CRISTI DANILEŢ – judecător

05/01/2018

Impotriva dezinformarii: „Stirea despre Comisia de la Venetia…Ce s-a intamplat”

Filed under: impotriva dezinformarii,presa — Cristi Danilet @ 3:07 PM
Tags: , ,

spuneam acum două zile cum a fost fabricată o știre de către o publicație specializată în dezinformări. Ei bine, responsabilii publicației nu numai că nu și-au cerut scuze, dar au încercat a doua zi să inducă din nou în eroare populația cu scopul vădit de a lovi în continuare în justiție.

Așadar, a doua zi se publică un fel de explicație pentru public prin care prima știre este validată: ni se spune că redactorul știrii are surse (și noi avem: chiar site-ul oficial al Comisiei unde nu apare nicio decizie cu privire la România în ședința din 9 dec.2017), dar că aceasta nu este coroborată cu alte surse (hei, lasați-le încolo de surse, existe site cu informații oficiale!). Se insistă pe ideea că a fost sesizată Comisia de la Veneția de către România (un lucru fals: doar patru oameni puteau sesiza Comisia și nici unul nu a făcut-o), că aceasta a decis că legile sunt ok (păi, proiectele de lege s-au finalizat la sfârșitul lunii decembrie, iar Comisia a avut ultima ședință în 9 dec. 2017) și că în zilele următoare vom fi înștiințați oficial de către Comisie. Ni se mai spune că, fiind un subiect sensibil, șirea a fost retrasă de pe site după 30 min (aiurea, a stat acolo cel puțin 9 ore până am văzut-o eu, iar pe FB-ul publicației peste 24 ore), dar cică ea va reapărea când va fi confirmarea oficială (fac pariu că nu!).

Deci, mai să plângi de milă: această publicație și-a făcut un scop în distrugerea imaginii justiției, publică știri inventate, răstălmăcește adevărul, aruncă cu ușurință speculații în spațiul public, citează surse inexistente, iar acum – chipurile – i-a apucat grija pentru corectitudinea informațiilor și au retras o știre pentru că nu ea nu ar fi confirmată oficial?!

Dar, în fine, de ieri am început să notez, așa că astăzi este a doua zi de la publicarea știrii și nu avem nicio confirmare oficială că pe 9 dec 2017 s-a decis ceva în Comisia de la Veneția cu privire la legile justiției din România

3

10 comentarii »

 1. AS DORI MULT SA STIU CUM SE NUMESTE ACEA PUBLICATIE SA NU O MAI CITESC NICIODATA APOI MA BUCUR CA OAMENI CU GREUTATE SI CARE CUNOSC REALITATEA NE DESCHID OCHII SA STIM SI NOI IN CE TARA TRAIM; DACA MAI AVEAM INDOIELI- SI MAI ALES SA CUNOASTEM ADEVARUL DIN GURA CELOR CARE AU PREGATIRE SI DREPTUL SA IL SPUNA –MULTUMIM D-LE DANILET ASTEPTAM SI PE MAI DEPARTE SA DEMASTI MINCIUNILE PANA VOM AVEA O CLASA POLITICA CURATA ; CREDIBILA ONESTA SI CARE SA SLUJEASCA TARA SI POPORUL CARE II PLATESC MUNCIND DIN GREU

  Comentariu de VISLOVSCHI ELENA — 05/01/2018 @ 5:43 PM | Răspunde

  • EvZ

   Comentariu de Cristi Danilet — 06/01/2018 @ 1:04 PM | Răspunde

   • Din pacate asistăm la un atac concertat asupra pilonului de bază al statului de drept:justiția!unii sunt profesioniști..altii atacă fără voie!!

    Comentariu de Gabor — 08/02/2018 @ 10:57 PM | Răspunde

  • Se vede usor sub locul sters.

   Comentariu de unQjohn — 09/02/2018 @ 8:13 AM | Răspunde

 2. Felicitari pentru articol, domnule Cristi Danilet !

  Comentariu de Ion — 06/01/2018 @ 4:22 PM | Răspunde

 3. publicatie sau fituica pesedistă ?

  Comentariu de dobrevioro — 07/01/2018 @ 3:44 PM | Răspunde

 4. Curajul, de obicei, merge mana in mana cu responsabilitatea iar la dumeavoastra se poate observa de la mile depatare………..

  Comentariu de Silvia — 08/01/2018 @ 6:37 PM | Răspunde

 5. Este EVZ, s-a marcat.

  Comentariu de unQjohn — 09/02/2018 @ 8:12 AM | Răspunde

 6. Daca s-a bazat pe o singura sursa,aceea a fost una foarte ,,sigura,, ……actualul Ministru al Justiției !!!!!!

  Comentariu de Panaite — 09/02/2018 @ 11:44 AM | Răspunde

 7. Multumim dl. Danilet !

  Comentariu de Oprea Ctin — 27/07/2018 @ 2:03 PM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: