CRISTI DANILEŢ – judecător

22/02/2015

„Vreau sa renunt la cetatenia romana. Sa nu mai am vreo legatura cu acest stat mafiot si profund corupt”

Filed under: coruptia,politic — Cristi Danilet @ 7:22 PM
Tags: ,

corruption`Bună seara domnule Danileț, vreau să vă întreb ceva: exista instituția renunțării la cetățenie și cine o gestionează? Care sunt motivele pentru renunțare, se poate invoca statul mafiot și profund corupt?`

 Am primit acest mesaj de la V.L. în data de 16.02.2015 pe contul meu oficial de facebook. Pregătirea mea ca jurist  m-a făcut să caut imediat textul din actul normativ aplicabil și să i-l indic omului – am găsit: art. 27 din Legea nr. 21/1991.

Apoi am recitit întrebarea „renunț la cetățenie….motiv…stat mafiot si profund corupt…” și am făcut legătura cu ce se discuta în acele zile la TV. În general, detest să citesc despre problemele, mereu aceleași, invocate de toți cei care au la dispoziție o tastatură; cred că este mult mai eficient  să se vorbească despre soluții pragmatice. Dar de data aceasta m-am simțit rușinat și dezarmat. De data asta nu mai era vorba de un român nemulțumit de faptul că țara în care trăiește a rămas încremenită la statutul de stat postcomunist sau cel mult de pseudodemocrație. Nu mai era vorba de un român care pleacă din țară la spălat vasele sau îngrijit bătrânii altora. Nu mai era vorba de un român dintre cei mulți care au înlocuit plimbarea de seară sau lecturarea unei cărți bune cu vreo emisiune TV care, dacă nu este plină de can-can-uri despre silicoane ori adultere, atunci sigur este una cu vreo 3-4 atoatespecialiști care vorbesc ore în șir fără a spune nimic și care împrăștie spre public valuri de dezamăgiri și speculații.

De data asta era vorba de un domn căruia îi e rușine că este român din cauza altor români și care este dispus să rupă pentru tot restul zilelor această legătură. Era vorba de o persoană care nu doar că dorește să plece din țară, ci chiar să uite că a fost vreodată român, poate chiar să uite că există o Românie. Era vorba de un domn care își va învăța copiii fie că harta Europei începe undeva la Atlantic și se termină cam pe Tisa, fie că undeva prin cărți sau pe google vor găsi informații ce merită a fi ignorate despre un popor autodamnat, cu un trecut dacă nu necunoscut atunci cosmetizat, cu un prezent marcat de scandaluri și fără ca cineva să propună sau să întrevadă (nici vorbă să construiască) un viitor.

Nu pot să găsesc vreo culpă acestui (încă) cetățean că ar gândi astfel despre țara (încă a sa) și despre cetățenii ei. Ce altă părere și-ar fi putut el face când vede atâția parlamentari și miniștri închiși, când vede rude ale acestora că încep să fie cercetate pentru legături ilegale cu instituțiile publice, când constată că sunt câteva zeci de judecători și procurori condamnați pentru corupție, că vameșii și polițiștii de frontieră sunt ridicați de mascați cu elicopterele, că jumătate din consiliile județene fac obiectul unor dosare penale, că achizițiile publice se câștigă plătind zeciuiala sau, mai nou, cinsprezeciuiala. Eu, ca profesionist, știu că dosarele încă nefinalizate nu trebuie să atragă anatema asupra celor cercetați, care se bucură de prezumția de nevinovăție și că hotărârile definitive pronunțate sunt mai puține decât lasă televiziunile să se înțeleagă. Dar suficiente cât să îngrijoreze. Și, astfel, percepția cetățeanului e deja formată. Iar eu nici nu aș putea să învinovățesc de nimic pe cititorul meu, care pare convins că trebuie să fie bolnavă, și încă irecuperabil, țara în care se dă șpagă ca să obții un loc la grădiniță pentru copil, unde se cumpără diplome de bacalaureat, unde nu se mai dau concursuri de admitere la facultate, unde examenele se iau dacă nu cu favoruri sexuale („Patu` sau patru” e noua formulă, văd!) atunci cu plocoane și protocoale, în care se plagiază doctorate, unde se moare în spitale dacă nu vii cu medicamente de acasă sau în care pădurile dispar deloc încet și sigur. Acest cetățean vede clar că România este de fapt adevărata țară a tuturor posibilităților, căci aici se pare că poți obține orice cu bani. O țară care își pierde trupul și își dă sufletul. Ba nu! Nu își dă sufletul, ci și-l vinde pe bucăți.

 „Vreau să renunț la cetățenia română. Să nu mai am vreo legătură cu acest stat mafiot și profund corupt”. Cred că este cel mai dureros lucru pe care l-am auzit în ultima vreme din partea unui român simplu, adesea ignorat în marile proiecte de țară și reforme publice. Găsesc în aceste două propoziții o analiză simplă și un puternic semnal de alarmă. Lucrez în justiție și mi-e rușine că nu putem să rezolvăm totul; tot facem curățenie, dar nu reușim să o mai terminăm. Mi-e rușine că ani de-a rândul justiția română nu a funcționat, căci atunci poate am mai fi putut salva ceva și actuala generație cu vârsta cuprinsă între 20-30 ani nu ne-ar mai fi judecat atât de aspru. E adevărat, generațiile s-au schimbat în justiție și s-a cristalizat o nouă cultură, a independenței de politic și a responsabilității față de societate, dar tot mi-e frică să nu fie prea târziu. Sau poate doar nu mai dăm noi de capăt. Căci dosarele vin, și tot vin, și tot vin…. și singurul lucru vizibil pe care l-am reușit este doar o populare a  penitenciarelor cu purtători de gulere albe. Cu toată campania asta anticorupție demarată din partea justiției am reușit să îndepărtăm un văl de pe fața României… dar ce mocirlă am descoperit!

Oamenii au mari speranțe în Justiție. Dar nu Justiția este cea chemată să rezolve problemele sociale. Sau, nu numai ea, singură. Ci politicienii trebuie să o facă, luând decizii în folosul celor mulți. Și administrația trebuie să o facă, cu respectarea nevoilor comunității. Și educația trebuie să o facă, prin sădirea în spiritul tinerilor a unor principii și valori care să fie pentru prezent niște ancore în viitor. Justiția poate fi o garanție a respectării legii, dar trebuie să se țină seama că ea intervine întotdeauna post-factum, după ce răul este deja făcut. Or, legea trebuie respectată tot timpul, de fiecare cetățean în parte. Dar mai ales de către cei aflați în funcții publice, căci în primul rând ei sunt cei percepuți ca fiind drept „statul” – acel stat văzut acum ca fiind unul „mafiot și profund corupt” de către viitorul fost cetățean român, V.L.

21 comentarii »

 1. Cum sa am încredere in justiție , cand cei care sunt plătiți sa o facă se comporta ca pe moșia proprie. Nu comentez si nu o sa ma refer la decizii ale justiției. Tribunalul Iasi , completul R1 , 18.02.2015, un bătrân roagă respectuos instanța ceva, nu îmi mai aduc aminte ce, de fapt nici nu are importantă . Domnul judecator , nervos , irascibil , cheamă jandarmul sa fie scos din sala , bătrânul. Omul protestează , Domnule judecator , ședinta este publica !! Mi-au dat lacrimile. Asta e Romania?

  Comentariu de Ana Elena — 22/02/2015 @ 11:02 PM | Răspunde

 2. Buna seara!
  Eu am 22 de ani. Nu vreau sa plec, nu vreau sa renunt. Voi incerca sa ajut, atat cat voi putea, aceasta tara. Desi situatia exceptionala in care ne aflam a capatat glas dupa alegerile prezidentiale, totul pare un joc politic bine pus la punct (persoanele implicate ar fi trebuit sa raspunda penal de acum cativa ani; s-a incercat musamalizarea altor evenimente din aceasta perioada; multi inca se afla la putere, etc). Nu cred ca societatea s-a trezit; mesajul nu a fost bine receptionat. Si asta vad si in mesajul primit de dumneavoastra.
  Respect alegerea si parerea fiecarei persoane, dar haideti, totusi, sa ne gandim la un aspect: aruncam cu noroi in Romania ori de cate ori ni se ofera aceasta ocazie. Da, poate ca nu am suficienta experienta de viata si da, exista oameni care s-au saturat. Dar daca renuntam cu totii, oare unde vom ajunge? Nu cumva ar fi mai corect sa ne unim si sa luptam in continuare? Naiv sau nu, nu are importanta. Aud de foarte multe ori replici de genul „suntem un popor de lasi, needucat, plin de alcoolisti, etc”. Eu inca mai cred in tara asta; am crescut aici si sunt, in mare parte, ceea ce sunt, datorita Romaniei. Am calatorit pana la aceasta varsta si am vazut probleme peste tot. Oameni nemultumiti exista in fiecare tara. Cei „aflati la putere” sunt acolo pentru ca poporul permite.
  Inteleg ca, la un moment dat, te saturi si nu mai crezi in tara ta. Totusi, vad din ce in ce mai multi tineri care isi doresc sa se implice, tineri valorosi, care isi doresc sa vina cu solutii, dar nu sunt bagati in seama. Daca dintre cei care inca mai cred in poporul asta ar incerca sa induca o mica idee de patriotism in alte persoane, sa promoveze cultura, educatia, bunul gust, bunul simt ori sa ii invete pe altii ce am fost, ce suntem, dar mai ales, ce am putea deveni, totul ar merge pe un alt fagas. Renuntarea nu este raspunsul.
  Romania nu inseamna parlamentari si alti oameni politici care au probleme cu legea. Noi, restul, reprezentam Romania.
  Spre exemplu:
  1) Inteleg libertatea presei, libertatea de exprimare, dar as interzice promovarea prostitutiei si a inculturii in tot ceea ce inseamna mass-media (stiu ca este drept constitutional, dar ar fi pentru binele poporului).
  2) Educatie juridica si politica in scoli.
  3) Mai multe fonduri investite in educatie si mai putine in biserica.
  4) Confiscarea averilor intregi ale celor corupti (mai inainte de 2012) si mai multa munca in folosul comunitatii executata de catre detinuti.
  5) Reforma in educatie (Programe realizate de catre tinerii elita, care cunosc mai bine decat mine si decat multi altii, pe ce anume ar trebui sa se bazeze invatamantul. Pe scurt – mai putina teorie, mai multa gandire, ca ne-am saturat de sistemul ceausist de predare/invatare).
  6) Program de adaptare pentru cadrele didactice/universitare, astfel incat sa cunoasca noile generatii si modul in care acestea percep si vor sa le fie prezentate cursurile.
  7) Mai multe investitii in domeniul privat pentru a putea fi create locuri de munca.
  8) Un program mai sever de combatere a traficului de persoane si droguri.
  9) Sanctiuni mai aspre pentru cei care vand tutun si alcool minorilor.
  10) Reducerea numarului de parlamentari (la o tara cu 18 milioane de locuitori, numarul de parlamentari … bataie de joc).
  11) Investitiile ar trebui sa cunoasca alte prioritati: scoli, universitati, infrastructura, etc si in ultima faza, penitenciare – multi isi doresc sa se intoarca datorita conditiilor foarte bune, de aici – lipsa dorintei de a munci, etc).

  Comentariu de Ela — 22/02/2015 @ 11:35 PM | Răspunde

 3. Si visele fac parte din viata omului…..!!!!

  Comentariu de savu — 23/02/2015 @ 10:36 AM | Răspunde

 4. Buna dimineata…v-ati trezit in Romania ???” sunt multi cetateni Romani care au renuntat la cetatenie si multi care vor sa renunte……..stat mafiot putin zis’ justitie glumiti ,o gluma Buna….cum potiface justitie cu Legi strambe, cu judecatori incapabili,cu proceduri Mai taro decat dreptatea……ex: ce-o cauta drepturile litigioase intr-o lege speciala de reparatie…reparatie celor in drept care au suferit….nu cumva mafia ????

  Comentariu de florin — 23/02/2015 @ 1:27 PM | Răspunde

 5. Din pacate am mai auzit formularea asta („Vreau sa renunt la cetatenia romana. Sa nu mai am vreo legatura cu acest stat mafiot si profund corupt” ) , aproape exact in formularea asta si la romani din diaspora , care si au pierdut orice speranta ca se vor mai reintoarce.

  Cu atat mai mult cu cat impotriva celor din „diaspora” nu sunt doar cei din sistem , ci si simpli cetateni romani indoctrinati de sistem , cum ca , nu diaspora „trebuie sa decida” ce se intampla in tara.

  Comentariu de Marius — 23/02/2015 @ 2:49 PM | Răspunde

 6. „When in the Course of human events, it becomes necessary for one people to dissolve the political bands which have connected them with another, and to assume among the powers of the earth..”

  Asa incepe Declaratia de Independenta a Statelor Unite. Chiar prima propozitie cu care incepe e o afirmatie extrem de dura, si surprinde esenta a tot ce numim stat de drept, civilizatie, umanitate. Nu e intamplator.

  Comentariu de John Galt — 23/02/2015 @ 2:59 PM | Răspunde

  • art 35 Declaratia Drepturilor Omului si ale Cetateanului, Franta, 1789: `Cand cei care conduc incalca drepturile omului, insurectia este pentru popor si pentru segmentele populare cel mai sacru drept si cea mai indispensabila indatorire`

   Comentariu de Cristi D — 23/02/2015 @ 3:07 PM | Răspunde

   • Frumos articol insa parca acum ati descoperit apa calda, speranta a murit de mult. Singura solutie: „O NOUA REVOLUTIE!”….nu merge, pt.simplu motiv ca cei care pot sa o faca au plecat de mult, iar cei ce au ramas nu au educatia necesara pt.a intelege ce li se intampla. Cei ce au ramas sunt cei care tot legitimeaza in parlament, hoti si bufoni care nu sunt in stare sa duca tara acolo unde ii este locul. Tara asta are potential sa fie in primele 7 din Europa, dar cand distrugi educatia si gonesti elitele, cand ajungi sa ai o populatie cu cel mai scazut nivel iq din Europa, nu mai poti emite pretentii.

    Comentariu de gigi — 23/02/2015 @ 4:33 PM | Răspunde

    • Ei, daca toti stau pe net si se plang ca nu merge țara, chiar înțeleg de ce nu merge.

     Comentariu de Cristi D — 25/02/2015 @ 10:16 AM | Răspunde

     • Nu merge pt.ca se fura din toate partile, nu din cauza fustratilor care stau pe net. Si justitia pe care o aparati este complice din 1989 pana astazi.

      Comentariu de gigi — 04/03/2015 @ 2:49 AM | Răspunde

      • Ba pardon: justitia 1989-2004.

       Comentariu de Cristi D — 05/03/2015 @ 1:30 AM | Răspunde

       • Nu neg ca justitia e pe drumul cel bun si prin prisma faptului ca admiterea se face pe criterii obiective iar implicarea politicului in actul de justitie nu mai e un fenomen generalizat. Insa mai aveti mult pana departe pt.ca mare parte dintre cei care plecat capul politicului in perioada aceea inca sunt in functie, iar reminiscente ale acelei perioade inca mai exista. Daca nu citeam comunicatele DNA si nu ma minunam de prejudiciile create de indivizi anchetati sau trimisi in judecata, indivizi care se bucurau de protectia unor magistrati in perioada 2004-2014, poate va dadeam dreptate. Stiti cate se pot face cu 11 milioane de dolari sau cu 65 de milioane de euro? Oare cate spitale, oare cate scoli, oare cate vieti ar putea fi salvate?

        Comentariu de gigi — 06/03/2015 @ 4:54 PM | Răspunde

        • Va dau dreptate, doar ca ati gresit intervalul de timp. Este 1990-2004.

         Comentariu de Cristi D — 09/03/2015 @ 8:20 PM | Răspunde

 7. buna ziua…sunt ESv,dezamagita,ptrofund dezamagita…am 59 de ani si,am tot sperat,de mica,de la tara mea,ca ma fac mare,scap de umblat pe cararui de deal cu rugi,maracini,scai…scap de prasit,de adunat fan si intepat talpili…ca voi citi ce vreau si cat vreau…ca ma marit si voiavea copii,frumosi si destepti…de macar 25 de ani,toate,dar toate s-au involburat…am incercat cu erspania,italia…nu mi-am gasit reazamul…copii au invatat cele zece porunci,aca si mine,in familie-HAHAHA!!! CUI MAI TREBUIE AIUREALA ASTA,IN TIMPURILE ASTEA??? ASTEPT,CUM SPUNE EROINA ILENEI VULPESCU IN ARTA CONVERSATIEI,ASTEPT SA TREACA SI CE A MAI RAMAS!!! SUNT PE DEPLIN LAMURITA CE A FOST SI ESTE VIATA MEA!!!!

  Comentariu de STROE VASILICA — 24/02/2015 @ 11:56 AM | Răspunde

  • Doamna, eu nu sunt psiholog. Daca vreti sa stiti parerea mea, eu nu regret nimic din ce am facut, doar ce nu am facut. Imi iubesc țara, sunt mandru de țara în care traiesc si as vrea ca romanii sa invete cu uitatul la televizor dauneaza, iar daca au de schimbat ceva exista o multime de instrumente ale democratiei participative cpe care le pot utiliza. Inclusiv de a candida ei in locul celor pe care ii critica zilnic.

   Comentariu de Cristi D — 25/02/2015 @ 10:21 AM | Răspunde

   • Sigur ! Nu trebuie sa ne uitam la tv ! Citim blogul dumitale si a lui macovei si ne este de ajuns. Revin dupa achitarea lui Balan si a lui Neacsu.

    Comentariu de Gep — 03/03/2015 @ 10:33 PM | Răspunde

 8. A renunta la tot ce inseamna ,,ROMAN,, inseamna a muri intr-un alt fel… cu mult mai dureros decat tot ce ar insemna fizic, alta moarte….

  Comentariu de Flor — 24/02/2015 @ 12:37 PM | Răspunde

 9. Art. 4 din constitutia rsr: „În Republica Socialistă România, forţa politică conducătoare a întregii societăţi este Partidul Comunist Român”.
  Art. 26 din constitutia rsr: „Cetăţenii cei mai înaintaţi şi mai conştienţi din rîndurile muncitorilor, ţăranilor, intelectualilor şi ale celorlalte categorii de oameni ai muncii se unesc în Partidul Comunist Român, cea mai înaltă formă de organizare a clasei muncitoare, detaşamentul ei de avangardă.
  Partidul Comunist Român exprimă şi slujeşte cu fidelitate năzuinţele şi interesele vitale ale poporului, îndeplineşte rolul conducător în toate domeniile construcţiei socialiste, îndrumează activitatea organizaţiilor de masă şi obşteşti, precum şi a organelor de stat.”

  Capitolul introductiv din constitutia rpr 1952:
  „Republica Populara Romana este un stat al oamenilor muncii dela orase si sate.
  Republica Populara Romana a luat nastere ca urmare a victoriei istorice a Uniunii Sovietice asupra fascismului german si a eliberarii Romaniei de catre glorioasa Armata Sovietica, eliberare care a dat putinta poporului muncitor, in frunte cu clasa muncitoare condusa de Partidul Comunist, sa doboare dictatura fascista, sa nimiceasca puterea claselor exploatatoare si sa faureasca statul de democratie populara, care corespunde pe deplin intereselor si nazuintelor maselor populare din Romania.
  Astfel sau putut incununa cu o victorie istorica lupta de secole dusa de poporul muncitor roman pentru libertate si independenta nationala, luptele eroice ale clasei muncitoare aliata cu taranimea muncitoare pentru doborirea regimului capitalisto-mosieresc si scuturarea jugului imperialist.
  Faurirea si intarirea statului de democratie populara, prietenia si alianta cu marea Uniune Sovietica, sprijinul si ajutorul ei dezinteresat si fratesc asigura independenta, suveranitatea de stat, dezvoltarea si inflorirea Republicii Populare Romane”.
  _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  pcr a avut peste 4 MILIOANE de membri; pe langa pcr orbitau tot felul de organizatii muncitoresti, sindicale, de femei, de tineri, de elevi, de pionieri etc. TOTI avand in suflet si in gand dorinta de a indeplini nazuinta de a dobori regimul capitalisto-mosieresc, de a scutura jugul imperialist

  in decenii de pcr, NAZUINTELE au devenit DORINTE; TOTI si-au dorit sa avanseze in „cariera”, sa aiba „statut social”, iar pcr le-a fost mijlocul, instrumentul prin care au crezut ca-si vor realiza dorintele … pe aceste fundamente s-au creat mecanismele, procedeele, mentalitatile si comportamentele pentru realizarea „constructiei socialiste”

  de aceea asocierile de genul social – socialist sunt firesti
  de aceea indivizii sociali nu se pot debarasa de ideea ca statul este in tot si in toate, si cand mananca si cand se culca, si cand se duc la buda si cand merg pe strada … statul le intinde untul pe felie, statul le spala rufele, statul sus, statul jos … si cadavrele tot ale statului sunt …

  DE ACEEA ce vedem azi la TV (si ii determina pe unii sa se gandesca sa renunte la cetatenie pentru a nu mai fi asociatI cu Romania) este ceva FIRESC, este ceva ce vine din strafundurile banalului acestei societati … numai o natiune ipocrita se mira cat de mare e coruptia in conditiile in care NOI TOTI am dat spaga la doctor, NOI TOTI am dat o „atentie” cand ne-am rezolvat o „problema personala” (pentru accesul copilului la o scoala mai buna; pentru a avea carnita de porc pe masa de sarbatori, pentru a obtine un „post” mai bun etc.) … Iar asta a fost conduita fireasca – DE MASA sau IN MASA -, a fost normalul societatii socialiste de stat ….

  A veni acum si a nega ca aceasta a fost conduita societatii romanesti de generatii si generatii inseamna ca mintim …
  Vor veni unii si vor spune ca ei au fost sfinti pentru ca s-au nascut dupa 1990 … DAR AI CUI COPII SUNT? CINE LE-A FACUT EDUCATIE? CE VALORI AU ASIMILAT? … s-au educat singuri si au invatat numai lucruri de bun simt si civilizate !
  Unii dintre ei vor sesiza enorrmitatea si vor spune ca nu puteau face altfel pentru ca li se putea intampla ceva rau daca nu ar fi procedat asa „cum proceda toata lumea” … cata lasitate !

  Ca atare, d-le Danilet, nu inteleg de ce va este rusine pentru ca dl. V.L. vrea sa renunte la cetatenie pentru ca e cetateanul unui stat corupt si mafiot …
  Acel domn, inainte de a da vina pe situatia statului in care traieste si la care vrea sa renunte, ar fi trebuit sa faca un lucru elementar si de bun simt: sa spuna ca aceasta situatie este rezultatul conduitei generale a societatii, este rezultatul unor mecanisme si mentalitati care au constituit si constituie firescul acestei societati, chiar daca unii se screm sa spuna ca acestea nu sunt decat niste exceptii … oare nu este expresia „EXCEPTIA CONFIRMA REGULA” teoria pe care aceasta natiune o uzeaza de generatii intregi pentru a-si justifica mizeriile?
  Pe scurt, ar fi trebuit sa spuna un adevar evident: ca aceasta societate i se datoreaza SI LUI, SI ALOR SAI, SI PRIETENILOR SAI, SI PRIETENILOR PRIETENILOR SAI si tot asa …
  Dar asa cum face lasul atunci cand viata ii este complicata, unii dintre noi vor sa fuga … sa fuga de gandul ca si el este vinovat de ceea ce-i vad ochii si sa nu fie asociat cu asta.
  ACEASTA ESTE EXPLICATIA pentru care strainii se exprima in mod global – „ROMANII” cand au de-a face cu indivizi de pe aceste meleaguri … ei inteleg perfect ca exista „o gena” speciala a acestei populatii si au toata legitimitatea sa o evidentieze. PUNCT.

  Cat despre respectarea legii mai ales de catre cei aflati in functii publice aceasta este o ILUZIE, pentru simplul fapt ca legile sunt facute exact ca sa asigure legalitatea furtului savarsit de cei care ocupa functii publice … furtul legal e o chestie mult mai simplu de realizat decat complicatia castigarii corecte a existentei: dai un hg, dai o og sau o oug sau chiar o lege pentru ca astea sunt atributii constitutionale si nimeni n-o sa aiba ce spune, pentru ca noi, astia care facem legile, avem liberatea de a crea orice lege care ne trece prin cap pentru ca suntem legitimati de votul popular … nu e asa ca e „misto”?

  Comentariu de area — 24/02/2015 @ 4:12 PM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: