CRISTI DANILEŢ – judecător

04/06/2016

Stai, ca nu mai merge-asa!

Filed under: 0. NOUTATI,educatie,EDUIURIS — Cristi Danilet @ 11:30 AM
Tags: ,

Nu mai vreau să văd copii care învaţă poezia căţeluşului cu părul creţ care fură raţa din coteţ. Nu vreau să accept că meseria e brăţară de aur şi se fură. Sau că mireasa se fură. Nu accept sub nicio formă zicala „unde dă tata, creşte” întrucât „bataia e ruptă din rai” şi că „eu te-am făcut, eu te omor!” ori că „Dacă nu eşti cuminte, te dau la ţigan!”. Nu cred că trebuie să acceptăm resemnarea din poezia cu ciobanii care premeditează un omor pentru a-i fura mioarele celui de-al treilea şi nici nu sunt de acord cu răzbunarea din „Baltagul”.  Eu nu cred că numai dacă ai capul plecat, sabia nu îl taie şi în niciun caz nu sunt de acord că atunci când dai mită dai…dreptul.

Nu sunt de acord că „Merge şi aşa!”. Eu cred că a venit timpul să spunem „Stai, că nu mai merge-aşa!”

Reclame

3 comentarii »

  1. Super tare! Este nevoie de educatie in toate palierele vieti,cine si cum o face? comisia parlamentara pentru cultura sa gaseasca solutii ,dar depinde de noi ce parlamentari votam.

    Comentariu de Paul Viorel — 04/06/2016 @ 12:15 PM | Răspunde

  2. Ca nu mai merge`asa, vedem toti! Dar alternativa corect-mergatoare ramane neintuibila. Cel putin nu prin optica legislativa propusa in 2011 CC, in 2013 CPC si in L272/2004 („resuscitata” in 2014 doar pana la nivelul comatos), referitor la soarta minorilor. Statistica e dura: 15.000 divorturi cu minori pe an!, la care se adauga si un numar din ce in ce mai mare a concubinajelor cu copii care ajung in instanta ptr stabilirea de drepturi si obligatii parentale. E de ajuns 2-3 ture prin salile de sedinta a completelor MF, ca sa remarci larga majoritate a separarilor ostile intre parinti care, in timp si sub perfecta obladuire a legilor actuale, vor duce inevitabil catre adulti grevati de alienari parentale, adica veritabile „bombe sociale”. S-a dat mult credit „desteptilor codurilor” iar, acum, noi parintii separati, ne izbim atat de grave necorelari legislativ-executiv, cat si de mentalitati „magistrale” retrogade, care nu fac decat sa speculeze gap-urile legislativ-executorii. Nu e de mirare ca acesti magistrati, avand la dispozitie „pachete legislativ-executive” neclare (ca sa folosesc un eufemism), califica in sedinte publice inregistrate audio, ca parintii (ma rog, tatii) care apeleaza la Art 913 CPC, de ex, au…grave probleme psihice! Pai daca asta este realitatea irefutabil demonstrabila, atunci numai „BALTAGUL” mai poate reprezenta o solutie ca alternativa la lipsa responsabilitatii parlament-guvern-justitie. Si pana la urma, odata diagnosticat „psihiatric” de o onorata instanta, cred ca am putea beneficia de o achitare…pe baza de lipsa de discernamant!

    Comentariu de Dan Timar — 04/06/2016 @ 12:16 PM | Răspunde

  3. Frumoasa pazitia dumneavoastra cu ,,Merge si asa”

    Comentariu de gigelungureanu — 04/06/2016 @ 10:53 PM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: