CRISTI DANILEŢ – judecător

15/03/2018

„Anticoruptia distruge elitele” – ei, asi?!

Filed under: 1. EXPLICATIE,coruptia,Demitizare — Cristi Danilet @ 5:56 PM
Tags: , ,

elitaSpune cineva azi „Instituţiile care trebuie să combată corupţia au luat o acţiune pe cont propriu, benefică pentru ele şi pentru alţii, din străinătate, de a elimina elitele politice, elitele economice, elitele intelectuale şi academice din România„. Păi, vă spun eu care e realitatea:

Orice om, elitist sau nu, care comite un act de corupție e tras la răspundere potrivit legii – căci așa scrie la Constituție: toți suntem egali așa că, indiferent că ești elitist, parlamentar, magistrat sau boschetar, dacă ai comis o infracțiune răspunzi pentru ea. Și, dacă sunt întrunite condițiile, elitistul ăla ajunge în penitenciar (statistica ne arată că cel mult o treime din cei trimiși în judecată ajung în penitenciar). Și dacă în penitenciar respectă regulamentul intern, poate fi în continuare elitist în celula lui, poate gândi, crea, scrie. Și poate fi în continuare elitist după ce iese din penitenciar. Ba poate chiar să fie parlamentar sau primar, căci nu există nicio interdicție să fie ales de popor. Poat fi elitist intelectual, căci infractorilor nu li se ia dreptul ăsta nici în penitenciar, darămite după ce ies. La economie și mediul academic nu mă prea pricep, dar aș paria că sunt vreo doi profesori condamnați care predau bine mersi pe la universități private.

În concluzie: organele judiciare sancționează persoanele nu pentru ceea ce sunt, ci pentru ceea ce fac și numai dacă este împotriva legii. Asta scrie în fișa postului lor.

2 comentarii »

 1. „Anticoruptia distruge elitele” …per a contrario, coruptia edifica elitele?…..Cred ca ar fi mai aproape de realitate sintagma coruptia distruge bunastarea….bunastarea poporului, deci si a neelitelor si a celorlalte elite…

  Comentariu de Andrei Voion — 15/03/2018 @ 7:23 PM | Răspunde

 2. Dar ce sunt elitele? Inteleg ca unele persoane se considera (ori sunt incurajate si sustinute sa se considere) deosebite ca indivizi, de marea majoritate a semenilor. Adica, un profesor emerit,un inginer inventator,un sportiv-campion,etc. Numai ca din cate persoane cunosc eu din aceste categorii (nominal),spre cinstea lor ,acestea nu doresc in niciun chip sa se diferentieze de ceilalti.Ei se bucura de realizarile momentului,ne bucuram si noi odata cu ei si gata !
  Viata curge inainte,fara privilegii sectoriale,fara discriminari pozitive care distorsioneaza relatiile dintre oameni. Nu ne dorim cazuri nefericite de genul Romeo si Julieta. Eu cred ca mai degraba „impresari sociali sau politici” isi fac front de business (foarte profitabil) din trendurile demagogice:
  1. Vrem finantarea prioritara a copiilor supradotati (desigur,banii sa-i gestionam noi,prin ONG-urile proprii,care propunem masura);
  2. Vrem sa fie sustinut de la bugetul statului programul de burse pentru specializarea postuniversitara a absolventilor cu nota 10 (dar sa administram noi,Universitatea care am acordat notele de 10,acest program),etc,etc.
  Oamenii talentati,deosebiti ca inzestrare intelectuala,n-au nevoie sa fie incadrati in categorii speciale,ca animalele de rasa prezentate la concursuri.
  Ei gasesc repede cadrul social si economic in care sa se dezvolte,daca in adevar au valoare reala,nu doar imaginata sau pretinsa pe nedrept.
  De aceea chestiunea „elitelor” este depasita de mult. Pe oameni nu-i mai poti pacali cu vorbe mestesugite. Odata cu desfiintarea privilegiilor nobiliare,a disparut si mirajul elitelor. De aceea trebuie reprimate fara mila toate tendintele de a scapa de raspundere pe cei care strica ceva. A gresi este omeneste;a repara este divin.

  Comentariu de Rusu Mihai — 15/03/2018 @ 7:44 PM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: