CRISTI DANILEŢ – judecător

12/09/2015

Romania ratata vs Romania viitorului

Filed under: educatie — Cristi Danilet @ 2:36 PM
Tags: ,

sigurantaROMÂNIA RATATĂ: Statul cheltuie 2.600 lei lunar pe deţinut pentru întreţinerea sistemul de penitenciare. Avem 42 de penitenciare şi 2 centre de reeducare pt minori. Ar mai fi nevoie de încă şase noi penitenciare şi se pare că două se vor construi în curând. Rata recidivei în România urcă ameţitor spre 80%. Când rata recidivei e aşa de mare înseamnă că societatea nu are capacitatea pentru reinserţia condamnaţilor si că în penitenciare sunt condiţii mai bune decât afară pentru mulţi deţinuţi.


ROMÂNIA VIITORULUI: Luni incep şcoala 2.5 mil de elevi. Dar sunt copii ai căror părinţi nu işi permit să cumpere ghiozdan şi rechizite, sunt şcoli care nu au manuale pentru copii, alte şcoli nu au autorizaţii de funcţionare, grădiniţele sunt insuficiente ca număr, iar unele nu au fost ajutate nici măcar să îşi văruiască unele clase. Aşa că oameni de bine cumpără ghiozdane copiilor altor familii, alţii donează bani copiilor, unii profesori cumpără din banii lor rechizite, iar părinţii vor fi anunţaţi în prima săptămână cu cât trebuie să cotizeze pentru cele necesare clasei.

Condiţiile din multe penitenciare nu întrunesc standardele drepturilor omului, motiv pentru care suntem condamnaţi foarte des de către Curtea de la Strasbourg. Mă întreb dacă există vreo plângere pentru încălcarea dreptului la educaţie care este unul dintre drepturile fundamentale consacrate de Convenţia ONU cu privire la drepturile copilului adoptată în 1989 şi pe care România a ratificat-o în anul 1990.

Reclame

4 comentarii »

 1. E si normal sa fie asa. Am vazut o emisiune despre condamnati unde am vazut ca nu numai ca nu sunt pusi sa munceasca pentru ce consuma, dar nu sunt obligati sa iasa nici mcar la ”activitati” – tot felul de programe educativa care se presupune ca ii aduc pe drumul cel bun. Detinutul respectiv spunea ca nu au chef…
  Despre elevi ce sa mai spun…sunt multi care nu au bani, dar si cand au nu le cumpara cele necesare. In plus, pentru premii nationale recunoscute de minister primnariile dau bani pentru bursa doar daca sunt fonduri…si ce credeti? nicodata nu sunt fonduri.

  Comentariu de rita — 12/09/2015 @ 5:53 PM | Răspunde

 2. Educatia lipseste functionarilor publici ,pentru ca ,ar fi trebuit sa asigure fiecarui detinut care se elibereaza din inchisoare un loc de munca si o locuinta pentru a nu mai face infractiuni .Nu exista reeducare .Sa plateasca statul 2600 de lei lunar pentru un detinut arestat e foarte mult .Un cetatean civil ,corect si drept ,traieste cu alocatie lunara de 84 de lei ,ajutor social 125 de lei ,pensie 350 de lei ,salariul minim 1050 de lei lunar .Unde dreptate nu este ,intervine discriminarea si stapaneste puterea !

  Comentariu de rupavili — 12/09/2015 @ 6:39 PM | Răspunde

 3. Pe lânga cele 6 penitenciare noi, Romania va deconta si constructia a circa 6000 garsoniere noi si mici la preturi de ~100000 €/buc care sunt necesare pentru refugiații care au traversat Mediterana. O noua afacere infloritoare este pe cale să se nască pe meleagurile noastre, afară de asfaltări, recuperări din drepturi litigioase, transformări de fabrici în teren viran și licitații trucate. Magistratii vor avea de lucru inzecit fată de astăzi. Spor la treabă!

  Comentariu de Ion Roata — 14/09/2015 @ 4:36 PM | Răspunde

 4. Fara o JUSTITIE eficienta nimic nu se va rezolva in tara asta. Multi inteleg ca responsabilitatea pentru o justitie corecta si eficienta revine doar magistratului dar ponderea principala o are LEGIUTORUL care trebuie sa creeze cadrul corect. Cu o Dacia 1310 oricat de bun esti ca pilot nu o sa obtii performante, la fel si daca esti un profesionist desavarsit ca magistrat nu vei putea sa-ti atingi intregul potential cu legi lacunare si neeficiente. Lucrurile vor incepe sa se regleze doar cand clasa politica va fi sanctionata printr-o implicare activa a cetatenilor acestei tari in politic …

  Comentariu de Marius S — 15/09/2015 @ 12:35 PM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: