CRISTI DANILEŢ – judecător

03/05/2015

3 mai – Ziua Mondiala a Libertatii Presei

Filed under: 0. NOUTATI — Cristi Danilet @ 8:08 AM

presaAstăzi este Ziua Mondială a Libertăţii Presei. Ea a fost instituită în 1993 la nivel ONU şi marchează Declaraţia de la Windhoech cu privire la principiile libertăţii presei care dezvoltă art. 19 din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului. Urez La multi ani şi succes jurnaliştilor oneşti!

Trebuie însă să recunoaştem că presa liberă şi jurnaliştii competenţi sunt din ce în ce mai puţini şi asta o spun cu toată convingerea formată în urma a ceea ce văd zilnic în jurul meu, şi nu doar ca o concluzie a Raportului privind libertatea presei publicat recent de F.House. Din păcate, mulţi dintre beneficiari, dar chiar şi dintre cei care activează în acest domeniu nici nu realizează imensul rol pe care îl au în susţinerea democraţiei: practic, libertatea presei e tot atât de importantă ca şi independenta justiţiei.
Aşa că trebuie să învăţăm să ne dorim, să identificăm şi să protejăm presa liberă! Pentru că aşa cum am mai spus cândva, cetăţenii sunt primii care au dreptul la o presă profesionistă.

Reclame

Un comentariu »

  1. Buna ziua, domnule judecator.
    Presa are chiar foarte multa libertate si manipuleaza mintile multora dintre noi in sensul dorit de interesele unora.Am ajuns sa ne uram unii pe altii pentru opinii divergente, mai ales politice, si nu e bine deloc, asta nu este democretie.
    Ca justitia este independenta si a inceput sa functioneze am inteles multi dintre noi sau trebuie sa o facem.Presa ne informeaza despre dezastre ecologice, frecvente accidente de munca si autoritatile care au parghiile sa actioneze sunt depasite de situatie intodeauna si legislatie stufoasa exista in aceste domenii.Intrebarea care-mi vine acum in minte este daca a fost pusa in functuine statia de epurare ape uzate a Bucurestiului despre care nu mai pomeneste nimeni nimic si care ne intereseaza pe toti, chiar daca multi nu constientizeaza acest lucru.Cu intarziere, le urez si eu La multi ani si succes jurnalistilor onesti!
    Va doresc si dumneavoastra sanatate, putere de munca, succes si va multumesc pentru tot ce citesc.

    Comentariu de Mihaela S — 05/05/2015 @ 10:32 AM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: