CRISTI DANILEŢ – judecător

09/09/2015

Luni începe şcoala. Campanie strangere fonduri: `Juriştii ajută copiii!`

Filed under: 0. NOUTATI — Cristi Danilet @ 7:17 PM

prima-zi-de-scoalaLuni începe şcola. Nu-i aşa că mulţi dintre noi îşi amintesc cu plăcere de emoţiile care ne încercau când se apropia data de 15 septembrie?! Cu ce bucurie ne primeam noul ghiozdan, cu ce încântare deschideam caietele noi, cum le puneau coperţi, cum încercam fiecare creion sau stiloul aflat în penar?! Mai ţineţi minte penarele alea chinezeşti şi creioanele alea lungi, albe, cu ceva desene pe ele dar cu radieră la un capăt? Vă amintiţi cum mergeam să cumpărăm cu o zi înainte sau dimineaţa devreme flori pentru învăţătoare?

Din păcate, ani de-a rândul preţul ghiozdanelor, rechizitelor, hainelor a crescut. În ziua de azi mulţi părinţi nu îşi mai permit să ia cele necesare copiilor lor. Dar, desigur, acei copii nu au nicio vină. Ei au dreptul la educaţie. Mulţi îşi doresc să înveţe o meserie sau să deprindă o profesie, mulţi îşi doresc să termine un liceu şi chiar să meargă la facultate. Dar….nu au posibilitatea.

Luni începe şcoala. Şi ar trebui să înceapă în condiţii demne pentru orice copil din România. Noi nu suntem politicieni să promitem soluţii care se lasă aşteptate ani de-a rândul. Nici nu suntem analişti să ne certăm fără rost la televizor. Nici nu suntem oameni de afaceri să ne gândim la profitul pe care ni l-ar aduce un act de caritate. Suntem oameni care ne dăm seama, pe an ce trece, că trebuie investit masiv în generaţiile de copii din România. Copii care vor fi adulţii de mâine şi care vor trebui să se uite cu respect către noi, generaţiile de azi.

Luni începe şcoala. Am dat în această seară un anunţ pe dascali.ro, un grup de discuţii de pe Facebook din care fac parte, arătându-mi intenţia de a ajuta personal câţiva copii din familiile nevoiaşe. Am fost invadat imediat de mesaje de la învăţători, mulţi din mediul rural, care mi-au spus că un ghiozdan modest şi rechizitele pentru un copil ar costa cam 100 lei: caiete dictando şi caiete de matematică, caiet de muzică, vocabulare şi coli xerox, acuarele şi pensule, lipici şi carioci, bloc de desen şi creioane colorate, stilou, pixuri roşii şi verzi, mapa eagle cu folii, penar şi trusă geometrică, ghiozdan. Mă gândeam iniţial să ajut vreo 10 copii, dar solicitările primite depăşesc intenţiile mele. Mâine voi trimite prin mandat poştal sumele de bani necesare pentru 20 de copii. Dar nu e de ajuns: sunt mii de copii care au nevoie de noi.

Luni începe şcoala. Şi cred că imensa comunitate a juriştilor din România poate ajuta copiii nevoiaşi. Copii în care merită să se pună speranţele noastre. Apelez la voi, colegii mei judecători şi procurori: sunteţi mulţi cei care vă permiteţi o donaţie, făcută din inimă. Mă adresez vouă, colegilor avocaţi: ajutaţi-ne să ajutăm! Mă adresez vouă, profesorilor noştri de drept: fiţi alături de noi! Mă adresez vouă, colegilor mediatori: unii vă permiteţi un mic efort. Fac un apel din suflet pentru voi, ceilalţi membri ai sistemului de justiţie: investiţi în viitorul copiilor noştri! Ei sunt cei de la care aşteptăm foarte multe.

Eu, vă mulţumesc! Şi fiţi sigur că o fac cu emoţie!

UPDATE: 26 ian 2016. Ca urmare a încetării colaborării cu organizaţia ce s-a oferit a strânge aceste donaţii şi a nepunerii la dispoziţia mea a listei cu donatari, am decis să şterg datele de cont unde s-au făcut donaţiile.

4 comentarii »

 1. Excelenta initiativa. Eu contribui si sper ca si cei din jurul meu

  Comentariu de Monica — 09/09/2015 @ 10:06 PM | Răspunde

 2. Buna initiativa! Sa aveti succes!

  Comentariu de Gica Ungureanu — 10/09/2015 @ 9:16 PM | Răspunde

 3. Salut cu deosebit respect aceasta initiativa!!! Am clasa I – si stiu ca auxiliarele destul de necesare plus rechizitele sunt destul de costisitoare. Eu as avea in clasa doar 3 elevi cu situatie materiala foarte precara – dintre care o fetita de etnie rroma, dar care este foarte isteata. Ma alatur celor care pot primi o mica donatie…pentru prima zi de scoala, chiar daca gandul meu de a procura un videoproiector – ramane un vis irealizabil….Va multumesc!!!!!

  Comentariu de Leca Georgeta Luica — 11/09/2015 @ 7:51 PM | Răspunde

 4. […] că sunt copii care nu au posibilitatea să îşi cumpere un ghiozdan cu rechizite, am demarat o campanie de ajutor a […]

  Pingback de Campania „Juriştii ajută copiii” la sfarsit | CRISTI DANILEŢ - judecător — 30/09/2015 @ 10:09 PM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: