CRISTI DANILEŢ – judecător

27/11/2012

Hotarari de remarcat – coruptie la nivel inalt

Filed under: coruptia,sentinte de remarcat — Cristi Danilet @ 1:13 AM

Am terminat de citit o decizie judecatoreasca remarcabila! – Trofeul Calitatii

Acum e si mai evident: cei care sunt corupti in Romania, trebuie sa se astepte la ce e mai rau: pe baza de probe, justitia isi va face datoria impotriva lor si in favoarea cetateanului praduit. Pedeapsa pentru coruptie e una singura: INCHISOAREA. In plus, banii ce au constitutit obiectul mitei se vor CONFISCA. De luat aminte!

Cum se poate evita asta?! Simplu: sa fim corecti, onesti, integri – NU DA SI NU LUA MITA, NU CORUPE SI NU TE LASA CORUPT!  Probabil pentru unii e greu, dar alternativa e si mai grea…

13 comentarii »

 1. Cat la % din judecatori credeti ca nu au luat niciodata mita si nici nu au ajutat o parte din dosar pentru ca ii era cunostinta, sau pentru ca asa i-a cerut „colegu” sau „sefu” (ex. presedintele instantei)? In randul procurorilor credeti ca numarul lor este mult mai mic, datorita sub-ordonarii ierarhice? Dar in randul politistilor?

  Comentariu de Bogdan — 27/11/2012 @ 1:21 AM | Răspunde

  • Ma refer la cei care sunt „definitiv” nu cei stagiari, sau in timp ce sunt „auditori legali” (sau oricum le-ar zice celor de INM)

   Comentariu de Bogdan — 27/11/2012 @ 1:22 AM | Răspunde

 2. Bine, dar nimic despre miza deciziei? AN a fost condamnat pentru intentie indirecta la o fapta care la prima vedere presupune intentie directa si intentia indirecta nu a fost probata la randul ei decat indirect. Vezi pagina 272 unde scrie oarecum absurd „Este de neconceput ca mai multe persoane să acţioneze concertat în beneficiul alteia – cu care nu se află în relaţii apropiate sau de prietenie
  – fără ştirea acesteia, persoană care, prin ipoteză, nu doar că nu a determinat conduita celorlalţi, dar nici nu a aflat vreodată despre „binele” care i s-a făcut cu forţa”. Adica e un Catch-22, daca erau prieteni, era vinovat, daca nu erau prieteni, tot vinovat este.

  Singura opinie corecta e opinia separata de la fond, unde se arata destul de clar ca intr-un partid politic, organizarea unei asemenea finantari ilegale o poate face oricine, de la secretar general la un ministru ca Rovana Plumb.

  Comentariu de eliberare — 27/11/2012 @ 8:27 AM | Răspunde

 3. Da ! O hotarare remarcabila ca un eseu literar ! Dar probele ? Probele ? Cat costa probele ?

  Comentariu de C. Alifanti — 27/11/2012 @ 9:01 AM | Răspunde

  • Ai citit despre ce e vorba? Pe scurt aia au organizat niste evenimente „trofeul calitatii in constructii” unde mai multi prostanaci dar si oameni ai partidului plateau 125 (persoane fizice) 350 EURO (persoane juridice), iar acei bani defapt au mers la firma de printaj EUROPRINT care a listat reclame electorale. Expertizile contabile sunt probele si faptul ca un SRL nu avea ce lua bani de la firmele respective, deoarece „realizatorul de drept” erau inspectoratele teritoriale in constructii, si nicidecum acel SRL. Pare o mica gainarie, dar s-au strans aproape 70 miliarde de lei vechi, ceea ce denota este ca au fost foarte multi oameni implicati si care au cotizat cu buna stiinta.
   Ceea ce nu inteleg este de ce nu au cotizat acele sume de cateva sute de euro direct la partid, deoarece erau sub limita de 3.000 lei?!

   Comentariu de Bogdan — 27/11/2012 @ 10:33 AM | Răspunde

  • Domnule Alifanti, intre banuiala, supozitii, scenarii si fapte este o diferenta enorma. SI EU BANUIESC CA D-TA ESTI UN TAMPIT dar nu am probe decat indirecte!

   Comentariu de teostanc — 28/11/2012 @ 4:19 PM | Răspunde

   • Nu meriti atentia mea !

    Comentariu de C. Alifanti — 28/11/2012 @ 11:02 PM | Răspunde

 4. Domnule, vorbiti de probe. Poate ati citit altceva! Judecatorii aceia cred ca sunt niste literati sau filozofi frustrati care s-au orientat catre justitie. CURAT MURDAR, COANE … DANILET!

  Comentariu de teostanc — 27/11/2012 @ 9:38 AM | Răspunde

 5. Oare cind vedem aceeasi sentinta – INCHISOARE – pentru dosarul ICA – dan voiculescu?!
  sper ca nu este intrebare retorica…
  unii judecatori merita toata increderea noastra

  Comentariu de skorpion — 27/11/2012 @ 10:02 AM | Răspunde

 6. Ati observat, d-le Danilet, ce comentarii starnesc in general toate articolele d-voastra. Nu va vine nicio idee?

  Comentariu de sami — 27/11/2012 @ 1:20 PM | Răspunde

  • Sigur ca imi vin idei, mai multe. Spre deosebire de parelologii hazlii de pe blogul meu.

   Comentariu de Cristi — 27/11/2012 @ 6:33 PM | Răspunde

 7. Este un inceput. Un dosar finalizat nu inseamna ca s-a starpit coruptia, insa spune ca institutiile isi fac datoria. Sunt convinsa ca in aceasta perioada s-au facut presiuni asupra magistratilor care au avut in atentie cazul si ii felicit ca au avut puterea sa mearga pana la capat si sa-si faca datoria.
  Asteptam si in alte dosare pozitii tot atat de ferme. Inca odata felicitari tuturor celor implicati in documentarea si instrumentarea dosarului.

  Comentariu de Vlaicu Rodica — 27/11/2012 @ 5:19 PM | Răspunde

 8. Sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa ii vedem la puscarie; macar atat ca banii…nu stiu daca ii vom mai recupera…

  Comentariu de Manole benieamin — 27/11/2012 @ 5:25 PM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: