CRISTI DANILEŢ – judecător

21/06/2017

Infractorul e un „domn”, magistratul e un „el”

Filed under: 1. EXPLICATIE,CCR,educatie — Cristi Danilet @ 9:57 PM

Am văzut că unele persoane care comentează actele/faptele unor magistrați le folosesc cu tupeu direct numele sau prenumele, dar au grijă să folosească formulele de politețe „domnul” sau chiar „domnia sa” când vorbesc de unii infractori, mai ales când aceștia ocupă vreo funcție politică.

.
Să ne lămurim: formula de adresare este „judecătorul…” sau „procurorul…”, unde în loc de „…” se pune numele de familie, precedat sau nu de prenume. Ca în cazul oricărei alte persoane, numele de familie se utiliza și pentru actualii magistrați doar când erau copii și se striga catalogul la școală; iar pe numele mic li se spune doar în familie, de către prieteni sau numai când ei acceptă asta.

.
În timp ce formula pentru ceilalți despre care vorbesc aici este „condamnatul….” sau „infractorul”, unde în loc de „…” se pune numele de familie, precedat sau nu de prenume, dar sigur nu de „domnul” sau „domnia”, pentru că ar fi o contradicție în termeni! Și asta, până la reabilitare (ca să fiu în trend cu decizia CCR  204/2017), care înseamnă că numai atunci acea condamnare va dispărea din cazierul persoanei și respectivul nu va mai putea fi subiect de oprobriu pe acest motiv.

3 comentarii »

 1. Pana in 1989 pentru cei la care va referiti, adica infractorii sau cei care erau in stare de cercetare, formula era „cetatene,,,,” in locul „…” fiind trecut numele de familie ….. Doar nu puteau sa-i spuna „tovarase…” !!! pentru ca judecatorul sau gardianul nu erau tovarasi de fapte cu infractorul…. Corect???
  Acum cand piramida valorilor s-a transformat in ceva imposibil de definit, fiecare se exprima dupa cum aude pe „sticla” … iar cum pe „sticla”ajung in special noneducati sau nonvalori sau penali (care se respecta intre ei !!!! ce naiba) … rezulta normal subiectul articolului d-voastra ….
  Totul se datoreaza „politicii de uniformizare” din invatamantul romanesc postdecembrist …. FB=8-9-10….B=6-7-8… saamd … valoarea nu mai exista… copilul nu este educat sa-si regaseasca propia valoare… propriul loc in grup, in societate, ci este CEVA din grupul FB sau B … CEVA ce poate fi inlocuit cu ALTCEVA cu doar o umbra de valoare, daca face parte din acelasi grup FB sau B…. este logica nonvalorii ridicate la statutul de CEVA …
  Vai si amar de acel CEVA ce va deveni Romania in maximum 20 ani…..

  Comentariu de viorel — 22/06/2017 @ 7:33 PM | Răspunde

 2. Cooorect! Mai mult decât corect. Conținutul. Nu titlul articolului. Felicitări, domnule judecător!

  Comentariu de Silvia — 27/06/2017 @ 5:05 PM | Răspunde

 3. Dacă o persoana bolnavă scrie o carte este sancționată cu pierderea pensiei de invaliditate. Dacă un domn infractor scrie o carte este recompensat cu reducerea pedepsei…..Concluzia?

  Comentariu de Voion — 01/11/2017 @ 3:55 PM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: