Am semnat o scrisoare deschisă, alături de alți 1000 de magistrați prin care cerem ca ministrul să respecte în egală măsură independența procurorilor și a judecătorilor, ca politica anticorupție să continue a fi pusă în aplicare și să înceteze atacurile nefondate împotriva magistraților.
Scrisoarea-magistratilor-romani-pentru-sustinerea-independentei-justitiei
Iată că a venit și Clipa: veți fi falangă sau în praf și pulbere, cu numele șterse. Să rezistați ca la Termopile, asta vrea Țara, pînă se ridică Oastea cea Mare!
Comentariu de anonim — 27/02/2018 @ 4:02 AM |
ce independenta? ce poate face politicul, poate cere sa tergiverseze, da mita etc dar daca judecatorii doresc sa aplice legea ce poate face ministrul fata de un judecator? sau presedintelle tarii etc???
Comentariu de Adi Vacarescu — 27/02/2018 @ 9:42 AM |
Iata: ministrul si presedintele pun șef la parchete un procuror care sa ancheteze judecatorul pe nedrept. V-ati lamurit?!
Comentariu de Cristi Danilet — 27/02/2018 @ 10:07 AM |
ce e important acum de clarificat in justitie e ca in 2-3 ore avocatii castiga cat altii in 2-4 lunice nu e normal!!!!!castiga chiar mai mult ca judecatorii! tot fiind permis de lege !!
Dacă judecătorii sunt angajaţi pentru a face poporului dreptate cred că tot poporul ar trebui să verifice prin juraţi dacă îşi fac treaba corect şi responsabil!
Pentru a se face dreptate cred că si statutul avocatului ar trebui modificat şi să devină angajat cu salariu ca judecătorii, procurorii.
În prezent avocatul poate cere şi venitul pe mai multe luni a părţii adverse practic doar scrie o întâmpinare, se prezintă la 2-3 termene şi reciteşte întâmpinarea şi poate câştiga în 2-3 ore venitul pe mai multe luni a victimei fără a ţine cont de venitul omului ce plăteşte şi de alte câştiguri din economie.
Iar dacă câştiga prin nerespectarea legii că judecătorul tergiversează sau judeca cu rea credinţă omul tot plăteşte avocatului venitul lui pe 2-6 luni!
Asta nu poate fi numită dreptatea, asta generează pericole publice, hoţii ce ne sparg casele etc
Comentariu de Adi Vacarescu — 27/02/2018 @ 9:50 AM |
Judecatorii nu sunt angajati. Ei nu fac dreptate poporului, ci aplica legea. Jurati in Romania ar presupune 12 oameni cinstiti pentru fiecare dosar penal – dupa cum stau lucrurile la noi, lista s-ar epuiza rapid. Avocatul a fost angajat in perioada comunista, vad ca sunteti nostalgic. Dar stati linistit, in civil nu aveti nevoie de avocat, iar in penal daca nu va permiteti va da statul unul.
Comentariu de Cristi Danilet — 27/02/2018 @ 10:06 AM |
http://evz.ro/denunturi-cristi-danilet-probe.html deja incep amenintari cu SIPA,inregistrari,chestii?
Comentariu de viorelcostin902204665 — 27/02/2018 @ 10:53 AM |
Niste inculpati scriu in ziarul unui dublu inculpat ca un om al legii poate a fluierat in biserica acum 10 ani. Nici in vis.
Comentariu de Cristi Danilet — 27/02/2018 @ 1:13 PM |
Da, asa ar trebui sa fie, adica sa ” aplice legea”! Numai ca stiti prea bine ca judecatorii aplica legea lor aceea a bunului plac! Asta inseamna independenta?! Si pe ei trebuie sa_i verifice cineva ca nu toti din oficiu sunt corecti si onesti.Cunosc destui corupti si hoti din randul acestor mici „dumnezei!” Cred ca nu ar strica sa fie in subordinea ministrului de justitie si verificati cand sunt reclamatii intemeiate!
Comentariu de Ella — 09/04/2018 @ 2:34 PM |
Dacă judecătorii ar fi verificați de cineva, cine ar verifica pe cei care îi verifică pe judecători? 2. Dacă știti destui corupți, vă sfătuiesc să sesizați DNA. 3. Dacă judecăttorii ar fi în subordinea ministrului justiției, ei nu ar mai fi independenți, nu?!
Comentariu de Cristi Danilet — 09/04/2018 @ 9:50 PM |