CRISTI DANILEŢ – judecător

01/03/2018

Saptamana educatiei juridice: 5-9 martie

Filed under: educatie,EDUIURIS — Cristi Danilet @ 12:08 PM
Tags: , , , , ,

copii scoala copii sala

În săptămâna 5-9 martie se va desfășura din nou o campanie de educație juridică pentru elevii din școli și licee.

Există din 2013 un Protocol de implementare a educației juridice în unitățile din învățământul preuniversitar, reînnoit în anul 2017, semnat între Ministerul Educației și Ministerul Justiției, CSM, PICCJ și ICCJ. La el a aderat Uniunea Națională a Barourilor din România, precum și mai multe ONG-uri – printre ele Voci pentru Democrație și Justiție ce administrează site-ul www.educatiejuridica.ro și a elaborat manualul Educație juridică pentru liceeni.

La instanțe și parchete a fost comunicată recent decizia Comitetului de monitorizare a activităților din cadrul acestui protocol prin care s-a stabilit că, în acest semestru al anului, „săptămâna educației juridice” este fixată în perioada 5-9 martie. Aceasta înseamnă că elevii pot vizita tribunalele sau judecătorii/procurorii/avocații pot fi invitați în școli și licee pentru întâlniri cu elevii. Pentru a invita un judecător, directorul sau dirigintele trebuie să ia legătura cu instanța (președintele sau grefierul-șef) cea mai apropiată de școala sa – datele de contact sunt aici – și să stabilească ziua, ora și locul întâlnirii. Desigur, asemenea activități se pot desfășura și în orice altă perioadă, în funcție de disponibilitatea celor implicați.

0

5 comentarii »

 1. Extras din „Unde-i lege, nu-i tocmeala!”:
  „… este în stare de necesitate şi nu va fi pedepsit cel care, în cazul unui naufragiu, loveşte o altă persoană pentru a-i lua colacul de salvare, dacă nu se putea salva altfel”… (pag. 11)

  Serios ??????

  Comentariu de area — 01/03/2018 @ 7:43 PM | Răspunde

  • Aveti dreptate: speta nu era cu lovire, era cu omor. Cu alte cuvinte: respectivul nu va fi condamnat pt omor. E un exemplu banal, in toate manualele.

   Comentariu de Cristi Danilet — 02/03/2018 @ 9:00 AM | Răspunde

 2. A republicat asta pe RoEvanghelica.

  Comentariu de Alin Cristea — 01/03/2018 @ 9:48 PM | Răspunde

 3. Va multumesc pentru ,,Ghidul practic despre drepturi si justiție” pe care l-am folosit in saptamana ”Educatia juridica in scoli”
  prof.consilier scolar Dragomir Vasilica

  Comentariu de Vasilica Dragomir — 15/03/2018 @ 9:36 AM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: