CRISTI DANILEŢ – judecător

27/02/2018

MJ vs DNA: 1-6

Filed under: CSM,DNA,MJ — Cristi Danilet @ 6:17 PM
Tags: , , ,

Toader KovesiE o grea lovitură de imagine pentru ministrul justiției: CSM a respins cu 6 la 1 propunerea ministrului de revocare a șefului DNA, cel care a votat pentru fiind însuși ministrul (probabil chestiunea conflictului de interese nici nu s-a pus în discuție).

După ce a format generații întregi de juriști, el a fost înfrânt de magistrați pe o chestiune care are legătură cu managementul sistemului juridic, nu cu dreptul penal pe care l-am învățat de la dumnealui.

Este ziua în care s-a făcut diferența dintre profesor și ministru. Este ziua în care noi, foștii săi studenți, a trebuit să ne dezicem de profesorul care a ales să accepte funcția de ministru. Este ziua în care profesorul de drept trebuie să înțeleagă că nu este deloc potrivit pentru un ministru de justiție să atace sistemul pe care trebuie să îl păstorească, să pledeze în fața foștilor colegi de la CCR chiar în anul de după plecarea de acolo și să piardă o cauză, să fie asociat cu un partid condus de o persoană care este condamnată de justiția română, să se prezinte de patru ori într-un an de zile la televiziunea unui condamnat penal sau să fie susținut de un site sponsorizat de un condamnat penal unde magistrații sunt atacați în mod constant. 

Cu siguranță domnul profesor e așteptat la catedră, acolo unde are locul său. Dar ca ministru îi cerem să pună în aplicare politica penală a statului, astfel încât să fie alături de organele legii și nu de oamenii fărădelegii, pentru ca cetățenii onești să fie protejați. Iar politica de moment a statului este combaterea corupției, așa cum precizează Curtea Constituțională în deciziile nr. 2/2014 și nr. 536/2016, curte din care actualul ministru a avut onoarea să facă parte.

Justiția nu se poate face cum comandă partidul sau ministrul. Ci doar potrivit legii. Iar pentru aceasta cariera magistraților trebuie securizată cu totul de politic.

7 comentarii »

 1. Tudorel a centrat,a dat cu capul si a marcat.Dar a fost singur.Mai bine nu se ducea la CSM..Nu vreau sa jignesc,dar pare bufon.

  Comentariu de viorelcostin902204665 — 27/02/2018 @ 6:29 PM | Răspunde

 2. Bravo, bravo, bravo. Votul 6 la 1 este un semn al maturitatii justitiei. Drumul celor 1000 de km incepe cu primul pas!

  Comentariu de Emil Grigorescu — 27/02/2018 @ 7:30 PM | Răspunde

 3. Presedintele e legat de maini si picoare?Presedintele va refuza revocarea…sa zicem.Va fi sesizata Curtea Constitutionala.Curtea o sa spuna ca presedintele a incalcat Constitutia.Urmeaza sa fie suspendat presedintele si ajungem la alegeri anticipate.Yohannis nu are nicio sansa sa mai revina la Cotroceni.E un balamuc total.Deja sunt voci din PSD care pomenesc de suspendare in caz de refuz.

  Comentariu de viorelcostin902204665 — 27/02/2018 @ 8:56 PM | Răspunde

 4. Magistral formulat.

  Comentariu de Doru — 27/02/2018 @ 9:24 PM | Răspunde

 5. În urmă cu trei ore s-au împlinit trei ore de când Tudorel a primit răspunsul cuvenit prin votul CSM :)

  Comentariu de Rocky's Dad — 27/02/2018 @ 11:02 PM | Răspunde

 6. Chiar să nu se priceapă deloc domnul profesor?
  Sau corb la corb… ?

  Comentariu de Ioan Joldes — 27/02/2018 @ 11:51 PM | Răspunde

 7. „….nimeni nu poate face răul dacă inteligența lui nu-i primește asta” CAMIL PETRESCU,Tangențial,are legătură cu ce spui,domnule judecător,însa in mod direct este un răspuns,pe care de data asta te rog sa nu mi-l mai scoți din context,la fel cum ai făcut cu un cuvânt din pagina de Facebook.

  Comentariu de annledeux — 28/02/2018 @ 7:21 AM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: