEGILE sunt facute de oameni si pentru…OAMENI! Ori cei care au studiat DREPTUL in Romania … au studiat DREPTUL COMUNIST! Si pentru ca ROMANIA si POPORUL ROMAN sa revina la normalitate trebuie sa scape de trecutul comunist. De aceea cred ca UN TARAN IN CSM este bine venit; aduce rusine, bun simt, respect fata de ceilalti, simt al dreptatii si patriotism. Lucruri care nu se invata la Facultatile de Drept. Si, va rog sa nu va suparati pe mine dar Legea 317 cine a propus-o si cine a votat-o? Niste extrateresri? Ori niste fosti comunisti? Sa nu uitam ca LEGILE trebuie facute pentru OAMENI si nu pentru GUVERNE!

  Comentariu de Manole Benieamin — 14/11/2012 @ 6:43 PM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: