CRISTI DANILEŢ – judecător

13/05/2016

Hotarari remarcabile – Copil sfasiat de caini

Filed under: hotarari remarcabile — Cristi Danilet @ 9:01 AM
Tags:

caini-periculosiÎn toamna lui 2013, Ionuţ a fost atacat şi omorât de maidanezi pe un teren viran de lângă Parcul Tei din Bucureşti. Era în vârstă de numai patru ani.

Procurorii de la Parchetul instanţei supreme au identificat trei vinovaţi de săvârşirea infracţiunii. Instanţa a soluţionat cauza şi în mai 2015 Judecătoria sector 2 Bucureşti a decis condamnarea pentru ucidere din culpă după cum urmează: Administraţia Domeniului Public Sector 2 Bucureşti şi SC Tei Rezidenţial SRL Bucureşti la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 300.000 lei fiecare şi pe inculpatul Ciorăscu Constantin la pedeapsa de 3 ani închisoare, cu suspendare condiţionată a executării pedepsei.

Cu privire la despăgubirile solicitate, instanţa a decis ca cei trei inculpaţi să plătească în solidar următoarele sume cu titlu de daune morale: 600.000  euro către tată, 600.000 euro către mama şi 1.200.000 euro către fratele lui Ionuţ care a şi asistat la toată întâmplarea. Au fost sechestrate imobile aparţinând inculpaţilor SC şi persoanei fizice, pentru a se asigura plata despăgubirilor.

Împotriva acestei soluţii au declarat apel inculpaţii condamnaţi şi familia copilului decedat. S-a dat dreptate doar familiei lui Ionuţ, astfel că ieri Curtea de Apel a decis în mod definitiv că modul de executare a pedeapsei aplicată inculpatului este inadecvat, drept pentru care inculpatul Ciorăscu Constantin a fost trimis în spatele gratiilor pentru 3 ani.

Inculpatul Ciorăscu a şi fost ridicat pentru internare în penitenciar. Toţi trei inculpaţii au acum cazier judiciar. Familia se poate îndrepta pentru a obţine despăgubirile împotriva oricărui inculpat.

Justiţia s-a făcut. Dar Ionuţ nu poate fi adus înapoi.

Reclame

2 comentarii »

  1. Adevarat!

    Comentariu de gigelungureanu — 15/05/2016 @ 7:14 PM | Răspunde

  2. DURA LEX, SED LEX !!! Pacat insa, ca nu aplica tuturor cetatenilor cu drept sau nu …de vot .

    Comentariu de Eusebiu Pungaru — 14/06/2016 @ 12:53 AM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: