CRISTI DANILEŢ – judecător

06/07/2013

La multi ani Justiției române!

Filed under: 1. EXPLICATIE — Cristi Danilet @ 4:59 PM

THEMISZiua Justitiei, instituită la noi prin HG 364/1994, se sărbătorește în fiecare an în prima duminică a lunii iulie.

E un prilej pentru a ne aduce aminte de cele bune. De faptul că Justiția e un sistem complex, alcătuit din multe instituții și mulți profesioniști. De faptul că, în fiecare zi, ei își desfășoară activitatea pentru ca cetățeanului onest să îi fie ocrotite și restabilite drepturile încălcate. Pentru ca acesta să iasă în siguranță pe stradă, să se bucure de proprietatea sa, să fie mulțumit că cei care încalcă legea sunt sancționați.

Nu am motive să cred că vor veni zile mai bune pentru sistemul nostru. Profesionalismul celor care fac sau concură la înfăptuirea dreptății i-a speriat pe mulți. Important este să sesizăm derapajele în promovarea inițiativelor legislative menite să controleze justiția și să sancționăm actele de amenințare sau imixtiune în activitatea justițiarilor. Pentru că independența justiției este o condiție a imparțialității acesteia, deci un drept al justițiabilului – primul și cel din urmă beneficiar al sistemului de justiție.

Pentru efortul profesioniștilor din justiție, urez LA MULȚI ANI: judecătorilor și magistraților-asistenți integri, procurorilor imparțiali, polițiștilor curajoși, asistenților judiciari obiectivi. Urez LA MULȚI ANI avocaților și consilierilor juridici de bună-credință, grefierilor harnici, experților profesioniști, mediatorilor împăciuitori. Urez LA MULȚI ANI inspectorilor de integritate fermi, consilierilor de probațiune vigilenți, funcționarilor din penitenciare corecți.

La mulți ani Justiției române!

Reclame

46 comentarii »

 1. la mulți ani, Justiție! :)

  Comentariu de de-a dura lex — 06/07/2013 @ 5:14 PM | Răspunde

 2. LA MULȚI ANI profesioniștilor din justiție ! Sa aveti cat mai putine erori in activitatea dvs. Sper ca pata neagra de vineri cu nebunia de la liceul Bolintineanu sa nu se mai intample niciodata!

  Comentariu de U. — 06/07/2013 @ 6:38 PM | Răspunde

 3. La mulţi ani Justiţiei române! La mulţi ani dl. judecator!

  Comentariu de Adascalitei Catalina — 06/07/2013 @ 6:44 PM | Răspunde

 4. „Nu am motive să cred că vor veni zile mai bune pentru sistemul nostru.”

  Eu sunt tutusi mai optimist !

  Comentariu de Nixxon — 06/07/2013 @ 8:01 PM | Răspunde

 5. Foarte bine ati urat ,asa trebuie , doar la cei integri si corecti .

  Comentariu de rupavili — 06/07/2013 @ 8:05 PM | Răspunde

 6. La Mulți Ani ,JUSTIȚIEI!!!!!!

  Comentariu de stochicianu daniela maria — 06/07/2013 @ 9:35 PM | Răspunde

 7. LA MULTI ANI, pentru voi si pentru noi…si pe aceasta cale, va amintesc dl Cristi Danilet ca a-ti fost si sunteti o pierdere pentru instanta din Cluj, sanatate si putere de munca !

  Comentariu de Liana Cristea — 06/07/2013 @ 10:03 PM | Răspunde

  • „a-ti fost” – Aoleu!!!! Când vom învăța să scriem românește?? Când vom învăța să ne exprimăm corect?? Nici 8 clase nu le absolvim cum trebuie! Nu am citit toate comentariile, dar această eroare mi-a sărit în ochi. Ca să nu mai vorbesc de exprimare…

   Comentariu de Monica — 07/07/2013 @ 11:53 PM | Răspunde

 8. La multzi ani,Justitzie! Dar vrem una SANATOASA ! Multzumim C.D.!

  Comentariu de rodica — 06/07/2013 @ 11:27 PM | Răspunde

 9. FOARTE FRUMOASA URAREA ȘI NECESARA, MAI ALES CA VEDEM SUB OCHII NOȘTRI CATE SE ÎNTÂMPLA [”derapajele in promovarea inițiativelor legislative menite sa controleze justiția ……..” etc]
  La multi ani JUSTIȚIEI !
  La multi ani, domnule JUDECĂTOR !

  Comentariu de Panaite Nela — 07/07/2013 @ 6:01 AM | Răspunde

 10. La multi ani,domnule judecator!

  Comentariu de Mariana Stoica — 07/07/2013 @ 7:39 AM | Răspunde

 11. La multi ani,Justitiei romane si la multi ani domnului judecator.La Multi ani si cetatenilor cinstiti si cu verticalitate care au curajul sa reclame incalcarea drepturilor lor,celor care au curajul sa fie martori corecti ,ajutand victima si justitia la stabilirea adevarului,caci fara ei justitia nu functioneaza.Din pacate,sunt f putini cei carora pot sa le urez „La multi ani”.

  Comentariu de Mihaela S — 07/07/2013 @ 8:57 AM | Răspunde

  • Pentru o justiţie nobila şi curată!

   Citat Comentariu prin Mihaela S — 07/07/2013 @ 8:57 AM „La Multi ani si cetatenilor cinstiti si cu verticalitate care au curajul sa reclame incalcarea drepturilor lor, celor care au curajul sa fie martori corecti ajutand victima si justitia la stabilirea adevarului,caci fara ei justitia nu functioneaza.”

   O ţară nu se va face bine, până sistemul său juridic nu este curăţat de gunoaie. Din păcate, în instanţele din Romania sunt mult prea multe judecătoare, unite într-un sistem, o grupare, pe baza unor principii care nu au ce căuta în justiţie, de la fond până la cea mai înaltă instanţă. Printre acestea, sunt unele care au o pregătire satisfacătoare, dar au un caracter şi o moralitate la nivelul infractorilor, judecătoare care nu respectă procedurile, legile, omul din faţa lor. Acestea consideră că funcţia le-a fost dată, şi că le conferă dreptul, de a fi proprietare pe aceasta, pe birul ocupat vremelnic, pe instituţie, că a fost investită ca să aplice legea, cum, când şi la cine vor. Aceste persoane, prea multe din păcate, trebuiesc eliminate din tot ce înseamnă activitate juridică în România, din instituţiile statului sau din societăţile civile.

   Intrucât şedinţele de judecată, sunt publice, actele săvârşite de asemenea judecătoare, trebuiesc prezentate publicului, pentru a se constata dacă litigiile sunt corect judecate, că sunt aplicate corect legile, cu probe, cu legislaţie, cu argumente şi cotraargumente de drept fundamental, etc. pentru ca aceste judecătoare să poată fi supuse cotrolului public, întrucât nimeni nu poate să controleze actele săvârşite de acestea. In instanţele de judecată sunt cazuri, care sunt inteţionat puse pe ultimul loc al listei, pentru ca nimeni să nu asiste la lucruri imputabile unor asemenea judecătoare.

   Rezultatul la cele afirmate, sunt cei 23 de ani în care asemenea judecătoare, au înlesnit şi nu au diminuat, actele de corupţie, de furt, etc. Din contră, au generat mai mulţi,

   Vameşi corupţi, medici corupţi, funcţionari publici corupţi, controlori de tren şpăgari, primari corupţi, prefecţi corupţi, preşedinţi de Consilii Judeţene cu camarila lor, mari baroni, poliţişti corupţi, miniştrii, parlamentari, profesori corupţi la examene, diplome false, licitaţii trucate, o nouă generaţie învăţată să corupă şi mai târziu să devină coruptă, droguri, peşti, curve, gigolo, trafic de carne vie, evaziune fiscală, alimente alterate cu substanţe chimice şi viruşi, babe şi moşi pricăjiţi …

   … fructe şi legume fade din Turcia sau Grecia, hoteluri şi staţiuni balneoclimaterice în ruină, fabrici care se închid, calea ferată ruginită cu oameni cu tot, alcol genocid pentru bărbaţi distruşi, jumătate de ţară în noroaie sau în uscăciune, fonduri europene sau locale furate, pomană socială, scumpirea gazelor, Poşta Română-n faliment, Olchim minciună şi manipulare, Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, baza de date a imobilelor din România pe cale de a fi “dată” unui “privat”, de un puşti “avocat” incapabil politic, nu sunt bani de salarii şi pensii …

   … crime cu cadavre ciopârţite, Elodia şi Cioacă, sinucideri şi divorţuri, copii încă prin calanale, carnagii pe şoselele neâncăpătoare în stadiul anilor 1960, miliarde consumate pe segmente de pretinse autostrazi, cu preţuri care depăşesc raţionalul, case din chirpici cu coteţe acoperite cu table ruginite, femei dezbrăcate la televiziuni, prea colorate faţă de viaţa cenuşie, Calimente, Plăcintă, Greblă, Mazăre, Falcă şi …

   … un proiect de Constituţie pentru puşcăriabili, pentru o dicatatură a lor, a celor care au furat de 23 de ani România, din toate partidele …

   … toţi ăştia ne fură, viaţa, banii, proprietăţile, ne vând ţara, etc. Avocatul ne păcăleşte, şi, aşa-i, toţi aceştia nu ne-n jură, ei ne fură cu legea-n mână.

   La mulţi domnule judecător Cristi Danileţ.

   Se poate cu mult mai bine! Grădina se sădeşte mai întăi începând cu căteva flori, apoi ele vor deveni majoritare, florile, nu bruienile. Evoluţia unei societăţi, în aceasta constă!
   ..

   Comentariu de Viorel Schengen Muha — 07/07/2013 @ 1:19 PM | Răspunde

   • Sa nu fim totusi misogini!
    Am mai vazut si JUDECATOR in jacuzzi cu justitiabilul; chiar eu am avut o experienta nefericita cu un domn judecator cu mintea infierbantata de luna lui Cuptor, care a dat o hotarare pe ordonanta, de vacanta cu minorul a tatalui, pe care minorul nu prea il cunostea, zilnic de la ora 14 la 18, cu ridicare de la domiciliu, minorul avand 3 ani si program zilnic de somn in acel interval; domnul judecator a mai si ironizat avocata mamei , cand aceasta a ramas perplexa la o asemenea hotarare:”Vedeti, aveti motiv de recurs”
    Iar recent, tot un domn judecator a amanat mereu cauza, pe lipsa de procedura cu paratul (care de fapt era, am dovedit-o), am observat ca mereu eram ultima cauza – apropo de observatia dvs.- si cand m-am cerut in fata, m-a ascultat si a ramas in pronuntare- pronuntare care nu s-a mai facut, fiindca pana la sfarsitul sedintei a aparut si o intampinare din partea partii adverse; dupa 4 amanari consecutive,intamplator i-am vazut pe holurile Judecatoriei pe domnul judecator de mana cu doamna judecator a carei hotarare o revizuiesc si l-am intrebat pe d-nul judecator daca considera ca poate fi nepartinitor, asa ca dupa aceste 4 termene(!!!!), s-a abtinut.
    Urmeaza alt termen, care va fi judecat de un alt judecator tot in luna lui Cuptor si probabil, prieten cu cei doi.

    La multi ani incoruptibilor din Justitie, din pacate pe cale de disparitie!

    Comentariu de Martonze — 07/07/2013 @ 5:21 PM | Răspunde

 12. La multi ani tuturor celor care activeaza in domeniul JUSTITIEI! La multi ani si dumneavoastra domnule judecator!

  Comentariu de vlaicu rodica — 07/07/2013 @ 4:12 PM | Răspunde

 13. La multi ani Justitiarilor!
  Aceasta zi trebuia sa fie mult mai mediatizata, mult mai mult.
  La multi ani dl. Danilet.

  Comentariu de Dav — 07/07/2013 @ 10:30 PM | Răspunde

 14. executorilor nu le urati!?

  Comentariu de area51rmc — 08/07/2013 @ 10:56 PM | Răspunde

 15. La multi ani cu intarziere! (e cam cu dublu inteles)

  Comentariu de televiziune online romani italia — 11/07/2013 @ 1:10 PM | Răspunde

 16. La multi ani cu sanatate,
  ca daca suntem sanatosi le om duce pe toate, inclusiv justitia care probabil se afla la cel mai scazut nivel de incredere din „istoria statului si dreptului romanesc”.

  Comentariu de tudor — 17/07/2013 @ 10:22 PM | Răspunde

  • Ei, va inselati. In ultimii doi ani justitia a inregistrat cea mai inalta cota de incredere din istoria postdecembrista. VEdeti, diferenta dintre mine si dvs este ca dvs ca puteti permite sa va dati cu parerea (`justitia probabil se afla`), pe cand eu cu probabilitati am lucrat doar la matematica in liceu. Cand e vorba de justitie trebuie sa fiu exact. Nu imi permit sa vorbesc din ce vad la TV.

   Comentariu de Cristi D — 18/07/2013 @ 8:48 AM | Răspunde

 17. @Cristian

  Nu credeti ca faceti parte dintr un csm care s a acoperit de penibil?
  Sa ne amintim cazul avizelor date lui tiberiu nitu: negativ cind nu i convenea lui basescu, pozitiv cind basescu a dat ok.
  Pe bune, va incearca vreo jena?

  Comentariu de tudor — 17/07/2013 @ 10:25 PM | Răspunde

  • Avizele se dau de sectia de procurori. Eu sunt judecator. Nu cumva ati gresit locul de postat injuraturi?

   Comentariu de Cristi D — 18/07/2013 @ 8:51 AM | Răspunde

 18. @Cristian

  1. Imi cer scuze, reformulez:

  Nu credeti ca faceti parte dintr un csm care, prin avizele date de sectia de procurori, s a acoperit de ridicol?

  2. nu stiu pe ce date va bazati cind afirmati ca in ultimii doi ani justitia are cea mai inalta cota de incredere, chiar v as ruga sa mi indicati sursa acestora.
  astfel, chiar credeti ca exista observatori avizati care considera actualul csm ca fiind independent politic?

  3. stiu insa care este parerea unor profesionisti ai dreptului:
  de exemplu, un bun prieten, presedinte de instanta, in 2004 avea o incredere absoluta in impartialitatea ICCJ, cu toate ca noi suntem, structural, antifesenisti.la aceeasi intrebare pusa recent, mi a raspuns, cu un zimbet amar: „glumesti?”
  si asta este doar unul dintre nenumaratele exemple.

  4. de ce percepeti ca injuratura orice parere contrara?
  dv, ca judecator, ar trebui sa incurajati contradictorialitatea discutiilor

  5. pina in anul 2000 ( sf mandatului lui valeriu stoica) justitia romana se afla pe un plan ascendent, parind a se indrepta cu mari sanse spre ceea ce ar trebui sa fie o justitie demna de un adevarat stat de drept.
  incepind insa cu mandatul dnei stanoiu trendul s a schimbat, tendinta mentinindu se in continuare.

  Comentariu de tudor — 18/07/2013 @ 11:41 AM | Răspunde

  • 1. nu conteaza ce cred eu. vad ca mai jos ce cred eu luati peste picior.
   2. pe statistici comparative de la an la an cu justitia insasi, respectiv cu celelalte institutii. aveti dvs altele, cumva? pt primii 10 ani din anii 2000, vedeti cartea mea despre coruptia din justitie.
   3. asta nu e exemplu, e contraexemplu. omul nu are voie sa faca politica. niciunul dintre noi nu are voie asa ceva.
   4. incurajez, dar fiti politicos. e un bun simt pe care il impun pe blogul administrat de mine. ca si provocarea de a semna, pe care curajosi ca dvs care gasesc provocator sa ironizeze un judecator in mod public nu il au decat sub anonimat.
   5. de acord cu mandatul ministrului stanoiu si partial cu cel al lui predoiu.

   Comentariu de Cristi D — 18/07/2013 @ 5:50 PM | Răspunde

   • multumesc frumos pentru raspuns.
    voi cauta sa citesc cartea dv.
    prietenul despre care vorbeesc chiar nu face politica, doar ca suntem prieteni dinainte de a fi judecator.

    despre involutia justitiei in Romania ar fi necesara o discutie serioasa, insa mi e teama ca aceasta nu mai poate avea loc cu buna credinta, subiectul fiind mult prea politizat.

    stiu ca sunteti un apropiat al doamnei macovei, de aceea nu vreau sa insist, dar si domnia sa a contribuit la mentinerea trendului despre care vorbeam inainte, de ar fi sa amintim doar ” pentru a si pune in practica programul anticoruptie guvernul are nevoie sa numeasca sefii parchetelor’.
    politizarea numirii sefilor de parchete domnia sa a initiat o, asa ca a i acuza pe altii ca vor sa faca exact ceea ce tu insati ai facut este lipsit de credibilitate, cel putin.

    asadar, ce ar putea fi dres repede, eficient si fara cheltuieli suplimentare?

    Comentariu de tudor — 18/07/2013 @ 10:21 PM | Răspunde

    • Sa imi spuneti si mie cand cititi cartea. DUpa aia, poate va schimbati parerea si incercati si dvs sa vorbiti argumentat factual, si nu dupa parereri personale.
     Prietenul dvs nu stie componenta ICCJ. Ar fi bine sa nu isi mai dea cu parerea asa usor despre colegii lui.
     Despre evolutia sau involutia justitiei in Romania nu se poate vorbi decat in contextul evolutiei sau involutiei Romaniei. Dupa ce a fost e evolutie puternica in perioada 2005-2007 sub presiunea aderarii la UE, a fost apoi stagnare dupa care regres.
     Spuneti inca o prostie, cea cu „apropiatul”. Eu nu sunt apropiatul nimanui, decat al sotiei mele. In rest exista ministri cu care am lucrat si asta scrie in CV-ul meu publicat pe blog. Chiar sunt curios daca dvs stiti mai multe despre aceasta apropiere decat stiu eu si mai ales de unde. Cat despre trendul impus de ea justitiei, avand in vedere ca sub ea au fost eliminate 7 stegulete rosii, s-au introdus computere in toate instantele, s-a introdus concursul pentru sefie in instante si parchete, s-a desfiintat serviciul secret al MJ, s-a introdus in lege independenta procurorilor pe solutii, s-a reorganizat PNA in DNA, s-au separat atributiile CSM in sectii fata de Plen – cred ca toate astea vorbesc de la sine.
     Prostia majora pe care o spuneti, cea cu „initierea” ma indoiesc ca e din necunoastere, cred ca e din rea credinta sau, si mai grav, din otravire cu televizorul. Ia cititi dvs Legea 92/1992, in vigoare pana in 2004 si mai vorbim.
     Nu exista nimic care sa fie si bun, si ieftin, si repede. Nu stiati asta?!

     Comentariu de Cristi D — 19/07/2013 @ 11:38 AM | Răspunde

 19. Asadar,
  1. cum ajunge o persoana la demnitatea de judecator?

  ar trebui sa existe un singur mijloc: examen national de admitere in magistratura; scris, fara interviu, care introduce un element de „subiectivitate” dificil de cuantificat – in fapt, de cele mai multe ori aceste interviuri distorsioneaza competitia.
  astfel, la ultima procedura organizata pentru ocuparea unor functii de judecator la ICCJ, in urma „interviului” au ramas pentru proba scrisa 21 de candidati, fix numarul de posturi disponibile; practic, „interviul” a desfiintat competitia.
  cum poate trece de interviu un procuror care n a redactat in viata lui o hotarire judecatoreasca, in timp ce judecatori care au redactat mii de hotariri si avind in spate zeci de ani de cariera impecabila pica interviul?
  e o gluma proasta, desigur.

  cum poate ajunge un procuror judecator?
  foarte simplu: cu examen de admitere in magistratura in urma caruia sa poata ocupa o functie de judecator.
  orice judecator ar trebui sa si inceapa cariera de la judecatorie.

  Comentariu de tudor — 19/07/2013 @ 8:51 AM | Răspunde

  • Deci dvs sunteti pt concurs numai cu X si 0, ca la circulatie. Interesant: nu avem cum sa ne dam seama daca individul candidat stie limba romana, daca stie sa lege drou fraze, daca este emotiv, daca cunoaste atributiile unui judecator, daca intelege ce e justitia, daca stie ce il asteapta, daca vrea sa faca dreptate sau doar sa aiba un serviciu bine platit.
   Eu am o alta parere: ca ar trebui ca recrutarea sa constea in numeroase interviuri pe perioada de cel putin 6 luni iar rezultatul sa fie valabil pe 3 ani. Cand se elibereaza un post, esti chemat.

   Comentariu de Cristi D — 19/07/2013 @ 11:51 AM | Răspunde

 20. @Cristian D

  Voi comanda luni “Justitia in opinii si analize 2004 – 2010”; m am uitat peste cuprins iar unele dintre subiecte imi par de a dreptul incitante, cum ar fi cele despre resursele umane sau despre csm.
  Aveti dreptate, din nefericire sistemul de putere romanesc nu se poate reforma decit sub presiune externa (deocamdata, doamne fereste de cea interna!); asemenea, justitia dovedeste ca nu are suficiente resurse interne pentru a se proiecta pe un trend definitiv ascendant.
  “Prostia” pe care o spun relativ la apropierea dv de monica macovei este o parere personala si, foarte probabil, nu doar a mea ci si a multora dintre colegii dumneavoastra care au votat sa nu i mai reprezentati in csm.
  Daca sunteti perceput asa de un numar important de concetateni cred ca ar trebui sa va intrebati care s motivele si sa nu ne catalogati automat ca fiind prosti; e problema dv, nu a noastra.
  Oricum, un lucru este cert: colegii dv v au penalizat pentru ca ati sustinut actuala conducere a csm, perceputa a fi apropiata intereselor dlui basescu vis a vis de numirile sefilor de parchete. Modul descalificant in care csm ul a procedat in cazul avizelor n a facut decit sa confirme respectivele banuieli.
  Cit despre “steguletele rosii” ale doamnei macovei, ma lasa rece, din cel putin doua motive: primul, evaluarile Comisiei despre justitia din Romania imi par superficiale si tendentioase; al doilea, scoaterea respectivelor stegulete rosii nu a pus justitia pe fundamente radical diferite. Reformele profunde sunt cele generate de convingeri si nu determinate de prin diverse cancelarii; altfel, riscam sa ne aflam intr un vesnic cosmar al formelor fara fond.
  Celelalte “realizari “ ale doamnei macovei despre care vorbiti sunt chestiuni minore, trebuia sa faca si ea ceva pe acolo in doi de ministeriat, nu?

  Comentariu de tudor — 20/07/2013 @ 4:52 PM | Răspunde

  • Cartea v-o fac eu cadou, dati-mi o adresa postala.
   Da, justitia nu are propriul sistem de valori pt a se putea reforma din interior. Suntem o tara bolnava, nu putem pretinde sa avem o justitie sanatoasa.
   Lasati-ma cu probabilitatile: scrie in CV-ul meu ca am lucrat 2 ani in Ministerul Justitiei. Dupa cum scrie ca de 2 ani sunt in CSM – oar de ce nu spuneti ca sunt perceput ca fiind apropiat de actualii colegi din CSM? Pt ca asta v-au inoculat televiziunile iar dvs nu aveti capacitatea de a discerne intre informatii reale si informatii manipulatorii.
   Nu am fost penalizat ca am sustinut actuala conducere a CSM, nu ati vazut si nu exista nicio hotarare a verunei adunari generale care a propus revocarea care sa mentioneaze aceasta parere.
   Am inteles, si Comisia Europeana e rea. Cred ca anonimii de pe net si televiziunile pline de parelologi sunt cei mai buni evaluatori ai justitiei. Daca nu stiti ce a facut ministrul Macovei pe vremea mandatului, nu are rost sa mai lungim subiectul. Puteti trai linistit in ignoranta care va inconjoara. S-ar putea sa fiti mult mai linistit.

   Comentariu de Cristi D — 27/07/2013 @ 4:25 PM | Răspunde

  • Este o vorba, „pestele de la cap se’mpute, dar se curata de la coada”
   Tudor, d-ta ai ce ai cu CSM-ul, cu d-na Macovei, etc.
   Eu vrea sa va spun ca pe mine, ca justitiabil , ma intereseaza ce face judecatoarea Popescu de la Judecatoria Hartoape, judecatorii Ionescu si Vasilescu de la Tribunalul X, judecatorii Petrescu, Marinescu si Pavelescu de la Curtea de Apel Y. Si pe mine ma intereseaza ca acesti cavaleri ai dreptatii sa faca treaba pentru care sunt platiti, fiindca randurile scrise de dansii negru pe alb nu pot fi contestate, chiar daca contin aberatii strigatoare la cer.
   Noi, cei multi, avem nevoie de oameni corecti la nivelul de baza, adica „la coada” pestelui, instantele sanatoase isi vor alege reprezentanti pe masura, nu vor vota dupa cum primesc instructiuni de la sefi, vezi revocarea celor 2 judecatori, fara motivatie, la comanda.
   Vazand tinerii judecatori cum merge treaba, este firesc ca in hotarare sa mi se scrie ca toate actele ilegale sunt legale, fara nici un argument, sa se justifice urgenta pentru Ordonanta cu: Urgenta este indeplinita fiindca atunci vine in tara reclamantul!!(de parca l-ar fi oprit cineva sa vina mai devreme sau mai tarziu), sau ca in aceeasi infatisare, unei parti sa i se admita amanare pentru angajare aparator si celuilalt sa i se admita administrarea probelor.
   Incompetenta? Reavointa? Coruptie? Indolenta? Aroganta? Toate la un loc?
   Oricum, astea sunt problemele majore, nu cine cu cine, cand, unde, cum, la Minister, la CSM…

   Comentariu de Martonze — 28/07/2013 @ 2:07 PM | Răspunde

 21. @Cristian D

  Soldatului american, in momentul inrolarii ca voluntar, i se inmineaza un document care toate conditiile, scolile, cursurile, specializarile si cunostintele necesare pentru a putea deveni general cu patru stele.
  (V as putea descrie ce proceduri transparente si lipsite de orice subiectivitate au implementat chiar si pentru cresterea salariului cu 70 usd, dar nu stiu in ce masura v ar interesa.)

  Ghiciti ce?

  Nici pomeneala de vreun interviu!

  Ghiciti de ce?

  Pentru ca lor le pasa.
  Le pasa de convingerea tuturor militarilor americani ca promovarile si cariera militara au la baza strict criterii obiective .
  Le pasa de opinia americanului de rind care contribuie cu niste dolari, multi sau putini, la existenta armatei americane.
  Poate ca tocmai de aceea americanii isi iubesc institutiile: fiindca reprezentantii acestora le arata respect.

  Asemenea, niciodata un oficial american nu si ar permite sa i spuna unui contribuabil ca spune „prostii”, indiferent daca este de acord sau nu cu parerile acestuia: chestie de educatie!

  Comentariu de tudor — 20/07/2013 @ 6:20 PM | Răspunde

  • Chiar nu vad paralela intre justitia romaneasca si armata americana.
   In rest, pe blogul meu adopt atitudinea pe care o cred eu de cuviinta. Daca nu va place, aveti libertatea sa nu il mai cititi/comentati.

   Comentariu de Cristi D — 27/07/2013 @ 4:19 PM | Răspunde

 22. in sfarsit justitia romana incepe sa recunoasca ca acest fenomen de alienare perentala exsita. Recent s-a desfasurat chiar un seminar la Tribunalul bucuresti care a continut prezentari pe aceasta tema. mai multe detalii aici: http://blog.arpcc.ro/2014/04/alienarea-parentala-o-realitate-zilelor.html

  Comentariu de Codin Baltagan — 12/04/2014 @ 8:27 AM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: