CRISTI DANILEŢ – judecător

11/06/2013

Ghid de admitere la INM si in magistratura 2013

Filed under: admitere — Cristi Danilet @ 5:22 PM

Ghid Danilet 2013

 

UPDATE: procurare ghid print, e-pub, pdf

Incepand de azi aveti la dispozitie un nou GHID PRACTIC care va poate indruma pasii pentru a fi admisi in magistratura.

Anul trecut am publicat un Ghid de admitere pentru cei care doresc sa devina auditori de justitie la INM sau direct judecatori/procurori. El a fost gasit ca fiind util de peste 1.000 de concurenti la cele trei concursuri organizate in 2012. Unii dintre ei sunt azi cursanti ai INM sau magistrati.

Folosind ca model Ghidul precedent si avand la baza discutiile din ultimii doi ani de pe blogul personal (arhiva discutiidiscutii noi) si de pe pagina de facebook AdmitereINM2013 am alcatuit un nou indrumar, intitulat `GHID PRACTIC – INTREBARI, LEGISLATIE, TESTE` care cuprinde:

– raspunsuri la peste 250 de intrebari in legatura cu organizarea si desfasurarea admiterii: de la definitia „magistratului”, veniturile auditorilor si ale magistratilor, conditiilde de depunere a dosarului de inscriere, la cum trebuie sa va prezentati la concurs, ce tip de maxime s-au dat anul tecut la proba de interviu si in ce consta verificarile de buna reputatie ori stabilirea aptitudinii dpdv psihologic sau medical;

– legislatia aferenta concursului si perioadei de dupa: de la Constitutie si legile justitiei, la regulamentele de admitere la INM si in magistratura ce cuprind inclusiv modificarile facute de CSM la 4 iunie 2013, respectiv la Ordinul ministrului de stabilire a afectiunilor care fac candidatul inapt medical sau Ordinul ministrului cu privire la cuantumul chiriilor decontate de stat pentru magistrati in fiecare localitate;

– calendarul concursurilor din acest an, care se vor anunta in 25 iunie, tematica si bilbiografia din care vor fi alcatuite subiectele de examen, testele si raspunsurile date anul trecut.

Ghidul priveste concursul de admitere la INM si cel de admitere in magistratura care se vor desfasura in perioada august – octombrie 2013. El este disponibil de azi in librarii si varianta electronica se poate procura de pe site-ul editurii Wolters Kluwer. Pentru cei care nu si-l pot permite, va sugerez sa cititi paginile de pe blogul meu indicate mai sus. Conferinta privind Admiterea la INM si de lansare a Ghidului (120 de participanti in sala si 23.894 de accesari pe net) e disponibila aici.

Succes tuturor candidatilor!

Reclame

22 comentarii »

 1. Domnule judecator, va rog frumos, daca puteti, imi enumerati succint care sunt intreruperile activitatii de consilier juridic care sunt luate in considerare la verificarea dosarului de admitere in magistratura? Cu siguranta le-ati enumerat in cuprinsul lucrarii Dvs, dar din pacate, eu nu-mi permit din punct de vedere financiar sa mi-o achizitionez. Va multumesc anticipat.

  Comentariu de carmen — 28/07/2013 @ 7:44 AM | Răspunde

 2. Domnule judecator trebuie sa am peste 8,5 medie de licenta sa fiu admisa la inm

  Comentariu de anca — 08/08/2013 @ 12:45 PM | Răspunde

 3. Buna ziua,
  Domnule judecator, in prezent sunt consilier juridic (in concediu fara plata), am avut mai multe perioade de concediu fara plata pt ca firma (de constructii + vanzari mat de constr.) nu desfasoara activitatea in perioada de iarna si anumite perioade de primavara sau toamna si in aceste perioade intru in concediu fara plata. Intrebarea mea : este vreun impediment la acceptarea dosarului pt admitere la INM ? Multumesc

  Comentariu de Stefan — 28/01/2014 @ 2:53 AM | Răspunde

 4. Domnule judecator, ponderea probelor va ramane aceeasi? Ma intereseaza in special interviul, atat de contestat in fiecare an, chiar si de catre candidatii care au obtinut note mari la interviu. Va multumesc!

  Comentariu de Florin — 22/02/2014 @ 7:39 PM | Răspunde

 5. Domnule judecator,
  Lucrez ca si consilier juridic de aproape 6 ani(fara intrerupere), la o companie nationala de stat.De la 1 iulie 2014 voi lucra ca si expert achizitii publice.exista vreun impediment in verificarea dosarului pt admiterea in magistratura?
  Multumesc!

  Comentariu de Corina Oana — 28/05/2014 @ 1:18 PM | Răspunde

 6. Domnule judecator am o nelamurire. Daca am peste 5 ani vechime neintrerupti in domeniul juridic ( jurist, avocat ofiter de politie judiciara) si imi dau demisia, mai pot sustine examenul de admitere in magistratura ?

  Comentariu de Gabriel — 17/06/2014 @ 11:28 PM | Răspunde

 7. se poate contesta interviul?

  Comentariu de Marian Salari — 08/10/2014 @ 10:34 AM | Răspunde

 8. Buna ziua! Stiu ca pentru a indeplini vechimea de 5 ani pt a sustine examenul de admitere in magistratura este necesar un contract de munca cu norma intreaga; iar pt cei care lucreaza in domeniu cu jumatate de norma, pentru 1 an de activitate se considera 6 luni vechime. Intrebarea mea este: daca o persoana lucreaza ca si consilier juridic la 2 firme – la una cu norma intreaga, iar la cealalta cu jumatate de norma – se va face cumulul celor 2? Multumesc.

  Comentariu de Andreeaa — 22/10/2014 @ 8:02 AM | Răspunde

  • Incercati sa gasiti alte cai de a ocoli conditia vechimii. Astea sunt deja fumate…

   Comentariu de Cristi D — 23/10/2014 @ 3:28 PM | Răspunde

   • Si nu puteti sa-mi dati un raspuns? E chiar asa greu?

    Comentariu de Andreeaa — 28/10/2014 @ 8:02 PM | Răspunde

    • Doamna, raspunsul nu e greu. Dar de la un jurist ma asteptam sa il stie. Este, evident, NU.

     Comentariu de Cristi D — 29/10/2014 @ 12:09 AM | Răspunde

 9. Nu mi se pare corect ca o persoana care lucreaza cu jumatate de norma sa fie „taxata” pt asta, iar una care are 2 joburi sa nu fie „rasplatita” in ceea ce priveste vechimea. Totusi, ne puteti spune si noua unde putem gasi aceste reglementari? Am tot cautat dar nu am gasit. Multumesc!

  Comentariu de Andreeaa — 12/11/2014 @ 11:20 AM | Răspunde

  • Codul muncii, unde se vorbeste de numarul de ore maxim pe zi/saptamana.

   Comentariu de Cristi D — 12/11/2014 @ 11:28 AM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: