CRISTI DANILEŢ – judecător

05/04/2017

Impotriva dezinformarii: „Judecatoarea C.Bogdan a primit bani de la una din partile procesului”

Filed under: impotriva dezinformarii — Cristi Danilet @ 9:30 AM
Tags: , ,

Un articol de presă apărut astăzi reia o știre mai veche, cum că judecătoarea Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură pentru faptul că a prestat o activitate de formare alta decât cea permisă de lege și pentru aceasta a primit bani de la una din părțile implicate în dosarul ICA.

Camelia B

Informația este eronată. Astfel, judecătoarea Camelia Bogdan a soluționat acum trei ani cauza penală cunoscută în presă drept „dosarul ICA”, finalizat prin condamnarea unui inculpat la 10 ani închisoare și confiscarea sumei de 100 milioane lei. În luna februarie a acestui an CSM a decis excluderea ei din magistratură drept sancțiune disciplinară. Citind hotărârea nr. 1J din 8.02.2016 a secției de judecători a CSM ne lămurim asupra motivului excluderii: acesta nu are legătură cu dosarul soluționat, prin urmare nu există niciun efect cu privire la soluția de condamnare din dosarul penal menționat. Așadar judecătoarea a fost sancționată pentru că a pregătit în domeniul anticorupției niște funcționari dintr-un minister (nu personal din justiție, lucru permis de legislație magistraților), fiind plătită din fonduri externe în cadrul unui program implementat de o societate comercială (așadar nu din fondurile uneia dintre părțile din dosarul soluționat de ea).

C.Bogdan2

3 comentarii »

 1. Dle Judecator – In exemplele prezentate in articolul de presa trimis de d-voastra, se sugereaza eventualele probleme create in urma deciziilor unui judecator sau functionar public, aflati in stare de incompatibilitate, indiferent daca fapta comisa pentru a-i plasa in aceasta situatie are sau nu legatura cu vreun dosar sau decizie luata de ei ulterior starii respective, precum si lipsa unei legislatii clare pentru ce trebuie facut in aceste situatii. Pe cand d-voastra spuneti ca decizia luata de un judecator aflat in stare de incompatibilitate – pentru o fapta comisa anterior judecatii dar identificata dupa respectivul proces si decizie definitiva – poate da decizii de condamnare definitive, care nu trebuie revizuite dupa identificarea starii de incompatibilitate a judecatorului? Va rog sa clarificati. Poate am inteles eu gresit, dar din postarea d-voastra reiese ca in dosarul ICA, decizia definitiva data de judecatoarea Camelia Bogdan ar fi putut fi revizuita numai in conditiile in care fapta comisa pentru a genera starea de incompatibilitate ar fi avut vreo legatura cu dosarul respectiv? Va intreb deoarece mi se pare cumva ilogic, incat vorbim de starea de incompatibilitate a judecatorului, datorita faptelor sale, fara nici o legatura aparenta cu vreun dosar anume. Cu alte cuvinte, daca fapta judecatoarei Camelia Bogdan s-ar fi descoperit inainte de judecata respectiva a Dosarului ICA, dansa nu ar fi putut fi cea care pronunta sentinta, deoarece ar fi fost declarata incompatibila, indiferent daca fapta dumneaei are sau nu vreo legatura cu dosarul respectiv si cumva asta este ce am inteles eu din articolul de mai sus. Care este exact opinia d-voastra? Ce ar trebui facut intr-o astfel de situatie? Este adevarat ce se spune in articol ca nu exista prevedere legala pentru o astfel de situatie?

  Comentariu de Serban Lupu — 05/04/2017 @ 11:03 PM | Răspunde

  • Eu nu imi permit opinii – astea sunt pentru parerologi. Eu va spun ce zice legea.
   Asadar, daca eu judec un dosar al unui var si asta se descopera dupa solutionarea definitiva, voi fi sanctionat disciplinar pentru incalcarea unei incompatibilitati procesuale si dosarul civil (nu si cel penal) va putea fi redeschis cu revizuire.
   Daca fac scandal in public si ma sanctioneaza CSM ca am adus atingere imaginii justitiei, dosarul pe care l-am solutionat in aceeasi zi nu este in niciun fel influentat.
   Asadar, nu faceti confuzie intre interdictiile judecatorilor (care privesc functia) si incompatibilitatile procesuale (care vizeaza cazuri concrete)! Cam atat despre…logica.

   Comentariu de Cristi Danilet — 07/04/2017 @ 9:05 AM | Răspunde

 2. Solutia CSM este „logica” iar comentariul dvs.face precizările necesare. De acum, doamna va avea mai mult timp pentru karaoke că prea era apăsată de pedepse cu două cifre.Şi….. Doamne ferește de mai rău !

  Comentariu de constantin — 07/04/2017 @ 1:26 PM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: