CRISTI DANILEŢ – judecător

04/01/2013

Alegeri conducerea CSM. TRANSMISIUNE ONLINE

Filed under: alegeri CSM — Cristi Danilet @ 1:16 AM

CSM2La fiecare inceput de an, Consiliul Superior al Magistraturii isi alege o noua conducere. Mandatul conducerii este de un an, iar componenta este presedinte-judecator si vicepresedinte-procuror sau invers. Cel care a ocupat o functie de conducere, nu mai poate ocupa o functie similara.

CSM are 19 membri in total: 14 judecatori si procurori alesi de colegii lor, 3 membri de drept (presedintele ICCJ, procurorul general al PICCJ si ministrul justitiei) si 2 reprezentanti ai societatii civile. Mandatul actualului CSM este pt perioada ian 2011-ian 2017. Mandatul nu este reinnoibil.

Asadar vineri, 4 ian 2013, de la ora 11, are rost predarea mandatului actualei conduceri, care expira pe 6 ian. La sedinta si-a anuntat venirea si Presedintele tarii care, atunci cand participa, o prezideaza. El nu are drept de vot. Nici in 2011, nici in 2012 presedintele tarii nu a participat la vreo sedinta a CSM. De asemenea, niciodata el nu a participat la partea din sedinta CSM cand se discuta candidaturile pentru conducerea institutiei.

Sedinta se va transmite online la http://www.csm1909.ro si http://live.juridice.ro/

Reclame

10 comentarii »

 1. Mult succes. Sa fie alesi,cu adevarat cei mai buni,nu cei care reprerzinta anumite grupuri de interese,din politica,justitie,etc.

  Comentariu de Marcos — 04/01/2013 @ 7:06 AM | Răspunde

 2. Succes!

  Comentariu de Rodica Vlaicu — 04/01/2013 @ 12:58 PM | Răspunde

 3. Am urmarit sedinta CSM unde tema de baza a fost independenta magistratilor.A doua observatie este ca au fost cam multe laude,iar autocritici,ioc. Totul a fost excelent. Criticati au fost altii,dinafara,pe buna dreptate,pentru ca au atacat justitia si membrii CSM. Oare nu a fost nicio nerealizare in 2012, Ma indoiesc.Un distins judecator spune ca magistratii nu sunt platiti pentru rezolvarea „metrilor cubi” de dosare si nici pentru calitatea actului de justitie,ci pentru ingradirile si riscurile la care se expun.Curat-murdar.Dl. Basescu se contrazicea in discurs,intai cerea ocuparea de urgenta a posturilor de conducere din Parchetul General si DNA,ca apoi sa spuna ca el nu se grabeste sa-i numeasca pe conducatorii celor doua institutii,desi are propunerile la Cotroceni,deoarece nu are un termen. M-a surprins tacerea d-nei ministru Pivniceru.
  Oare de ce a tacut?Si in final dl. Basescu,a incheiat „apoteoric” vorba unui distis membru al actualului CSM,dand „tema pentru acasa” citind art.134 din Constitutie,care prevede ca sefii Parchetului General si al DNA,se numesc la propunerea CSM si nu la propunerea ministrului. De ce nu a facut acest lucru pana acum??Pentru ca nu avea interes. Acum a constatat ca pe cei doi nui poate santaja si nici controla si a gasit aceasta chichita.
  Am citit proiectele celor doi candidati pentru conducerea CSM si m-a cucerit cel al d-nei Haineala. Ii tin pumnii.

  Comentariu de Marcos — 04/01/2013 @ 1:47 PM | Răspunde

 4. Domnule judecator Danilet ,care militati pentru transparenta alegerii P.G.si al P.g.al D.N.A. dar in cazul alegerilor din C.S.M.nu doriti transparenta,ne puteti lamuri cate persoane au fost prezente si cate au votat pentru d-na Haineala (CATE VOTURI A AVUT CASTIGATOAREA?).
  Totodata, in cea dea doua sedinta daca nu a existat cvorum pentru alegerea vicepr., cum a fost cvorum la respingerea propunerii celor sase judecatori?
  Comunicatul C.S.M. nu specifica acest lucru elementar!!! Unde este transparenta pe care o trambitati dvs.?

  Comentariu de u — 05/01/2013 @ 10:29 AM | Răspunde

  • Tinere, e de ajuns sa pui o intrebare si sa astepti un raspuns. Nu e nevoie de limbaj de mahala.
   In rest, asa cum am scris pe contul de FaceBook doi membri CSM, cum s-a vazut pe site-ul nostru unde am trasnmis online toata sedinta de ieri,am fost 18 membri prezenti din cei 19 (unul s-a pensionat). Oana Haineala a fost aleasa cu 10 la 8 voturi.

   Comentariu de Cristi — 05/01/2013 @ 5:43 PM | Răspunde

   • Contul de FaceBook a celor doi membri CSM tine loc de Comunicat CSM?REVIN cu intrebarea anterioara
    : in cea dea doua sedinta daca nu a existat cvorum pentru alegerea vicepr., cum a fost cvorum la respingerea propunerii celor sase judecatori?
    Precizati, pentru noi astia de pe urma carora va luati salariile,care lege si care articol prevede votul a celor 5 altii ( decat reprezentantii judecatorilor si procurorilor ) in alegerea conducerii CSM.!

    Comentariu de U. — 05/01/2013 @ 10:25 PM | Răspunde

    • Va urmez logica: dar raspunsul meu pe blog la un anonim tine cont de comunicat CSM, sau cum?!
     Oricum, va rog eu mai intai intrebati, apoi judecati, bine?!
     Deci: la a doua parte a sedintei au existat trei chestiuni de votat – revocarea hotararii de numire a presedintelui CSM, candidatura lui Ghica pt vicepresedintie, candidatura mea pt vicepresedintie. Primul punct s-a votat, dar pt al doilea si al treilea nu a mai existat cvorum ca urmare a plecarii unor judecatori din sala Plenului.

     Comentariu de Cristi — 06/01/2013 @ 4:20 PM | Răspunde

 5. comunicatul csm:

  4 ianuarie 2013

  COMUNICAT
  privind alegerea în funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii a doamnei procuror Oana Andrea Schmidt-Hăineală

  Astăzi, 4 ianuarie 2013, în cadrul şedinţei de Plen a Consiliului Superior al Magistraturii, a fost aleasă în funcţia de preşedinte al Consiliului, cu majoritatea de voturi a membrilor prezenţi, doamna procuror Oana Andrea Schmidt-Hăineală.
  Pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii a mai candidat domnul judecător Mircea Bucurel Aron.
  În cadrul aceleaşi şedinţe, a fost respinsă candidatura doamnei judecător Alina Nicoleta Ghica pentru funcţia de vicepreşedinte.
  Propunerea formulată – în cadrul unei noi şedinţe de Plen care s-a desfăşurat la aceeaşi dată -de către şase membri ai Secţiei pentru judecători a CSM de anulare a hotărârii privind numirea doamnei procuror Oana Andrea Schmidt-Hăineală în funcţia de preşedinte al Consiliului a fost respinsă de Plenul CSM cu majoritate de voturi.
  În cadrul acestei şedinţe de plen a fost reluată procedura de alegere a vicepreşedintelui CSM, fiind depuse două candidaturi, cea a doamnei judecător Alina Nicoleta Ghica şi a domnului judecător Cristi Vasilică Dănileţ – ambii membri aleşi ai CSM.
  Având în vedere faptul că în această din urmă sesiune de şedinţă nu s-a putut realiza cvorumul necesar, Plenul CSM a decis continuarea procedurii de alegere a vicepreşedintelui CSM într-o şedinţă de plen ce urmează a fi programată pentru săptămâna viitoare.

  CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII
  Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media
  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
  de aici nu rezulta cine a votat, care a fost cvorumul, cate persoane au votat, cate voturi a obtinut castigatoarea!!! Minunata transparenta ,domnule Danilet !
  Apropo, domnul Morar avotat? Din unele surse,da!!!

  Comentariu de U. — 05/01/2013 @ 12:50 PM | Răspunde

 6. USL face presiuni enorme sa o vada pe procurorul Haineala debarcata de la presidentia CSMs si pe dv inclusiv.Denigrarile la adresa Oanei Haineala continua fara a se intreba nimeni care au fost realizarile lui Ponta ca procuror sau ce rol a avut acesta in moartea procurorului Panait.Teama de Haineala la CSM e evidenta.Va doresc multa forta la amandoi ….sunt niste lupi acolo si voi doi cam singuri .Succes si sa fiti in paza buna !!!

  Comentariu de Pagford — 07/01/2013 @ 9:10 PM | Răspunde

 7. pentru mită capetele cele mai de sus ale administraţiei vând sângele şi averea unei generaţii. Oameni care au comis crime grave se plimbă pe strade, ocupă funcţiuni înalte, în loc de a-şi petrece viaţa la puşcărie. Partidele, la noi, nu sunt partide de principii, ci de interese personale care calcă făgăduielile făcute naţiei în ajunul alegerilor şi trec, totuşi, drept reprezentanţi ai voinţei legale şi sincere a ţării spunea Eminescu .De atunci pana astazi nimic schimbat insa avem insule de normalitate care inca mai stau in cale incomozi ei se numesc Haineala ,Danilet ,Morar si Kovesi.Poporul roman a a fost confiscat prin manipulare televizata iar acum se pregateste denigrarea si decapitarea ultimelor metereze.Sa fiti in paza buna ca aveti de infruntat lupi la oi .Succes

  Comentariu de Pagford — 07/01/2013 @ 9:22 PM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: