CRISTI DANILEŢ – judecător

27/11/2012

Campanie: Spune NU coruptiei!

Filed under: coruptia — Cristi Danilet @ 10:51 AM

Vreau să trăiesc într-o ţară curată.

O ţară în care să nu dai şpagă dacă vrei  o şcoală mai bună pentru copilul tău. În care să nu te gândeşti la o atenţie când te duci la funcţionarul de la ghişeu. În care dacă un poliţist te-a amendat să nu să pui mâna pe telefon să suni  pe cineva care poate interveni. În care concursurile se câştigă pe bune, şi nu pe pile. În care să nu câştigi un proces dând mită la judecător sau făcându-se trafic de influenţă de către un avocat. În care licitaţiile se câştigă pe puncte, şi nu pe bani. În care la trecerea frontierei nu trebuie să dai ceva pentru a nu-ți fi controlate bagajele. În care funcțiile elective se ocupă prin vot dat pe bază de proiecte și încredere, nu pe câțiva lei. În care la ieșire din închisoare foștii deținuți pentru corupție nu sunt aplaudați, ci izolați de comunitate.

Corupţia ne face rău tuturor. În mod ilegal, din banii mei și ai dvs se constuiesc vile, se cumpără terenuri, se alimentează conturi. Eu nu vreau sa sposorizez corupții. Oamenii buni şi cinstiţi trebuie să ia atitudine împotriva celor care îşi cumpără beneficiile, posturile, libertatea. Serviciile publice nu trebuie cumpărate: cei care le prestează sunt deja plătiţi pentru asta.

NU CORUPE ŞI NU TE LĂSA CORUPT! Sancţiunea e ÎNCHISOAREA – şi pentru cei care dau, şi pentru cei care iau mită.

Fii de partea celor care luptă împotriva corupţiei! Nu fi şi tu un infractor- puşcăriile sunt deja pline de ei. Ia aminte că justiția e nemiloasă cu corupții!

Reclame

7 comentarii »

 1. Cat la % din judecatori credeti ca nu au luat niciodata mita si nici nu au ajutat o parte din dosar pentru ca ii era cunostinta, sau pentru ca asa i-a cerut “colegu” sau “sefu” (ex. presedintele instantei)? In randul procurorilor credeti ca numarul lor este mult mai mic, datorita sub-ordonarii ierarhice? Dar in randul politistilor?

  Comentariu de Bogdan — 27/11/2012 @ 11:07 AM | Răspunde

 2. Si eu vreau sa traiesc intr-o asemenea tara.

  Comentariu de Manole benieamin — 27/11/2012 @ 5:23 PM | Răspunde

 3. Toţi ne dorim o ţara curată, în care competenţa şi profesionalismul să-şi spună cuvântul.
  Fiecare dintre noi a avut cel puţin o dată în viaţă gustul amar al unei şanse furate de „cineva cu spatele acoperit”.
  Fiecare dintre noi a rămas cel puţin o dată în viaţă stupefiat când a constatat că a fost mai presus algoritmul politic decât profesionalismul.
  Ne dorim o ţară curată în care să nu fie nevoie să cumperi bunăvoinţă, o ţară în care copii noştri să înveţe despre dreptate şi onoare, despre onmenie şi curaj.

  Comentariu de Vlaicu Rodica — 27/11/2012 @ 5:32 PM | Răspunde

 4. Eu nu cred in sloganuri. Ele sunt mesaje pentru nefericiti.
  Eu cred ca atata vreme cat totul se cuantifica in bani (la drept civil se invata despre patrimoniu ca fiind o totalitate de valori economice – bunurile si drepturile patrimoniale), inclusiv existenta fiintelor (de la insecte si pana la indivizii sociali – homo politikon) va exista ceea ce oamenii definesc in mod comod, ca fiind „coruptie”.

  Eu cred in concret. Spre exemplu, un act concret de „coruptie” certificat la nivel mondial a fost savarsit spre exemplu prin Rezolutia ONU nr. 100/1946, in care statele fondatoare a acestei organizatii mondiale i-au multumit lui David Rockefeller pentru ca le-a dat 8,5 milioane de dolari americani ca sa-si ridice un sediu la New York. Intrebare: chiar nu-si puteau permite aceste state luxul sa puna mana de la mana ca sa ridice un sediu pe pamant american?
  Iar daca ma gandesc ca acest domn a fost unul din fondatorii Organizatiei Mondiale a Sanatatii, ma gandesc ca poate sistemele statale de sanatate trebuie sa aiba la baza reguli financiare foarte clare (in ce conditii produci medicamente, ce efecte concrete sa aiba, dependenta de medicamente, iluzia ca actul medical este un act facut in sprijinul pacientului, costul cu sistemul social de sanatate etc.).

  Nu zic ca oamenii n-au nevoie de ideea ca exista un mecanism social care le-ar putea satisface iluzia ca le va fi mai bine, dar sunt convins ca atata vreme cat vor exista bani pe lumea sta si totul va fi fixat prin acest etalon valoric, oamenii vor fi dispusi sa-si vanda nu doar propria constiinta, ci si pe cei de langa ei. Iar lucrul asta e atat de real incat existenta unor legi de combatere a unor fapte ce sunt definite ca fiind „coruptie” nu sunt decat niste absurditati sociale fara vreo finalitate serioasa. Cel mult, asemenea reguli vor da un pic mai mult de munca unor categorii profesionale care vor putea justifica in felul asta costul activitatii desfasurate.

  Indiferent cum se desfineste un sistem social prin constitutii (stat social, stat minimalist, stat capitalist, stat comunist, stat socialist, stat democrat, tiranie etc.) aceste sisteme au in comun doua lucruri: banii si oamenii care ii folosesc.

  Pun o intrebare simpla: poate fi catalogat ca act de coruptie savarsit prin hotararea judecatoreasca o solutie care are la baza o lege prin care se reglementeaza spaga?
  In Constitutie scrie ca hotararile judecatoresti se dau in numele legii, iar nenumarate legi ale acestei tari reglementeaza spaga (comisioane, indemnizatii la agentiile statului etc.). Deci, dand o hotarare in numele legii care reglementeaza spaga, judecatorul isi asuma prin semnatura lui de pe hotarare actul de coruptie?

  Comentariu de area — 27/11/2012 @ 11:14 PM | Răspunde

 5. […] si nu uitati – Spune NU coruptiei! […]

  Pingback de Blog Cristi Danilet | CRISTIAN PATRASCONIU — 28/11/2012 @ 3:02 PM | Răspunde

 6. oare: vor fi și magistrați corupți ori, numai muritorii de rând (a se citi de rang înalt) ? !

  Comentariu de neputincios a fi corupt — 28/11/2012 @ 11:42 PM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: