CRISTI DANILEŢ – judecător

02/11/2015

Despre satanism, dovleci şi rock

Filed under: 1. EXPLICATIE — Cristi Danilet @ 5:32 PM
12202108_983721258336686_1844151073_n12202502_983741948334617_428868572_n
Astăzi, la unul dintre cursurile ţinute la Facultatea de Drept a unei Universităţi din centrul ţării, a venit un cadru didactic să recruteze studenţi pentru cursul de drept canonic din semestrul II. Printre argumentele invocate a fost satanismul pe care îl aduc sărbătoarea de Halloween şi rock-ul. Evident, totul în legătură cu evenimentul tragic de vineri din Clubul Colectiv din Bucureşti şi cu sărbătoarea de sâmbătă, Nu ştiu dacă eu, ca un iubitor al rock-ului şi ca o gazdă a copiilor mascaţi trebuie să râd sau ca absolvent de Drept trebuie să plâng. Cert este că mi-e jenă că aşa ceva a avut loc într-un loc unde oamenii învaţă despre drept, lege şi justiţie, nu despre cadelniţe, superstiţii sau diavoli.
 .
Să ne înţelegem: dreptul nu are vreo treabă cu satanismul, dovlecii şi rockul. Nici măcar cel canonic. Să nu încercăm să păcălim studenţii de anul întâi cu poveşti despre mesaje subliminale satanice din muzică sau în sărbători pentru copii, căci atunci întreb şi eu ce caută dracii pe pereţii mănăstirei Voroneţ şi cum de ne permitem încă să ameninţăm copiii cu cazanul cu foc şi smoală când pe aştia mici nu îi mai păcăleşti nici cu barza şi venirea lor pe lume.
 .
Deci: sărbatoarea dovlecilor sau a sfinţilor vine de la celţi, nu de la diavol. Oamenii se maschează pentru a se ascunde de spiritele rele. Azi e o sărbătoare cool pentru tineri şi atâta tot. Au venit şi la mine vreo două grupe de copii şi le-am dat bomboane – „Bucuria„, din Chişinău, cele mai bune din Europa. Iar cui nu-i convine, să văd eu că face demersuri să scoată sărbătoarea Sfântului Andrei din calendarul ortodox – când se consideră că se ridică bariera dintre văzut şi nevăzut, Sf. Andrei te protejează de lupi, strigoii umblă după oameni, oamenii ung uşite şi ferestrele cu usturoi.
 .
Cât despre rock, au trecut anii când învârteam un disc de vinil în sens invers să văd dacă tâmpenia aia cu mesajul ascuns este adevărată. Dacă manelele cu versuri despre bani, femei şi duşmani nu sunt considerate periculoase, dacă emisiunile cu schimb de mame şi de copii sunt considerate instructive, dacă ştirile despre operaţiile la sânii nu ştiu cărei piţipoance, despre căsătoriile şi divorţurile repetate ale unei familii şi despre aventurile nu ştiu cărui politician fac parte din dejunul nostru zilnic, atunci fiţi sigur că o melodie rock în care se vorbeşte despre libertate şi moarte nu are nimic nefiresc sau ocult. Ascult rock de 25 ani, am chiar şi în prezent în camera copilăriei poze cu formaţia preferată, port tricouri negre cu cranii, dar chiar nu îmi închipui că cineva cu scaun la cap şi doctorat pe diplomă poate să creadă că sunt satanist. Îmi place rock-ul şi îl voi asculta de câte ori am ocazia fără nici cea mai mică reţinere. Şi ca mine fac foarte mulţi tineri şi nu numai.
 .
Sunt absolut sigur că nu din cauza dovlecilor şi nici din cauza melodiei sau versurile pieselor au ars tinerii în #Colectiv. Vă rog mult, cei care vă spuneţi credincioşi sau intelectuali care mai gândiţi astfel, faceţi un pas înainte din Evul Mediu în care trăiţi.

99 comentarii »

 1. Dreptul canonic înseamnă normele unei instituții religioase? Eu nu înțeleg ce caută așa ceva într-o facultate cu profil juridic, nu teologic.

  Comentariu de Dan C. Lungescu — 02/11/2015 @ 5:51 PM | Răspunde

 2. Satanismul nu e ilegal. Nici rasismul nu este ilegal. Dezgustator, ca mancatul de viermi, dar nu ilegal. Cei care incalca legile sunt „ilegali”.

  Comentariu de Iulia Popescu — 02/11/2015 @ 7:02 PM | Răspunde

 3. Durerea noastra ramane,acesti indivizi ce polueaza spatiul audio-videa cu manele ori cretini cu ifose de cunascatori ai religiilor sant inca multi!

  Comentariu de Paul Viorel — 02/11/2015 @ 7:29 PM | Răspunde

 4. Legatura intre Dreptul canonic si satanismul Halloweenului facuta de dl. Danilet mi se pare slaba si prea in treacat; pentru un judecator mi se pare prea subiectiv si grabit. Sper ca nu asa judeca si atunci cind isi exercita profesia. L-a condamnat pe bietul cadru didactic din doua vorbe, grabindu-se apoi sa-si expuna optiunile personale ca exemplu de urmat. Un judecator ar trebui sa analizeze temeinic si in profunnzime, nu sa se bazeze pe impresii si sentimente.

  Comentariu de Krampus — 02/11/2015 @ 7:32 PM | Răspunde

  • Legatura facuta de acel cadru didactic sau care se da cadru didactic e superficiala. In rest eu mi-am expus optiunile personale: imi place muzica rock si am dat bomboane la copiii mascati. Mai temeinic si in profunzime nu am cum sa analizez asta…In rest, mai usurel cu presupunerile despre activitatea mea profesionala, ca nu aveti nici caderea, nici cunostintele sa o faceti.

   Comentariu de Cristi D — 02/11/2015 @ 7:56 PM | Răspunde

   • Bine spus…altii nu au caderea sa se pronunte asupra profesiei pe care nu o mai practici de 10 ani dar dumneata ai caderea sa te pronunti pe cadelnite si demoni?? Ai facut un serviciu comunitatii cand ai renuntat la sala de judecata

    Comentariu de Ionut — 02/11/2015 @ 11:46 PM | Răspunde

  • Ce e ala drept canonic?
   Seamana a Inchizitie.

   Sa nu uitati ca preotii l-au acuzat pe Cristos si multimea mai apoi a decis sa fie salvat Barabas.

   Iar noi romanii tot alegem:

   „Barabas!”

   PS

   Un adevarat profesionist nu se lasa influentat de sentimente cand isi exercita meseria. Dupa aceea , da, poate fi coplesit de emotii.

   Asta e diferenta intre profesionisti si carpaci.

   Comentariu de Lucian — 02/11/2015 @ 8:45 PM | Răspunde

  • Slaba e putin spus.Se numeste nesimtire. Suntcurios daca are idee ce inseamna dreptul canonic. Ce sa zic..dumneata erai bun de militian…nu de judecator.Am un respect deosebit pentru judecatori..cei care isi ingroapa viata in mormane de dosare incercand sa faca ordine in viata societatii si ale cetatenilor. Nu pt cei care fac „baie de multime” pe blog punandu-si lauri de judecator si denigrand valori de care nu au habar

   Comentariu de Ionut — 02/11/2015 @ 11:37 PM | Răspunde

   • vad ca insistati. spune si asta ceva despre dvs. uitati-va la celelalte comentarii: dvs sunteti singur, eu nu. Rock on!

    Comentariu de Cristi D — 03/11/2015 @ 10:51 AM | Răspunde

  • Ce sa analizeze un astfel de personaj sinistru care a dat si da sentinte la comanda un basist curat care a îngropat Romania alături de alte jeguri grn Udrea Cocos Boc Base etc… Acum vine și da lectii un astfel de personaj din cauza asta suntem unde suntem ca țara si natie..

   Comentariu de Gabriel — 02/11/2015 @ 11:46 PM | Răspunde

  • Atât te duce capul…referirea era la modul cretin ortodox de gândire medieval.

   Comentariu de cezar — 03/11/2015 @ 2:06 AM | Răspunde

 5. Un judecător nu trebuie să se pronunțe decât numai în sala de judecată. Și, atunci, imparțial. Există o lume spirituală, nevăzută, cine nu cercetează și nu are acces la aceste lucruri … e grav că se ante-pronunță în necunoștință de cauză.

  Comentariu de Editor — 02/11/2015 @ 7:35 PM | Răspunde

  • Da, da, si lumea aia interzice rockul si ii omoara pe cei care asculta asta? Aoleu! Daca ascult manele am un lco rezervat in lumea aia a dvs?

   Comentariu de Cristi D — 02/11/2015 @ 7:54 PM | Răspunde

  • Sper ca glumiti!

   Comentariu de Io — 02/11/2015 @ 10:26 PM | Răspunde

 6. Ce stii dumneata despre „cadelnite , superstitii si diavoli”? Mi se face sila cand vad asemenea exemple de inculti.Aveam prerentii de la un judecator.Dumitale ti se pare ca daca esti judecator le stii pe toate..citeste-l pe Emil Cioran.Un sfat..lasa-i sa vorbeasca pe cei in domeniu despre „cadelnite superstitii si diavoli” ca matale habar nu ai. Ramai la justitia matale.demonologia e alta mancare de peste

  Comentariu de Ionit — 02/11/2015 @ 7:35 PM | Răspunde

  • Ce pretentii sa aveti de la un judecator? Sa pupe morti? Sa nu asculte rock? Sa nu bea bere? Domnule, Cioran nu are treaba cu rockul cum nu aveti dvs cu limba romana si cu bunul simt.

   Comentariu de Cristi D — 02/11/2015 @ 7:53 PM | Răspunde

   • Repet…cand vei aveati 5% cunostinte temeinice despre demonologie misticism sau cum le spui dumneata „cadelnite, superstitii” atunci sa vorbesti despre asta.Nu am nici un pic de respect pentru gunoaiele care vorbesc in batjocura despre lucrurile de care nu au habar. Lucrurile astea au o istorie de milenii. Eu unul nu imi permit sa iau in bataie de joc un domeniu pe care nu il cunosc spre deosebire de dumneata.

    Comentariu de Ionut — 02/11/2015 @ 11:14 PM | Răspunde

   • Ce fel de om ponegreste un domeniu incomensurabil.Milenii de spiritualitate..Pentru ce? Pentru a pune intr-o lumina buna o muzica bolnava. „Maine o sa murim in flacari”. Astea sunt versuri de oameni normali. Chiar asa am ajuns? Anormalul a devenit normal? Iar un judecator care nu a mai intrat intr-o sala de judecata de mai bine de 10 ani dar ii place sa i se spuna dl. judecator ne da lectii de spiritualitate?? Este absurd.. „Dle judecator” daca l-ai citit pe Emil Cioran nu ai inteles nimic. Iar blogul asta e doar o cale de a jigni milioane de oameni care cred in cadelnite si a caror spiritualitate e departe de Haloween-ul dumitale. RUSINE!

    Comentariu de Ionut — 02/11/2015 @ 11:27 PM | Răspunde

    • Asta cu moartea in flacari: ia cititi putin cartea `Apocalipsa` din Bilblie. Si uitati-va pe peretele Manastirei Voronet.

     Comentariu de Cristi D — 03/11/2015 @ 10:48 AM | Răspunde

     • Am citit domnule..spre deosebire de dumneata eu m-am documentat..dar nu stric orzul pe gaste. Multi citesc cartile sfinte ale crestinismului ..putini inteleg ceva.ai citit un verset l-ai scos din context si ti se pare ca esti mare cunoscator…pe cand muzica aia e de-a dreptul groteasca

      Comentariu de Ionut — 03/11/2015 @ 1:21 PM | Răspunde

  • Dar nici superstitiile si „diavolii” (daca mergem un pic la etimologia termenului, poate ca are legatura….ilegalitatea cu legalitatea….) nu au absolut nici o legatura cu dreptul canonic. Da! Dreptul canonic sper ca este un curs optional in facultatile de drept. Dar sper ca este OBLIGATORIU in cele de teologie, fie ea si pastorala. In rest….sper ca totusi, sa nu am dreptate cand spun ca BOR cam traieste acum ce a trait Biserica Catolica in perioada evului mediu.
   P.S. Unde erau preotii, liderii spirituali, nu doar din BOR, ci si de la celelalte culte (exceptand azi episcopal Robu) imediat dupa tragicul eveniment? Sunt platiti din banii nostri. Ca imagine, ce o am inca proaspata in minte, e cea a preotului ucranian pe baricadele revolutiei de acum cateva luni. Cu riscul de a ma repeat: unde erau ai nostri?

   Comentariu de Raul — 02/11/2015 @ 9:28 PM | Răspunde

 7. Sunt total de acord cu pozitia dvs. Vineri sotia mea a vrut sa sa va felicite personal la forumul din Chisinau insa a trebuit sa plece mai devreme si nu a avut ocazia. :) Aveti aprecierea noastra pentru ceea ce faceti in Romania, pentru mentalitate, viziune si va dorim mult succes in continuare. Ne bucuram ca Romania are si oameni de calitate pe langa sleata de hoti care reusesc sa ajunga in functii importante prin furt, minciuna, plagiat etc.

  Comentariu de razieldeath — 02/11/2015 @ 7:41 PM | Răspunde

 8. Asta e tara pe care au construit-o romanii. Se sperie de niste melodii cu chitara, dar nu au nici o treaba cand isi duc copiii sa se uite la niste cadavre de pe la fel de fel de procesiuni religioase si ii mai si pun sa le pupe. O tara cu curu in sus sau mai bine spus cu toate valorile date pe dos.

  Comentariu de Cristi — 02/11/2015 @ 7:44 PM | Răspunde

 9. Domnule Danilet,

  Nu este prost cine cere, ci e prost cine da. Acel cadru didactic, atata poate, atat il duce mintea. Acel profesor are dreptul sa gandeasca in acel mod (gresit, ilogic, dupa opinia mea, dar are acest drept). In schimb, si studentii au dreptul la opinie, la alta opinie. Au acceptat ca acel profesor sa incerce sa-i racoleze? L-au huiduit, asa cum merita?

  Pe de alta parte, un curs obiectiv despre dreptul canonic nu este ceva rau pentru un student, sa vada ce si cum se petrece intr-un sistem inchis. Poate chiar o comparatie intre diferite drepturi canonice, la catolici, la ortodocsi, la protestanti, si o evolutie a acestora in istorie. Presupun ca este un subiect interesant, daca acel curs este tinut bine.

  Cat despre fanatismul, ura si fatarnicia habotnicilor, de toate religiile, ce pot sa zic… cap au, minte ce le mai trebuie?

  Comentariu de romanroz23 — 02/11/2015 @ 7:46 PM | Răspunde

  • Cinci studenti s-au ridicat si au plecat din sala.

   Comentariu de Cristi D — 02/11/2015 @ 7:51 PM | Răspunde

   • Foarte bine! Dar sa va spun ceva: Acum 5 ani nu s-ar fi ridicat nimeni. Peste 5 ani se vor ridica 10-20 de studenti. Iar peste inca 5 ani, poate nu va mai fi angajat un profesor atat de incuiat. Mergem spre bine cu societatea noastra, comparati putin anul 2000, 2007 si 2015. Nu observati diferenta?

    Bine, nu stiu de ce va pun dumneavoastra aceasta intrebare, pentru ca sunteti printre cei care au facut posibila si care au impins aceasta evolutie. Deocamadata evolutia se vede in justitie, in societatea civila si in cererea drepturilor. Doar aici. Inca nu in educatie, in respectul reciproc, in competenta, in sanatate, in civilizatie. Doamne, cat de mult mai avem de lucru…

    Comentariu de romanroz23 — 02/11/2015 @ 7:59 PM | Răspunde

  • @romanroz23

   Totuși, nu li se poate pretinde studenților să judece critic comportamentul acelui profesor: în fond, ei au venit acolo tocmai ca profesorii, inclusiv acesta, să le modeleze judecata.
   Să nu mai vorbim de teama de repercusiuni. Dacă îi vor „pedepsi” alți profesori? Dacă vor face cu acel profesor vreo altă disciplină, obligatorie? Dacă vor avea de ales între această disciplină și altele chiar mai puțin atractive?
   Cât despre huiduieli, ele chiar n-au ce căuta în acel spațiu :)

   Profesorii (universitatea), nu studenții, sunt cei responsabili pentru activitatea universitară, și ca atare profesorii, nu studenții, trebuie blamați pentru asemenea evenimente.

   Comentariu de Dan C. Lungescu — 03/11/2015 @ 12:28 PM | Răspunde

   • Stundetii sunt primii vinovati. Ei nu mai sunt elevi, sunt adulti. Ca adult trebuie sa iti dai seama cand se incearca manipularea ta. Cat timp nu ceri, cel din fata ta iti va da ceea ce vrea el, nu ceea ce ai nevoie.

    Comentariu de Cristi D — 04/11/2015 @ 10:16 PM | Răspunde

 10. […] (…) Ascult rock de 25 ani, am chiar si in prezent in camera copilariei poze cu formatia preferata, port tricouri negre cu cranii, dar chiar nu imi inchipui ca cineva cu scaun la cap si doctorat pe diploma poate sa creada ca sunt satanist. Imi place rock-ul si il voi asculta de cate ori am ocazia fara nici cea mai mica retinere. Si ca mine fac foarte multi tineri si nu numai. . Sunt absolut sigur ca nu din cauza dovlecilor si nici din cauza melodiei sau versurile pieselor au ars tinerii in #Colectiv. Va rog mult, cei care va spuneti credinciosi sau intelectuali care mai ganditi astfel, faceti un pas inainte din Evul Mediu in care traiti”, a mentionat Danilet pe blog. […]

  Pingback de "Halloween-ul si rock-ul aduc satanismul". Cine PROFITA de tragedia din Colectiv - Aktual24 — 02/11/2015 @ 7:51 PM | Răspunde

 11. Apreciez atitudinea dumneavoastră.

  Comentariu de vioprea — 02/11/2015 @ 8:04 PM | Răspunde

 12. Danilet, ma intreb cat cunosti tu din propria experienta despre viata spirituala, ca despre judecatori si justite spun examenele pe care le-ai trecut, precum si cele pe care nu le-ai trecut. Nu fii un bou atat de mandru de nivelul tau cunostiinte, ca nu este suficient de ridicat ca sa-ti permiti sa faci remarci despre lucruri pe care nu le intelegi.

  Comentariu de Vitan — 02/11/2015 @ 8:07 PM | Răspunde

  • Tinere, spre stiinta ta am trecut toate examenele. TOATE – 5 litere din alfabet care fac un cuvant.

   Comentariu de Cristi D — 03/11/2015 @ 10:32 AM | Răspunde

 13. Dl Danilet,
  Dvs in calitate de judecator ar fi bine sa va mentineti parerile pe subiectele tipice activitatii Dvs., nu sa va consumati munitia cu tricouri gunsnroses si pozitii de activism rockeristic.
  poate legea/CSM nu va va sanctiona – poate. dar sigur veti pierde din credibilitate daca in afara temelor majore, pe care le-ati sustinut constant si decent, va veti afla in treaba cu astfel de polemici cu diverse nise din societate, care fac si ele parte din democratia in care ne exprimam cu totii – adica, de ce sa aveti dvs. probleme cu intelectualii sau credinciosii care au parere nefavorabila despre halloween, rock sau alte subiecte? sigur nu faceti dvs. o deturnare de la rolul public pe care vi l-ati castigat in virtutea apartenentei la csm/ordinul judecatorilor spre activism in sustinerea altor cauze care nu au nici in clin nici in maneca a face cu justitia/constitutia/statul de drept?
  ba chiar nitel impotriva lor, daca ne gandim ca dvs., ca judecator, ar trebui sa aratati maxima toleranta fata de diverse forme de gandire in interiorul cadrului legal, si ca va plac si ca nu va plac, deci stapanindu-va de la a va arata simpatiile/antipatiile si preferintele/detestarile pur personale, care pot fi foarte bine niste mari vulnerabilitati ale unui magistrat din categoria dvs.
  sanatate si intelepciune va doresc,
  un concetatean

  Comentariu de citizen — 02/11/2015 @ 8:20 PM | Răspunde

  • Tocmai ca am toleranta fata de opiniile altora, dar nu fata de prostie. Sper ca si dvs sa tolerati opinia mea.

   Comentariu de Cristi D — 03/11/2015 @ 10:33 AM | Răspunde

 14. Se pare ca d-l. profesor crede in fortele raului.
  Nu e singur. Si Ceausescu credea in ”dusmanii poporului”.
  Speram ca alegatorii din noua generatie sa aiba mai mult discernamant

  Comentariu de Mircea — 02/11/2015 @ 8:25 PM | Răspunde

 15. Cristi, I know you’re a sharp guy.
  Am doar cateva intrebari: ce prieteni sau apropiati ai tai cred ca:
  1. manelele cu versuri despre bani, femei şi duşmani sunt edificatoare
  2. emisiunile cu schimb de mame şi de copii sunt considerate instructive,
  3. ştirile despre operaţiile la sânii nu ştiu cărei piţipoance sunt demne de atentia a mii de consumatori de info si esentiale pentru progresul natiunii
  4. căsătoriile şi divorţurile repetate ale unei familii şi despre aventurile nu ştiu cărui politician fac parte din dejunul nostru zilnic sunt ok si trebuie promovate.

  Daca ai cunoscuti care raspund afirmativ la constructiile de mai sus, it is advisable that you let them go.
  Cine sustine afirmatiile de mai sus?

  Care este legatura logica intre afirmatiile acestea (argumentatia ta) si inclinatia spre apararea dovlecilor ( by the way I like pumpkin pie) si a craniilor pe tricouri? Incerc sa caut gandirea unui judecator respectat in argumentele acestor paragrafe. Honestly, it’s hard if not impossible to find them.

  Cristi parcursul educational pe care il aveti ma face sa sper ca intelegeti termeni ca „intelectuali”, „credinciosi”, „Evul Mediu” nu intr-un sens brutal si neinformat, ci in deplina lor greutate.

  Eu mai degraba cred ca cineva nu mai este in „Evul Mediu” in momentul in care realizeaza ca nu mai este necesar in secolul 21 sa porti cranii si mortaciuni pe tricou? Craniile, mortaciunile de pe tricou, decibelizarea exasperata si exasperanta, si irationala (in sensul ca daca asculti acele cantece – literally just listen to them – it’s so hard to understand the lyrics of the songs because o mare parte din acele cuvinte si muzica cantecelor se transforma intr-un urlet si zbierat generalizat. Mi-e greu sa vad cum ma vei convinge atat pe mine cat si pe fetita mea de 6 ani that these specific rock songs sunt: edificatoare, instructive, priceless – something you can’t do without.
  Mai degraba tind sa cred ca cei care „apreciaza estetica” acestor cantece se departeaza tot mai mult de ce inseamna sau ar trebui sa insemne secolul 21 si se apropie cu repeciciune of the dark moments of the Middle Ages that you so much don’t want to be a part of.

  Comentariu de Daniel G. — 02/11/2015 @ 8:28 PM | Răspunde

 16. Te-arată fața cum ți-e viața!

  Comentariu de un cititor — 02/11/2015 @ 8:29 PM | Răspunde

 17. Bine punctat, Dar totusi citind commenturile despre tragedia, nu imi vine sa cred ca oamenii din romania au un EQ atat de scazut, cum poti sa nu respecti oamenii care au avut o moarte atat de tragica, traim in evul mediu?? desigur atunci asa rezolvau au dat foc la oameni „rai” dar vad ca in privinta asta nu am avut o evolutie extraordinara… Trist , foarte trist .

  Comentariu de Anita — 02/11/2015 @ 9:02 PM | Răspunde

 18. Cu tristete, trebuie sa va dau dreptate. Cu tristete pentru ca ingustimea de care dau dovada „aparatorii” Ortodoxiei nu face altceva decat sa indeparteze tinerii si sa sporeasca si mai mult aversiunea fata de Biserica, in loc sa o atenueze. Caz tipic de „lose-lose situation”. De de alta parte, as gasi complet deplasat ca un preot sa incurajeze tinerii sa asculte muzica hard rock si sa se zbantuie prin cluburi ..

  Comentariu de Eugen Covaci — 02/11/2015 @ 9:10 PM | Răspunde

 19. Eu nu cred într-un Dumnezeu justițiar pentru ca dacă as crede într-un astfel de Dumnezeu as începe sa ma „tem” pentru viața oamenilor care-și petrec nopțile in cluburi de manele, pentru 90% dintre guvernanții si parlamentarii acestei tari, pentru oamenii înstăriți care-și afișează pe site-urile de socializare iPhone-urile si autoturismele dar care trec cu ochii închiși pe lângă un copil amărât care le întinde mâna la colțul străzii…
  Dacă Dumenzeu ar fi justițiar ar curată repede lumea de acești neoameni si nicidecum nu și-ar vărsa furia pe niște tineri care se bucura de muzica de calitate. Da… Muzica rock este muzica de calitate! Eu n-am întâlnit in toată viața mea un tânăr pasionat de rock/metal care sa nu aibă cunoștințe de istorie, filosofie, film, muzica etc. Coincidenta sau nu asta este experiența mea vizavi de acești tineri.
  Cat despre rolul judecătorului in societate ma arat profund dezamagita de opiniile comuniste si desuete ale unora dintre persoanele care au postat comentarii. Justiția trebuie sa se facă auzita si cum s-ar putea realiza mai bine acest lucru dacă nu prin vocile oamenilor care o împart?

  Comentariu de Larra Grigoras — 02/11/2015 @ 9:14 PM | Răspunde

 20. Cristi, ca rocker esti ok…Pe sufletul meu….Ai exprimat ceea ce bunul simt dicteaza…Si te respect pentru asta….Ca profesionist al dreptului raman la pozitia initiala. Suntem adversari…Dar azi avem un armistitiu..

  Comentariu de Valentin Neagu — 02/11/2015 @ 9:25 PM | Răspunde

  • Daca dvs sunteti adversarul meu, eu sigur nu sunt al dvs! Rock on!

   Comentariu de Cristi D — 03/11/2015 @ 10:37 AM | Răspunde

 21. Extremistii religiosi (poate nu-i chiar cazul acelui profesor de drept canonic) sunt o specie aparte. Oricine nu le impartaseste habotnicia si/sau cultul e pagan, satanist, posedat, etc… nu ai ce sa ceri de la aceste specimene ce fac parte din rasa umana. Religia = un mare cancer al omenirii, o otrava ce supune lent nu doar constiinta umana si gandirea, ci chiar ucide in numele unei divinitati sau a alteia. Suntem in 2015?

  Comentariu de Alin — 02/11/2015 @ 9:30 PM | Răspunde

 22. Ma ingrozesc ca unul ca dumneata imparte DREPTATEA in Romania. Satanismul e un fenomen social iar death metal-ul si asa-zisa sarbatoare de Halloween sunt doua din componentele sale. Sociologii seriosi au tras de mult semnale de alarma legate pe de o parte de starea- „transa” – pe care o poate aduce in spatii inchise muzica death metal difuzata la volum maxim, asa cum se practica in toate cluburile (stare de acelasi tip cu cele induse de ceremoniile woodoo si altele de tip shamanic) si pe de alta parte agresiunea indusa in psihicul copiilor de gradinita si de clasa primara de costumarea in vmapiri cu coltzi insangerati, cranii si schelete, vrajitoare si alti monstri. Faptul ca ignori aceste grave pericole ma face sa recomand superiorilor dumitale sa te trimita urgent la psihiatru ca sa vada daca mai poti exercita magisteriul de judecator.

  Comentariu de lucid — 02/11/2015 @ 9:49 PM | Răspunde

  • :)))

   Comentariu de Cristi D — 03/11/2015 @ 10:38 AM | Răspunde

  • Nu imi vine sa cred ca si acum citesc ce se relata intr-o emisiune tv, in urma cu 20 de ani. Nu stiu daca sa ma intristeze sau sa ma ingrozeasca faptul ca, fara a sti ce inseamna rock sau rocker, cei mai multi se grabesc sa eticheteze. Sunt foarte multe formatii Christian Death Metal, cu texte crestine, dar cine sa stie acest lucru, cand stim doar sa dam cu piatra?

   Comentariu de Sorin — 03/11/2015 @ 1:01 PM | Răspunde

 23. Intr-un ritual ,notele muzicale invocate pot aduce la vedere credinta adevarata .Ioan 14 ;30 .

  Comentariu de rupavili — 02/11/2015 @ 9:59 PM | Răspunde

 24. Reblogged this on Zic.

  Comentariu de msp — 02/11/2015 @ 10:20 PM | Răspunde

 25. Ce nu intelege lumea, este ca tragedii mai grave au avut loc si in alte parti ale globului, fara legatura cu Halloween sau muzica rock. 200-300 de persoane au murit intr-un club din Brazilia acum 2-3 ani parca. Ce explicatie mistica se mai gaseste pentru acele evenimente tragice?

  Comentariu de Adrian — 02/11/2015 @ 10:20 PM | Răspunde

 26. Nu pot sa cred ca cineva isi poate inchipui in 2015, in secolul XXI, in era exploziei internetului si informatiei ca mai poate actiona sa influenteze cu astfel de prostii mintea tinerilor de 18-20 ani . Poate doar fanatici cu mintea intepenita in evul mediu. Si eu sunt rockerita nu de 25 ani ci de la 20 ani, din anii ’60 cand rockul era in mare voga in lume. Rockul mi-a bucurat studentia. Tot atunci prietenii mei de la Phoenix si-au definitivat crezul muzical pe calea rockului etno. Desi azi am 70 ani, sunt mandra si inca simt ca fac parte din generatia rock, generatia in blugi haituita in acele vremuri.. Ma bucur ca Phoenix renaste pentru viitor, Nicu Covaci transmitand spiritul rock spre generatii de artisti foarte tineri.

  Comentariu de adriana45miut — 02/11/2015 @ 10:22 PM | Răspunde

 27. Daca n-aveti habar despre ritualurile satanice nu inteleg de ce va permiteti sa va pronuntati jignind teiștii care doar vă sugerează o ipoteză, nu dau cu parul și nu se aruncă in aer pentru a-și impune doctrina așa cum unii o practică. E ca și cum ar veni Udrea să vă dea sfaturi cu privire la legea pe care o cunoasteti foarte bine. Studiati fenomenul, vedeti ”coincidentele” si apoi luati-va de cei din ”Evul Mediu” care vă tolerează. Dacă acei habotnici erau musulmani probabil erati considerat o nouă tintă, Charlie Hebdo jigneau mult mai profund. Dacă insă erati un om care nu crede in forte spirituale (diavol, inger, Dumnezeu) și ardea o biserică nu imi inchipui să se declare 3 zile de doliu pentru niște oameni din ”Evul Mediu”, nu-i așa ? Iar comentariile erau ca pe vremuri din partea ”evoluatilor”. Sunt prea multe coincidente …

  Comentariu de Mihai — 02/11/2015 @ 10:25 PM | Răspunde

  • Nu, nu am habar de ritualurile satanice. Nu le practic. Nici cei de la #Colectiv nu le practicau in acea seara. Cantau despre libertate, viata si moarte. Cam despre ce se canta, cu un alt ton, in biserica.

   Comentariu de Cristi D — 03/11/2015 @ 10:43 AM | Răspunde

 28. Deci avem:
  1) pompierii care zic ca trebuiau sesizati de nu stiu cine, iar daca ar fi fost sesizati in vecii vecilor n-ar fi dat aviz PSI;
  2) pompierii zic ca habar n-aveau de clubul Colectiv, desi anul trecut au fost la o interventie intr-o cladire invecinata cu cea in care functioneaza clubul (stirea a fost prezentata la Digi de Florin Negrutiu);
  3) seful politiei locale sector 4 zice ca autorizatia de functionare priveste activitatea in club, iar nu autorizarea functionarii clubul, pentru ca aia ar fi fost data de registrul comertului la inmatriculare;
  4) patronii sunt acuzati ca au facut declaratie pe proprie raspundere ca sa functioneze mai repede, pentru ca legea permite asta;
  5) patronii sunt acuzati ca nu au platit pentru materiale ingnifuge pentru ca au vrut sa aiba „profit” mai mare, desi nimeni nu a intrebat daca aveau bani sau daca banii cresc in copaci ca in Pinocchio;
  6) poporul zice ca trebuie rastigniti patronii, iar primul a fost primul acuzator al neamului cand a zis ca vor fi urmariti pentru omor calificat etc etc etc

  Oameni buni, eu cred ca in tara asta este o cultura a mitomaniei … iar in varful piramidei se gasesc aia care ne fac legile si aia care ni le aplica … primii fac legi de-a dreptul cretine si ne pretind sa le sa le cunoastem si sa le respectam; ceilalti le aplica ca sa faca planul si sa incaseze retributia „dupa cantitatea si calitatea muncii”…
  Iar culmea culmilor e ca se gasesc cate unii dintre aia care fac legile si aia care le aplica si ne reproseaza ca ei sunt sfinti si nu gresesc niciodata, iar cei care gresesc sunt numai dintre aia impotriva si pe spinarea carora se aplica legile…
  Desi parintii nostri ne-au educat sa „ne descurcam in viata” si „capul plecat sabia nu-l taie”, deci in firescul fiecaruia spaga si smecheria sunt principiile dupa care ne ghidam existentele, se gasesc cate unii dintre noi sa ne explice ca relatia corupator – corupt este nepotrivita … si culmea e ca lucrul asta ni-l explica chiar coruptul sau corupatorul !

  Mi-e teama ca ipocrizia generatiilor existente pe acest areal e nelimitata si nerusinata …
  Cum sa pretinzi unui popor educat din frageda pruncie sa fie serios cand sta in firea lui sa fie „descurcaret” si „darnic”?

  PS
  1) Ca de „obicei”, insitutiile si-au facut treaba ireprosabil: popierii au intervenit; medicii au venit de acasa in spirit de solidaritate sa salveze vieti; guvernantii ajuta familiile indurerate cu inmormantarea etc. etc etc ….
  DAR NU ESTE MAI SIMPLU CA POMPIERII SA SE MISTE DIN CAZARMA, CHIAR SI FARA ORDIN, SI SA FACA VIZITE SA VADA DACA EXISTA RISC DE FOC IN LOC UNDE AU CHEF SA MEARGA? LOR NU LI SE FACE SETE NICIODATA? EI NU ASCULTA MUZICA? EI NU MERG LA SINDROFII, BARURI SAU CONCERTE?
  Sau pompierul este la serviciu 8 ore si dupa aia nu mai e pompier? Chiar trebuie sa-i sesizeze tot timpul cineva?

  2) Propun sa-i rastignim pe patroni in fata guvernului … cu capul in jos, ca-s „satanisti” si au adus in clubul lor alti „satanisti” ca sa le dea foc… asa ca ofranda lui Lucifer ….

  Comentariu de area — 02/11/2015 @ 10:39 PM | Răspunde

 29. Domn judecator am o intrebare : daca am un proces si dumneata esti la pupitru ca sa judeci cazul meu ! cum fac sa schimb completul de judecata ?
  Mi se face frica sa fiu judecat de oameni cu gindirea dumitale chiar daca as fi cel care acuza .
  Asta nu e rock ce cinta astia e oda Diavolului asemenea lui Prodigy . Versurile or fi bune ” cit sint zine dar pustiu in urma lor ramine ” , dar felul in
  care sint folosite conteaza mult la exprimarea sentimentelor . Pozitive sau negative . Calea spre Rai sau spre Iad .
  Si totusi simbata 31-10-2015 a fost ziua Iadului . Halloween in toata maretia lui la Colectiv-ul de diavoli cu chitari .

  Comentariu de gabyel1995 — 02/11/2015 @ 11:12 PM | Răspunde

  • Eu spun sa puneti doua lumanari undeva si sa va doriti sa nu ma aveti in complet. Sigur se va intampla. Sa speram ca nu o sa ard, totusi. Gandurile negative se intorc impotriva emitatorului. Cred ca si prostia.

   Comentariu de Cristi D — 03/11/2015 @ 10:45 AM | Răspunde

 30. Judecatori sunt cei care aplica legea. Sunt cei activi in salile de judecata. Nu cei „in rezerva” care s-au ascuns prin diferite institutii ale statului luandu-si aceasta titulatura. Domnule Danilet la anul expira mandatul in care cei de la CCR v-au ingaduit. In ce minister sau institutie a statului va mai adapostiti la caldurica cu tot cu titlul de judecator?Pentru ca sunt convins ca nu veti desfasura activitatea care este nucleul dur al acestui cuvant..activitate de judecata.

  Comentariu de Ionut — 03/11/2015 @ 12:01 AM | Răspunde

  • Domnule sau domnisorule Ionut: in CSM ajung judecatori si procurori alesi. Ma flateaza grija dvs pentru cariera mea. Discutam peste 1 an si 3 luni.

   Comentariu de Cristi D — 03/11/2015 @ 10:29 AM | Răspunde

   • As vrea eu sa mai fiu domnisor. Nu e de acord sotia. Sunt cam batran pentru asta. Stiti la ce m-am referit. La modalitatea cum fug de munca toti. Nu mai vorbiti despre ce nu cunoasteti. va place rock-ul. Eu nu as vrea sa imi vad fata urland cu nebunii prin vreun beci „maine o sa ard in flacari”. Realitatea bate filmul. Nu mai incercati sa prezentati anormalul ca normal

    Comentariu de Ionut — 03/11/2015 @ 10:47 AM | Răspunde

    • Va invit sambata seara la karaoke. vom fi mai multi judecatori si procurori. O sa evitam sa spunem ceva de flacari. O sa pomenim de God, Love, Freedom. Veniti?! Bem suc si bere.

     Comentariu de Cristi D — 03/11/2015 @ 10:53 AM | Răspunde

     • Multumesc pt invitatie. Nu sunt in tara pana la 1 decembrie. daca ajungeti prin Timisoara si dati anunt pe FB vin
      Seara buna

      Comentariu de Ionut — 03/11/2015 @ 8:07 PM | Răspunde

 31. Sunt medic si de pe la 13 ani ascult rock. Acum am 38 si ma pot duce la cabinet cu blugii rupti si tricou cu craniu. Acolo apar in halat si primesc zilnic respectul pacientilor pentru ceea ce sunt si ce fac. Am chiar si 5 gauri intr-o ureche. Dar asa, cu gauri in urechi si blugi rupti, am facut 6 ani de facultate, an de stagiu si practici in spitale. Daca ma imbrac in rochie roz si ascult romante devin un om mai bun? Ca pana acuma, ascultandrock ,sunt tot un om calm si optimist.

  Comentariu de mik — 03/11/2015 @ 1:37 AM | Răspunde

  • Am uitat de gaura in ureche. Si eu am :)). Respect, doamna doctor!

   Comentariu de Cristi D — 03/11/2015 @ 10:27 AM | Răspunde

   • Imi pare rau ca trebuie sa va spun asta,insa dle Danilet sunteti cu mult pe langa si pe deasupra problemei. Daca pt alte articole v-am felicitat,aici permiteti-mi sa-mi exprim punctul de vedere: ati dat-o-n bara. Vorbesc din pdv al unui teolog si,posibil,daca Dumnezeu ingaduie,viitor jurist. Nu luati a la „legere” ceea ce doar credeti ca stapaniti! Invatati sa buchisiti pe ceaslov,vorba lui Creanga,cautati sa nu fiti evaziv si suficient in cele ale teologiei,asa precum nu faceti nici in drept. Mai mult decat atat…viata este un lucru atat de serios…ca si moartea. Fotografiile pe care le-ati postat le consider pura instigare. Sunteti un om foarte capabil ca sa nu intelegeti niste realitati…,care nu-s nascocirile unor oameni cu mintea odihnita. Va recomand sa cititi Staretul Paisie si marii initiati ai Indiei…poate va vor ajuta sa intelegi unde dau si unde crapa.
    Chiar daca astazi v-am smerit putin,fiti convins ca maine va voi aprecia cu mult mai mult.
    Pentru cel ce vrea sa creada in ceea ce spun am o mie de argumente,insa pt cel ce nu,nu am niciun argument.
    Bucurie in suflet!…asta-i muzica ce place
    Off topic: din vorbe poti fi judecat adesea,din tacere niciodata (asta am invatat la teologie…si mi-a fost de mare ajutor in facultatea de drept)

    Comentariu de Cosmin — 04/11/2015 @ 12:27 AM | Răspunde

    • Stiu, tacearea asta a fost complicitate mult timp. Multi teologi stiau unde sa nu fie tacuti: la securitate, cand spuneau ceea ce oamenii le-au marturisit. Stiti cum se spune: sa faci ce spune popa, nu ce face popa. Daca vreti, ascultam impreuna Queen sau GundNRoses. Daca ajungeti la concluzia ca sunt satanisti, eu imi dau demisia. Daca nu, va faceti dvs rocker. Ce spuneti?!
     Apropo: stiu cantece bisericesti, stiu colinde. Imi plac f.multi si ii invat si pe altii. Dar tricourile alea nu le dau nici mort :). Ups!!

     Comentariu de Cristi D — 04/11/2015 @ 10:21 PM | Răspunde

     • Dle Danile,incepeti sa ma surprindeti. Sunteti in aceeasi confuzie pe care o fac cei care schimba pareri cum ca BOR ul ar fi autorul atrocitatilor inchizitoriale. Cred ca putina istorie bisericeasca contemporana nu v-ar strica…asta asa ca sa va lamuriti unde au sfarsit teologii si unde au inceput securistii infiltrati. Memoriile mitropolitului Bartolomeu Anania sau Zile albe zile negre (Nichifor Crainic) va vor da alte repere. Fara sa fac apologie…,credeti-ma pe cuvant ca Aiudul,Pitestiul,Baia Sprie s.a.au fost facute pt Dumnezeu si teologi,iar nu pt popi securisti.
      E ultima data cand intru pe blog ul dvs.; si asta nu pt ca nu sunteti in asentimentul meu,ci pt lipsa discernamantului fin la care eu insumi aspir.
      A,uitasem… La tricouri nici nu e nevoie sa renuntati,atata vreme cat vor face parte din viata dvs.privata. Undeva un filosof scria ca al omului caracter se cunoste dupa haina,ras si calcatura.
      Raman la Vivaldi…ca surogat la propunere si caut linistea pe care nu mi-o poate lua nimeni.
      Succes in tot ce va doriti!

      Comentariu de Cosmin — 05/11/2015 @ 7:10 AM | Răspunde

      • Sa va spun inca una sa va uimesc si mai mult: blogul face parte din viata mea privata sociala. Fac pariu ca nu stiti de aceasta sintagma, consacrata de ani buni de CEDO. Ramaneti cu Vivaldi, eu cu Guns N Roses. Iar cand cititi despre Bartolomeu, atuncati un ochi si in `Orizonturi rosii` ale lui Pacepa. Succes si dvs!

       Comentariu de Cristi D — 05/11/2015 @ 10:15 PM | Răspunde

       • Bravo, d-le Danilet! Scuze, m-am grabit si am am scris la raspuns pentru dvs. in loc sa-i raspund d-lui Cosmin de dinaintea raspusului pe care i l-ati dat,Sorry again! Am observat prea tarziu.

        Comentariu de Adriana Miut — 31/12/2015 @ 6:19 AM | Răspunde

      • Nu spun ca nu au fost si teologi in inchisorile comuniste dar este o minciuna ca acestea au fost facute pentru teologi si Dumnezeu. Din cat am trait,nu m-a oprit nimeni sa merg intr-o biserica sa ma rog. Oricine voia, se ducea fara sa fie prigonit pentru asta. Stiti de ce ? Pentru ca sistemul comunist a inteles ca are numai de profitat de pe urma spovedaniilor pe care preotii le raportau la Secu. Insa in puscariile amintite de dvs. ajungeau numai teologii cu spirite libere, care nu acceptau rigorile comunismului. Putini la numar, pentru ca majoritatea erau intelectuali, oameni de cultura cu spirite deschise. Daca spuneti ca i-ati citit pe inteleptii indieni, inseamna ca nu ati inteles nimic din esenta invataturilor indiene. Daca ati fi inteles nu mai discutati cu d-l Cristi Danilet asa cum ati facut-o. Totusi, respect convingerile dvs., fiecare este liber sa-si aleaga crezul; pana si dumnezeul dvs. ne-a lasat puterea deciziei individuale, a alegerii – prin liberul arbitru pomenit frecvent in biblie. Tot astfel si dvs. ar trebui sa respectati convingerile altora fara a incerca sa-i indoctrinati cu forta asa cum facea Inchizitia in Evul Mediu. Si inca ceva! Un om inteligent face diferenta intre credinta si religie, mai ales daca a studiat Dreptul. Religia a aparut ca un instrument de opresiune a unora asupra altora, in conditii specifice fiecarei epoci in evolutia omenirii. In ce priveste BOR-ul, acesta nu respecta nici una din cele 10 porunci date de Dumnezeu si prin exemplul sau, alaturi de marea coruptie, influenteaza negativ si moralitatea sanatoasa a cetatenilor.

       Comentariu de adriana45miut — 31/12/2015 @ 5:45 AM | Răspunde

    • „Despre trei lucruri nu te grăbi să vorbeşti: despre Dumnezeu, până ce nu-ţi întăreşti credinţa în El; despre păcatul altuia, până ce nu-l cunoşti pe al tău; şi despre ziua de mâine, până ce nu se luminează de ziuă”.
     (Sf. Nicolae Velimirovici – „Gânduri despre bine și rău”)

     Comentariu de Cosmin — 05/11/2015 @ 5:50 PM | Răspunde

 32. Eu mai degraba cred ca cineva nu mai este in „Evul Mediu” in momentul in care realizeaza ca nu mai este necesar in secolul 21 sa porti cranii si mortaciuni pe tricou? Craniile, mortaciunile de pe tricou, decibelizarea exasperata si exasperanta, si irationala (in sensul ca daca asculti acele cantece – literally just listen to them – it’s so hard to understand the lyrics of the songs because o mare parte din acele cuvinte si muzica cantecelor se transforma intr-un urlet si zbierat generalizat. Mi-e greu sa vad cum ma vei convinge atat pe mine cat si pe fetita mea de 6 ani that these specific rock songs sunt: edificatoare, instructive, priceless – something you can’t do without.
  Mai degraba tind sa cred ca cei care „apreciaza estetica” acestor cantece se departeaza tot mai mult de ce inseamna sau ar trebui sa insemne secolul 21 si se apropie cu repeziciune si fara discernamant of the dark moments of the Middle Ages that you so much don’t want to be a part of.

  Comentariu de Daniel G. — 03/11/2015 @ 7:49 AM | Răspunde

  • Nicio problema. Eu nu vreau sa va conving pe dvs de nimic. Nu inteleg de ce sigla unei formatii rock cu cranii sau cruci sunt ciudate. Probabil asa sunt si povestile cu Ivan Turbinca. TOcmai asta e frumusetea: eu nu va judec pe dvs, nu inteleg de ce trebuie sa ma judecati pe mine. Va spun ca de 25 ani ma simt extrem de bine ascultand rock. Ah, si mai sunt si vegetarian. Sper ca nu se considera o boala sau sectarism.

   Comentariu de Cristi D — 03/11/2015 @ 10:27 AM | Răspunde

   • Nu cu siguranta. Vegetarianismul nu e o boala :)
    Keep up the good work Domnule Danilet. Nu suntem pe aceeasi lungime de unda in ce priveste muzica, insa va apreciez onest munca de judecator pe care o faceti. Stiu cu siguranta ca sunt multi aceia care de asemeni apreciaza munca dvs. si in general a DNA-ului si a celor care incearca intr-un fel sau altul sa lupte impotriva coruptiei si pentru o viata mai demna in Romania.
    Va scriu de la 4000 km departare de Bucuresti. Toate cele bune. Daniel G.

    Comentariu de Daniel G. — 03/11/2015 @ 4:29 PM | Răspunde

  • Singurele momente cand fiica-mea, de 3 ani, tace, sunt cand mananca, sau cand aude cate un solo de chitara. Bine, rockul pe care il ascult eu este un pic mai linistit, iar solourile atent lucrate, si cu linie melodica foarte buna. Dar faptul ca fiica-mea tace si asculta este o performanta, credeti-ma! Cat despre cranii si mortaciuni, eu nu vad nici cea mai mica diferenta intre un craniu si un cub, de exemplu. Sunt doar obiecte, doar desene. Daca le transformam in altceva, problema este la noi, nu la ele :)

   Comentariu de romanroz23 — 03/11/2015 @ 10:31 AM | Răspunde

   • Cand te gandesti ca studentii de la medicina invata cu craniile in fata, te apuca groaza: toti or fi satanisti…

    Comentariu de Cristi D — 03/11/2015 @ 10:49 AM | Răspunde

 33. stimabile, cum poti raspunde rabdator si cu umor chiar, tuturor naucilor astora? eu as fi inchis bogul demult sau mi-as exersa zilnic injuraturile pe ei:)

  Comentariu de mihaelabulichi — 03/11/2015 @ 11:43 AM | Răspunde

 34. Ce de schelete s-au perindat pe aici pe la subsolul paginii, culmea ca ei isi spun ‘credinciosi’ si incearca sa imprastie ‘bunatatea’ zeului lor. Jegosii dracu’!

  Comentariu de ateu — 03/11/2015 @ 11:52 AM | Răspunde

 35. Sunt revoltat la culme citind aceste comentarii. În primul rând, îl felicit pe domnul judecător pentru acest articol şi, evident, pentru răbdarea supraumana de care dă dovadă. Mă bucur să văd că este în concordanţă cu gândirea unui om din secolul XXI şi nu a unuia din evul întunecat. În al doilea rând, îmi cer scuze, dar nu pot să mă abţin. Am 23 de ani şi din fericire, am avut noroc, nu am apucat să fiu otrăvit de toate aceste prostii.

  Demoni, satane, spirite, îngeri, strigoi etc, există în egală măsură cum există şi Moş Crăciun sau Zâna Măseluţă.
  Popii au o misiune simplă şi facilă: inoculează frica de tâmpenii şi spun că doar ei, prin credinţă ce-i drept, pot să îi ocrotească, dar atenţie PE BANI MULŢI :)). E perfect, bagi frica în om şi după aia îl exploatezi cum vrei. Sunt convins că sunt printre ei şi oameni de bună credinţă.

  În altă ordine de idei, cum paştele mă-sii se face că o ţară ca Norvegia (la fel şi alte state noridice), de pildă, unde „colcăie satanismul în ei”, că deh, majoritatea sunt necredincioşi, e una dintre ţările cele mai curate de pe glob dpdv al corupţiei? Sau acolo oamenii s-or fi prinsă că dacă ei nu au grijă unii de alţii nu vine nimeni din cer să o facă.

  Lasă că la noi e bine, ne apără Dumnezeu de toate. Păcat că nu se vede. Copii sunt sfâşiaţi de câini, clădirile ne sar în aer, pe drumuri e carnagiu, dar e bine că imuabilitatea legilor fizicii la noi nu se aplică, aici ne ocroteşte divinitatea. Haideţi la pupat de oase! Cât mai mulţi bani la Godporaţie!

  La INM te întreabă de Voltaire, iar mulţi sunt indignaţi. Păi omul era foarte tare, avea o gândire cum nu au contemoprani de-ai noştri înconjuraţi de atâtea mijloace de informare. Cum să nu fii indigant când unul de acum 200 de ani e mai luminat decât tine?
  Vorbea cineva mai sus de demonologie. Îmi vine să plâng. Domnule judecător, cum o să progresăm?

  Comentariu de Ciobanu Alex — 04/11/2015 @ 11:35 AM | Răspunde

 36. Dle. Cristi Danilet,
  Va apreciez munca, pe care o imbratisez si eu, si va urmaresc constant postarile pe blog.
  In ce priveste „cadelnitele” sper ca toti sa fi fost botezati in ele…, sper ca si la botezul dvs. sa se fi spus Crezul si nasii sa se fi lepadat de satana…altfel raman doar la prima apreciere.
  In privinta dreptului tricourilor si insemnelor de pe acestea ar fi bun un articol, scris de dvs cu punctul de vedere, despre drepturile de autor.
  Cu stima,
  Radu Adrian.

  Comentariu de radu adrian — 04/11/2015 @ 1:39 PM | Răspunde

  • „cadelnita” – adica prin cuvinte de lauda (fig.)

   Comentariu de radu adrian — 05/11/2015 @ 9:56 AM | Răspunde

 37. Rockul, vă v-a duce in IAD ! Salvativa viata cat inca mai pute – ti domnule Judecator !!Nu va lasa – ti ispititi de cel necurat . Nu vedeti ca a-ţi picat in capcana?!! : -|

  Comentariu de Bogdan dinu — 06/11/2015 @ 9:26 PM | Răspunde

  • Oare numai rockerii merg in iad, nu si agramatii? (aveti cate o greseala gramaticala in fiecare din cele patru propozitii)

   Comentariu de Cristi D — 11/11/2015 @ 10:12 AM | Răspunde

 38. este o disputa care nici n-ar trebui sa-si aiba locul. Doar cei saraci cu duhul sunt atrasi de dispute sterile care nu imbogatesc si nu duc nicaieri. Iar cei saraci cu duhul sunt peste tot, inclusiv in cler. Reactia d-lui Danilet este a
  cuiva care are varsta pe care o
  are, intelepti la varsta asta mai
  rar spre deloc.

  Comentariu de Vezina — 07/11/2015 @ 4:23 AM | Răspunde

  • Ei, na, intelepti la 40 de ani care asculta rock e chiar imposibil. Cred ca astia sunt numai in biserici.

   Comentariu de Cristi D — 11/11/2015 @ 10:10 AM | Răspunde

 39. problema e ca multi nu inteleg rolul ortodoxiei in istoria acestui popor pentru simplul motiv ca istoria ortodoxiei nu se preda nici macar in linii mari. Cat despre dogma, ea este altceva. Asa cum am mai spus: ar trebui predata istoria românitatii INTREGI, istoria Ortodoxiei românesti, fiindca altfel lucrurile nu pot fi intelese si nici explicate.

  Comentariu de Vezina — 07/11/2015 @ 4:36 AM | Răspunde

  • Video: https://www.youtube.com/watch?v=s4yZpCP9OPE

   Fostă adeptă a unui cult satanic: Sărbătoarea de Halloween este una dintre marile manifestări dedicate diavolului
   O fosta adepta a unui cult satanic a declarat ca asa zisa sarbatoare de Halloween este una dintre marile manifestari dedicate lui Satan si a adus detalii terifiante despre aceasta celebrare.
   Femeia care a fost cufundatǎ in bezna lumii ocultiste, a facut parte din biserica satanica din San Francisco, mentioneaza acontecercristiano.
   Ea sustine ca in lume, in anumite locuri, pe data de 31 octombrie au loc sacrificii umane, pentru celebrarea „sarbatorii Halloween”.
   „Halloween nu este o distractie pentru copii, pentru ca acestia sa se amuze. Este o manifestare satanica, desfasurata in onoarea printului intunericului”, a spus ea.
   „Cei mai multi oameni nu cunosc partea intunecata a ceea ce inseamna Halloween. Altii considera celebrarea ca o simpla distractie. Oamenii mor spiritual din lipsa cunostintelor referitoare la Halloween”, a concluzionat femeia.
   Ea a facut inchisoare pentru uciderea sotului. In inchisoare a intalnit mesajul evanghelic, in urma caruia L-a acceptat pe Hristos in viata ei, lucru care i-a adus pacea interioara si iubirea de semeni.

   Comentariu de H — 11/11/2015 @ 11:55 PM | Răspunde

   • Eu cunosc pe unul care vede aterizant OZN-uri pe blocul lui. Pe o alta care vede armata maghiara defiland pe strazi. Ah, si mai am o colega care se vede hartuita sexual tot timpul, dupa care e traficata.

    Comentariu de Cristi D — 12/11/2015 @ 12:04 AM | Răspunde

 40. Domnule judecator, cel care va scrie acest comment este un fost rocker, ca de altfel si naratorul filmului urmator:

  pe care il recomand a fi vazut in intregime (8 parti), desi sunt unele probleme in ceea ce priveste calitatea imaginii. Chiar eu l-am parcurs acum pana la final, deoarece nu doream sa distribui ceva inainte de a-i cunoaste intregul continut.

  Nici pe departe nu doresc sa tratez subiectul cu neseriozitate, ducand discutia spre derizoriu, cum de altfel banuiesc ca nici D-voastra nu va doriti aceasta, ci tocmai o argumentatie serioasa. Pe de alta parte, nu contesc observatia pe care ati facut-o, dar gasesc ca aceasta nu anuleaza argumentatia pe subiect, fiind doar o avertizare pentru a cantari totul cu discernamant.
  Iertati-ma daca ceea ce trimit trezeste oarecare resentimente!

  Chiar personal am avut ocazia in Athos sa cunosc un individ, asemanator celui din respectivele 8 capturi video de mai sus, compozitor de muzica rock, cu un trecut de 18 ani (din cate imi mai aduc acum aminte, intalnirea petrecandu-se cu 5-6 ani in urma) de consum intens de droguri si care la acel moment, fiind deja convertit la Ortodoxie, ii citea pe Sfintii Parinti ai Bisericii, recunoscand ca urmarea lui Hristos este scopul cu adevarat al vietii omului.
  Pana si in Romania sunt astfel de convertiri ale unor rockeri de frunte… a se vedea, de pilda, acest caz:
  http://www.sibiul.ro/stiri-locale/dan-badulescu-de-la-rock-la-altar/2977/
  http://www.satanism.ro/2013/12/13/preot-dan-badulescu-imparatia-raului-new-age/

  Sunt oameni care au cunoscut fenomenul din interior si nu niste simpli observatori de pe margine.

  Comentariu de H — 12/11/2015 @ 3:35 PM | Răspunde

  • Ah, staţi liniştit, eu sunt rocker şi merg şi la biserică. Dar eu cred că există o mare confuzie cu privire la aria de acoperire a termenului „rocker”. Nu orice iubitor de muzică rock are o problemă cu moralitatea, biserica sau legalitatea. Eu ştiu mulţi creştini care sunt azi în închisoare după ce au omorât, violat şi spun şi azi rugăciuni. Ce se înţeleg? Ca creştinismul duce la infracţionalitate?? Sper că sunteţi de acord cu mine că e o fractură logică undeva…

   Comentariu de Cristi D — 20/01/2016 @ 11:26 AM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: