CRISTI DANILEŢ – judecător

09/03/2017

Impotriva dezinformarii: „A scazut drastic increderea in Justitie”

Un site citează un ONG necunoscut care a făcut un sondaj de opinie ce concluzionează că a scăzut încrederea în justiție. Iată mai jos știrea:

increderea

Adevărul este cu totul altul: după o scăderea în 2016 față de anul precedent, încrederea românilor în Justiție începe în acest an, din nou, să crească. Oricum, chiar și în aceste condiții, Justiția se mențină la distanța considerabilă de Executiv și Legislativ, aflate în depreciere continuă.

In Eurobarometrul din iulie a anului trecut s-a constat că  încrederea în Justiție a ajuns la 35%, cea în Guvern la 24%, iar cea în Parlament la 14%. În aprilie 2016 încrederea în DNA era la nivelul de 60%.

În acest an s-a realizat un sondaj național care a relevat că încrederea în Justiție a ajuns la 37%, în timp ce în Guvern mai au încredere doar 21% din români. Nu există date distincte pentru Parlament în primele luni din acest an, dar ultimul sondaj existent, realizat în noiembrie anul trecut, a relevat că nivelul încrederii în legislativ a ajuns la 10%.

2 comentarii »

 1. A republicat asta pe ROMANIA și a comentat:

  Daca ma gandesc ca 50% cetateni locuiesc in rural si dintre acestia cei mai saraci sunt in Muntenia, Oltenia si Moldova, deci cei mai usor de manipulat… Este imbucurator ca sensul este de crestere in justitie. Sa speram la mai mult

  Comentariu de adriana45miut — 09/03/2017 @ 8:16 PM | Răspunde

 2. Este o evolutie oarecum fireasca.
  Justitia nu are in portofoliu decizia administrativa si nu gestioneaza bugetele necesare dezvoltarii si functionarii statului.
  Deci, nu poate gresi.
  Sau…poate ? (Z)
  Ramane ca opinia publica, extrem de manipulata si manipulabila, sa se convinga, in cele din urma, care este adevarul despre puterile statului.

  Comentariu de ZeV — 10/03/2017 @ 7:49 AM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: