CRISTI DANILEŢ – judecător

15/03/2018

Uite poza! Nu e poza!

Filed under: 1. EXPLICATIE — Cristi Danilet @ 1:26 PM
Tags: , ,
fotografieCică acum dacă un inculpat spune că are o fotografie cu un om al legii, e o problemă. S-a comis nu știu ce mare faptă imorală, ba poate chiar și ilegală!! Pe bune?!
Păi să vă spun niște secrete pe care – de fapt – cred că le știe toată lumea:
Oamenii legii au și ei viață socială și se întâlnesc cu prietenii, ba chiar beau și o bere în vreun bar – o fi crimă de „lesnațiune”!
Oamenii legii au și ei telefoane mobile și mai fac câte un selfie, chiar – așa ceva este de neconceput, nu?! Chiar unii, mai populari, sunt recunoscuți de trecători sau studenți, sunt opriți și fac la cererea acestora, cu ei, câte o fotografie – fără să le ceară cazierul, greșeală mare, nu?!
Ba chiar oamenii legii merg și la plajă și – incredibil! – au costume de baie. Unele cu floricele. Și aș paria că unii au pijamale cu elefănței.
Oamenii legii ies și ei la pădure, mai frig un porc, mănâncă un miel sau unii, ca mine, sunt vegetarieni – așa ceva!!
Sunt unii oameni ai legii care atunci când fac jogging sau când merg la sală, transpiră!! Iar când fac yoga sau meditație se simt al naibii de ok – ceva nu-i cușer, hmmm?!
Dar să vedeți: sunt unii oameni ai legii care țin post și se duc la bisercă, iar alții sunt atei. Și – grozăvia grozăviilor!! – în timp ce unii ascultă muzică populară, alții sunt rockeri și dau din cap la concerte. Ba aș putea jura că i-am văzut pe unii cântând imnul statului, în timp ce alții cântă la karaoke, și acolo, fals…
Oamenii legii au și ei copii. Și – stupoare!! – nu i-au făcut în eprubetă!!! Oamenii legii se mai enervează, mai țipă la partener și – contrar tuturor așteptărilor din lumea asta – mai divorțează și ei. Unii nu doar o dată – recidiviștii!!!
Și, da, recunosc, am făcut și eu un selfie cu un infractor. De fapt, mai multe. Am mâncat și am băut cu el, ne-am vizitat, am bârfit și am râs împreună. Numai că la acea dată credeam că e de partea legii. Timpul a dovedit că oamenii se schimbă. A trecut de cealaltă parte și a fost condamnat. Azi, deservește tabăra pe care a ales-o, de unde împroașcă cu noroi sistemul în care a lucrat, prietenii care au crezut în el, colegii lângă care a stat. Dar e alegerea lui. Sunt faptele lui. Nu mi se poate imputa azi o alegere pe care am făcut-o înainte ca respectivul să treacă linia.
Așa că … mai lasați-ne cu prostia asta: „Am o poză cu cineva suspus, nu v-o arăt, dar să știți că o am”. Frate, ține poza și fă borș cu ea! Am și eu poze, în unele am ieșit fain, în altele nașpa! Ba chiar am poze mai multe decât tine, na!
PS. Nu vorbește nimeni în această postare de șantaj.

7 comentarii »

 1. Eeei! uitasi…lucrezi si cu copiii, ii inveti cum sa fie ei,cand or fi mari! dar nu mari cotcari…oare, de ce tocmai cu copiii?. Oare nu cumva…da’ cand s-or face mari, daca vor trece linia unii…avand si ceva poze, vor tulbura linistea unui venerabil maestru, care a indraznit…etc, etc…Cu stima, poate se va mai destepta lumea si legile vor fi facute de cei care stiu cu ce se mananca ele.

  Comentariu de skinnz — 15/03/2018 @ 2:34 PM | Răspunde

 2. A republicat asta pe LOVE WINS și a comentat:

  fara echivoc!

  Comentariu de teophilos64 — 15/03/2018 @ 3:09 PM | Răspunde

 3. Aici ne aflam intr-o situatie destul de delicata deoarece exista un mare secret. Secretul consta in faptul ca magistratii sunt si ei oameni. Ma explic:
  La o discutie cu un cadru didactic avocat ce preda dreptul penal, s-a ajuns sa se vorbeasca despre o infractiune numita Ultrajul judiciar.
  Ce inseamna aceasta fapta? Daca dau in cap unui judecator, ce infractiune savarsesc?
  Simplu, pentru a fi acuzat de Ultraj judiciar trebuie ca judecatorul lovit sa se fi aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu.
  Adica, explicatiile profesorului, sunau ceva de genul……Daca dau in cap unui judecator pe strada pe care nu il cunosc si nu exista nici o legatura intre fapta mea, un dosar pe care il judeca sau alt element, nu savarsesc acea infractiune, ci alta DEOARECE UN JUDECATOR SAU UN PROCUROR, PE STRADA ESTE TRATAT JURIDIC, CA UN OM OBISNUIT, EXACT CUM SPUNEATI SI DVS, MAGISTRATII MAI MERG LA IARBA VERDE, MAI SOCIALIZEAZA, MAI POZEAZA UN RASARIT DE SOARE, INTR-UN CUVANT MAI TRAIESC SI EI….Daca va vine sa credeti, incredibil, breaking news, am observat un judecator ca a iesit din casa….Ciudat, nu?
  Deci raspunsul a fost dat demult de doctrina, jurisprudenta, legiuitor si specialisti….Dupa o analiza complexa, s-a stabilit ca magistratul face parte din „rasa umană”, fiind „ființa umana”….
  P.S. Pentru mine ar fi o onoare sa fac poze cu dvs si alti magistrati ca dvs…..

  Comentariu de Andrei Voion — 15/03/2018 @ 7:47 PM | Răspunde

  • P.S./ul cu POZELE e tare ! Foarte distractiv acest blog iar cetateanul care-si scrie singur are o suferinta care trebuie tratata.

   Comentariu de PS — 13/04/2018 @ 9:26 PM | Răspunde

 4. Sefa DNA trebuia de la bun început sa-si asume participarea la întâlnirile cu clasa politica. A gresit. Ca a participat la chefuri, nimic nou, nimic senzational. Pe mine acest aspect efectiv nu ma intereseaza. Singurul lucru care ma intereseaza si caruia îi acord importanta: daca managerial stia ce se întâmpla la DNA Ploiesti, DNA Oradea, DNA Brasov, etc. adica institutional.

  Comentariu de Claudia — 16/03/2018 @ 6:48 AM | Răspunde

 5. Asa este, oamenii legii sunt si ei oameni. Unul beat ca porcu’, dimineata face zob cateva masini la sosea in Bucuresti, altul la fel de beat urineaza ziua in amiaza mare pe strada, altii frecveanteaza bordeluri clandestine……asa este, sunt si ei „oameni”. Ceeea ce-i deosebeste de ceilalti este ca nu patesc nimic.

  Comentariu de Petru — 16/04/2018 @ 5:46 PM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: