CRISTI DANILEŢ – judecător

07/09/2014

Inspectia a gasit ca nefondate acuzele aduse

Filed under: 0. NOUTATI — Cristi Danilet @ 3:19 PM

Comunicat de presă

referitor la verificările efectuate de Inspecția Judiciară cu privire la dl. judecător Cristi Danileț

 

               Inspecția Judiciară a finalizat verificările efectuate cu privire la judecătorul Cristi Danileț și a constatat că întocmirea și distribuirea de către acesta a unor teste tip grilă cu privire la noile coduri nu încalcă vreo dispoziție legală.

                  În data de 30 iulie 2014 pe site-ul www.ziuanews.ro a fost publicat un articol prin care s-a acreditat ideea că activitatea domnului judecător Cristi Danileț de elaborare a unor  teste-grilă și distribuirea lor prin intermediul unei asociații non-guvernamentale ar încălca dispozițiile legale cu privire la incompatibilități, interdicții și conflicte de interese, atât timp cât acesta exercită funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii și este formator al Institutului Național al Magistraturii.

               Pentru verificarea celor semnalate, Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu și, prin rezoluția din 14 august 2014, a clasat sesizarea.

               Pentru a dispune această soluție, s-a constatat că, potrivit art. 11 alin. 1 din Legea nr. 303/2004, judecătorii pot participa la elaborarea unor lucrări științifice. Or, întocmirea unor teste în materia dreptului penal și a procedurii penale, precum și publicarea acestora, pe suport de hârtie ori în format electronic, indiferent că sunt distribuite gratuit sau contra-cost, reprezintă o activitate de elaborare a unor lucrări științifice. Mai mult, domnul judecător Cristi Danileț a postat aceste teste pe internet, de unde au putut fi preluate în mod liber și chiar valorificate de către toți cei interesați.

                De asemenea, s-a constatat lipsa vreunui conflict de interese în ce-l privește pe domnul judecător Cristi Danileț. Astfel, fiind în concediu de odihnă, acesta nu a participat la ședința Consiliului Superior al Magistraturii din data de 3 iulie 2014, când a fost aprobată componența comisiilor de elaborare subiecte, de soluționare contestații și de examinare la interviul pentru concursurile de admitere la Institutul Național al Magistraturii și în magistratură aflate în derulare în prezent.

                 Pentru modul în care site-ul respectiv a deturnat realitatea și pentru calomniile repetate aduse la adresa domnului judecător Cristi Danileț, acesta a decis acționarea în judecată a redactorului respectiv și a societății comenrciale care editează publicația, solicitând daune morale în cuantumul de 50.000 euro. Suma care va fi astfel obținută va fi folosită pentru plata unor profesori, practicieni și studenți care vor alcătui teste-grile pentru toate cele patru noi coduri, care vor fi postate pe internet pe un site ce va fi special creat în acest scop și unde aceste teste-grilă vor fi accesate gratuit de către toți cei interesați să își însușească noile reglementări.

 

Reclame

21 comentarii »

 1. aici sunt 100% de partea dumneavoastra. daca imi sustin parerea pana voi muri ca una este teoria si alta practica judecatorilor in instanta(o mare parte dintre judecatori nu judeca dupa lege ci dupa cu totul alte criterii omenesti care le convin) in ceea ce priveste testele grila pe care le-a cumparat si sotia mea si care i-au fost de un real folos sustin ca este cat se poate de benefic ca un judecator sa se mai aplece si asupra celor care vor sa imbratiseze aceasta meserie asa cum si el a facut-o la randul sau. BRAVO DOMNULE DANILET! vedeti caaveti o problema cu instantele care dau un ONG domnului psiholog stefan (condus din umbra de psih vladislav) ca experti psihologi judiciari. multe instante trimit copiii la acest ONG(SRL) smecheresc luand ca proba in instante rapiartele acestor smecherasi-vladislav si stefan.apropo stefan a puat licenta in psihologie in 2009 si doctoratul in 2011 ajutat de vladislav si apoi impins in fata(ca director) pacalind instantele cum ca ei ar face expertize judiciare! e plina piata de astfel de smecheri. ministerul justitiei nu le-a dat nici o autorizatie pentru asa ceva dar acesti smecherasi mana in mana cu judecatorii fac afaceri de zeci si sute de mii de euro(5 sedinte cam 2000 lei noi)

  Comentariu de IONUT — 07/09/2014 @ 4:05 PM | Răspunde

 2. Este rusinos si mai dureros ca , viitori magistrati au dat examen si nu au stiut sa raspunda la intrebari ,au luat nota zero ,e foarte grav asta .

  Comentariu de Vili Rupa — 07/09/2014 @ 5:03 PM | Răspunde

 3. Felicitari, dle Danilet, atat pentru solutia de clasare, cat si pentru initiativa dvs referitoare la acel site cu teste grila!

  Comentariu de Ana — 07/09/2014 @ 8:20 PM | Răspunde

 4. Articolele:

  1) “Sondaj pe tema suspendării din funcție a Președintelui României”
  2) “Întrebări de câte 100 de puncte”
  3) “De ce dl. Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu are un avantaj în cursa prezidențială?”
  pe:
  http://ascunzisuri-constitutionale.eu

  Comentariu de Valeriu Mangu — 08/09/2014 @ 1:50 PM | Răspunde

 5. Articolul „Până la urmă, miza suspendării din funcție a Președintelui României este grațierea dlui Dan Voiculescu?”, pe:

  http://ascunzisuri-constitutionale.eu

  Comentariu de Valeriu Mangu — 09/09/2014 @ 7:05 AM | Răspunde

 6. Articolul „Ce treabă au primul-ministru, partidele politice și candidații din cursa prezidențială cu suspendarea din funcție a Președintelui României?”, pe:

  http://ascunzisuri-constitutionale.eu

  Comentariu de Valeriu Mangu — 09/09/2014 @ 4:57 PM | Răspunde

 7. Iata „culmea dreptatii” in Romania: http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000464071&id_inst=3 . Tribunalul Bucuresti a decis un salariu de 70mii Euro/luna, timp de 5 ani jumate, pentru ca directorul Bancorex a fost impiedicat nelegal sa mai fure din banca statului. Si daca omul tot a castigat procesul, de ce nu i s-au acordat cheltuieli de judecata?

  Comentariu de Ion Roata — 10/09/2014 @ 9:02 PM | Răspunde

 8. Articolul “Considerente preliminare despre procedura constituțională (corectă) a suspendării din funcție a Președintelui României (III), pe:

  http://ascunzisuri-constitutionale.eu

  Comentariu de Valeriu Mangu — 12/09/2014 @ 8:11 AM | Răspunde

 9. Articolul “O idee: referendum pentru deconspirarea ofițerilor “acoperiți” care candidează la funcția de Președinte al României!”, pe:

  http://ascunzisuri-constitutionale.eu

  Comentariu de Valeriu Mangu — 12/09/2014 @ 1:43 PM | Răspunde

 10. 50000 Euro pentru ce?

  Comentariu de george nicu — 12/09/2014 @ 2:54 PM | Răspunde

  • Scrie in limba romana in text: ca sa platim oameni sa faca grile sa le punem gratuit pe net.

   Comentariu de Cristi D — 13/09/2014 @ 1:02 PM | Răspunde

   • Tare asta cu 50.000 de euro!? La CEDO, rar se dau 20.000 pentru lucruri foarte serioase. Acum o sa fie o mica problema pentru ca cererea va fi solutionata de o instanta……daca repartizarea aleatorie duce la vreun jude care a votat contra reclamantului acum vreo doi ani?…..pe urma la altu’ care a votat de asemenea? Daca se va pune in discutie, eventual, plata taxei de timbru ?

    Comentariu de petre — 14/09/2014 @ 9:45 PM | Răspunde

    • Hai sa iti spun cum stau lucrurile: 50.000 euro pretind, nu stiu cat mi se va da. Eu zic ca e f.serios acuzatia repetata ca eu am fost implicat in fraudarea unui concurs. Acum doi ani au votat Judecatoriile, pe cand cererea asta va merge la Tribunal. Taxa de timbru nu depinde de suma pretinsa in materia daunelor morale, ci e o suma fixa. Oare pretind mult daca spun ca mai intai sa gandim, apoi sa vorbim?! Eu cred ca nu.

     Comentariu de Cristi D — 14/09/2014 @ 10:08 PM | Răspunde

     • Pai si eu zic ca e bine sa gandim inainte de a scrie…….daca cel care a votat „pentru” o fi trecut la Tribunal ? Si ar mai fi…. „50.000 de euro pretind, nu stiu cat mi se va da.” Asta sa mai vedem, nu e obligatoriu. Iar cu taxa cine stie …..!

      Comentariu de petre — 15/09/2014 @ 8:13 PM | Răspunde

      • Cam multi de poate si de conditional optativ. Haideti, jucati-va in alta parte, acest blog e deschis numai pentru majori.

       Comentariu de Cristi D — 15/09/2014 @ 9:16 PM | Răspunde

 11. Articolul „O primă metodă care l-ar scoate din cursa prezidențială pe dl. Victor-Viorel Ponta chiar din turul I al alegerilor pentru funcția de Președinte al României”, pe:

  http://ascunzisuri-constitutionale.eu

  Comentariu de Valeriu Mangu — 12/09/2014 @ 9:58 PM | Răspunde

 12. Articolul = “Soluția finală” a dlui Victor-Viorel Ponta =, pe:

  http://ascunzisuri-constitutionale.eu

  Comentariu de Valeriu Mangu — 13/09/2014 @ 9:18 AM | Răspunde

 13. Articolul „Un exemplu de vierme al Internetului” (I)-(III), pe:

  http://ascunzisuri-constitutionale.eu

  Comentariu de Valeriu Mangu — 15/09/2014 @ 9:52 PM | Răspunde

 14. Articolul „O Hotarare de guvern care nu exista!”, pe:

  http://ascunzisuri-constitutionale.eu

  Comentariu de Valeriu Mangu — 16/09/2014 @ 8:36 AM | Răspunde

 15. Articolul „Se încumetă cineva să-l denunțe penal pe dl. deputat Stanciu Zisu?”, pe:

  http://ascunzisuri-constitutionale.eu

  Comentariu de Valeriu Mangu — 16/09/2014 @ 11:44 PM | Răspunde

 16. Ce e interesant e ca sunt si plimbareti ca dvs care tot asta faceti: cititi blogul :))

  Comentariu de Cristi D — 20/09/2014 @ 9:25 PM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: