CRISTI DANILEŢ – judecător

15/01/2018

Declaratii halucinante: „Nu oamenii sunt o problema, ci legea”!

Filed under: coruptia — Cristi Danilet @ 2:35 PM
Tags: , , ,

severin-puricAni de-a rândul țara asta a suferit de pe urmă corupției. Din cauza corupției România a stagnat decenii întregi. Fără pile, relații și cunoștințe nu puteai rezolva nici cea mai mică problemă. Dând șpagă însă, nu mai stăteai la coadă. Dând „atenții” și făcând „cinste” găseai o grădiniță favorabilă pentru copil sau scăpai de o amendă. „Onorând” medicul făceai operația de care aveai nevoie. Dând mită, obțineau postul dorit sau scăpai de un dosar. Corupția a propulsat nulități în conducerea instituțiilor și a generat alegerea condamnaților în conducerea statului. Corupția a sărăcit poporul.

Grație modificărilor aduse la structura justiției în anii 2004-2005 oamenii legii au început lupta împotriva corupției: cu o generație tânără de procurori și judecători independenți de politic, ajutați de tineri polițiști – toți copii la Revoluție ori născuți după acel moment –   zeci de parlamentari, miniștri și chiar magistrați au fost condamnați pentru corupție; sute de polițiști și șefi de instituții au ajuns la închisoare; mii de funcționari publici au zburat din funcții pentru corupție; politicieni de toate culorile și oameni de afaceri dintre cei mai puternici au ajuns să răspundă pentru fărădelegile lor.

La rândul lor, corupții au început lupta împotriva anticorupției. Beneficiind de control asupra mass-mediei pe care au luat-o în stăpânire au urmărit oameni ai legii, i-au denigrat, i-au insultat. Au instigat cetățenii împotriva lor. Au inventat sintagme precum „dosare politice”, „republica procurorilor”, „binomul”, „acoperiții din justiție”, „oamenii lui Băsescu/Macovei/Soroș”, „statul paralel”. Au creat suspiciuni și îndoieli. Scenariile lor au fost atât de multe încât lumea nu a mai putut face distincția dintre adevăr și minciună, între omul legii și cel al fărădelegii. Așa au creat terenul propice pentru modificările pe care le-au gândit în laboratoarele ce subminează statul de drept și interesul public. Așa și-au justificat măsurile de reluare în stăpânire a justiției și de eliminare a instrumentelor acesteia.

Iată mai jos două mostre de declarații care consfințesc ideologia care stă la baza politicilor anti-justiție și anti-legalitate. Care sunt menite să deruteze mințile. Să imaculeze maculatul. Să răstoarne valorile:

ADRIAN SEVERIN, 7 oct. 2016, condamnat 4 ani închisoare cu executare: „Când o lege este încălcată de prea multă lume, înseamnă că legea trebuie schimbată, că nu o să schimbăm poporul. (…) Ne mirăm că poporul este corupt, că toată lumea încalcă legea. Dacă toţi suntem corupţi, înseamnă că nimeni nu e corupt. Corupţia înseamnă deviere şi devierea nu poate fi a majorităţii sau a unanimităţii”

DAN PURIC, 14 ian. 2018, MONDO.TV: „Lumea este disperată pentru că au ales prin vot un partid politic care trebuie să guverneze. S-a constatat că o mare parte este corupt. Țara asta este coruptă de zeci de ani. Cei care luptă împotriva corupției, ce program politic au? În spatele acestui iz revoluționar, ce se ascunde? Cei care sunt corupți, cel puțin nu se ating de Biserică, nu se ating de structura normală a acestui popor. Tineretul de la noi, care a fost confiscat, militează pentru ceva, fără să își dea seama că militează pentru distrugerea țării”.

Prin astfel de declarații se susține că nu oamenii au o problemă de conduită , ci legea ar fi greșită. Se susține că e normală corupția din moment ce e extinsă în spațiu, timp și asupra persoanelor.

Celor doi și celor ca ei eu atât le spun: „Noi nu gândim ca voi!”

12 comentarii »

 1. Îl regret pe Dan Puric.
  Păcat.
  Sa trăiasca sănătos dar pentru mine: RIP.

  Mulțumim pentru viața publică, domnule judecător.

  Respect.
  Ion T.

  PS
  Deschizând articolul in pagina dvs, a apărut o invitație să claim nu știu ce cadou în bani…Presupun că este un spam.

  Comentariu de Ion — 15/01/2018 @ 3:50 PM | Răspunde

 2. Cine sunt cei doi? 1. Adrian Severin: un trădător de ţară, artizan al cedării teritoriilor româneşti (Nordul Bucovinei, Ţinutul Herţa, Nordul şi Sudul Basarabiei cu peste 500.000 de români autohtoni aflaţi în continuare sub ocupaţie) către Ucraina (aşa zisă moştenitoare a teritoriilor ocupate-anexate de agresorul sovietic-URSS în 1940), prin Tratatul încheiat cu acest stat în calitate de ministru de externe în 1997; un corupt (hoţ) şi profitor care s-a plimbat prin mai multe partide, de la dreapta la stânga, ajungând, ca europarlamentar PSD, să exporte corupţia din România direct în Parlamentul European (ne-a făcut mai mult rău la imagine decât ţiganii care furau lebede la Viena, că ăia nu erau români).
  2. Dan Puric – un propovăduitor al creştinismului în România care se doreşte un filozof şi învăţător pentru tineri dar rămâne totuşi un actor de pantomimă instruit în a doua specialitate. Mă mir că se plasează alături de Adrian Severin în atitudinea faţă de corupţia din România, încercând s-o justifice printr-o blasfemie (raportat la biserica ortodoxă), căci dumnealui nu ştiu să fi furat ceva. Astfel, prin această scurtă analiză îşi dovedeşte limitele de care vorbeam – un simplu actor care, evident, poate juca bine orice rol, pozitiv sau negativ ( să analizăm şi noi puţin spusele dlui Puric: generalizează cu rea-credinţă:
  a). „lumea e disperată că au ales prin vot un partid” – care lume?cei 18% care au votat PSD?
  b). „Ţara este coruptă de zeci de ani” – parcă-l citează pe Iliescu-KGB care încerca să sugereze că toţi am fost comunişti şi dacă-i de zeci de ani, corupţia începe din comunism (nu tov. Puric?).
  c).Crează mare confuzie amestecând grupurile sociale organizate sau informale: „cei care luptă împotriva corupţiei ce program politic au?” Păi tov. Puric, chiar în Parlament sunt partide care au în programul politic lupta anticorupţie – cerută de altfel de MCV din UE, de parteneriatul cu SUA – începând cu USR, dar şi PNL, iar ONG-urile – circa 30 la nivel naţional – au şi ele, că s-au organizat în faţa „ciumei rioşii,” programul lor ca şi sindicatele la care am aderat şi eu. Dar sunt şi mii de oameni care ies spontan în stradă furioşi că sunt minţiţi şi furaţi pe faţă!
  Şi în sfârşit marea BLASFEMIE a unui om care se dă creştin: „Cei care sunt corupţi nu se ating de …Biserică, nu se ating de structura normală a acestui popor!!!”. Oare aşa să fie? Da, poate tov. Puric se referă la zidurile bisericii, căci corupţii dau bani şi pentru biserici din ce fură de la stat (adică de la noi toţi), de fapt investesc în imaginea lor de falşi credincioşi pentru amăgirea creştinilor naivi şi alţii, ca Gigi Becali chiar cred în prostia lor că Dumnezeu îi iartă dacă ridică vreo biserică. De fapt aceşti CORUPŢI (HOŢI) LOVESC ÎN „BISERICA DIN SUFLET” (cum o numeşte chiar Patriarhul Daniel) prin simplul fapt că încalcă cele 10 porunci sfidându-l pe Dumnezeu, adică FURĂ, MINT SE DESTRĂBĂLEAZĂ, STRÂNG AVERI IMENSE DIN BANII NOŞTRII, AI TUTUROR ROMÂNILOR. Cum poţi să afirmi tov. Puric că aceşti ticăloşi, care provin toţi din activiştii şi securiştii fostului PCR, NU SE ATING DE STRUCTURA NORMALĂ A ACESTUI POPOR?! NU ŢI-A TREMURAT LIMBA ÎN GURĂ? PĂI NU S-AU ATINS DEJA: N-AU DEVALIZAT ROMÂNIA, N-AU VÂNDUT O în mare parte din industrie STRĂINILOR (unul din marii beneficiari fiind chiar RUSIA – CRED CĂ NU MAI E NEVOIE SĂ EXEMPLIPLIFIC) LA PREŢ DE FIER VECHI, n-au pus pe chituci AGRICULTURA, SĂNĂTATEA ŞI ÎNVĂŢĂMÂNTUL ŞI ACUM AU PUS GÂND RĂU ŞI ARMATEI, POLIŢIEI ŞI JUSTIŢIEI? CĂ SE VEDE CU OCHIUL LIBER MĂI TOVARĂŞE. Şi ce ai vrea? ca aceşti tineri frumoşi ai României care au mai rămas în ţară şi care SIGUR SÂNT MAI CREDINCIOŞI CA DUMNEATA, SĂ NU MAI LUPTE CU CIUMA ROŞIE, CU CORUPŢIA, SĂ NU MAI AIBĂ VIITOR ÎN ŢARA LOR? DE CARE PARTE EŞTI TOV. PURIC: eşti cu Dumnezeu sau cu Diavoluil? Eu am crezut până acum că eşti român creştin adevărat, dar acum nu mai sunt sigur (oare chiar să fi un admirator al lui Alexandr Dughin, cum spun unii?)! Dumnezeu să te ierte!!

  Comentariu de Alexandru Teodoreanu — 15/01/2018 @ 6:47 PM | Răspunde

  • Nu numai – TOVARASUL – Puric … mai sunt si alti copii, batrani, ai comunismului care sustin – DIAVOLUL ROSU – Urgisita a ajuns Romania datorita prostiei a peste 3 milioane de natagi, hoti, prosti si saraci! ț

   Comentariu de Lona Poenescu — 16/01/2018 @ 6:27 PM | Răspunde

 3. Daca se cunoaste unde este „Buba”, tumoarea localizata :unde este „Chirurgul” sa o taie? Poate Luncan!?!?

  Comentariu de Vasile Prian — 16/01/2018 @ 12:26 AM | Răspunde

 4. Daca pe Adrian Severin pot sa-l inteleg, intr-un anumit fel, pe Dan Puric, deloc. Trist ca gandeste asa, el, marele”filozof” si mai trist ca imprastie in spatiul public ideile sale.bolnave. Ei distrug tara cu astfel de idei!!

  Comentariu de Monica — 16/01/2018 @ 2:24 PM | Răspunde

 5. Este perfect adevarat si exprima realitatea 95/100! Aceasta este situatia in Romania in acest moment, insa domnul judecator Cristi Danilet a exceptat ceva, fapte extrem de grave care vazute din alta directie confirma ca acesti indivizi au reusit sa transforme aceasta realitate in ceea ce au voit cu ajutorul justitiei, in special al judecatorilor, adica ca acestia sunt vinovati ca aceste grupuri au operat in stil mafiot in proportie de 95/100!

  Este adevarat ca la varful justitiei cativa judecatori si procurori si-au facut treaba, in schimb o mare parte dintre judecatorii din judete, de la instantele de fond, de la tribunale si curti de apel, inclusiv in Municipiul Bucuresti, sunt constituiti pe acelas calapod de interese si relatii de tip comunist. Acesti judecatori au continuat si continua sa dea sentinte in favoarea coruptilor politici si administrativi, in favoarea pretinsilor oameni de afaceri. Mai mult, la varful justitiei este nepermis ca unuia ca Radu Mazare sa-i dai 4 ani cu supendare pentru 114 milioane furate si sa nu-i pui interdictie acestuia de a parsi tara in conditiile cand, si un licean realizeaza ca acesta si-a pregatit terenul prin Brazila, etc.

  Este de inadimisibil si efectul asupra cetateanului a fost maxim, cand in afacerea Mazare se pare ca a fost implicat si sotul Presedintei Tribunalului Bucuresti, notar achitat. O parte din romani judeca dupa fapte! Cum de a fost posibil ca Gabriel Oprea sa fie cercetat pentru un accident regretabil dar cu o vina minima si sa nu fie cercetat pentru averea uriasa pe care o are imprastiata pe la nemuri si alte entitati? Este de notorietate in localitatile limitrofe Bucurestiului si mai ales in nordul acestuia, ca marii samsari privind retrocedarile de terenuri (furate) au fost Gabriel Orea, Vasile Blaga, Neculae Ontanu, Gabriele Firea, Florentin Pandele, Gigi Becali si alte sute care au terenuri si vile in Volunitari si in localitatile limitrofe, inclusiv judecatori si alte persoane din justitie si din administratie!

  Curatenia in orice stat trebuie facuta incepand cu justitia! Cinzeci de judecatori si procurori condamnati sau exclusi din justiti in Romania cand in 2005 o estimare a coruptiei in randul judecatorilor a fost cu mult peste 50/100 este mai nimic! Unde sunt sutele de judecatori daca nu cu mult peste 1000 care au dat sentinte in favoarea acestor infractori? Au devenit ingeri? Nu! Au devenit butoane de santaj in baza sentintelor date in trecut!

  Trebuie gasita solutia ca ca intre sentintele date la instatele de fond si instantele de control judicar sa existe un filtru, un control , etc. pentru ca aceste sentinte sa nu intre pe canale de coruptie pana la ICCJ, coruptie care nu inseamna numai bani si valori materile directe, ci relatii, ajutorul reciproc intre cei din justitie cu functionarii statului, cu politicul, etc.

  Comentariu de Lona Poenescu — 16/01/2018 @ 3:59 PM | Răspunde

 6. Cei doi: puscariasul severin care ne-a facut de ras in Parlamentul europoean si ratacitul de puric, niste jigodii!
  Respect Cristi Danilet!

  Comentariu de Marcu M. — 16/01/2018 @ 7:06 PM | Răspunde

 7. Din fericire suntem diferiti. Nici noi nu gandim ca tine !

  Comentariu de Paula — 18/01/2018 @ 8:53 PM | Răspunde

  • Tu chiar esti diferita. Atat de diferita de nimeni nu vrea sa fie ca tine. Eu prefer sa fiu …deosebit. PS. Am remarcat pluralul cand vorbesti de tine – sincer, iti compatimesc bipolaritatea. Te fapt la tine este personalitate multipla: ai tot felul de identitati pe site-urile pe care umbli si vorbesti in numele a tot felul de persoane.

   Comentariu de Cristi Danilet — 19/01/2018 @ 12:37 AM | Răspunde

  • Nu gândim ca tine….Danilet. Ca poate nu ti-a fost clar.Asta e motivul pentru care – inca – nu a fost stres mesajul. Din fericire pentru toata lumea, azi un individ – persoana importanta, nu spun cine – a fost exclus din magistratura. Sper ca din sistem sa fie exclusi toti cu probleme…..la cap.Sunt multi.

   Comentariu de paula — 30/01/2018 @ 7:31 PM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: