CRISTI DANILEŢ – judecător

01/11/2015

Vreau sa traiesc in Romania, tara mea

Filed under: 1. EXPLICATIE — Cristi Danilet @ 12:17 PM

doliunational

Condoleanţe familiilor celor morţi în tragedia de vineri, din Clubul Colectiv din Bucureşti! Gânduri pozitive pentru cei care sunt răniţi! Adânc respect pentru forţele rapide de intervenţie şi personalul medical implicat!

Vreau să trăiesc într-o Românie în care legea se respectă, autorizaţiile se dau pe bune, permisele se iau prin examen, BAC-ul se trece pe merit, doctoratele se iau prin muncă.

Vreau să trăiesc într-o Românie unde nu se prăbuşesc avioane cu salvatori, unde poliţiştii nu mor în trafic călcaţi de infractori sau căzând în groapă în timpul misiunii, unde blocurile nu sar în aer din cauza neefectuării controalelor pentru scăpări de gaze, unde copiii nu sunt mâncaţi de maidanezi, unde medicii au suficient personal şi aparate să salveze vieţi şi salarii mari ca să nu plece din ţară, unde profesorii sunt competenţi şi plătiţi bine pentru munca pe care o fac, unde magistraţii sunt priviţi cu respect, unde politicienii reprezintă poporul şi nu interese de grup.

Vreau să trăiesc într-o Românie unde să fiu în siguranţă eu, şi copiii mei, şi alţii ca noi atunci când intrăm într-un club, când mergem pe stradă sau când suntem la un spectacol.

Sunt român şi vreau să trăiesc în ţara mea, România! Şi, când va fi să fie, să mor în ţara mea, dar nu să fiu ucis aici.

#colectiv

Relatări cadre medicale: SalvareColţea

23 comentarii »

 1. Am citit aceasta postare si tatalui meu, iar la final mi-a spus..” din pacate a fost candva in Romania asa, si tot din pacate am ajuns sa ne fie dor de niste vremuri pe care nu ar trebui sa le ni le mai aducem aminte, niste vremuri odioase. Din nefericire cei care ar fi trebuit sa ne faca o viata mai buna ne-au facut sa regretam dictatura” Nu stiu daca are dreptate dar cu certitudine totul pleaca de la coruptie, de la incompetenta, de la lasitate.

  Comentariu de gabriel — 01/11/2015 @ 12:58 PM | Răspunde

  • Nu, Romania nu a fost niciodata altfel. Astsa e adevarul dureros pe care il ascundem in continuare cu ipocrizie.

   Comentariu de Cristi D — 01/11/2015 @ 4:46 PM | Răspunde

 2. primariile sa verifice actele cand dau autorizatii, sau macar cand sunt sesizate…si daca nu le verifica nici atunci si sunt date in judecata macar judecatori sa analizeze documentele cu responsabilitate. Toata lumea spune acelasi lucru ”S-a dat autorizatie de constructie? Buna ziua! S-a dat autorizatie de functionare? E in regula”

  Comentariu de rita — 01/11/2015 @ 1:39 PM | Răspunde

 3. Frumoase cuvinte ,dar dupa cum vedem ce se intampla ,nu prea e posibil inca la noi ,e nevoie de educatie pentru ca este coruptia prea mare si din aceasta cauza se intampla aceste necazuri foarte grave .Avem datoria sa facem educatie prin lege cu toti care au devenit functionari la stat si fac abuzuri si nelegalitati .
  Pacea si Iubirea sa va fie credinta si religia si dreptatea sa va fie educatia .

  Justitiarul de Hunedoara

  Comentariu de rupavili — 01/11/2015 @ 2:33 PM | Răspunde

 4. Victime ale propriului sistem!

  In momentul cand 99/100 statul va functiona conform legilor, in momentul cand pedeapsa pentru cei ce ocupa o functie in stat, in administratie, in juridic si politic, pentru ca sunt indriguiti cu puterea legii si pregatiti ca sa o cunoasca si sa o aplice vor fi pedepsiti cu mai mult decat cetateanul neavenit cand incalca legile, pentru ca nu-si fac datoria dand avize si pentru ca fac controale pe spaga, cand cei care fura sau aduc pagube intre 10 000 si 100 000 de euro vor fi pedepsiti cu pedespse intre 8 si 12 ani, cand cei care fura sau aduc pagube intre 100 000 si 1 milion vor fi pedepsiti cu pedepse de la 12 la 20 de ani iar cei care fura peste 1 milion cu pedepse intre 20 si 25 de ani, abia atunci vom incepe sa traim si sa functionam intr-un inceput de normalitate.

  Pentru recuperarea banilor

  In momentul cand vom avea o legislatie care sa prevada ca cel care a prejudiciat statul sau pe cel privat, va plati mai mult decat jumatate din suma prejudiciata, pentru ca sa execute mai putin cu jumatate din pedeapsa primita, abia atunci vor incepe sa scoata banii! Exceptionala cautiunea hotarata de peste un milion de euro pentru Elena Udrea.

  In momentul cand maidanezii de lux care au furat si coruptii Romaniei vor putea legal sa-si plateasca minimul de conditii in detentie … de exemplu singuri intro incapere de 3/3, cu pat, cu dus si televizor, cu sume de la 2000 de euro la 5 000 pe luna, abia atunci vom degreva sistemul pentenciar si vor exista sume de imbunatatire a conditiilor acestuia.

  Comentariu de Teorii absurde! — 01/11/2015 @ 3:55 PM | Răspunde

 5. Foarte bun articol, doar ca ar trebui adaugat un mic ( dar foarte important ) amendament: in locul frazei ,,Vreau să trăiesc într-o Românie în care legea se respectă ” ar trebui scris ,,Vreau să trăiesc într-o Românie în care legea se respectă, iar cei care nu o respecta sunt trasi la raspundere de catre magistrati „.

  Comentariu de dumitru — 01/11/2015 @ 3:58 PM | Răspunde

  • Vreau sa traiesc in Romania dar procurorii si judecatorii sa aplice corect legile. Cand acestia acopera si ii scot de sub urmarire penala pe cei care ne tepuiesc cu cec-uri si bilete la ordin de 560.000euro ,inbogatind teparii si dand munca noastra si bunurile noastre acestora ,ce mai putem spune?

   Comentariu de ANA ONIGA — 02/11/2015 @ 8:21 AM | Răspunde

 6. Daca doriti cu adevarat ceea ce ati scris, rugati-va colegii ca atunci cand primesc reclamatii cu privire la activitatile care trebuie supravegheate, sa nu se mai lase pacaliti de autorizatii, de raspunsul autoritatii competente, …, ci sa verifice si personal ceea ce spune Legea, caci multe documente se obtin cu spaga mica, si din spaga mica se formeaza spaga mare. Ce-i acela spectacol pirotehnic practicat oriunde, si amenajari facute oricum in limita banilor patronului? … chiar daca intrarea era libera.
  Pacat ca pentru a se observa incalcarea crasa a normelor a fost nevoie sa apara un eveniment nefericit cu morti si cu raniti. Pentru unii nu mai putem repara nimic, Dumnezeu sa-i odihneasca in pace …

  Comentariu de Ion Roata — 01/11/2015 @ 5:00 PM | Răspunde

 7. Speranţa moare ultima

  Comentariu de Mart — 01/11/2015 @ 9:20 PM | Răspunde

 8. In calitate de justitiabil(reclamant) am participat in mod direct la 3 procese civile si 2 penale., in perioada 2007-2013… E mare ipocrizie cu „justitia independenta”…in fapt singurii oameni care nu raspund pentru faptele lor de abuz in serviciu, coruptie,
  Si nu e vorba doar de instantele de fond, ci de tot sistemul, inclusiv ICCJ, CSM…Nu ai cui sa te adresezi pentru dreptate.Cand aud de justitia „independenta” „REFORMATA” de Basescu, Macovei si prin aceste articole laudata de D-l Danilet..mi-e o greata de vomit!..

  Comentariu de Vas scufundat — 02/11/2015 @ 11:42 AM | Răspunde

  • Probabil unii v-ar trimite sa luati niste lamaie. Eu va invit politicos sa cititi si apoi sa vorbiti https://cristidanilet.wordpress.com/2014/11/13/demitizarea-justitiei-ep-3-corb-la-corb-nu-si-scoate-ochii-sau-magistratii-nu-raspund-in-vreun-fel/

   Comentariu de Cristi D — 02/11/2015 @ 12:43 PM | Răspunde

   • Povesti pentru adormit copii!

    Comentariu de dumitru — 04/11/2015 @ 10:24 PM | Răspunde

    • Pentru voi care v-ati batut joc de tara asta, e firesc ca normalitatile sa vi se par povesti. Numai ca vedeti ca acesti copii nu dorm, s-au trezit!!

     Comentariu de Cristi D — 05/11/2015 @ 10:11 PM | Răspunde

     • 1) Cand m-am referit la copii, m-am referit la cei care nu au avut de-a face cu justitia romana. Pe acestia ii puteti pacali, ca justitia romana este foarte buna si foarte frumoasa. Cei care au avut de-a face cu justitia romana , cunosc ca cele afirmate de dvs. in articolele https://cristidanilet.wordpress.com/2014/11/13/demitizarea-justitiei-ep-3-corb-la-corb-nu-si-scoate-ochii-sau-magistratii-nu-raspund-in-vreun-fel/, SUNT povesti pentru adormit copii, si ca si in 2013-2015 ( cand ne-am fi asteptat la schimbri importante dupa activitatea nolui CSM), majoritatea magistratilor pronunta solutii dupa cum vor ei si dupa cum au interesul, STIIND ca nu vor raspunde deloc pentru acest lucru!
      2)Eu v-am demonstrat in comentariile de la articolele respective ca nu ati ,,demitizat nimic ” si ca in continuare majoritatea magistratilor pronunta solutii dupa cum vor ei si dupa cum au interesul, STIIND ca nu vor raspunde deloc pentru acest lucru, sanctiunile primite de magistrati constituind o exceptie ( care confirma regula!), nr.acestor sanctiuni fiind foarte mic comparativ cu ilegalitatile comise de magistrati.
      3)Spuneti ,,Pentru voi care v-ati batut joc de tara asta…”, dar de tara aceasta in ultimii 25 de ani si-au batut joc politicienii si magistratii, majoritatea relelor petrecute in tara aceasta in ultimii 25 de ani se dataoreaza politicienilor si magistratilor.
      DAR eu nu sunt nici politician si nici magistrat, pe cand dvs.sunteti magistrat, deci o parte a relelor petrecute in tara aceasta in ultimii 25 de ani vi se datoreaza si dvs.( prin ignorarea problemelor importante ale justitiei romane, pe care dvs. ca membru CSM puteati sa le puneti in discutie si sa veniti cu propuneri pentru solutionarea lor)
      4)Sa stiti ca asteptarile mele si ale altora au fost mari in privinta dvs, dupa ce ati fost ales membru CSM, tinand seama de unele declaratii pe care le-ati facu inainte de a fi ales in CSM.
      Dupa 2 ani de zile ne-am dat seama ca ne-am inselat, si ca de fapt avem de-a face ,,cu aceeasi Marie dar cu alta palarie „.
      5)Nu pot sa nu recunosc insa, ca un castig real pentru justitia romana este existenta acestui blog, din care ,,copii” pot afla despre unele probleme din justitia romana. Astept inca ziua in care problemele importante ale justitiei ( si nu doar cele minore ) o sa-si gaseasca rezolvarea, prin contributia comuna a CSM-ului, a Guvernului si a Parlamentului.

      Comentariu de dumitru — 06/11/2015 @ 1:24 PM | Răspunde

      • Eu nu pot rezolva problema dvs si nici nu mi-am propus asta. Eu vorbesc aici de sistem si de principii, nu de cazuri individuale. Stiu ca avem magistrati incorecti sau corupti, dupa cum stiu ca avem petenti care abuzeaza de drepturile lor.
       Nu stiu ce asteptari ati avut dvs, sper ca nu v-ati imaginat ca voi lua dosarele judecatorilor si ca voi spune unde gresesc si unde nu. Nu cu asta se ocupa CSM. Oricum, daca doriti sa stiti, aproape toate obiectivele din proiectul meu de candidatura la CSM sunt indeplinite.

       Comentariu de Cristi D — 11/11/2015 @ 10:23 AM | Răspunde

 9. O tâlcuire adâncă a Sfântului Ioan Gură de Aur – din înțelepciunea cea de Sus – privind rostul tuturor întâmplărilor din viață ce ne sunt rânduite numai spre binele nostru sufletesc:

  “Pentru un singur lucru trebuie să fim absolut convinși, și anume că Dumnezeu pe toate ni le trimite spre folosul nostru. Modul în care ni le trimite nu trebuie să căutăm să-l aflăm, fiindcă nu o să-l aflăm, acest lucru întâmplându-se ca să nu ne supăram și să nu ne întristăm. Fiindcă nici nu este cu putință ca pe acestea să le cunoaștem, dar nici vreun interes nu avem să le cunoaștem […]”

  Cine a avut șansa să simtă în mod real miasma morții pe propria-i piele și căruia i s-a subțiat sufletul și i s-a ascuțit astfel înțelegerea înspre cele duhovnicești poate ajunge să înțeleagă în intimitatea inimii această tainică filosofie, cum de pildă mărturie stau cele postate în noaptea tragică de către unul dintre supraviețuitori, domnul Alex Teodorescu: “Văd cum după ani de zile mă închin și îi mulțumesc lui Dumnezeu că sunt întreg[…]. De ce au murit oamenii ăștia?[…] Probabil că Dumnezeu știe mai bine…”.

  Cu adevărat este că, prin cele petrecute, “Dumnezeu a cercetat pe [intreg] poporul Sau” (vezi Luca 7, 16).

  Comentariu de un nimeni — 02/11/2015 @ 11:56 AM | Răspunde

 10. Vreau sa traiesc intr-o Romanie in care cel putin 1% dintre cetateni se implica activ (ca partea a societatii civile) in supravegherea reprezentantilor, cer transparenta totala din partea acestora, pornesc initiative cetatenesti, semneaza petitii, creeaza o presiune constanta asupra reprezentatilor ca acestia sa-si faca corect si eficient treaba; doar atunci putem avea pretentia ca lucrurile sa functioneze mai bine; doar atunci putem spera ca balanta justitiei nu va fi inclinata de imixiunea politicului. Pana cand nu vom avea o democratie participativa in care societatea civila sa se implice activ, sa fie o adevarata putere in stat, lucrurile vor functiona tot asa (prost spre foarte prost); chiar daca justitia va functiona ireprosabil, rezultatul va fi in mare parte cresterea nivelului mitei, nu neaparat scaderea nivelului coruptiei. Puterea corupe (administrativa, politica, juridica) si doar existenta unei presiuni constante din partea societatii o poate mentine sub control.

  Comentariu de drliviu — 02/11/2015 @ 12:25 PM | Răspunde

 11. Te rog din start să mă ierți. Pregătirea matale profesională este strict pentru România. Nu cred că ai alte cunoașteri profesionale ca să poți lucra în străinătate așa cum nu pot nici unii din profesorii de limba română spre exemplu!
  Puteți toți profesa în alte munci ,dar fără patalama de calificare!
  După ce ai scris titlul ai nuanțat textul la aplicații loco.

  Comentariu de micutu204 — 05/11/2015 @ 7:21 PM | Răspunde

 12. Pentru asta suntem AICI, sa luptam pentru Tara noastra. Armada-Diaspora a deschis frontul, a fost randul Valahiei sa castige o mare victorie.

  Cu Dumnezeu inainte!

  Comentariu de din Victorie in Victorie — 07/11/2015 @ 4:08 PM | Răspunde

 13. Daca chiar vreti sa traiti in Romania si daca ea chiar este „tara mea”, atunci faceti-va treaba de aparator al justitiei.

  Comentariu de Praxis — 25/11/2015 @ 5:16 PM | Răspunde

  • exact asta fac din 2003 incoace – dar nu apar justitia, ci independenta justitiei, ceea ce e altceva. oricumm, ce ar fi sa incercati ca mai intai sa ma cunoasteti si apoi sa imi dati indicatii pretiose?

   Comentariu de Cristi D — 26/11/2015 @ 12:55 AM | Răspunde

  • M-am abtinut pana acum, dar se pare ca totul are o limita. Domnule Praxis (n.r. mal) si cum credeti dvs ca ar trebui sa-si faca datoria Danilet sa apere justitia? Ce….justitia este o poarta, o ghereta de 2/2 mp si se apara cu un caine de patrulare? Domnule (mal) praxis justita se apara de noi…de noi toti. Toti avea obligatia sa aparam justitia si statul de drept, in schimb noi le stim pe toate. Suntem buni la toate si ne.dam.cu parerea avizati. As fi foarte curios sa-mi dati un exemplu cand ati aparat dvs ultima oara o institutie a statului de drept? …am.ghicit..niciodata. Vorbim despre coruptie? Comentam pe marginea spectacolului mediatic facut de televiziuni care si-au inchiriat trotuare in fata la DNA? Va spun eu domnule praxis(mal) coruptia o avem in sange. Majoritatea suntem corupti pana in maduva oaselor. Aici nu ma refer la coruptia prevazut de codul penal. Nuuu! Aici ma refer la faptul ca noi toti suntem corupt ca nu facem sa schimbam nimic in comportamentul nostru corupt. Suntem campioni mondiali la fuga de responsabilitate si la aruncatul.cu noroi in altii. Aici suntem campioni. Nu vorbesc despre coruptia prevazut de codul penal si combatuta de DNA…vorbesc despre faptul ca o clasa politica, o gasca de functionari, niste fotbalisti, o mana de magistrati anchetati de DNA nu ar fi existat daca nu s-ar fi simtit confortabil in sanul acestei societati infectate de virusul nepasarii. Oare in Suedia, Germania…acesti arestati de catre DNA ar fi avut succes sa fure? Nu. Justitia domnule, se apara de noi toti. Se apara in primul rand respectand.statul de drept, respectand institutiile statului nu pazind-o precum o butelie de aragaz. Mesajul pe care trebuie sa-l transmitem este unul cat se poate de clar. Coruptia ucide…dar coruptia nu poate exista decat acolo unde isi poate face loc printre corupti. Trebuie sa ne schimbam.mentalitatea si apoi sa ii intrebam pe altii „ce au facut pentru a apara justitia”

   Comentariu de gabriel — 26/11/2015 @ 1:28 AM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: