CRISTI DANILEŢ – judecător

05/07/2014

La mulți ani Justiției române!

Filed under: 1. EXPLICATIE — Cristi Danilet @ 8:59 PM

justitiaÎn prima duminică din luna iulie a fiecărui an se sărbătorește, începând cu anul 1994, ZIUA JUSTIȚIEI.

În mod tradițional, se consideră că trebuie celebrată magistratura română. CSM organizează, duminică 6 iulie 2014, începând cu ora 14 o manifestare în Palatul de Justiție din București.

Eu cred că se cuvine, de ZIUA JUSTIȚIEI, să îi enumeram pe toti cei care infaptuiesc sau contribuie la înfăptuirea justiției. Asadar, felicitări și mulțumiri: judecătorilor și procurorilor, magistraților asistenți și asistenților judiciari, grefierilor și funcționarilor și personalului conex din instanțe și parchete, poliției judiciare, avocaților, consilierilor juridici și consilierilor de proprietate intelectuală, personalului de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor, notarilor publici și mediatorilor, executorilor judecătorești și practicienilor în insolvență,  experților judiciari și traducătorilor/interpreților, consilierilor de probațiune și inspectorilor de integritate, demnitarilor și personalului din Ministerul Justiției și Consiliul Superior al Magistraturii.

O urare de succes pentru absolvenții de drept care pe 31 august vor susține un concurs foarte greu pentru a intra în justiție. Încă o urare de succes pentru cei 200 proaspeți absolvenți ai I.N.M care pe 15 iulie își încep prima zi în instanțe și parchete. Și o mulțumire specială populației, care are din ce în ce mai mare încredere în justiție. Justiția – pentru societate! Societatea – pentru justiție!

La multi ani Justiţiei române!

PS: O listă a tuturor zilelor celebrate oficial este disponibilă aici www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.lista_abc?id=22708. Sunt consacrate ca zile distincte: Ziua avocatului – 24 iunie, Ziua mediatorului – 4 mai, Ziua executorului judecătoresc – 10 mai, Ziua poliției – 25 martie.

14 comentarii »

 1. Articolul “O intrebare pentru dl. prof. univ. dr. Gheorghe Mateut”, pe:

  http://ascunzisuri-constitutionale.eu/2014/07/05/o-intrebare-pentru-dl-prof-univ-dr-gheorghe-mateut/

  Comentariu de Valeriu Mangu — 05/07/2014 @ 9:36 PM | Răspunde

 2. La Multi Ani Justitiei romane independente!

  Comentariu de Monica — 05/07/2014 @ 10:57 PM | Răspunde

 3. Articolul „In mars, impotriva statului de Drept(?!)”, pe:

  http://ascunzisuri-constitutionale.eu/2014/07/06/in-mars-impotriva-statului-de-drept/

  Comentariu de Valeriu Mangu — 06/07/2014 @ 7:58 AM | Răspunde

 4. Articolul “O demonstratie a loviturii de stat de tip tehnico-juridic din 6 iulie 2012″, pe:

  http://ascunzisuri-constitutionale.eu/2014/07/06/o-demonstratie-a-loviturii-de-stat-de-tip-tehnico-juridic-din-6-iulie-2012/

  Comentariu de Valeriu Mangu — 06/07/2014 @ 5:07 PM | Răspunde

 5. De ziua Justiţiei.

  Succes procurorilor şi: La mulţi ani acestora! Succes acelor judecători, puţini din păcate, care judecă conform legilor României. In România suntem la stadiul când justiţie se face, pentru cei din politic, la vârf, pentru hoţii de afaceri, pentru primarii corupţi, prefecţii corupţi, pentru preşedinţii de consilii judeţene, etc. Aceştia au bani, avocaţi bine plătiţi, părţi din presă, partide, etc. Din totalul marilor hoţi, nici măcar 1/100 nu au fost judecaţi. Pentru marea majoritatea a justiţibiliilor, actul de judecată nu este o garantat din partea a multor judecători. In sistemul administrativ-judecătoresc şi politic, există un sistem combinat de complicităţi, relaţii, corupţie, interese, sete de învauţire cât mai rapidă, de la gaină la milioane de euro, precum şi interesul multora ca împreună cu judecătorii să fie acoperite sute de mii de furturi din proprietatea privata şi publică în cei 24 de ani în baza Legi 18/1991 şi a altor legi. Inca Romania este condusa in cea mai mare parte de infractori!

  Comentariu de Ziarepress — 06/07/2014 @ 6:56 PM | Răspunde

 6. Sunt una din miile de victime ale magistratilor romani de dupa anul 1990,perioada in care unii judecatori si procurori romani au dat mii de solutii nelegale si netemeinice,dupa propriile interese si dupa interesele altora,fara sa tina seama de lege si de probele aflate la dosar.
  Din propria experienta,din experienta unor cunoscuti si din unele articole din presa centrala si locala,am tras concluzia ca intre unii politisti,procurori si judecatori exista niste relatii de tip mafiot, astfel incat daca o persoana fara relatii si fara prea multi bani face o plangere impotriva unor persoane cu relatii(care ocupa functii politice sau administrative ori apropiati ai acestora) sau cu bani(multi obtinuti in urma unor ilegalitati sau infractiuni) are foarte putine sanse sa obtina o solutie favorabila.

  Comentariu de ilie — 06/07/2014 @ 7:32 PM | Răspunde

 7. Articolul „Președintele României  nu știe ca ordonanțele de urgență trebuie adoptate de Guvern sub președinția sa”, pe:

  http://ascunzisuri-constitutionale.eu/2014/07/07/presedintele-romaniei-nu-stie-ca-ordonantele-de-urgenta-trebuie-adoptate-de-guvern-sub-presedintia-sa/

  Comentariu de Valeriu Mangu — 07/07/2014 @ 10:28 AM | Răspunde

 8. Articolul “Eventuala condamnare a dlui prof. univ. dr. Dan Voiculescu – intre nelegalitate si legitimitate”, pe:

  http://ascunzisuri-constitutionale.eu/2014/07/07/eventuala-condamnare-a-dlui-prof-univ-dr-dan-voiculescu-intre-nelegalitate-si-legitimitate/

  Comentariu de Valeriu Mangu — 07/07/2014 @ 10:43 PM | Răspunde

 9. Articolul „Numirile, promovarile, transferurile etc. a sute de procurori si judecatori si zeci de mii de hotarari judecatoresti si rechizitorii sunt in pericol”, pe:

  http://ascunzisuri-constitutionale.eu/2014/07/08/numirile-a-sute-de-procurori-si-judecatori-si-zeci-de-mii-de-hotarari-judecatoresti-si-rechizitorii-sunt-in-pericol/

  Comentariu de Valeriu Mangu — 08/07/2014 @ 7:45 PM | Răspunde

 10. Articolul „Vai de capul nostru (si) cu un asa prim-ministru care nu cunoaste prevederile Constitutiei”, pe:

  http://ascunzisuri-constitutionale.eu/2014/07/09/vai-de-capul-nostru-si-cu-un-asa-prim-ministru-care-nu-cunoaste-prevederile-constitutiei/

  Comentariu de Valeriu Mangu — 09/07/2014 @ 1:45 PM | Răspunde

 11. Articolul “Cum s-ar putea implini previziunea dlui prof. univ. dr. Dan Voiculescu? Saru: si daca totusi Presedintele Romaniei va fi demis din functie prin ordonanta de urgenta?”, pe:

  http://ascunzisuri-constitutionale.eu/2014/07/10/cum-s-ar-putea-implini-previziunea-dlui-prof-univ-dr-dan-voiculescu-sau-si-daca-totusi-presedintele-romaniei-va-fi-demis-din-functie-prin-ordonanta-de-urgenta/

  Comentariu de Valeriu Mangu — 10/07/2014 @ 7:26 AM | Răspunde

 12. Articolul „De ce nu poate Presedintele Romaniei sa-si viziteze fratele aflat in arest?”, pe: http://ascunzisuri-constitutionale.eu/2014/07/10/de-ce-nu-poate-presedintele-romaniei-sa-si-viziteze-fratele-aflat-in-arest/

  Comentariu de Valeriu Mangu — 10/07/2014 @ 1:24 PM | Răspunde

 13. La multi ani Justitiei romane, la multi ani domnule judecator!Felicitari, putere de munca, succes si multumiri pentru toti cei care infaptuiesc sau contribue la infaptuirea justitiei pentru ca observam ca statul de drept incepe sa functioneze.
  Cei care-si cunosc drepturile si libertatile naturale trebuie sa stie ca acestea se termina cand le incalca pe ale altora si aici ar trebui sa intervina justitia.
  Exista in societatea noastra o multime de semeni care nu au moralitate si nu respecta reguli,de toate varstele, in toate mediile socilale, chiar si in justitie.
  Usor, usor au inceput sa fie prinsi, nu chiar toti, judecati si condamnati si cei despre care nici nu visam ca vor pati asa ceva.Avem incredere in Justitia romana.

  Comentariu de Sivu Mihaela — 10/07/2014 @ 1:51 PM | Răspunde

 14. Articolele “Inca o dovada ca primul-ministru nu cunoaste prevederile Constitutiei”, respectiv “Si inca o dovada ca primul-ministru nu cunoaste prevederile Constitutiei”, pe:

  http://ascunzisuri-constitutionale.eu

  Comentariu de Valeriu Mangu — 11/07/2014 @ 2:35 PM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: