CRISTI DANILEŢ – judecător

10/12/2013

Dr.la replica fata de un atac in media

Filed under: 1. EXPLICATIE — Cristi Danilet @ 2:55 PM
Tags: ,

Un anumit site – caruia nu inteleg sa ii fac publicitate – a scris despre mine azi ca nu particip la sedintele CSM desi sunt platit pentru aceasta.  Contrar deontologiei care ar trebui respectata de un jurnalist, nu mi s-a solicitat vreun punct de vedere. De asemenea, o minima aparenta de obiectivitate ar fi impus jurnalistului respectiv sa analizeze motivul lipsei mele de la unele sedinte si daca situatia asta se intalneste si la alti membri CSM. Ma bucur ca activitatea mea ca membru CSM suscita interesul public – de altfel jurnalistul respectiv a beneficiat din plin de relatiile mele ani de-a randul, pe care nu m-am ferit sa i le ofer ori de cate ori m-a sunat, indiferent ca privea activitatea mea sau a unor institutii juridice. Personal, nu am sa imi reprosez decat ca nu pot face mai multe pentru promovarea independentei justitiei si integritatii magistratilor. 

Fata de articolul articulul respectiv, am solicit ca in cursul zilei de azi:

A. Sa fie retrase pozele de viata privata respective, care sunt de pe contul meu Privat de FaceBook, adica pentru cei acceptati de mine ca `Prieteni`. Poze publice ale mele cu acord de publicare pentru presa se gasesc la https://cristidanilet.wordpress.com/fotografii/. In rest, nu imi dau acceptul pentru publicarea altor fotografii care ma privesc.

B. Sa fie publicat urmatorul drept la replica:
1. Nu am lipsit de la sedintele disciplinare ale CSM si nu am pus in pericol desfasurarea niciuneia dintre ele. De altfel, lipsa unui membru CSM de la sedintele institutiei nu pun in pericol desfasurarea sedintei.
2. Sedintele de sectie sau de Plen la care am lipsit in anii 2011-2013 sunt doar in situatiile in care am fost in delegatie, in concediu de odihna sau in desfasurarea vreunui curs de formare. Pentru acele perioade, nu  am incasat diurna, care este un drept al oricarui magistrat care isi desfasoara activitatea in alta localitate decat cea de domiciliu.
3. Indemnizatia pe care o primesc de la CSM nu este doar pentru participarea la sedinte, ci pentru intreaga activitate desfasurata in calitate de membru CSM care presupune participarea la sedinte, primirea de delegatii straine, vizite de lucru la instantele din tara, deplasari in strainatate la organismele similare, participarea in comisii de specialitate, intalniri cu studentii, participare la sedinte ale Parlamentului, activitati la Ministerul Justitiei.
4. Revenirea mea in CSM a fost nu in baza unei decizii a CCR, ci a unei hotarari data de Curtea de Apel Bucuresti care a constatat nelegalitatea hotararii de revocare a mea de catre CSM. Decizia CCR data in acest caz nu este una controversata si a fost adoptata cu o larga majoritate de judecatorii constitutionali.
5. Intalnirile  pe care le am cu studentii sunt ca urmare a invitatiilor oficiale pe care le primesc in mod regulat de la Facultatile de Drept din tara, interesate de modalitatea de admitere la INM si viitorul profesiei de magistrat. Aceste activitati sunt evidentiate pe site-ul CSM, la rubrica „agenda membri”.  In plus, sunt desemnat de CSM sa coordonez activitatea de educatie civica care se desfasoara in baza Protocolului incheiat de Ministerul Justitiei cu CSM si Ministerul Educatiei. Activitatea mea de pe Facebook se subsumeaza unei ample campanii de educatie civica si juridica pe care mi-am asumat-o de ani buni (incepand cu 2007, cand m-am deschis un blog pentru aceasta) unde vorbesc cu oamenii simpli despre justitie, drepturile omului, statului de drept si cu doritorii de a deveni magistrat despre acesta nobila profesie.  Numarul mare de prieteni de pe Facebook – peste 10.000 – atesta ca aceasta activitatea a mea, desfasurata voluntar, este pe deplin apreciata.

Jud. Cristi Danilet
Membru CSM

Reclame

8 comentarii »

 1. Da, dar din pacate sunteti singurul judecator apropiat de publicul interesat sa invete. As dori sa putem invata si in instante, dar acolo parca totul este criptat. As dori ca intradevar hotararile sa se pronunte in public, sa invatam unde am gresit, sau de ce ni sa dat o hotarare favorabila, Sunteti unic, si poate normal invidiat si poate se mai simte din cand in cand nevoia sa… vi se dea putin la cap! Scuze, dar daca gasiti o alta expresie, mai blanda, va rog sa ma ajutati. Veti iesi din aceste situatii, ca si pana acum, iar un singur motiv trebuie sa va faca sa nu abandonati- utilitatea a ceea ce intreprindeti.

  Comentariu de skinnz — 10/12/2013 @ 9:24 PM | Răspunde

 2. Am inteles bine? Dvs primiti, printre altele, indemnizaţie, pt. deplasari in străinătate ?! Si costurile deplasarii de unde sunt suportate? Si cine castiga din aceste deplasari?

  Comentariu de Lazar Elena — 10/12/2013 @ 11:24 PM | Răspunde

  • Daca stiti putin legea, stiti f.bine ca un angajat al statului, cand pleaca in delegatie, primeste diurna de deplasare. Eu nu ma duc in interes propriu, ci al institutiei sau, aici, al statului. Costurile deplasarii le suporta institutia, din contul bugetar special alocat. Din aceste deplasari castiga multa informatie cel care se duce, castiga colegii lui la care el se intoarce si imprastie informatia, castiga imagine statul roman in strainatate fata de alte tari. Iar dvs, manipulata fiind de presa, castigati de pe blogul meu afland ce si cum am facut https://cristidanilet.wordpress.com/2013/11/27/integritate-judiciara-panama-ghid-aplicare-art-11-uncac/

   Comentariu de Cristi D — 13/12/2013 @ 10:12 PM | Răspunde

 3. Mi se pare ca ar trebui sa va prevalati de dreptul de a tacea.

  Comentariu de Lazar Elena — 10/12/2013 @ 11:25 PM | Răspunde

 4. .
  Domnule aveti dreptate ! Tot felul de nemernici si-au permis sa imortalizeze secvente foto din viata dvs. privata – de chefuri vorbeam, de parca e interzisa participarea !
  Cu privire la intemnizatie si aici aveti dreptate. Chiar pentru intalnirile cu studentii trebuie sa capatati ceva parale pentru efortul depus.
  Sigur ca asta cu CCR este o mare porcarie a presei care nu doarme de grija dvs.si a Monicai Macovei…..ce chestie si cu imobilul ala, dar lasa ca o sa le plateasca Monica la CEDO nesimtitilor alora de proprietari care si-au permis sa obtina ce era al lor.
  Iar despre educatia civica sa spun ?! Tanara generatie trebuie sa cunoasca bine procedura divortului, modalitatea in care poate fi tras in judecata copilul major de parinti ori tatal copilului minor, iar dvs.sunteti cel mai bun exemplu atat in viata reala cat si in cea virtuala cu privire la viata de familie.
  Cu privire la “voluntariatul” desfasurat pe Facebook, consider ca aceasta osteneala trebuie rasplatita de contribuabili pentru ca oameni ca dvs.nu trebuie sa lucreze gratis pentru educatia maselor, care in nesimtirea lor nu prea va citesc in aceasta zona ! Pacat !

  Comentariu de asa este — 24/12/2013 @ 11:48 PM | Răspunde

  • O mentiune. Pozele de la petreceri sunt furnizate de…colegii mei, nu sunt facute de jurnalisti. Dar, uite asa am devenit celebru: ca sunt normal si particip la petreceri :)

   Comentariu de Cristi D — 25/12/2013 @ 7:14 PM | Răspunde

   • Naspa ! Victorita ( Nuland ) din America tace. Doamne, Doamne!……. se lasa cu ceva urat dupa alegerile prezidentiale?……vorbeste lumea, eh !

    Comentariu de asa este — 13/01/2014 @ 12:51 AM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: